Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pinki

27.10.2019 21:38
Pinki

XXX.XXX.95.170

Dobrý den, mám 15 a 17 měsíců pudlíčky (holky) a od malička trpí nevolností v autě. Zkoušela jsem dětský kinedril,přírodní doplňky na nevolnost i pipety ,,No stress Spot no" ale nic nepomáhá. Je sedmeme do auta začnou slinit a následně zvracet . Při delší cestě i tři až pětkrát. Za celou dobu co jsme mněli a máme pejsky jen jeden musel před jízdou brát kinedril a by v pohodě. Holkám nic nepomáhá. Nemáte někdo nějakou zkušenost co by pomohlo ? Díky.

28.10.2019 00:02
b.k

XXX.XXX.210.58

Gumový medvídci - dát před jízdou. .Prý to zabírá spolehlivě. Ostatně už to tu bylo řečeno x krát.

28.10.2019 00:19
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

vozte je v přepravce, aby neviděly ven, Před jízdou nekrmte.

28.10.2019 06:09
rapotacka11

XXX.XXX.79.187

Tak to nevím. Ven jsem musela koukat - nejlíp předním oknem.
Sklonit hlavu za jízdy - chtít mrknout do mapy,
situaci neudržitelně zhoršilo.¨
z Wiki : 
Vestibulární aparát je smyslový orgán v labyrintu vnitřního ucha obratlovců, zodpovědný za vnímání rovnováhy.

Taky mi strašně vadily všechny pachy = vůně 
a styl jízdy: brzda plyn.
Bývávalo mi při jízdě strašně špatně.
Přešlo to až v dospělosti, ale číst si při jízdě (i ve vlaku)
nemohu, ani zkontrolovat mapu.
Tzn. musím vidět ven.

28.10.2019 06:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Samojedovi pomohl ten kinedryl(už nevím přesné dávkování, ale dětský to nebyl), nejíst před cestou je jasné a to, že druhý pes byl v pohodě. Myslím, že to, že mu kinedryl zabral a nebylo mu až tak zle(jen slinil, nezvracel) mu pomohlo psychicky a další cesty byly už lepší a lepší. Zůstalo mu to, že necestuje nijak rád, ale prostě ví, že je to na výlety, tak to přetrpí. Ano ještě to: nesmí být ty cesty jen ojedinělé a právě třeba jen na veterinu. Musí být časté(třeba každý den jen kousek, než jim vůbec začne být blbě) a za příjemnýma věcma, třeba: holky jedeme na nákup do masny, dostanete párek

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.10.2019 09:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

U nás je to u každýho jinak, psovi goldenovi nikdy špatně nebylo, a to může klidně před jízdou autem žrát a nic se neděje. Ale pořád kouká z okna ven. Labradorce taky nikdy špatně nebylo. Zato goldenkam je špatně pořád, u té starší se to trochu zlepšilo, ale před jízdou nejmíň 2 hodiny nesmí žrát a jízdu autem celkově nemá ráda, je to na ní vidět už, když do auta leze. Dávala jsem jí Kinedryl, ale blbe bylo, že z něho byla moc ospalá, což třeba před výcvikem nebylo zrovna žádoucí. A hlavně to chce dát aspoň půl hodiny před jízdou, jinak to neúčinkuje. Prckovi samozřejmě špatně je vždycky, i když před jízdou nežere i 4 hodiny, ale jí je to fuk, je vždycky dobře naladěna a nic neřeší. Žádný Kinedryl nedávám. Kdysi mně jedna veterinářka v psí školce radila homeo Cocculine, ale nezkoušela jsem.

