Zdravím,
chtěla bych se zeptat ohledně ubytování na kolejích se psy.
Vím, že je to vcelku již ohraná diskuze, ale nikde jsem nenašla potřebné informace nějak pohromadě.
Takže bych se chtěla zeptat, kde jsou psi povolení, kde ne.
Jak je to s poplatky za něj, o jakou částku se jedná a zda jsou povolení jen psi menších plemen (viz Papillon) nebo i ti větší (viz Border Kolie).
Ještě by mě zajímalo zda je problém brát si psa s sebou na přednášky.
Jedná se o pedagogické zaměření v Olomouci a Brně. Vysoká mě čeká za necelé 2 roky, tak pomalu začínám zjišťovat co a jak.
Děkuji za vsechny odpovědi, Tereza.
Já myslím, že mnohem víc informací (a hlavně pravdivých, aktuálních) získáte tak, že se zeptáte přímo. Víte, kam chcete jít, tak napište na studijní, jak se tam věci mají.
Tady dostanete při nejlepším jenom dohady nebo zkušenosti od někoho, kdo na tu školu chodil (ale není tu taková koncentrace lidí, abyste měla nějak velkou šanci, že tu někdo s těmito informacemi bude), které už třeba nemusí platit.
Na vašem místě bych nehledala po diskuzích a prostě napsala přímo tam. Stejně vás to čeká tak i tak. Nedovedu si představit, že bych někam měla vzít psa jen na základě toho, že mi někdo na internetu pověděl, že tam může. Taky bych se pak mohla pěkně divit, žejo.
Na některých kolejích je pobyt se psem povolen. Konkrétní podmínky zjistíte v ubytovacím řádu konkrétního ubytovacího zařízeníe, který je zpravidla běžně dostupný na internetu. Druhou možností je spolubydlení v nájemním bytě. Náklady na spolubydlení nejsou o tolik vyšší než poplatek za kolej. Po dobu vyučování budete psa muset nechávat doma, jelikož vstup do školních prostor smí jen psi asistenční.
Pečlivě však zvažte, zdali jste na vlastnictví psa popři vysokoškolském studiu opravdu připravena. Rozvrhy jsou nepravidelné, studentský život bývá plný společenských aktivit. Jak to máte doma? Jsou Vaši rodiče či sourozenci ochotní převzít na sebe péči o psa v případě, že jej nebudete popři škole zvládat?
Když si dáte dohromady všechna pro a proti, možná dospějete k závěru, že bude lepší odložit pořízení psa odložila na dobu, až budete mít po škole.
Uživatel s deaktivovaným účtem

balisek
napsal(a):
Na některých kolejích je pobyt se psem povolen. Konkrétní podmínky zjistíte v ubytovacím řádu konkrétního ubytovacího zařízeníe, který je zpravidla běžně dostupný na internetu. Druhou možností je spolubydlení v nájemním bytě. Náklady na spolubydlení nejsou o tolik vyšší než poplatek za kolej. Po dobu vyučování budete psa muset nechávat doma, jelikož vstup do školních prostor smí jen psi asistenční.
Pečlivě však zvažte, zdali jste na vlastnictví psa popři vysokoškolském studiu opravdu připravena. Rozvrhy jsou nepravidelné, studentský život bývá plný společenských aktivit. Jak to máte doma? Jsou Vaši rodiče či sourozenci ochotní převzít na sebe péči o psa v případě, že jej nebudete popři škole zvládat?
Když si dáte dohromady všechna pro a proti, možná dospějete k závěru, že bude lepší odložit pořízení psa odložila na dobu, až budete mít po škole.
Tak ono s tím spolubydlením je to pak o něčem jiném. Dost záleží, jaký je typ člověka a jestli bude muset po škole ještě na brigádu a podobně. Já na vysoké nebyla vůbec společenský typ, byla jsem vždycky ráda, že můžu domů za kočkama a dát si kafe s kámoškou v klidu a kouknout na film/zahrát si hru ...naopak na škole (pokud člověk nemusí ještě pracovat) má člověk toho volného času asi nejvíc. Většina přednášek ani nebývá povinná (my některé měli teda docela zbytečné, kde přednášející víceméně odvyprávěl text ze studijních materiálů a některé docela důležité, kam se vyplatilo chodit).
Ale tak já bydlela s kamarádkou, která chtěla taky kočku a všechno bylo ok. Kdybych nemusela chodit na brigádu, tak bych si toho psa možná i pořídila...některé dny jsem měla jen dvě hodiny školy, pátek úplně volný, někdy to byly tři hodiny ráno a dvě odpoledne, mezitím docela dost času...
Edit: ale na kolej by mě asi nenapadlo tahat žádné zvíře...

Dcera na studiích bydlela v bytě "spolubydlení"...v jednom pokoji bydlel pár, co měl jezevčici a prostě se o ní postaral ten, kdo přišel domů dřív, vzal jí na prochajdu nebo minimálně vyvenčit, mohla do pokoje ke všem, náklady na krmení atd. nesli samozřejmě její majitelé, ale na tu fyzickou péči nebyli sami.....defakto jeli v režimu společný pes v rodině, ale na to je potřeba mít štěstí na spolubydlící, protože ne všichni jsou ochotni se postarat o cizího psa a rádi.
napsal(a):
Dcera na studiích bydlela v bytě "spolubydlení"...v jednom pokoji bydlel pár, co měl jezevčici a prostě se o ní postaral ten, kdo přišel domů dřív, vzal jí na prochajdu nebo minimálně vyvenčit, mohla do pokoje ke všem, náklady na krmení atd. nesli samozřejmě její majitelé, ale na tu fyzickou péči nebyli sami.....defakto jeli v režimu společný pes v rodině, ale na to je potřeba mít štěstí na spolubydlící, protože ne všichni jsou ochotni se postarat o cizího psa a rádi.
Právě proto jsem doporučovala zvážit spolubydlení. Pes pak může za "příznivé konstelace hvězd" fungovat jako normální rodinný společník.