Granule, kterými jsem krmila se nevyrábějí, přešla jsem na podobné - s vyšším obsahem masa a bez obilovin - Barking Heads lamb, dodržuji předepsanou dávku, ale nějak se mi nezdá, že pejsek kaká každý den 3x a hoddně, připadá mi to, jako by šlo všechno ven. Je to normální, ev. prosím o typ kvalitního krmiva, má 4,20 kg, 6 let a je dosti živý.
A doteď tedy kadil míň často? Mě dospělý pes kadí taky i třikrát denně, podle toho, kolik má pohybu. Granule bych tedy zkusila vyměnit, ale za jakové, těžko říct, je potřeba vyzkoušet. My máme Wolfsblut už mnoho let, jen měníme příchutě. Nebo z kvalitních třeba Marp, ale ty mému psu nechutnaly.
Uživatel s deaktivovaným účtem

3x denně hromádka je normální.

Můj pes je na mase a v podstatě kadí, kudy chodí. Tedy hlavně tu zeleninu v jídelníčku. Zvlášť když je ve stresu - hárají feny, tréning, závody. V dávných dobách, kdy byl jako malý na granulích, nejlépe bobkoval právě na bezobil. Marpech, Barking Heads a Wolfsblutech.

Podivejte se, kolik vlakniny mely predchozi granule a kolik maji ty nove.

fikovnice
napsal(a):
Prosím požádejte admina o změnu názvu vlákna. ExTrement bije do očí!
To si může opravit sám zakladatel vlákna. Asi tu chybu nevidí.

ali70
napsal(a):
Bylo to i při dřívějším krmivu. Pohybu má tak akorát, chodíme na delší procházky a doma často honí plyšáky.
To by mě zajímalo, jak se to dělá, honit plyšáky....
napsal(a):
To by mě zajímalo, jak se to dělá, honit plyšáky....
Když jí hodíte plyšáka a ona za ním běží, tak ho asi úplně nehoní, to by musel asi sám utíkat, ale já tomu tak taky říkám. Nebo, že honí větve... Blbá volba slov, ale taky to tak tady používáme Navíc, když chytne psina fakt divokou po čas, co tráví doma, tak si ty plyšáky normálně odhazuje a běhá za nima. Umí být taková pěkně samoobslužná.

Atheira
napsal(a):
Když jí hodíte plyšáka a ona za ním běží, tak ho asi úplně nehoní, to by musel asi sám utíkat, ale já tomu tak taky říkám. Nebo, že honí větve... Blbá volba slov, ale taky to tak tady používáme Navíc, když chytne psina fakt divokou po čas, co tráví doma, tak si ty plyšáky normálně odhazuje a běhá za nima. Umí být taková pěkně samoobslužná.
Díky za vysvětlení, neuměla jsem si to představit
napsal(a):
Díky za vysvětlení, neuměla jsem si to představit
U nás pak taky dost frčela původně kočičí myš na dálkové ovládání. Ta byla boží. Velikostně spíš krysa, kočky se jí bály, tak ji právě zdědila moje fena jako malá. Jenže kromě velikosti asi holt byla situovaná na kočičí hraní a tohle nepřežila.
Jinak abych neodbíhala od tématu... Pokud nemá vyloženě průjem nebo vám něco jiného úplně nesedí, tak bych to až tolik neřešila. Zvlášť pokud takhle chodil vždycky.
Jestli granule chcete vyměnit, tak já mám dobré zkušenosti s Yoggies a Purizon, nicméně ty Yoggies chutnaly jen chvíli, pak už je nechtěla a zas jich snědla víc, jsou o něco dietnější.
A nebo můžete zkusit chvíli vařit maso nebo ho hodit syrové a uvidíte.

Atheira
napsal(a):
U nás pak taky dost frčela původně kočičí myš na dálkové ovládání. Ta byla boží. Velikostně spíš krysa, kočky se jí bály, tak ji právě zdědila moje fena jako malá. Jenže kromě velikosti asi holt byla situovaná na kočičí hraní a tohle nepřežila.
Jinak abych neodbíhala od tématu... Pokud nemá vyloženě průjem nebo vám něco jiného úplně nesedí, tak bych to až tolik neřešila. Zvlášť pokud takhle chodil vždycky.
Jestli granule chcete vyměnit, tak já mám dobré zkušenosti s Yoggies a Purizon, nicméně ty Yoggies chutnaly jen chvíli, pak už je nechtěla a zas jich snědla víc, jsou o něco dietnější.
U nás jsou plyšáci jen pro štěňata, dospěláci ho rozervou během 10ti minut, vlastně všechny hračky, i různé balonky, jen parůžek přežil
Atheira
napsal(a):
Ač nejsem extra příznivkyně granulí, tak moje kočky žerou jenom Purizonky. Ale faktem je, že jsou tedy hooodně aromatické... Zrovna mi tu páchnou pod nosem.