28.10.2019 09:13
GAELLE

XXX.XXX.55.67

žádný z našich psů nevolností netrpěl. Poslední se vyloženě do auta těšil a lezl do něj i když se nikam nejelo. Z okna koukal ven, někdy ležel na zadním sedadle a spal. Nedělala mu problém ani 200 km cesta (zastávky pro něj samozřejmě na venčení byly) Mně jako dítěti bylo blbě na zadním sedadle a především ze smradu z benzinu nebo nafty. žádný kinedryl tehdy nebyl takže zastavit vy...it se a jelo se dál

28.10.2019 10:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A jak čubiny vozíte? Opravdu bych vyzkoušela tu přepravku , nebo klec. Naši psi všichni jezdili autem rádi a žádnému nebylo špatně. Psovi je úplně jedno, jestli je v kleci, nebo volně, jestli kouká z okénka nebo ne - ale kouká z něho rád. Když jede v kufru, tak celou cestu sedí a kouká zadním oknem na cestu. Fena je klidnější v přepravce nebo kleci.. Sice ani jinak vyloženě nezvrací nebo tak, do auta naskakuje radostně, těší se, ale následně pak zrychleně dýchá a je vidět, že je neklidná. Jinak v přepravce nebo kleci si normálně naprosto v klidu lehne a spokojeně odpočívá. Ale myslím, že to není o tom, jestli vidí nebo kouká ven, ale spíš o tom, že v té přepravce se prostě cítí líp, bezpečněji....

Pinki

28.10.2019 18:28
Pinki

XXX.XXX.95.170

Všichni naši pesani jezdili autem taky bez problému. Na zadním sedadle zalehli a spali.Jen tyhle dvě mají problém. (A to je každá z jiného chovu. Vzácná shoda.) Do auta skočí dobrovolně ale jak jsem už psala než nastartujem začnou slinit a za chvíli ... je to venku. Tedy jen žaludeční šťávy protože před cestou několik hodin nic nedostanou. Jen ten kinedril hodinu před.Zkusím ty přepravní boxy.🤔

28.10.2019 20:47
Terven

XXX.XXX.160.10

Tak nevím, s tím neviděním ven a vozením v přepravce...selským rozumem bych řekla, že je to přesně naopak.
Pokud vnímám pohyb v čemkoli bez možnosti vidět z toho ven, nedělá mi to dobře a to kinetózou už minimálně 40 let netrpím. Navíc si z dětství pamatuju, že pokud povedlo mě zabavit - třeba počítáním všech červených aut, co jedou v protisměru, nevolnost se často nedostavila.
Celkem se nedivím, že pes nemá cestování autem rád, pokud musí ležet v přepravce, ze které skoro nikam nevidí.
Moje fena leží většinu jízdy na sedačce, ale čas od času se podívá ven, hlavně, když podle zpomalení a drncání pozná, že jsme vjeli do vsi ...vyhlíží a vyštěkává místní psy. Nechci jí tuhle zábavu upřít, takže jsem na psí ochrannou deku nedala postranní díly, aby se mohla opřít o dveře. Jako štěně jízdu autem moc nemusela, ale jelikož jezdíme minimálně obden, zvykla si.

28.10.2019 21:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ještě dodám, že samík nechce ležet, jezdí v SUV v kufru a stepuje tam jak stonožka, což mi fakt vadí, když jedeme třeba 50km. Ne, že si může při zabrždění ublížit, ale bolí ho jistě už tak bolavé nohy. Naštěstí zpátky z výletů, už stát nevydržel nikdy, tak to už musel ležet. Ven moc nekouká, přijde mi, že spíš do země, jak ho tak sleduju.

29.10.2019 10:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):
Tak nevím, s tím neviděním ven a vozením v přepravce...selským rozumem bych řekla, že je to přesně naopak.
Pokud vnímám pohyb v čemkoli bez možnosti vidět z toho ven, nedělá mi to dobře a to kinetózou už minimálně 40 let netrpím. Navíc si z dětství pamatuju, že pokud povedlo mě zabavit - třeba počítáním všech červených aut, co jedou v protisměru, nevolnost se často nedostavila.
Celkem se nedivím, že pes nemá cestování autem rád, pokud musí ležet v přepravce, ze které skoro nikam nevidí.
Moje fena leží většinu jízdy na sedačce, ale čas od času se podívá ven, hlavně, když podle zpomalení a drncání pozná, že jsme vjeli do vsi ...vyhlíží a vyštěkává místní psy. Nechci jí tuhle zábavu upřít, takže jsem na psí ochrannou deku nedala postranní díly, aby se mohla opřít o dveře. Jako štěně jízdu autem moc nemusela, ale jelikož jezdíme minimálně obden, zvykla si.

