Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pája2209

19.10.2019 08:40
Pája2209

XXX.XXX.145.224

Zdravím a chci se zeptat na Vaše zkušenosti. Mám štěně 5m a má komplet prezubeno..ale..všimla jsem si že spodní 2 řezáky má oproti ostatním menší a jakoby zahnědlé. Byla jsem na 2 Veterinach..na jedné mi řekli že má pes zuby už druhé v tom věku a že asi došlo k nějakému úrazu a zuby jsou obite a dostal a je na nich zubní povlak skrz narušené skloviny. Nedalo mi to a jela jsem ještě jinde a tam mi řekli že to má na 90% ještě mléčné řezáky, že to chce udělat rtg a popř. ty mléčné vytrhnout když bude pes v narkoze a dát prostor novým zubům. Pokud by to však byly 2.zuby tak je tam poškození napsat do PP plnochrupost k datumu rtg a popsat na kterých zubech je poškození skrz chovnosti. Má někdo zkušenosti že by mléčné řezáky byly i v 5.měsíci? Když už má jinak komplet přezubeno?
Díky za názory a zkušenosti

Janae1

19.10.2019 09:18
Janae1

XXX.XXX.160.6

Máme to samé, akorát na jiném zubu.
Nám bylo řečeno, že zub už je druhý a byla poškozena sklovina. Co s tím zatím nevíme, máme čistit.

Asi záleží na plemeni, u nás na toto nikdo nekouká, nemá to na uchovněnía výstavy vliv, důležitá le plnochrupost a skus. Důležité je, že zub existuje.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.10.2019 09:37

Tohle nejdou mléčné zuby,ty by byly mnohem menší a obroušené.došlo k poškození skloviny během tvorby zubu.

19.10.2019 09:51
janaa

XXX.XXX.245.223

Jak píše bodlinka,tohle nejsou mléčné zuby. Upřímně nechápu,že veterinář plácne takovou blbost, a ještě by je vytrhl

Pája2209

19.10.2019 11:02
Pája2209

XXX.XXX.13.160

No vzhledem k tomu že se nahání s ostatními ve smečce, tak mám podezření jestli se nesrazyl zubama a nepoškodil sklovinu.

19.10.2019 11:09

Ne,tohle vzniklo ještě před prořezáním.nezlomil si mléčný zub?

Janae1

19.10.2019 11:26
Janae1

XXX.XXX.160.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ne,tohle vzniklo ještě před prořezáním.nezlomil si mléčný zub?

Náš pes má to samé a mléčný zub si neporanil.
Myslíme, že si mléčným zubem nejspíš trošku hnul kousnutí kovové spony obojku druhého, psa a poranil sklovinu stálého zubu, ale nevíme. Těžko říct, mléčné zuby měl v pořádku.
Nicméně zakladatelko, konzultuj s chovatelem, co jsme zjišťovali je to celkém časté a u našeho plemene se to nebere jako vada.

Teď mi chovatelka říkala, že je možnost nějakého potažení poraněného zubu, ale zatím jsme více nezjišťovali.

Pája2209

19.10.2019 11:52
Pája2209

XXX.XXX.145.224

Mléčný zub si nezlomil..spíš došlo nárazem jak si hrál s dospěláky, čím to čistit? Nemůže se mu následkem poškozené skloviny zub drolit, nebo zlomit úplně? Obj.jsem psa na Veterinární stomatologii do Brna tak snad mi tam řeknou víc, co dělat a jak dál postupovat..v každém případě díky za názory.
Včera mi kamarádka říkala že její pes přisel o řezáky až v 9.měsících a až v roce že měl prezubeno úplně s tím že špičák museli vytrhnout aby se dostal ven ten druhý zub.
Mi včera na Veterině psa kontrolovali a má plně přezubeno, skus nůžkový, tak předpokládám že to jsou 2.zuby a došlo k poškození skloviny.

19.10.2019 11:56
janaa

XXX.XXX.245.223

Pája2209 napsal(a):
Mléčný zub si nezlomil..spíš došlo nárazem jak si hrál s dospěláky, čím to čistit? Nemůže se mu následkem poškozené skloviny zub drolit, nebo zlomit úplně? Obj.jsem psa na Veterinární stomatologii do Brna tak snad mi tam řeknou víc, co dělat a jak dál postupovat..v každém případě díky za názory.
Včera mi kamarádka říkala že její pes přisel o řezáky až v 9.měsících a až v roce že měl prezubeno úplně s tím že špičák museli vytrhnout aby se dostal ven ten druhý zub.
Mi včera na Veterině psa kontrolovali a má plně přezubeno, skus nůžkový, tak předpokládám že to jsou 2.zuby a došlo k poškození skloviny.

Nechci kamrádku zpochybňovat, ale řezáky se vyměňují vždy jako první

Pája2209

19.10.2019 12:11
Pája2209

XXX.XXX.145.224

janaa napsal(a):
Nechci kamrádku zpochybňovat, ale řezáky se vyměňují vždy jako první

Vím že kolem toho 5m.by už řezáky měly být všechny vyměněné..otázka je zda-li vůbec ví u křížence Bišona co to vůbec řezák je.

Přidejte reakci

Přidat smajlík