Pája2209

XXX.XXX.145.224
Zdravím a chci se zeptat na Vaše zkušenosti. Mám štěně 5m a má komplet prezubeno..ale..všimla jsem si že spodní 2 řezáky má oproti ostatním menší a jakoby zahnědlé. Byla jsem na 2 Veterinach..na jedné mi řekli že má pes zuby už druhé v tom věku a že asi došlo k nějakému úrazu a zuby jsou obite a dostal a je na nich zubní povlak skrz narušené skloviny. Nedalo mi to a jela jsem ještě jinde a tam mi řekli že to má na 90% ještě mléčné řezáky, že to chce udělat rtg a popř. ty mléčné vytrhnout když bude pes v narkoze a dát prostor novým zubům. Pokud by to však byly 2.zuby tak je tam poškození napsat do PP plnochrupost k datumu rtg a popsat na kterých zubech je poškození skrz chovnosti. Má někdo zkušenosti že by mléčné řezáky byly i v 5.měsíci? Když už má jinak komplet přezubeno?
Díky za názory a zkušenosti
Janae1

XXX.XXX.160.6
Máme to samé, akorát na jiném zubu.
Nám bylo řečeno, že zub už je druhý a byla poškozena sklovina. Co s tím zatím nevíme, máme čistit.
Asi záleží na plemeni, u nás na toto nikdo nekouká, nemá to na uchovněnía výstavy vliv, důležitá le plnochrupost a skus. Důležité je, že zub existuje.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tohle nejdou mléčné zuby,ty by byly mnohem menší a obroušené.došlo k poškození skloviny během tvorby zubu.
Pája2209

XXX.XXX.13.160
No vzhledem k tomu že se nahání s ostatními ve smečce, tak mám podezření jestli se nesrazyl zubama a nepoškodil sklovinu.

Ne,tohle vzniklo ještě před prořezáním.nezlomil si mléčný zub?
Janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Ne,tohle vzniklo ještě před prořezáním.nezlomil si mléčný zub?
Náš pes má to samé a mléčný zub si neporanil.
Myslíme, že si mléčným zubem nejspíš trošku hnul kousnutí kovové spony obojku druhého, psa a poranil sklovinu stálého zubu, ale nevíme. Těžko říct, mléčné zuby měl v pořádku.
Nicméně zakladatelko, konzultuj s chovatelem, co jsme zjišťovali je to celkém časté a u našeho plemene se to nebere jako vada.
Teď mi chovatelka říkala, že je možnost nějakého potažení poraněného zubu, ale zatím jsme více nezjišťovali.
Pája2209

XXX.XXX.145.224
Mléčný zub si nezlomil..spíš došlo nárazem jak si hrál s dospěláky, čím to čistit? Nemůže se mu následkem poškozené skloviny zub drolit, nebo zlomit úplně? Obj.jsem psa na Veterinární stomatologii do Brna tak snad mi tam řeknou víc, co dělat a jak dál postupovat..v každém případě díky za názory.
Včera mi kamarádka říkala že její pes přisel o řezáky až v 9.měsících a až v roce že měl prezubeno úplně s tím že špičák museli vytrhnout aby se dostal ven ten druhý zub.
Mi včera na Veterině psa kontrolovali a má plně přezubeno, skus nůžkový, tak předpokládám že to jsou 2.zuby a došlo k poškození skloviny.
Pája2209
napsal(a):
Mléčný zub si nezlomil..spíš došlo nárazem jak si hrál s dospěláky, čím to čistit? Nemůže se mu následkem poškozené skloviny zub drolit, nebo zlomit úplně? Obj.jsem psa na Veterinární stomatologii do Brna tak snad mi tam řeknou víc, co dělat a jak dál postupovat..v každém případě díky za názory.
Včera mi kamarádka říkala že její pes přisel o řezáky až v 9.měsících a až v roce že měl prezubeno úplně s tím že špičák museli vytrhnout aby se dostal ven ten druhý zub.
Mi včera na Veterině psa kontrolovali a má plně přezubeno, skus nůžkový, tak předpokládám že to jsou 2.zuby a došlo k poškození skloviny.
Nechci kamrádku zpochybňovat, ale řezáky se vyměňují vždy jako první
Pája2209

XXX.XXX.145.224
janaa
napsal(a):
Nechci kamrádku zpochybňovat, ale řezáky se vyměňují vždy jako první
Vím že kolem toho 5m.by už řezáky měly být všechny vyměněné..otázka je zda-li vůbec ví u křížence Bišona co to vůbec řezák je.