Nadměrné pití a čůrání u štěněte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.10.2019 15:14
ladyatramp

XXX.XXX.22.196

Dobrý den,
mám dotaz, zda je to takhle normální, nebo bych měla zpozornet.
Máme 11 týdenní stěně křížence. S čůráním venku bojujeme, ale téměř vždy se tam vymočí. Problém je v tom, že dle mě, pije velké množství vody a potom čůra jenom tu vodu a to klidně hned po příchodu z venku, třeba 3 malé louzicky, které nejsou vůbec žluté. Predtim jsem si toho nějak nevsimala, ale teď mi to přijde jako extrém. V noci většinou vydrží, jsou tu max dvě louže, stejně tak když je sám doma. Ale jakmile je někdo doma, proste stále čůra. Mám to nějak řešit?
Děkuji

27.10.2019 15:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Štěňata mají téměř bezbarvou moč. A curaji často - po každém jídle, pití, hraní, spaní atd... Ale pokud se vám zdá, že i hodně pije nebo že i toho curani je moc, tak zajděte pro jistotu na veterinu a vezměte moč štěněte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.10.2019 16:41

Jak štěně vypadá? - Hladkosrsté, chlupaté? Na kolik stupňů vytápíte?

27.10.2019 21:22
ladyatramp

XXX.XXX.196.69

Je to blbé, byla jsem u vet, nastydlý není, moč jsem chytla a je to v podstatě voda. Vet dal injekci Noroclav a nasadil atb Clavaseptim. Moc byla bez nálezu.
Ve čtvrtek máme přijít na krev a další vyšetření. Pesan žere normálně, je hravý, ale teď jsem z toho hodně špatná.
Mluvil něco o cyste, ale spis jako jedna z x dalších možností. Proste se mu špatně tvoří moc.
Mate někdo zkušenost?

28.10.2019 06:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jenom se zeptám: píšete, že víceméně vet nic nenašel, na základě čeho mu tedy dává antibiotika?

28.10.2019 09:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A mě ještě zajímá, jak jste přišli na to, že se mu špatně tvoří moč, když ta moč je podle vyšetření v pořádku?

28.10.2019 10:05

Antibiotika se ( většinou ) dávají na určitou diagnozu. Někdy se dělá i kultivace, aby se dala cíleně. Ale takhle na slepo? Širokospektrální, aby pokryla každý myslitelný zánět?
Nebo, když už majitel přišel.......

28.10.2019 10:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Antibiotika se ( většinou ) dávají na určitou diagnozu. Někdy se dělá i kultivace, aby se dala cíleně. Ale takhle na slepo? Širokospektrální, aby pokryla každý myslitelný zánět?
Nebo, když už majitel přišel.......

A ještě k tomu štěněti

28.10.2019 11:45
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já prostě z celé té diagnostiky mám divný pocit. Určitě tam hraje roli i moje totální nedůvěra k vetům, ale: neudělal žádná vyšetření, kromě nějaké kultivace moči, která byla bez nálezu a na tu dal ATB?! A cysta? Podle čeho usuzuje na nějakou, někde cystu...u štěněte? Je to snad něco, co se u štěňat vyskytuje častěji? Snad sem mrkne Bodlinka a něco k tomu písne...

28.10.2019 12:36
ladyatramp

XXX.XXX.196.69

Jsem z toho asi stejně zmatená jako vy. Pejska prosahal, tím mi řekl, ze nastydlý není. Vzal moč a udělal takový proužek na zjištění cukru a nevím co ještě se tím děla. Řekl ze se netvoří, nebo tvoří minimálně močovina a ze je někde problém. Dal mu injekci, u které řekl, ze si teda nemyslí ze by se mu nějak ulevilo a dal ty prášky, přičemž to, ze jsou to atb jsem si našla na internetu. Máme jít ve čtvrtek na další vyšetření, absolutně netuším na to čeká
Jen pro zajímavost, je to nejlepší vet klinika v našem okolí. (Nebo nejmenší zlo?)
Jsem z toho opravdu nešťastná, před dvěmi měsíci nám umřela cubina na selhání ledvin....

28.10.2019 15:04
GAELLE

XXX.XXX.55.67

ladyatramp napsal(a):
Jsem z toho asi stejně zmatená jako vy. Pejska prosahal, tím mi řekl, ze nastydlý není. Vzal moč a udělal takový proužek na zjištění cukru a nevím co ještě se tím děla. Řekl ze se netvoří, nebo tvoří minimálně močovina a ze je někde problém. Dal mu injekci, u které řekl, ze si teda nemyslí ze by se mu nějak ulevilo a dal ty prášky, přičemž to, ze jsou to atb jsem si našla na internetu. Máme jít ve čtvrtek na další vyšetření, absolutně netuším na to čeká
Jen pro zajímavost, je to nejlepší vet klinika v našem okolí. (Nebo nejmenší zlo?)
Jsem z toho opravdu nešťastná, před dvěmi měsíci nám umřela cubina na selhání ledvin....

no to se ani nedivím, nám odešel pes na selhání ledvin též a bylo to strašné..........asi bych navštívila jiného veta protože dávat štěněti antibiotika aniž by vlastně pořádně zjistil co mu je. A navíc vám ani nedokázal vysvětlit co a proč mu dává. Určitě bych šla s pejskem jinam. Odkud jste?

