Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.10.2019 05:41
Monika28

XXX.XXX.173.195

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti nebo i nápady a rady. Máme dva psy fenu Australaka a psa křížence boxera s huskym. Feně je osm let a psovy 12 let. Žijeme ve velkém domě se zahradou kde mají volný přístup z venku dovnitř, ale bohužel pes nemůže nikam. Jakmile se jen hne na svém pelechu tak na něj fena zaútočí. Co je horší pes je alergik a od mala trpí na chronicky zánět uši a ona ho neustále kouše právě do uší, několikrát i do krve. Prostě kolem ni nemůže ani projít aniž by na něj nezaútočila. Je příšerně majetnická a dominantní. Ikdyž pes se ji vůbec nebrání stejně útočí😫 Jsem z toho už zoufalá takže jsem je začala rozdělovat aby měl alespoň chvíli klid. Mate s tímto někdo zkušenost?

24.10.2019 07:43
impact

XXX.XXX.195.92

Má ta fena na práci i něco jiného, než z nudy šikanovat druhého psa?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.10.2019 08:02

a to zacala delat ted -nebo jak dlouho to dela?

24.10.2019 09:06
Monika28

XXX.XXX.173.195

Dělá to už roky. Manžel i já jsme měli psy už před seznamenim. Já psa on fenku. Ji byl rok jemu pět. A dělá to úplně od začátku. A opravdu to není z nudy. Trvalo ji hodně dlouho než si zvykla i na mě. Je hodně fixivaná na manžela a až přespříliš ho chrání. A je i hodně hyperaktivní hodně špatně si při výcviku získáte její pozornost. Jen běhá kolem skáče jak blázen a vůbec nevnímá. Zajímalo mě spíš jestli někdo nemá zkušenost s takhle majetnickym a hodně aktivním psem jak jste to řešily? Nikdo mi nemusí radit, že se pes musí zaměstnat a chodit na procházky a nechat proběhnout atd. To samozřejmě vím, ale ani tohle vše nestačí.

24.10.2019 09:11
Atheira

XXX.XXX.181.160

Mě jen udivuje, že jste ji to nechala dělat sedm let a najednou čekáte, že se to nějak vyřeší. Teď to bude o to těžší, že si zvykla, že může.

24.10.2019 09:17
Monika28

XXX.XXX.173.195

Samozřejmě, že ji to nenechavam dělat. A teď najednou jsem si vzpomněla, že to chci změnit. Kdybych měla vypisovat vše co jsme zkoušeli za ty léta tak tady budu psát dva dny. Jen mě zajímaly tipy lidi co s tím mají zkušenost!!! Ale vidím, že tady jsou jen lidi co dokážou jen rýpat.

24.10.2019 09:25
Atheira

XXX.XXX.181.160

Monika28 napsal(a):
Samozřejmě, že ji to nenechavam dělat. A teď najednou jsem si vzpomněla, že to chci změnit. Kdybych měla vypisovat vše co jsme zkoušeli za ty léta tak tady budu psát dva dny. Jen mě zajímaly tipy lidi co s tím mají zkušenost!!! Ale vidím, že tady jsou jen lidi co dokážou jen rýpat.

Tohle z diskuze ani žádných textových rad nevyřešíte. Na to asi už uděláte nejlíp, když si někoho pozvete domů, i kdyby to měl být tady docela neoblíbený Desenský... Prostě si někoho zavolejte, ať přijde a ukáže vám, co máte dělat, jinak nevyřešíte zase nic, když se vám to doteď nepovedlo.

24.10.2019 09:27

moniko, pokud ji TO dělat nenecháváš, tak TO prostě nemůže dělat,takže nechápu, jak TO může dělat už roky.
Princip řešení obsahuje - nenechat dělat NIKDY, místo toho psa učit - dát mu pravidla, rituály - co má dělat místo toho.
A samozřejmě dát psu vyžití v souladu s plemennou povahou a jeho temperamentem.
A opět zmíním klikr jako v takové situaci víc než vhodnou pomůcku.

24.10.2019 09:28
rapotacka11

XXX.XXX.79.187

Ale vidím, že tady jsou jen lidi co dokážou jen rýpat.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

No jo, co s tím?

