Pudl vícebarevný s p.p. FCI

Prodám Pudla trpasličího - Nabízíme štěňátka pudla vícebarevného k odběru k...
33000 KčPinki
XXX.XXX.95.170
Dobrý den, mám 15 a 17 měsíců pudlíčky (holky) a od malička trpí nevolností v autě. Zkoušela jsem dětský kinedril,přírodní doplňky na nevolnost i pipety ,,No stress Spot no" ale nic nepomáhá. Je sedmeme do auta začnou slinit a následně zvracet . Při delší cestě i tři až pětkrát. Za celou dobu co jsme mněli a máme pejsky jen jeden musel před jízdou brát kinedril a by v pohodě. Holkám nic nepomáhá. Nemáte někdo nějakou zkušenost co by pomohlo ? Díky.
Tak to nevím. Ven jsem musela koukat - nejlíp předním oknem.
Sklonit hlavu za jízdy - chtít mrknout do mapy,
situaci neudržitelně zhoršilo.¨
z Wiki :
Vestibulární aparát je smyslový orgán v labyrintu vnitřního ucha obratlovců, zodpovědný za vnímání rovnováhy.
Taky mi strašně vadily všechny pachy = vůně
a styl jízdy: brzda plyn.
Bývávalo mi při jízdě strašně špatně.
Přešlo to až v dospělosti, ale číst si při jízdě (i ve vlaku)
nemohu, ani zkontrolovat mapu.
Tzn. musím vidět ven.
Samojedovi pomohl ten kinedryl(už nevím přesné dávkování, ale dětský to nebyl), nejíst před cestou je jasné a to, že druhý pes byl v pohodě. Myslím, že to, že mu kinedryl zabral a nebylo mu až tak zle(jen slinil, nezvracel) mu pomohlo psychicky a další cesty byly už lepší a lepší. Zůstalo mu to, že necestuje nijak rád, ale prostě ví, že je to na výlety, tak to přetrpí. Ano ještě to: nesmí být ty cesty jen ojedinělé a právě třeba jen na veterinu. Musí být časté(třeba každý den jen kousek, než jim vůbec začne být blbě) a za příjemnýma věcma, třeba: holky jedeme na nákup do masny, dostanete párek
Uživatel s deaktivovaným účtem
U nás je to u každýho jinak, psovi goldenovi nikdy špatně nebylo, a to může klidně před jízdou autem žrát a nic se neděje. Ale pořád kouká z okna ven. Labradorce taky nikdy špatně nebylo. Zato goldenkam je špatně pořád, u té starší se to trochu zlepšilo, ale před jízdou nejmíň 2 hodiny nesmí žrát a jízdu autem celkově nemá ráda, je to na ní vidět už, když do auta leze. Dávala jsem jí Kinedryl, ale blbe bylo, že z něho byla moc ospalá, což třeba před výcvikem nebylo zrovna žádoucí. A hlavně to chce dát aspoň půl hodiny před jízdou, jinak to neúčinkuje. Prckovi samozřejmě špatně je vždycky, i když před jízdou nežere i 4 hodiny, ale jí je to fuk, je vždycky dobře naladěna a nic neřeší. Žádný Kinedryl nedávám. Kdysi mně jedna veterinářka v psí školce radila homeo Cocculine, ale nezkoušela jsem.