28.10.2019 15:48
ladyatramp

XXX.XXX.196.69

Mělník. Včera byla neděle, dneska je svátek, zítra zavolám “naší” veterinářce a prodiskutuji...To curani se mi fakt nezdá, ale zase žere, hraje si, v noci to vydrží i 10 hodin necurat...takže fakt nevím, co si myslet...

28.10.2019 16:23
GAELLE

XXX.XXX.55.67

ladyatramp napsal(a):
Mělník. Včera byla neděle, dneska je svátek, zítra zavolám “naší” veterinářce a prodiskutuji...To curani se mi fakt nezdá, ale zase žere, hraje si, v noci to vydrží i 10 hodin necurat...takže fakt nevím, co si myslet...

Praha? nemocnice Český Brod?

28.10.2019 16:30

ladyatramp napsal(a):

Nejsem veterinář. Ale : Přes den psík lítá, pije, tím víc močí. Ptala jsem se nakolik vytápíte, ne kvůli zimě, ale kvůli teplu. Navíc v posledních dnech neobvyklá tepla, psi jsou nasrstěni na zimu ( aspoň moje psice má neproniknutelný kožich s hustou podsadou, je 2x taková než v létě)....a místo mrazu je 20°C nad nulou. V noci štěně spí a tak vydrží. Přeju vám, abych měla pravdu.

28.10.2019 17:10
ladyatramp

XXX.XXX.196.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nejsem veterinář. Ale : Přes den psík lítá, pije, tím víc močí. Ptala jsem se nakolik vytápíte, ne kvůli zimě, ale kvůli teplu. Navíc v posledních dnech neobvyklá tepla, psi jsou nasrstěni na zimu ( aspoň moje psice má neproniknutelný kožich s hustou podsadou, je 2x taková než v létě)....a místo mrazu je 20°C nad nulou. V noci štěně spí a tak vydrží. Přeju vám, abych měla pravdu.

My moc netopime, máme doma kolem 21 stupňů...srst má delší (úplně se v tomhle teda nevyznám). Je to půl stafforf půl kříženec. Nevím, spis mě zaráží ta moč, což prave zarazilo i veterináře. Je to prakticky voda.

28.10.2019 19:19

Opakované nadměrné pití jsem řešila u své bývalé fenky a bohužel se ukázalo, že to byl opravdu důsledek nemoci. Fenka ale už měla svůj věk. Vy máte mladého pejska.

Zkuste změřit kolik toho štěně za den vypije. U dospělého by to nemělo by to být více než nad 100 ml/kg/den. U štěněte to bude asi podobné?

Nezačíná přezubovat? Můžou ho bolet zuby a vodou si tlamičku chladí.

Stravu jste neměnili?

28.10.2019 21:24
fikovnice

XXX.XXX.135.227

ladyatramp napsal(a):
Je to blbé, byla jsem u vet, nastydlý není, moč jsem chytla a je to v podstatě voda. Vet dal injekci Noroclav a nasadil atb Clavaseptim. Moc byla bez nálezu.
Ve čtvrtek máme přijít na krev a další vyšetření. Pesan žere normálně, je hravý, ale teď jsem z toho hodně špatná.
Mluvil něco o cyste, ale spis jako jedna z x dalších možností. Proste se mu špatně tvoří moc.
Mate někdo zkušenost?

Předpokládám, že nemluvil o cystě, ale cystitidě neboli zánětu močáku. A pokud je moč bez nálezu, neměl nasazovat antibiotika!
A nerozumím tomu, že se mu "špatně tvoří moč" - údaje jsou velmi zkreslené, z toho nelze nic moc rozumného poradit.

28.10.2019 21:27
fikovnice

XXX.XXX.135.227

ladyatramp napsal(a):

Celé je to divné a promiňte - nevěrohodné, anebo Vámi nějak blbě popsané. Z "proužku" určitě nikdo neurčí, že se "netvoří močovina". Btw, horší by bylo, kdyby močovina byla zvýšená - ale to jsou hodnoty krevní - základní biochemka.

28.10.2019 21:31
fikovnice

XXX.XXX.135.227

ladyatramp napsal(a):

Jo, a prohmatáním břicha se nastydnutí také nehodnotí. Jasně, pokud tam bude zánět močáku jako hrom, tak bude pesana břicho bolet. Ale takto se opravdu, ale opravdu nestanovuje, zda jde o nějaké prochladnutí/nastydnutí.

