Lindaaaaa

XXX.XXX.253.186
Ahoj 1. toto je pouze preventivní otázka.
Chtěla bych se zeptat , jak je to s otravou jedem na myši. Mám psa a šli jsme na louku a sežral mi mrtvou myš jsem si na 99% jistá ze nebyla otrávená .Louku setkaly traktorem a občas proste nějakou tu myš přežvejknou :) psa sleduju co ocichava žere apod. ale znáte to někdy to proste neuhlidate. V sekundě to má v sobě otevřete mu tlamu a tam už nic. Slyšela jsem ze nějaký jed zabijí okamžitě cca do 30 minut a nějaký zase klidně 2 dny je to tak? Jinak jsem se ještě chtěla zeptat ohledně leptospirozy kdyyz je pes ockovany tak by ji neměl chytnou že? (jasně ze očkováni asi nebude stoprocentní ale i tak).
Začnu leptospirozou: očkování je 100% pokud neprošvihnete termín. Kvůli ní konkrétně je lepší přeočkovávat o měsíc dřív, protože mi vet říkal, že už tak tak vydrží ten rok. Že by někdo trávil myši na obyčejné louce není pravděpodobné. Jak je to s účinky jednotlivých jedů netuším. Pes žere nyši jen ty, co přinese ulovené kočka, taže naše takže tam se otravy bát nemusím.
lesnížínka
napsal(a):
Začnu leptospirozou: očkování je 100% pokud neprošvihnete termín. Kvůli ní konkrétně je lepší přeočkovávat o měsíc dřív, protože mi vet říkal, že už tak tak vydrží ten rok. Že by někdo trávil myši na obyčejné louce není pravděpodobné. Jak je to s účinky jednotlivých jedů netuším. Pes žere nyši jen ty, co přinese ulovené kočka, taže naše takže tam se otravy bát nemusím.
a jste si jistá, že kočka neulovila myš 5 minut před smrtí? Co se týče vakcinace, leptospira by se měla revakcinovat 14 dní před nebo po kombinaci..
jahodapavel
napsal(a):
a jste si jistá, že kočka neulovila myš 5 minut před smrtí? Co se týče vakcinace, leptospira by se měla revakcinovat 14 dní před nebo po kombinaci..
Jsem, já v zahradě myši netrávím, ani eko soused vedle, kdyby náhodou vlezla na jeho pole. Dál jak 10m od zahrady nechodí. Před zahradou můj pozemek, za zahradou můj pozemek.