Trapik

XXX.XXX.9.14
Chci se zeptat jestli mi poradíte kam s ním ? Moje sestra v dobré víře vzala od sousedů psa Foxteriéra, kterému bezprostředně po sobě zemřeli pánečci v době kdy byla matka v nemocnici s vážnou operací. Dnes je to cca rok, pes bude mít 2.11. 7 let. Celkem se adaptoval, ale hrozně štěká na TV a PC a na stíny a nejde ho uklidnit.Matku, které je 70 včera asi po desáté kousnul, když ho chtěla dát vedle do pokoje. Utratit ho je nám líto, ale tady být také nemůže. Psi jsme měli odjakživa, ale tento je opravdu jiný. K 9-ti leté neteři je přátelský, s ostatními psi nekonfliktní až bojácný. Poradíte mi prosím ?
Laďa Brno-venkov
Tento web je již delší dobu neaktualizován, webmaster na to slušně řečeno prdí. Pokud víte o foxteriérovi v nouzi, prosím o přidání do knihy návštěv či upozornění na mail na webu: http://www.terier-v-nouzi.estranky.cz/ Děkuji. Eva F.
https://foxteriervnouzi.estranky.cz/clanky/kniha-navstev.html
zkuste to tady
Dle popisu NENÍ agresivní , ale zřejmě jen NEvychovaný
Souhlas s lupus4 - dle popisu není agresivní, ale spíš zanedbaný, frustrovaný...nevychovaný samozřejmě taky.
Foxteriér není žádný nenáročný rodinný mazlíček, nýbrž aktivní lovecký pes, nemá-li vyžití, tak si samozřejmě hledá náhradní aktivity - štěká na stíny, TV apod.
Kontaktujte útulky pro psy s tím, že pes je po zemřelých majitelích - tito psi bývají často nabízeni k adopci a často i najdou nové páníčky, se kterými si sednou.
Trapik
napsal(a):
Chci se zeptat jestli mi poradíte kam s ním ? Moje sestra v dobré víře vzala od sousedů psa Foxteriéra, kterému bezprostředně po sobě zemřeli pánečci v době kdy byla matka v nemocnici s vážnou operací. Dnes je to cca rok, pes bude mít 2.11. 7 let. Celkem se adaptoval, ale hrozně štěká na TV a PC a na stíny a nejde ho uklidnit.Matku, které je 70 včera asi po desáté kousnul, když ho chtěla dát vedle do pokoje. Utratit ho je nám líto, ale tady být také nemůže. Psi jsme měli odjakživa, ale tento je opravdu jiný. K 9-ti leté neteři je přátelský, s ostatními psi nekonfliktní až bojácný. Poradíte mi prosím ?
Laďa Brno-venkov
No je celkem sobecké od Vaší sestry vzít psa o kterém nic neví a strčit ho do péče 70ti leté maminky. Měla ho vzít k sobě nebo si ho vemte Vy.
Kdyby jste nebyli takhle zbytečně aktivní skončil by v útulku. Tam by mu nejspíš nového majitele našli...
Fakt "miluju" takový lidi. Aktivisty obzvlášt .. Plná huba keců a skutek utek.
b.k
napsal(a):
No je celkem sobecké od Vaší sestry vzít psa o kterém nic neví a strčit ho do péče 70ti leté maminky. Měla ho vzít k sobě nebo si ho vemte Vy.
Kdyby jste nebyli takhle zbytečně aktivní skončil by v útulku. Tam by mu nejspíš nového majitele našli...
Fakt "miluju" takový lidi. Aktivisty obzvlášt .. Plná huba keců a skutek utek.
Myslím si, že sestra s matkou bydlí.
Podle popisu to opravdu vypadá že mu chyby vyžití. Je to chytré, aktivní plemeno které potřebuje zaměstnání. Jestli říkáte, že s dcerkou, která se mu asi věnuje a ostatními psy vychází, je to jasné. Chce si hrát. Agresivní psi by na děti a jiné mazlíčky reagovali jinak. V 7 letech je to je to ještě čilí chlapák, takže buď mu vymyslet vyžití, nebo ho bohužel poskytnout aktivním majitelům. Určitě bych ho ale neinzerovala, jako agresivního psa. Trápí ho ztráta majitelů a je určitě smutný. :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Trapik
napsal(a):
Laďa Brno-venkov
Dat ho pryc by byla dle meho chyba. Prave ted, je rodina kde zije jeho jedina jistota. A najit zodpovedneho majitele pro takto stareho psa... no.... Nez hledat...
Spis by pejskovi prospela nejaka skolicka - nechci napsat primo cvicak - kde majitelku, ale hlavne asi neter (ktera s nim ma asi pekny vztah a navic je ve veku, kdy to decka bavi) nauci, jak na nej.
Urcite ji tam poradi jak odnaucit stekani i jak posilat pejskat "na misto" (napr., do jine mistnosti).
Pokud je to jinak bezproblemovy pes, tak vysledky uvidi uz po par lekcich "slusneho chovani" + pes bude spokojenejsi a majitele jiste take.
Tedy..., pokud v tom neni jeste nejaky hacek.
Btw.: ...poridit pod stromek neteri knizku o terierech, taky nebude chyba.
Hodne zdaru.