žádný z našich psů nevolností netrpěl. Poslední se vyloženě do auta těšil a lezl do něj i když se nikam nejelo. Z okna koukal ven, někdy ležel na zadním sedadle a spal. Nedělala mu problém ani 200 km cesta (zastávky pro něj samozřejmě na venčení byly) Mně jako dítěti bylo blbě na zadním sedadle a především ze smradu z benzinu nebo nafty. žádný kinedryl tehdy nebyl takže zastavit vy...it se a jelo se dál
A jak čubiny vozíte? Opravdu bych vyzkoušela tu přepravku , nebo klec. Naši psi všichni jezdili autem rádi a žádnému nebylo špatně. Psovi je úplně jedno, jestli je v kleci, nebo volně, jestli kouká z okénka nebo ne - ale kouká z něho rád. Když jede v kufru, tak celou cestu sedí a kouká zadním oknem na cestu. Fena je klidnější v přepravce nebo kleci.. Sice ani jinak vyloženě nezvrací nebo tak, do auta naskakuje radostně, těší se, ale následně pak zrychleně dýchá a je vidět, že je neklidná. Jinak v přepravce nebo kleci si normálně naprosto v klidu lehne a spokojeně odpočívá. Ale myslím, že to není o tom, jestli vidí nebo kouká ven, ale spíš o tom, že v té přepravce se prostě cítí líp, bezpečněji....
Pinki
XXX.XXX.95.170
Všichni naši pesani jezdili autem taky bez problému. Na zadním sedadle zalehli a spali.Jen tyhle dvě mají problém. (A to je každá z jiného chovu. Vzácná shoda.) Do auta skočí dobrovolně ale jak jsem už psala než nastartujem začnou slinit a za chvíli ... je to venku. Tedy jen žaludeční šťávy protože před cestou několik hodin nic nedostanou. Jen ten kinedril hodinu před.Zkusím ty přepravní boxy.🤔
Tak nevím, s tím neviděním ven a vozením v přepravce...selským rozumem bych řekla, že je to přesně naopak.
Pokud vnímám pohyb v čemkoli bez možnosti vidět z toho ven, nedělá mi to dobře a to kinetózou už minimálně 40 let netrpím. Navíc si z dětství pamatuju, že pokud povedlo mě zabavit - třeba počítáním všech červených aut, co jedou v protisměru, nevolnost se často nedostavila.
Celkem se nedivím, že pes nemá cestování autem rád, pokud musí ležet v přepravce, ze které skoro nikam nevidí.
Moje fena leží většinu jízdy na sedačce, ale čas od času se podívá ven, hlavně, když podle zpomalení a drncání pozná, že jsme vjeli do vsi ...vyhlíží a vyštěkává místní psy. Nechci jí tuhle zábavu upřít, takže jsem na psí ochrannou deku nedala postranní díly, aby se mohla opřít o dveře. Jako štěně jízdu autem moc nemusela, ale jelikož jezdíme minimálně obden, zvykla si.
Ještě dodám, že samík nechce ležet, jezdí v SUV v kufru a stepuje tam jak stonožka, což mi fakt vadí, když jedeme třeba 50km. Ne, že si může při zabrždění ublížit, ale bolí ho jistě už tak bolavé nohy. Naštěstí zpátky z výletů, už stát nevydržel nikdy, tak to už musel ležet. Ven moc nekouká, přijde mi, že spíš do země, jak ho tak sleduju.
Terven
napsal(a):
Tak nevím, s tím neviděním ven a vozením v přepravce...selským rozumem bych řekla, že je to přesně naopak.
Pokud vnímám pohyb v čemkoli bez možnosti vidět z toho ven, nedělá mi to dobře a to kinetózou už minimálně 40 let netrpím. Navíc si z dětství pamatuju, že pokud povedlo mě zabavit - třeba počítáním všech červených aut, co jedou v protisměru, nevolnost se často nedostavila.
Celkem se nedivím, že pes nemá cestování autem rád, pokud musí ležet v přepravce, ze které skoro nikam nevidí.
Moje fena leží většinu jízdy na sedačce, ale čas od času se podívá ven, hlavně, když podle zpomalení a drncání pozná, že jsme vjeli do vsi ...vyhlíží a vyštěkává místní psy. Nechci jí tuhle zábavu upřít, takže jsem na psí ochrannou deku nedala postranní díly, aby se mohla opřít o dveře. Jako štěně jízdu autem moc nemusela, ale jelikož jezdíme minimálně obden, zvykla si.
Ale podle mě nejde ani tolik o to jestli vidí nebo nevidí. Naše fena z klece nevidí, jak je malá. Pes ano. A přesto tam leží úplně v klidu, oba. Když ji vezu v přepravce - když mám zrovna vyndanou klec ze zadu a jedu jen s fenou, tak přepravku mám na zadních sedačkách a z té fena i vidí a opět je tam úplně v klidu, ale většinou nekouká ven, ale chrápe. Jakmile ji vezu připoutanou volně na zadních sedačkách, nebo volně v kufru - tak je neklidná, zrychleně dýchá.... A není to o tom, jestli vidí nebo nevidí. Ale v tom velkém "hýbajícím" prostoru se prostě necítí tak bezpečně, jako v té přepravce nebo kleci.
Ale bude to pes od psa, i jak už jsem psala já - pes může jet jakkoli a je v klidu. Myslím, že klidně jednomu psovi může vadit přepravka jako ztisneny prostor, jinému bude vadit být volně, jednomu bude vadit se koukat ven, druhému bude vadit, když ven neuvidí... A třetímu to bude úplně jedno 😀.
lesnížínka
napsal(a):
Samojedovi pomohl ten kinedryl(už nevím přesné dávkování, ale dětský to nebyl), nejíst před cestou je jasné a to, že druhý pes byl v pohodě. Myslím, že to, že mu kinedryl zabral a nebylo mu až tak zle(jen slinil, nezvracel) mu pomohlo psychicky a další cesty byly už lepší a lepší. Zůstalo mu to, že necestuje nijak rád, ale prostě ví, že je to na výlety, tak to přetrpí. Ano ještě to: nesmí být ty cesty jen ojedinělé a právě třeba jen na veterinu. Musí být časté(třeba každý den jen kousek, než jim vůbec začne být blbě) a za příjemnýma věcma, třeba: holky jedeme na nákup do masny, dostanete párek
Kinedryl je jen jeden, není více sil na trhu.
Já mám výbornou zkušenost s veterinárním antiemetikem Cerenií. Ale dávala jsem kocourovi. Nevím, zda je vhodný i pro psy...
rapotacka11
napsal(a):
Tak to nevím. Ven jsem musela koukat - nejlíp předním oknem.
Sklonit hlavu za jízdy - chtít mrknout do mapy,
situaci neudržitelně zhoršilo.¨
z Wiki :
Vestibulární aparát je smyslový orgán v labyrintu vnitřního ucha obratlovců, zodpovědný za vnímání rovnováhy.
Taky mi strašně vadily všechny pachy = vůně
a styl jízdy: brzda plyn.
Bývávalo mi při jízdě strašně špatně.
Přešlo to až v dospělosti, ale číst si při jízdě (i ve vlaku)
nemohu, ani zkontrolovat mapu.
Tzn. musím vidět ven.
Jj, to čtení za jízdy zhoršuje kinetózu snad každému.
lesnížínka
napsal(a):
Ještě dodám, že samík nechce ležet, jezdí v SUV v kufru a stepuje tam jak stonožka, což mi fakt vadí, když jedeme třeba 50km. Ne, že si může při zabrždění ublížit, ale bolí ho jistě už tak bolavé nohy. Naštěstí zpátky z výletů, už stát nevydržel nikdy, tak to už musel ležet. Ven moc nekouká, přijde mi, že spíš do země, jak ho tak sleduju.
Přesně takhle jezdil náš baset - celou cestu stál a vyvažoval, nikdy si nesednul ani nelehnul. Ale jinak jezdil rád. Ale jezdili jsme s ním jen k vetovi kousek, nikam dál ne.
A mám známého s pitbulkou, která tak jezdí taky. Prostě stojí, naklání se a vyvažuje. A když jedou na závody někam daleko, tak jezdí o den dřív - protože fena je z těch několika hodin vyvažování dost hotová.