Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2019 09:51
Pavlina.Karamelka

XXX.XXX.68.1

Dobry den, chtěla jsem jen napsat svoji strašnou zkušenost se svou fenkou. Snad jsem udelala dobre. V létě jsem porodila miminko a fenka Karamelka začala kulhat, myslela jsem,ze jen simuluje.Ale jednoho dne ochrnula na pul tela,po kortikoidech zacala znova chodit.Veterinar podle RTG rekl,ze je to syndrom koňskeho ocasu. Sla jsem do nejlepsi kliniky na operaci vyrustku-kde mi zacali delat predoperacni vysetreni,ale zjistili,ze ma velke metastaze na plicich. Jaktoze jsem to nepoznala?Karamelka nekaslala,jen se v lete zadychavala,ale bylo ji 12let a v tom vedru. Davali nam par tydnu az mesice. 3 dny po tom Karamelka zacala zrychlene dychat,jakoby se prehrivala,nemohla najit polohu a po par hodinach uz i plakala a chodila za mnou,at ji pomuzu-davali jsme ji kortikoidy,tak jsem si rikala,ze by ji nemelo nic bolet. V pet rano jsem s ni jela na veterinu,kde ji pichli injekce na bolest,ona se uklidnila,byla s nami na prochazce, vykoupala se,coz byl asi tak problem-zacala strasne kaslat. Kdyz jsme prijeli domu,uz jen kaslala,motala se a nemohla chodit.obcas strasne zavyla.podotykam,ze i kdyz obcas kulhala-furt chodila na prochazky,jedla,mazlila se.byla smutnejsi,i protoze uz kvuli mimi nebyla stredem pozornosti...ALE! Takhle rychly zvrat? Kdy poznat,ze tohle uz je konec? Vzdyt pred par dny jsem nemela tuseni,ze ji neco je! Pry pejsci jsou tvrdosi a nedavaji nic znat. Nemate nekdo podobnou zkusenost? Nechapu, co se najednou stalo.Jestli tam praskla ceva? Nebo mela nador i na mozku? Vloni jsme ji nechali vyoperovat zlazu mlecnou kvuli bulce...to udelalatakovou neplechu?a kdyz mi rekli o tech plicich,jakoby najednou vedela,ze to vim a prestala to skryvat-najednou zacala doopravdy kaslat,chrchlat a spatne dychat.to predtim nedelala.Ja poznala kazdou zmenu a pokazde jsem jela hned k veterinari. Snad jsem neudelala spatne,ze jsme ji uspali...ale videt ji takhle ty dva dny...neverim,ze udrzovat pejska na analgetikach je reseni,ale tenhle rychly konec byl i na me moc.mate nekdo podobny zkusenosti? Ze furt nic a najednou selhalo,co mohlo? A proc? Kde jsem udelala chybu?

29.10.2019 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Neudělala jste chybu. Vlastní zkušenost s pejskem a rakovinou naštěstí nemám, ale případů u lidí, přátel a známých hodně. Už jsem zažila i případ. Odvezli ho s bolením břicha, otevřeli, rakovina všude, za tři dny byl mrtvý. Údajně do té doby nic. Možná nějaké trávící potíže, což mívá hodně lidí, jen o nich moc nemluví. Pes vám neřekne, že v tom břichu něco divně cítí. A na bolest nejsou tak citliví jak lidé, takže když už...tak je většinou pozdě. S metastázema na plicích už to jde rychle a nemůžete nic. Udělala jste dobře, už ji nic nebolí. Držte se.

29.10.2019 11:28
janaa

XXX.XXX.255.30

Spoustu orgánů dokáže svojí nefunkčnost kompenzovat. Několikrát jsem to viděla u srdce, problémy se zjistily až ve chvíli, kdy už skoro nepracovalo. Jen pro příklady, knírač, devítiletý pes, naprosto bez problémů, ze dne na den začal mít problém s dýcháním, na pohotovosti zjištěno,že má prakticky celé srdce prorostlé nádorem (ten narostl za tři měsíce, před třemi měsíci byl na odstranění bradavice, tak se mu dělaly před narkozou všemožné testy včetně vyšetření srdce). Za tři dny jsme ho uspaly. Den před propuknutím problémů lítal jak magor s nejmladší fenou a nebylo na něm opravdu nic vidět. To samé platí u dalších orgánů. Třeba ledviny, játra, opravdový problém se začne projevova až když klesne funkčnost pod xx procent

29.10.2019 11:58
fikovnice

XXX.XXX.135.155

janaa napsal(a):
Spoustu orgánů dokáže svojí nefunkčnost kompenzovat. Několikrát jsem to viděla u srdce, problémy se zjistily až ve chvíli, kdy už skoro nepracovalo. Jen pro příklady, knírač, devítiletý pes, naprosto bez problémů, ze dne na den začal mít problém s dýcháním, na pohotovosti zjištěno,že má prakticky celé srdce prorostlé nádorem (ten narostl za tři měsíce, před třemi měsíci byl na odstranění bradavice, tak se mu dělaly před narkozou všemožné testy včetně vyšetření srdce). Za tři dny jsme ho uspaly. Den před propuknutím problémů lítal jak magor s nejmladší fenou a nebylo na něm opravdu nic vidět. To samé platí u dalších orgánů. Třeba ledviny, játra, opravdový problém se začne projevova až když klesne funkčnost pod xx procent

ANo, takto to je. I u lidí... Kompenzační mechanismy jsou obrovské, ale nikoli nekonečné.

29.10.2019 17:44
GAELLE

XXX.XXX.55.67

neudělala jste žádnou chybu. Dožila se pěkného věku a jistě měla s vámi krásný život. Už je jí dobře a nic jí nebolí. Držte se, dobře vím jak to bolí ztratit nejlepšího přítele ............

Přidejte reakci

Přidat smajlík