Ale podle mě nejde ani tolik o to jestli vidí nebo nevidí. Naše fena z klece nevidí, jak je malá. Pes ano. A přesto tam leží úplně v klidu, oba. Když ji vezu v přepravce - když mám zrovna vyndanou klec ze zadu a jedu jen s fenou, tak přepravku mám na zadních sedačkách a z té fena i vidí a opět je tam úplně v klidu, ale většinou nekouká ven, ale chrápe. Jakmile ji vezu připoutanou volně na zadních sedačkách, nebo volně v kufru - tak je neklidná, zrychleně dýchá.... A není to o tom, jestli vidí nebo nevidí. Ale v tom velkém "hýbajícím" prostoru se prostě necítí tak bezpečně, jako v té přepravce nebo kleci.

Ale bude to pes od psa, i jak už jsem psala já - pes může jet jakkoli a je v klidu. Myslím, že klidně jednomu psovi může vadit přepravka jako ztisneny prostor, jinému bude vadit být volně, jednomu bude vadit se koukat ven, druhému bude vadit, když ven neuvidí... A třetímu to bude úplně jedno 😀.

29.10.2019 11:00
fikovnice

XXX.XXX.135.155

lesnížínka napsal(a):
Samojedovi pomohl ten kinedryl(už nevím přesné dávkování, ale dětský to nebyl), nejíst před cestou je jasné a to, že druhý pes byl v pohodě. Myslím, že to, že mu kinedryl zabral a nebylo mu až tak zle(jen slinil, nezvracel) mu pomohlo psychicky a další cesty byly už lepší a lepší. Zůstalo mu to, že necestuje nijak rád, ale prostě ví, že je to na výlety, tak to přetrpí. Ano ještě to: nesmí být ty cesty jen ojedinělé a právě třeba jen na veterinu. Musí být časté(třeba každý den jen kousek, než jim vůbec začne být blbě) a za příjemnýma věcma, třeba: holky jedeme na nákup do masny, dostanete párek

Kinedryl je jen jeden, není více sil na trhu.
Já mám výbornou zkušenost s veterinárním antiemetikem Cerenií. Ale dávala jsem kocourovi. Nevím, zda je vhodný i pro psy...

29.10.2019 11:02
fikovnice

XXX.XXX.135.155

rapotacka11 napsal(a):
Tak to nevím. Ven jsem musela koukat - nejlíp předním oknem.
Sklonit hlavu za jízdy - chtít mrknout do mapy,
situaci neudržitelně zhoršilo.¨
z Wiki : 
Vestibulární aparát je smyslový orgán v labyrintu vnitřního ucha obratlovců, zodpovědný za vnímání rovnováhy.

Taky mi strašně vadily všechny pachy = vůně 
a styl jízdy: brzda plyn.
Bývávalo mi při jízdě strašně špatně.
Přešlo to až v dospělosti, ale číst si při jízdě (i ve vlaku)
nemohu, ani zkontrolovat mapu.
Tzn. musím vidět ven.

Jj, to čtení za jízdy zhoršuje kinetózu snad každému.

29.10.2019 11:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Ještě dodám, že samík nechce ležet, jezdí v SUV v kufru a stepuje tam jak stonožka, což mi fakt vadí, když jedeme třeba 50km. Ne, že si může při zabrždění ublížit, ale bolí ho jistě už tak bolavé nohy. Naštěstí zpátky z výletů, už stát nevydržel nikdy, tak to už musel ležet. Ven moc nekouká, přijde mi, že spíš do země, jak ho tak sleduju.

Přesně takhle jezdil náš baset - celou cestu stál a vyvažoval, nikdy si nesednul ani nelehnul. Ale jinak jezdil rád. Ale jezdili jsme s ním jen k vetovi kousek, nikam dál ne.

A mám známého s pitbulkou, která tak jezdí taky. Prostě stojí, naklání se a vyvažuje. A když jedou na závody někam daleko, tak jezdí o den dřív - protože fena je z těch několika hodin vyvažování dost hotová.

Přidejte reakci

Přidat smajlík