29.10.2019 06:24
ladyatramp

XXX.XXX.20.82

Rozumím, že se to někomu muže zdát divné, nepochopitelné, byť z důvodu, že celou tu situaci neumím popsat. Ono je to těžké, když zrovna téhle odbornosti nerozumíte a pak doktor Vám též zcela situaci nevysvetlí. Když jsem se ho několikrát ptala na závěr, odpověděl ze uvidíme ve čtvrtek. Takže dnes volám jiné vet a pokud řekne naklusejte, naklušu.
Ano, mluvil o cystitide, což jsem si bohužel vyložila jako cystu. Nevím, jak se říká procesu, kdy se do moči položí proužek, porovná a ani nevím, co vše je z toho rozpoznatelné. Je možný, ze už na mě neměl čas, protože mel do 7 a my jsme v čekárně čekali od půl 6 a za námi byli ještě dva pesani, ale tak tohle by snad nebyl důvod...no nevím, nejsem z toho vůbec stastna.

29.10.2019 10:52
fikovnice

XXX.XXX.135.155

ladyatramp napsal(a):
Rozumím, že se to někomu muže zdát divné, nepochopitelné, byť z důvodu, že celou tu situaci neumím popsat. Ono je to těžké, když zrovna téhle odbornosti nerozumíte a pak doktor Vám též zcela situaci nevysvetlí. Když jsem se ho několikrát ptala na závěr, odpověděl ze uvidíme ve čtvrtek. Takže dnes volám jiné vet a pokud řekne naklusejte, naklušu.
Ano, mluvil o cystitide, což jsem si bohužel vyložila jako cystu. Nevím, jak se říká procesu, kdy se do moči položí proužek, porovná a ani nevím, co vše je z toho rozpoznatelné. Je možný, ze už na mě neměl čas, protože mel do 7 a my jsme v čekárně čekali od půl 6 a za námi byli ještě dva pesani, ale tak tohle by snad nebyl důvod...no nevím, nejsem z toho vůbec stastna.

No, takže dr. diagnostikoval z křišťálové koule cystitidu, smutné... Nemáte aspoň nějaký lékařský záznam o návštěvě? Ten by si měl každý na veterině vyžádat, což se bohužel neděje.

29.10.2019 11:15
ladyatramp

XXX.XXX.71.8

fikovnice napsal(a):
No, takže dr. diagnostikoval z křišťálové koule cystitidu, smutné... Nemáte aspoň nějaký lékařský záznam o návštěvě? Ten by si měl každý na veterině vyžádat, což se bohužel neděje.

Mám krátkou zprávu, spíše je to daňový doklad. Plus je tam psáno, s čím jsme přišli. Ale žádný závěr tam úplně není.
Jsem z toho nešťastná, bojim se ze to bude něco vážného.

29.10.2019 11:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Je to štěně. Tam vážná diagnoza bývá zřídkakdy. Je to kříženec typu vesnický vořech, nebo množka?

29.10.2019 11:56
fikovnice

XXX.XXX.135.155

ladyatramp napsal(a):
Mám krátkou zprávu, spíše je to daňový doklad. Plus je tam psáno, s čím jsme přišli. Ale žádný závěr tam úplně není.
Jsem z toho nešťastná, bojim se ze to bude něco vážného.

Ne nebojte. Já se spíš bojím, zda pesana zbytečně nekrmíte antibiotiky. Ale ani to by nebyla nějaká extrémní tragédie...jen, je to prostě špatně, takto střílet od boku.

29.10.2019 12:07
ladyatramp

XXX.XXX.71.8

lesnížínka napsal(a):
Je to štěně. Tam vážná diagnoza bývá zřídkakdy. Je to kříženec typu vesnický vořech, nebo množka?

Je to typicky vesnický kříženec. Volám dnes cely den veterinarce a nemůžu se dovolat. No uvidíme...

29.10.2019 16:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

ladyatramp napsal(a):
Je to typicky vesnický kříženec. Volám dnes cely den veterinarce a nemůžu se dovolat. No uvidíme...

Tam se nerodí tolik psů s různýma vadama, či dědičnýma hnusama, tak snad to bude OK.

29.10.2019 16:56
ladyatramp

XXX.XXX.196.69

lesnížínka napsal(a):
Tam se nerodí tolik psů s různýma vadama, či dědičnýma hnusama, tak snad to bude OK.

Doufám..zítra jedeme hned ráno na vet s první ranní moci a paní doktorka koukne pod mikroskop a pejska vyšetří. Tak prosím držte palce.

29.10.2019 17:02
GAELLE

XXX.XXX.55.67

ladyatramp napsal(a):
Doufám..zítra jedeme hned ráno na vet s první ranní moci a paní doktorka koukne pod mikroskop a pejska vyšetří. Tak prosím držte palce.

je krásný. držím pěsti

29.10.2019 17:15
lupus4

XXX.XXX.205.61

GAELLE napsal(a):
je krásný. držím pěsti

? křivé hrudní končetiny dejte fota ze strany a zezadu (ve stoje)

čím krmíte ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík