Dobrý den, nevíte o nějaké střední kynologické škole, kam by se dalo z Rakovníka dojíždět? Takže v okruhu max. 60 km. Pokud nevíte, kde se Rakovník nachází, přikládám odkaz https://www.google.com/maps/place/Rakovn%C3%ADk/@50.1047846,13.7337878,11z/data= !4m2!3m1!1s0x470a4ec8e8baaee5:0x400af0f6615c2c0
EnViTy

XXX.XXX.241.250
O žádné nevím, ale můžu se zeptat, proč chceš na kxnologickou školu? Co od toho očekáváš? 🤔🙂
Uživatel s deaktivovaným účtem

ne ne, to neklapne.
leda jít někam na internát.
EnViTy
napsal(a):
O žádné nevím, ale můžu se zeptat, proč chceš na kxnologickou školu? Co od toho očekáváš? 🤔🙂
Protože mě naši pořád cpou gympl, který taky zvažuji, ale přece jenom bych radši něco se zaměřením, protože na vysokou pravděpodobně nepůjdu, a tak je mi ten gympl docela k ničemu, krom toho, že za ty 4 roky tam budu mít maturitu.Ale nic víc, je to 4 roky života pryč JEN pro nějakou listinu. A jelikož od mala miluji zvířata (hlavně koně a psy, věnuji se jezdectví a psa jsme měli doma), chtěla bych se o nich odborně něco dovědět (konkrétně o psech prostřednictvím kynologické školy) a do budoucna bych to mohla mít prostě jako koníčka, možná si tím i přivydělávat, pomáhat lidem se psy a jejich výchovou a každopádně odborně vychovávat jednou toho svého. Jako hlavní zdroj obživy převezmu po rodičích firmu, takže ty znalosti co bych se na té škole naučila by byly prostě do života velké +, byť jako jen koníček... pořád lepší než gympl, kde toho do 5ti let třičtvrtinu zapomenu😁

pokud je tvojí budoucností mít firmu, tak bych teda šla na školu zaměřenou tím směrem, když už teda ne gymnázium.
protože není nic smutnějšího než neschopný ředitel po krachu té firmy tě bude živit co?

amy0987
napsal(a):
Protože mě naši pořád cpou gympl, který taky zvažuji, ale přece jenom bych radši něco se zaměřením, protože na vysokou pravděpodobně nepůjdu, a tak je mi ten gympl docela k ničemu, krom toho, že za ty 4 roky tam budu mít maturitu.Ale nic víc, je to 4 roky života pryč JEN pro nějakou listinu. A jelikož od mala miluji zvířata (hlavně koně a psy, věnuji se jezdectví a psa jsme měli doma), chtěla bych se o nich odborně něco dovědět (konkrétně o psech prostřednictvím kynologické školy) a do budoucna bych to mohla mít prostě jako koníčka, možná si tím i přivydělávat, pomáhat lidem se psy a jejich výchovou a každopádně odborně vychovávat jednou toho svého. Jako hlavní zdroj obživy převezmu po rodičích firmu, takže ty znalosti co bych se na té škole naučila by byly prostě do života velké +, byť jako jen koníček... pořád lepší než gympl, kde toho do 5ti let třičtvrtinu zapomenu😁
Potom nejlepší škola je ekonomka ( jasně - nuda ) a kůň, pes jako koníček.
Nebo učňák či odborná škola ve firmě využitelná. Máš pravdu, že gympl nic moc. Nebo jazykovka, ale hodně záleží na druhu podnikání tvých rodičů, jestli třeba lze očekávat expanze do zahraničí.
Mnozí se budou smát, ale pak je nejlepší ruština a čínština.
Já tedy musím říct, že mám vystudovanou ekonomku, střední. A ta škola je mi k..... ničemu . Na většinu nabízených pozic požadují minimálně VOŠ, nebo 5 let praxi. Asi bych sehnala práci, kde jde jen o nějaké "papírování" (ale na to zase taky člověk nepotřebuje ekonomku), jenže s dojížděním a za malou mzdu. Takže dělám úplně mimo obor. Většina mých spolužaček dělá prodavačky, ve fabrikách, u pošty, servírky atd... V oboru nikdo. Jen ty, které šly ještě na VOŠ.
Když se na to podívám zpětně, tak mi to přijde jako škola, na kterou šel každý, kdo nevěděl kam jít a tohle bylo blízko (jo, i já jsem to tak měla). Ale samotná tato škola bez vyšší odborné je opravdu k ničemu. Alespoň tady u nás. Ale tak jasně, já jsem v jiné situaci než zadavatelka a nebudu přebírat firmu.
A jinak když jsem se rozhodovala na jakou školu jít, tak jsem uvažovala i o té se zaměřením na kynologii - jenže jsem si říkala, že tam nebudu mít uplatnění. A pak jsem taky dost uvažovala o veterině (jen středí, na vysokou jsem nechtěla), přičemž jsem si taky říkala, že jen střední veterina je málo, no a hlavně bych musela na intr - nechat tady psa a kamarády a to pro mě neexistovalo, i když toho teď občas lituji. Za posledních pár měsíců se vyskytla v mém okolí nabídka práce na asistentku, sestřičku, nebo recepční na veterinách - práce snů pro mě, jenže požadavek minimálně ta střední veterina . Holky já už přemýšlela, že si ji ještě dodělám dálkově...
Můžeš se poohlédnout třeba po střední zemědělské škole - zvířata, kde většinou lze studovat i ekonomické zaměření - podnikání. Zjisti si školy v okolí, zajdi ve škole za výchovným poradcem, ten má přehled středních škol v regionu, sháněj informace, běhej o dnech otevřených dveří, na burzy škol a zaměstnavatelů. A pak přemýšlej, poraď se s rodiči, s prarodiči, třeba i ve škole.

Ještě hlavně dobré si uvědomit, ze firmu určitě neprevezmes hned po skole - a rodiče tě do toho oneho dne kdy k tomu dojde fakt živit nebudou 🙂
Navíc spoléhat na to ze jednou budu mít firmu je fajn, ale ta firma taky může krachnout ještě dřív než k tomu dojde.
napsal(a):
Ještě hlavně dobré si uvědomit, ze firmu určitě neprevezmes hned po skole - a rodiče tě do toho oneho dne kdy k tomu dojde fakt živit nebudou 🙂
Navíc spoléhat na to ze jednou budu mít firmu je fajn, ale ta firma taky může krachnout ještě dřív než k tomu dojde.
Jj, to mládí je někdy tak entuziastické a optimisticky naladěné....že až závidím!