Taky mame "doma" zahadu.
Pes i fena - +- stejna velikost, stejna vahova kategorie, stejne zamestnani...
Oba krmime +- stejne.
Fenecka je kastrovana, takze te davame o zdibec mene.
Pes kadi klidne i 8x za den, fenecka udela vzdy jen dva vystavni bobky (rano a vecer).
Jasne ze je kazdej jinej - ale... U nas to neni o jidle, ale o hlave.
Pohodova fena vs. neurotickej pes.

napsal(a):
Taky mame "doma" zahadu.
Pes i fena - +- stejna velikost, stejna vahova kategorie, stejne zamestnani...
Oba krmime +- stejne.
Fenecka je kastrovana, takze te davame o zdibec mene.
Pes kadi klidne i 8x za den, fenecka udela vzdy jen dva vystavni bobky (rano a vecer).
Jasne ze je kazdej jinej - ale... U nas to neni o jidle, ale o hlave.
Pohodova fena vs. neurotickej pes.
Přesně. Když je relativně teplo, neprší a je hodně akce, popř. hárají feny kolem (v součtu tak 6 m v roce, tak to bobkuje, dokud má co. V zimě klid, venku zmrzlík, často smrtelně mokro - 2 bobky denně.
Já se taky připojím k dotazu ohledně počtu bobků . Pes vždycky kadil maximálně třikrát denně, většinou jen dvakrát, fena taky tak. Ale teď asi posledních 14 dní pes kadí mnohem častěji - klidně i 6 krát za den , je to v pohodě? Nemá průjem, má pořád tuhé bobky, jen mě to docela zarazilo, že je to tak často z ničeho nic. Stravu má pořád stejnou, i stejnou jako fena a u té se nic nezměnilo. Nezměnilo se ani nic doma, nebo v okolí. Háravky v okolí neřešil nikdy. Dřív to bylo opravdu dvakrát, když jsme někde šmajdali celý den, tak někdy třikrát, ale to spíš takový jako jo jsem venku, tak si to ještě hodím . Jenže teď ho třeba vyvenčím a za půl hodiny jedeme na cvičák a on mi začne v autě nehorázně řvát, tak zastavím, pustím ho a on se ihned běží zase vykadit, prostě fakt potřebuje, tohle u něho neznám.
Ve středu jdeme k vetovi, tak se potpám.

marcelaamax
napsal(a):
Já se taky připojím k dotazu ohledně počtu bobků . Pes vždycky kadil maximálně třikrát denně, většinou jen dvakrát, fena taky tak. Ale teď asi posledních 14 dní pes kadí mnohem častěji - klidně i 6 krát za den , je to v pohodě? Nemá průjem, má pořád tuhé bobky, jen mě to docela zarazilo, že je to tak často z ničeho nic. Stravu má pořád stejnou, i stejnou jako fena a u té se nic nezměnilo. Nezměnilo se ani nic doma, nebo v okolí. Háravky v okolí neřešil nikdy. Dřív to bylo opravdu dvakrát, když jsme někde šmajdali celý den, tak někdy třikrát, ale to spíš takový jako jo jsem venku, tak si to ještě hodím . Jenže teď ho třeba vyvenčím a za půl hodiny jedeme na cvičák a on mi začne v autě nehorázně řvát, tak zastavím, pustím ho a on se ihned běží zase vykadit, prostě fakt potřebuje, tohle u něho neznám.
Ve středu jdeme k vetovi, tak se potpám.
Mně pes kadí taky i 6x denně, hlavně když má hodně pohybu. Třeba když jsem s ním chodívala cca 3,5 km na rybník, tam jsme asi 2 hodiny cvičili a pak zase 3,5 km zpátky, tak to byly taky po tu dobu nejmíň 4 hromádky. Prospívá normálně, žádný průjem nemá a nebývá to teda každý den ta četnost.

marcelaamax
napsal(a):
No jo, jenže můj pes má hodně pohybu pořád, nemá teď víc než kdy jindy, to spíš byly dny kdy měl o dost víc pohybu než teď. A předtím to tak časté nebylo, tak proto mě to zaráží.
Jsou mu 4 roky a změnilo se to snad ze dne na den.
a krmite co za grancle?

aha. on totiz Brit menil receptury.
A me tedka zacalo tohle delat stene po ND.
tak me to zajimalo.
marcelaamax
napsal(a):
Petkult, do toho teď občas ten sušený barf, občas syrové maso, občas konzervy Falco, nějaká zelenina, ovoce. Ale krmím takhle stejně už dlouhodobě, a nikdy nebyl problém. Tak nevím, zda zkusit změnit granule.
Po Petkultu kadila moje fena jako zběsilá, nikoli průjem, ale moc často. To byl důvod, proč jsem ho objednala jednou a nikdy víc. Teď jsme už komplet na barfu a tím pádem bobky ubyly.
Ale trávicí trakt je celkem dost ovlivněnej i roční dobou, prostě určitý problémy se v určitých obdobích roku periodicky opakujou, v tomhle jsem fanda tradiční čínský medicíny