Že by důsledně O D D Ě L O V A T ?!

A být dostatečně razantní, UŽ když se k něčemu chystá.

24.10.2019 09:38
LájošM

XXX.XXX.14.251

Asi těžko ji to nenecháváte dělat, když si stěžujete, že to fena dělá roky.
Je nevychovaná, doma velí, vás nerespektuje.
Pokud ji neumíte vychovat a za celou tu dobu jste nebyla schopná si najít někoho, kdo by vám ukázal přímo, jak na to, psy oddělte trvale.
Nechápu, jak se na to můžete roky dívat, nechat nemocného psa šikanovat!
Kdybych nebyl slušný, řekl bych vám, do čeho bych vás nakopal já.

24.10.2019 10:10

LájošM napsal(a):
Asi těžko ji to nenecháváte dělat, když si stěžujete, že to fena dělá roky.
Je nevychovaná, doma velí, vás nerespektuje.
Pokud ji neumíte vychovat a za celou tu dobu jste nebyla schopná si najít někoho, kdo by vám ukázal přímo, jak na to, psy oddělte trvale.
Nechápu, jak se na to můžete roky dívat, nechat nemocného psa šikanovat!
Kdybych nebyl slušný, řekl bych vám, do čeho bych vás nakopal já.

24.10.2019 21:15
Moravanda

XXX.XXX.164.121

Ty brđo, to Vám fakt leta nevadilo, že Váš pes dostává sodu, pomalu se nemůže beze strachu ani dojít napít a jen na to koukáte? Dělat tohle fena manžela té mé, tak jsou z ní čtyry malý. Ať je nevybitá nebo ne. Kde je problém, miláček manžela? Promiňte,nic mi do toho není, ale proč psa nezabráníte, vy úrčujete pravidla, ne ta fena

24.10.2019 21:16
Moravanda

XXX.XXX.164.121

Moravanda napsal(a):
Ty brđo, to Vám fakt leta nevadilo, že Váš pes dostává sodu, pomalu se nemůže beze strachu ani dojít napít a jen na to koukáte? Dělat tohle fena manžela té mé, tak jsou z ní čtyry malý. Ať je nevybitá nebo ne. Kde je problém, miláček manžela? Promiňte,nic mi do toho není, ale proč psa nezabráníte, vy úrčujete pravidla, ne ta fena

Nebráníte, omlouvám se

25.10.2019 07:17

Teda neříkám, že se mi jednou za čas pesani nerafnou, i když se teda jedná spíš o velký divadlo, v životě si nezkřívili ani chlup, ale tam je to buď v případě přenesené agresivity, kdy se pes připlete feně "do cesty" a pak to schytá...což se stává už velmi řídce, dává si na to pozor a nebo když je hodně dotěrnej, třeba když někde hárá fena a on pak svoje něžnosti...olizování feniných pacek, uší nebo čuchání věnije feně....i když to teda max korigujeme, tak se stane...a to je pak takový "hele tak už mě neštvi " ...z čehoř si pes nic nedělá a hned poté jde dát feně "hudlana" a nebo z fenina pohledu hodně drzej....ale to bylo spíš zamlada, teď už se to nestává.
Občas se poperou kvůli nějaký kravině....naposled prázdnej pytlík od mražený zeleniny, co spadl z linky....tak ale to hned dostali vylágoš.

Fena je sice kápo a pes podpantoflák, ale pokud to trvá dýl než nějaký rafnutí, tak to hned stopnu, rvát se mi teda nebudou ale kdyby mi měla na psa útočit pravidelně, jen proto, že někde projde, tak to by byl jinej režim.....to bych dost přitlačila na mojí pozici "šéfíčka" a feně jasně vysvětlila, že takhle ne. I když mi nejsou podobné metody blízské, tak prostě musím napsat....jak je fena majetnická??? já jsem šéf a všechno je MOJE, jak je fena dominantní..já jsem šéf, já jsem DOMINANTNÍ. Jako moje fena je taky dominátor, ale to neznamená, že si jí nechám skákat po hlavě a dělat co se jí zlíbí, přeci nebudeme všichni skákat, jak madam píská, kam bysme přišli?

