Dobrý den, prosila bych o radu máme 5 měsíční štěně německého ovčáka máme s ním menší problém s přítelem ho máme od 2 měsícu byl to hravý pes už od malá do všeho kousal teď je klidnější kouše jen hračky a bohužel i nám ruce a nohy bere to jako hru což chápeme než mu pořádně vyrostou zoubky ale problém je i v tom že si mě strašně moc hlídá přítel mě chce obejmout a pejsek to zahlédne přijde a snaží se nás oddělit tím že ho kouše do nohou kolikrát se ani necejtil a stiskl ho tak že ho to docela zabolelo přítel na mě nemůže ani sáhnout. Spí s náma přítel si jde ke mě lehnout hned se nacpe mezi nás abych nebyla v blízkosti přítele myslím si že tohle už je příliš po příteli se i docela i ohání když ho chce napomenout při něčem špatném když udělá. I dnes se stala nemilá věc vždy hezky poslouchal ale dnes jsme ho pustili na louce na volno a snažil se utéct snažili jsme se ho přivolat i pamlskem a nechtěl přijít vůbec nechápu co se to sním poslední dobou děje je jak vymenej nic mu ale nechybí má prochazky hry vše . Nějaká rada prosím .
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Spí s náma přítel si jde ke mě lehnout hned se nacpe mezi nás abych nebyla v blízkosti přítele myslím si že tohle už je příliš"
Není to tím, že NO nepatří do postele? Vy máte svůj pelíšek, pes má svůj pelech. Já bych to neslučovala a co nejdřív ho laskavě z postele vykázala.
hubicka123
napsal(a):
Dobrý den, prosila bych o radu máme 5 měsíční štěně německého ovčáka máme s ním menší problém s přítelem ho máme od 2 měsícu byl to hravý pes už od malá do všeho kousal teď je klidnější kouše jen hračky a bohužel i nám ruce a nohy bere to jako hru což chápeme než mu pořádně vyrostou zoubky ale problém je i v tom že si mě strašně moc hlídá přítel mě chce obejmout a pejsek to zahlédne přijde a snaží se nás oddělit tím že ho kouše do nohou kolikrát se ani necejtil a stiskl ho tak že ho to docela zabolelo přítel na mě nemůže ani sáhnout. Spí s náma přítel si jde ke mě lehnout hned se nacpe mezi nás abych nebyla v blízkosti přítele myslím si že tohle už je příliš po příteli se i docela i ohání když ho chce napomenout při něčem špatném když udělá. I dnes se stala nemilá věc vždy hezky poslouchal ale dnes jsme ho pustili na louce na volno a snažil se utéct snažili jsme se ho přivolat i pamlskem a nechtěl přijít vůbec nechápu co se to sním poslední dobou děje je jak vymenej nic mu ale nechybí má prochazky hry vše . Nějaká rada prosím .
A ste ok s tým,že s vami bude spávať,aj ked vyrastie a bude z neho cca. 40 kilový,mohutný,chlpatý pes? Ak vám to už ok nepríde,treba okamžite začať učiť na pelíšek. Samozrejme nečakajte po prvej noci,že tam sám od seba bude spať,ked doteraz sa vyvaloval v posteli s vami. Možno by bolo fajn dať pelech do ohrádky,aby v noci necestoval po byte a neskončil zasa u vás v posteli.
A to že hryzie...to každé šteniatko,niektoré viac,niektoré menej. Doma mám teraz už takmer 8-mesačnú goldenku a tá teda bola piraňa,krokodíl, všetci sme mali od nej do krvi dohryzené ruky, kotníky,všetko,kam dočiahla. Po prezubení to akoby zázrakom uťalo,prakticky zo dňa na deň.
A to utekanie. Vypustili ste ho takto prvýkrát? Alebo ste s ním odmala trénovali chôdzu navolno? Lebo ked šteňa vypustíte prvýkrát na takom velkom priestranstve,verím,že z toho bolo tak mimo,že sa pozabudlo vrátiť. To viete,pachy,podnety...Treba čo najviac trénovať privolanie-formou hry,za pamlsok,čokolvek,len aby sa to psík naučil.
A myslím,že s ním plieska puberta,také to zázračne obdobie,kedy nepočuje,nevidí,ide si len svoje...ale rozhodne s ním treba pracovať,cvičiť,vodiť ho na nové miesta,unaviť mu gebulku. Potom doma bude oveľa kludnejší a naučí sa oddychovať.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Spí s náma přítel si jde ke mě lehnout hned se nacpe mezi nás abych nebyla v blízkosti přítele myslím si že tohle už je příliš po příteli se i docela i ohání když ho chce napomenout při něčem špatném když udělá.
No tak i spaní v posteli má svoje pravidla...pokud ho v posteli chcete i do budoucna, tak se ale v té posteli bude chovat slušně a i v té posteli mu vymezte nějaký místo. Já mám dvě telata, kolikrát hupsnou do postele dřív než já a čekají, jsou roztahaný přes celou postel...tak to si mám jí lehnout do nějakýho koutečku?? Nee, jakmile vidí, že už si jdu lehnout, tak MOJE místo uvolní. Pokud nechcete spát se psem v posteli i v jeho dospělosti, tak ho koukejte začít učit na pelíšek. Já jsem zastáncem štěněte v posteli, ale vy už nemáte malé mimi, kterému se stýzká po mamince a po sourozencích, začínáte mít malého usurbátora.
Celkově mi přijde, že jste mu spoustu věcí tolerovali jen proto, že vám to možná u malého štěnda přišlo roztomiloučké a teď jak pes roste, tak už to vám to tak roztomilý nepřipadá.
Štěněti je 5 měsíců....to že vám začíná připadat, že je jak vyměněnej není nic divného. Třeba u toho přivolání, dřív se držel "máminy sukně" takže přiběhl, teď už je větší a pokud je něco zajímavějšího, tak se na vás může tak max krajcvajc.
Ono to není tak, že až bude velkej začneme chodit na cvičák a nějakým mávnutím kouzelného proutku vám tam z vašeho nevychovance udělají poslušného psa. Pes se cvičí od prvního dne, když si ho přivezete domů, samozřejmě adekvátně věku, takže štěňátko formou hry, vždycky formou odměňování....jak se říká pozitivní motivace, budujeme vztah s pesjkem založený na důvěře, nastavujeme denní režim.
No a to kárání když pejsek něco špatného udělá?? V jakých situacích....ví pejsek, že je za něco kárán a nebo to bere jako "útok" na svojí osobu.....protože důležitý je, aby vám pejsek rozuměl, abyste pro něj byli čitelní, jste si jistí, že to co je jasné vám chápe pejsek stejně??
Dám příklad...fena mi rozhrabe odpadkovej koš, a odejde...já půjdu do kuchyně, zjistím to a půjdu jí pokárat....ona už si mezitím kouše v obýváku kostičku, takže ani při její inteligenci nepochopí, co mi to přelítlo přes nos.....
Pokud se po příteli ohání, tak myslím, že to kárání bude synonymum fyzického trestu.
Pokud přijdu za fenou viz výše a začnu jí kárat a ještě jí budu chtít fyzicky potrestat, tak co se asi stane....fena se začne bránit mému útoku.
A to se ani nevyjadřuju k nějakým fyzickým trestům...i když je to třeba plácnutí, připadá mi, že je to zbytečný a že to jde jinak. Navíc pokud pes ví, že je pokárán za něco, co provedl, tak to opravdu pozná z vašeho hlasu a řeči těla, tak proč ho ještě plácat.