Čůrání 1,5 roku starého pejska

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Shinky

15.10.2019 11:24
Shinky

XXX.XXX.130.10

Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Po smrti mého milovaného pejska, kterou jsem strašně těžce nesla a v podstatě nesu dodnes, jsem si pořídila pejska nového, protože jsem doma nesnesla to prázdno. Každopádně v tomhle období jsem bohužel zanedbala výcvik, protože nový pejsek uměl hezky na plenu a občasná malá loužička mimo mi nevadila. Navíc jsem vše brala tak, že je to jedno, hlavně že žije a je zdravý. Byla jsem přecitlivělá na to, abych nad tím měla tvrdší ruku. Jenže pejsek čím je větší, tím více čůrá a ač má dodnes plenu, na kterou chodí, tak nám očůrává skříně a zdi. Plenu jsem chtěla už dát pryč, jenže o to více čůral jinde. Venčení mu nechybí, chodíme s ním dost často. Spíše mi připadá, že mi to občas dělá i naschvál. Například jím a nepustím ho na gauč, tak se sebere a jde se někam vyčůrat, i když zase ne pokaždé. Každé ráno, když vstanu a jdu kolem pelechu už vidím, jak se krčí a ví, že provedl něco špatného. Ale stejně to pořád dělá. Za chvíli navíc čekáme miminko a to víc jsem nešťastná. Okolí chytře radí dát jej pryč, ale to v žádném případě nechci, protože nechci, aby doplatil na MOJI vinu a na to, že jsem podcenila jeho výcvik a navíc ho mám moc ráda. Jsem na rizikovém doma na nemocenské, takže mám dostatek času se mu věnovat a naučit ho to, problém je, že nevím jak... zkoušela jsem ho chválit za čůrání venku a hubovat mu za čůrání doma, nepomohlo. Zkoušela jsem ho za čůrání doma ignorovat a nepouštět ke mně, nepomohlo. Moc prosím o jakoukoliv radu. Je mu rok a půl, tak doufám, že má ještě šanci učit se a hlavně naučit se... Moc děkuji!

Přidejte reakci

Přidat smajlík