A hlavně, už to bylo zmiňováno výše....fena přeci musela někdy ZAČÍT na psa útočit, jak je možné, že to nebylo utnuto v zárodku??
Nezbývá než říct jediné....chudák pes, ten má asi prima život.

25.10.2019 09:09
Monika28

XXX.XXX.173.195

Je tady jediná rada co s tím? Ani jedna. Jděte někam všichni se svyma chytrýma kecama. Chtěla bych vidět co byste dělali, mlátili ji no asi jo. Taky za to dostala, ale nepomohlo to. Rozdělily jsme je pak když se setkaly vítala ho jak blázen a za chvíli ho zase ňafla. Vycvičená je poslechne na slovo a nemá rada žádné psy. A kde jste přišly na to, že ji to nechávám dělat 7 let píšu tady, že už jsme to zkoušely řešit všelijak a pak jsme je stejně vždycky rozdělily. A omlouvám se nenapsala jsem ze když byl mladší tak to nebylo takové protože to by si nenechal líbit vždycky to zkoušela, ale to si to nenechal líbit. Teď už jo. Proto píšu až teď. Ni nic už prosím nereaguje nejsem na ti zvědavá. Nazdar

25.10.2019 09:32

ale já ti co s tím napsala
a je to z praxe.....

25.10.2019 10:00
impact

XXX.XXX.195.92

Monika28 napsal(a):
Je tady jediná rada co s tím? Ani jedna. Jděte někam všichni se svyma chytrýma kecama. Chtěla bych vidět co byste dělali, mlátili ji no asi jo. Taky za to dostala, ale nepomohlo to. Rozdělily jsme je pak když se setkaly vítala ho jak blázen a za chvíli ho zase ňafla. Vycvičená je poslechne na slovo a nemá rada žádné psy. A kde jste přišly na to, že ji to nechávám dělat 7 let píšu tady, že už jsme to zkoušely řešit všelijak a pak jsme je stejně vždycky rozdělily. A omlouvám se nenapsala jsem ze když byl mladší tak to nebylo takové protože to by si nenechal líbit vždycky to zkoušela, ale to si to nenechal líbit. Teď už jo. Proto píšu až teď. Ni nic už prosím nereaguje nejsem na ti zvědavá. Nazdar

Není vycvičená a neposlechne na slovo. Kdyby to tak bylo, tak jí nevhodné chování jedním mávnutím ruky zakážete.

Já mám doma v průměru patnáct psů, krom domácí smečky se to tady pořád točí a tohle, kdyby si někdo dovolil, tak s ním vyběhnu raz dva..

25.10.2019 10:43
Monika28

XXX.XXX.173.195

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ale já ti co s tím napsala
a je to z praxe.....

Pravda to se omlouvám.

25.10.2019 10:45
Monika28

XXX.XXX.173.195

impact napsal(a):
Není vycvičená a neposlechne na slovo. Kdyby to tak bylo, tak jí nevhodné chování jedním mávnutím ruky zakážete.

Já mám doma v průměru patnáct psů, krom domácí smečky se to tady pořád točí a tohle, kdyby si někdo dovolil, tak s ním vyběhnu raz dva..

A co to znamená vyběhnu? Ona poslechne okamžitě když ji při tom přistihnu. Ale nejsem s nimi 24 hodin denně. A venku na zahradě jsou společně.

25.10.2019 10:54

Monika28 napsal(a):
A co to znamená vyběhnu? Ona poslechne okamžitě když ji při tom přistihnu. Ale nejsem s nimi 24 hodin denně. A venku na zahradě jsou společně.

Společně a bez vašeho dozoru? Tak to je potom špatně, chudák pes.

25.10.2019 10:57
Atheira

XXX.XXX.181.160

Monika28 napsal(a):

Já vám psala, ať kontaktujete zkušeného člověka na chování a výchovu psů... To mi přijde jako rada. Navíc někteří další se vám taky snažili poradit.
Ovšem, nebude to zadarmo, ale ne každý prostě dokáže psům rozumět a komunikovat s nimi správně. Vy s tím zřejmě máte problém, proto potřebujete pomoc přímo. Co chcete vlastně slyšet? Politovat, jak to máte těžký? Já vím, co to je, zvykat rvavýho psa na to, že má s někým normálně existovat, v rodině takovýho mám a abych mohla s fenou trávit čas na zahradě u babičky, taky to chtělo nějakou práci. Netrvalo to sedm let, ale za dva měsíce bylo hotovo tak, že se nemusím bát, že se zabijou, i když je nechám bez dozoru. Jasně, občas na sebe houknou a fena už si taky nenechá vyhrožovat od nějakýho smraďocha, ale nikdy to nezajde dál než k zavrčení.
To, že vy jste se na tuhle situaci nedostali za tolik let, znamená, že to prostě sami nezvládnete.

Přiznejte si to a něco s tím dělejte.

Edit: a ne, fakt mlácení nutný nebylo...

25.10.2019 11:13
rapotacka11

XXX.XXX.79.187

Ale nejsem s nimi 24 hodin denně. A venku na zahradě jsou společně.

Kdo chce, hledá způsoby.
Kdo nechce, hledá důvody.

25.10.2019 13:34

Monika28 napsal(a):

Tak my za prvé nevíme, co všechno jste zkoušeli, tak je blbost, abychom tady vypisovali x rad a následně nám bylo odepisováno "to jsme zkoušeli..nefunguje"

O mlácení tady nikdo nepsal...teda alespoň doufám, že jsem takovou radu nepřehlídla....myslím, že i rady typu "přetrhla bych jí" nejsou myšleny doslova tak, že by dotyčný zbil psa.

nemá rada žádné psy moje fena je stejná, doma o tom nehodlám diskutovat a ani venku nemůže zahrdlit každýho psa, kterýho uvidí.

když byl mladší tak to nebylo takové protože to by si nenechal líbit vždycky to zkoušela, ale to si to nenechal líbit

Nenechal si to líbit?? To znamená, že to, že ho napadá fena musel řešit sám?? To teda není ideální.

Je tady jediná rada co s tím? Ani jedna.

Nebudu znovu číst diskuzi, abych zjistila, jestli tady skutečně žádná nebyla. V každém případě u takového problému, který se navíc stupňuje to není tak jednoduché a obávám se, že univerzální rada neexistuje. Ono vám můžu říct, jak bych to řešila já u svýho psa, v mém režimu, v mém vztahu se psy atd tad, ale za prvé nikdo vaše psy neznáme, nevíme jak to u vás funguje, proč si tohle fena ke psu dovoluje, jak vy konkrétně se psy komunikujete a jestli je tady někdo takovej frajer, že to pozná přes písmenka, tak já teda takovej odborník nejsem.
Bylo to psáno výše, potřebujete odborníka, který psům rozumí a který by na místě posoudil situaci a naučil vás, jak postupovat....do té doby bych nenechávala psy bez dozoru, v případě nepřítomnosti bych je oddělovala.

Tom7

15.12.2021 08:00
Tom7

XXX.XXX.34.126

Musím reagovat.Vy tupci pani žádala o radu.Feně nasadit náhubek,řetízek a cvičit,cvičit,chodit kolem pejska a při sebemenším náznaku agresivity pořádně vycukat s důrazným ,,NESMÍŠ,,Je to tvrdá metoda,ale nesmí se polevit,dále bych doporučil kynologický výcvik na cvičáku.Měl jsem bulterierku téhož ražení a po výchově udělala ZOP a ZPU.Ok a přeji hodně sil.

15.12.2021 10:03

Tom7 napsal(a):
Musím reagovat.Vy tupci pani žádala o radu.Feně nasadit náhubek,řetízek a cvičit,cvičit,chodit kolem pejska a při sebemenším náznaku agresivity pořádně vycukat s důrazným ,,NESMÍŠ,,Je to tvrdá metoda,ale nesmí se polevit,dále bych doporučil kynologický výcvik na cvičáku.Měl jsem bulterierku téhož ražení a po výchově udělala ZOP a ZPU.Ok a přeji hodně sil.

Snad už má zadavatelka po roce vyřešeno. Vaše rada se mi nelíbí.

15.12.2021 13:19
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tom7 napsal(a):

No, to chápu, ale jak řešíte situaci, kdy jsou psí sami doma, nebo na zahradě? Upřímně, nevěřím, že by to fungovalo bez přítomnosti majitele.

Přidejte reakci

Přidat smajlík