Bety1443443

XXX.XXX.167.210
Dobry den, mám stene již 3 tydny, dělám pro neho vse, má pravidla má rad, krmim ho, chodím s nim ven, davam mu veškerou svou pozornost atd. Mě třeba vita ale když třeba prijde moje matka tak to se muže zblaznit, a to se mu ani nevenuje. Psa jsem si pořídila abych měla alespoň 1 kamaráda. Věrného. Ale u cizích se muže zblaznit. Je mi to lito.. dost.. ale nevim, proste si myslím ze mě nema rad. Někdy ani nevita, ale ovšem když se stratim tak hledá, klidne i půl hodiny.. ale furt se mi to zda ze mě nema rad.
Moje fena se taky může zbláznit, když přijde někdo, koho nevidí denně. I ve třech letech dokáže dostat takový záchvat, že začne běhat kolečka a kvičí u toho. Nějakou dobu se z takových návštěv byla schopná i počurat.
Mě takhle nevítá a pochybuju o tom, že někdy vítala, možná párkrát, když byla úplně maličká. Když od ní odjedu, tak se po návratu rozplácne na křeslo nebo pelech a nechá se podrbat, poňuchat a přivítat v mnohem klidnějším duchu.
To, jak moc vás má pes rád, nespočívá v těhlech kravinkách, je to právě v té věrnosti, oddanosti, v tom, jak se je schopný podívat jenom na vás a na nikoho jinýho ne. Když půjdu s dvaceti lidma, fena si bude dávat pozor, aby nám nikdo někam nezalezl a kontroluje, jestli jdeme všichni. Jakmile ale od skupiny odejdu já, jde se mnou a zbytek je jí putna, ani nemusím nic říct. Když jsem doma, neodejde na procházku s nikým jiným, to by na ni museli našroubovat kolečka a táhnout na provázku.
Když je u vás tři týdny, nemůžete očekávat oddanost, kterou vám projeví dospělý pes. Ale zároveň je hloupost si myslet, že když někoho jinýho vítá bouřlivěji než vás, má ho hned raději. Většinou ho má prostě rád a dlouho ho neviděl, to je celé.
Vztah psa k člověku přeci nejde posuzovat podle toho jak tě vítá. Jednak se ten vztah teprve vytváří a druhak je to štěně- je zvědavé a všechno je pro něj hrozně zajímavé. Pes má někdy dny, kdy se na mě ani nepodívá že odcházím a venku mě někdy klidně totálně ignoruje, protože mě zná, má mě doma pořád, ale támhle v křoví něco štrachá, támhle hárá fena, u sousedů grilují a pak si zase všimne, že mám pamlsky a zase mě "miluje" :D. Pes je živý tvor a ikdyž má svého páníčka rád, neznamená to, že nebude dělat nic jiného, než zbožně hledět na svého majitele.
Jo a taky jsem si všimla, že psi mají nějaký 6. smysl a dokáží poznat, kdo z lidí v dané místnosti je ten "nejméně nadšený z jejich přítomnosti" a toho pak otravují svojí pozorností. Nevím proč to dělají, ale naši sousedi mají psy rádi, jen jeden soused je ignoruje. No a hádej ke komu ti naši pitomci vždycky letěj? :D
Uživatel s deaktivovaným účtem

robin11
napsal(a):
Vztah psa k člověku přeci nejde posuzovat podle toho jak tě vítá. Jednak se ten vztah teprve vytváří a druhak je to štěně- je zvědavé a všechno je pro něj hrozně zajímavé. Pes má někdy dny, kdy se na mě ani nepodívá že odcházím a venku mě někdy klidně totálně ignoruje, protože mě zná, má mě doma pořád, ale támhle v křoví něco štrachá, támhle hárá fena, u sousedů grilují a pak si zase všimne, že mám pamlsky a zase mě "miluje" :D. Pes je živý tvor a ikdyž má svého páníčka rád, neznamená to, že nebude dělat nic jiného, než zbožně hledět na svého majitele.
Jo a taky jsem si všimla, že psi mají nějaký 6. smysl a dokáží poznat, kdo z lidí v dané místnosti je ten "nejméně nadšený z jejich přítomnosti" a toho pak otravují svojí pozorností. Nevím proč to dělají, ale naši sousedi mají psy rádi, jen jeden soused je ignoruje. No a hádej ke komu ti naši pitomci vždycky letěj? :D
Tenhle 6. smysl mají i kočky. Taky si sedají na klín lidem, kteří o to vůbec nestojí. Nebo jim aspoň upřeně hledí do očí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to štěňátko, všechno teprve přijde. To bych potom já mohla říct, že mě neměla ráda ani jedna moje fena. Obě jsme měli od štěňátka, ta první se aspoň občas ráda pomazlila, ale venku mě naprosto ignorovala, zdrhla a ani mě nehledala, to vy jste na tom daleko líp. Ta druhá má teď 5 měsíců, nemazlila se skoro nikdy, nemá čas , naštěstí venku se mě drží. Ale oběma vždy připadali cizí lidi daleko zajímavější, přestože ti už třeba zdálky řvou, ať ten pes k nim nechodí. Nejvíc třeba feňule vítala moji matku, která k nám jezdí tak maximálně 2x do roka a čím víc mamka ječela, ať ji ten pes nechá, tím víc prcek skákal a mohl se zbláznit radostí.
Nejvíc mě od začátku asi miloval pes, kterýho jsem si přivezla v jeho roce a půl od prvních majitelů, ten se na mě upnul od prvního dne.
Takže vydržte, vztah teprve budujete, ono všechno přijde. A že vás venku hledá i půl hodiny, to je přece super