Jed na myši / otrávené myši

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lindaaaaa

15.10.2019 17:57
Lindaaaaa

XXX.XXX.253.186

Ahoj 1. toto je pouze preventivní otázka.
Chtěla bych se zeptat , jak je to s otravou jedem na myši. Mám psa a šli jsme na louku a sežral mi mrtvou myš jsem si na 99% jistá ze nebyla otrávená .Louku setkaly traktorem a občas proste nějakou tu myš přežvejknou :) psa sleduju co ocichava žere apod. ale znáte to někdy to proste neuhlidate. V sekundě to má v sobě otevřete mu tlamu a tam už nic. Slyšela jsem ze nějaký jed zabijí okamžitě cca do 30 minut a nějaký zase klidně 2 dny je to tak? Jinak jsem se ještě chtěla zeptat ohledně leptospirozy kdyyz je pes ockovany tak by ji neměl chytnou že? (jasně ze očkováni asi nebude stoprocentní ale i tak).

15.10.2019 19:27
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Začnu leptospirozou: očkování je 100% pokud neprošvihnete termín. Kvůli ní konkrétně je lepší přeočkovávat o měsíc dřív, protože mi vet říkal, že už tak tak vydrží ten rok. Že by někdo trávil myši na obyčejné louce není pravděpodobné. Jak je to s účinky jednotlivých jedů netuším. Pes žere nyši jen ty, co přinese ulovené kočka, taže naše takže tam se otravy bát nemusím.

15.10.2019 20:21
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

lesnížínka napsal(a):
Začnu leptospirozou: očkování je 100% pokud neprošvihnete termín. Kvůli ní konkrétně je lepší přeočkovávat o měsíc dřív, protože mi vet říkal, že už tak tak vydrží ten rok. Že by někdo trávil myši na obyčejné louce není pravděpodobné. Jak je to s účinky jednotlivých jedů netuším. Pes žere nyši jen ty, co přinese ulovené kočka, taže naše takže tam se otravy bát nemusím.

a jste si jistá, že kočka neulovila myš 5 minut před smrtí? Co se týče vakcinace, leptospira by se měla revakcinovat 14 dní před nebo po kombinaci..

15.10.2019 21:11
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

jahodapavel napsal(a):
a jste si jistá, že kočka neulovila myš 5 minut před smrtí? Co se týče vakcinace, leptospira by se měla revakcinovat 14 dní před nebo po kombinaci..

Jsem, já v zahradě myši netrávím, ani eko soused vedle, kdyby náhodou vlezla na jeho pole. Dál jak 10m od zahrady nechodí. Před zahradou můj pozemek, za zahradou můj pozemek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík