https://www.novinky.cz/krimi/clanek/zena-priznala-drasticke-video-podle-svedku-utyrala-desitky-psu-pripad-resi-jihoceska-policie-40301725
Narovinu přiznávám, že nemám sílu to nějak pročítat a už vůbec ne shlížet video. Jen bych si strašně moc přála, aby se za toto nedávaly pouze směšné peněžité tresty nebo podmínky, ale chtěla bych, aby ten trest byl exemplární a snad tak odradil další lidské hyeny (těm se tímto omlouvám).
Omylem jsem vložila téma na Kočky - tak se omlouvám za zdublování mého příspěvku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych si přála, aby se i u trestných činů na lidech nedávali směšné tresty. Dnes ve zprávách...znásilněné děti tatínkem 3 roky, opilý řidič zabil ženu na chodníku 4 roky, zfetovaný motorkář za sražení policistky 2,5 roku...já už to ani nemůžu číst, je mně z toho špatně. Pak se divíme, že když agresívní pes nějakého magora zakousne jiného psa, nestane se nic.
Počítám, že téhle paní maximálně zakážou pořídit si další psy

impact
napsal(a):
Baba je úplně vykramovaná. Kdyby to děcko začalo brečet a pes se otočil i na něj, tak by taky točila nebo co? Kráva.
Sarah01 - Ona už má zákaz dávno vydanej. Evidentně je to málo.
Já vím, ale myslela jsem další zákaz, protože mám za to, že nebude zájem s tím něco víc dělat. Takové případy už byly, ne?
napsal(a):
Já vím, ale myslela jsem další zákaz, protože mám za to, že nebude zájem s tím něco víc dělat. Takové případy už byly, ne?
Tak já myslím, že zakázat někomu zákaz držení psů asi moc nejde. Blbě napsaný, ale snad se chápeme..
Mělo by to být třeba podobně jako s řidičákem. Máš zákaz - řídíš - jdeš sedět. Nebo prostě porušení podmínky, něco v tom smyslu. A ne, že má zákaz a zcela evidentně má další psy. Je to k naštvání. Jako s Ježíkovou. Plná množírna psů, všechny jí sebrali, má zákaz chovu a za půl roku mi volaj úředníci ze sousedního města, že má další psy. Tvl čerti by mě sebrali.
Bože to je hrozný. Ta ženská je nemocná a měli by ji někam zavřít. Chudák to štěně, chudak dítě, které tohle muselo vidět a chudák pes, který kvůli de*ilite majitelky musel být zastřelen. A chudáci všichni její další psi.
Ja mam rada bull psy, ale prostě to není pes pro každého, když už toho psa někdo chce mít, tak by měl být zodpovědný a chovat se tak, aby k takové situaci vůbec nešlo. A když už k ni dojde, tak vědět, jak se v té situaci chovat a ne řvát, brečet a kopat do psů.
Ale tyhle ženský nepatří do rukou žádný pes, bez ohledu na plemeno 😣.

Já jsem se na to video podívala...ona ty psy evidentně nemá zvládnutý a pořizuje si další a další. Jako jít sáňkovat s malým dítětem a vzít s sebou 3 psy a ještě ty velký bez košíku, když ji vůbec neposlouchají, ona je normálně blbá. Psali, že snad má na svědomí až 40 psů, to fakt není normální.

napsal(a):
Já jsem se na to video podívala...ona ty psy evidentně nemá zvládnutý a pořizuje si další a další. Jako jít sáňkovat s malým dítětem a vzít s sebou 3 psy a ještě ty velký bez košíku, když ji vůbec neposlouchají, ona je normálně blbá. Psali, že snad má na svědomí až 40 psů, to fakt není normální.
Baba je blbá, to se občas stává. Tragedie je to, že jí naše výkonná moc není schopna v dalších skutcích zabránit. Společnost není schopna vynutit si takovou maličkost - prostě psy mít nebudeš !! To není demokracie, to je blbismus.
A úplně mimo : Krejčíř je na nejlepší cestě, aby se dostal domů, do našeho fešáckého kriminálu.
napsal(a):
Baba je blbá, to se občas stává. Tragedie je to, že jí naše výkonná moc není schopna v dalších skutcích zabránit. Společnost není schopna vynutit si takovou maličkost - prostě psy mít nebudeš !! To není demokracie, to je blbismus.
A úplně mimo : Krejčíř je na nejlepší cestě, aby se dostal domů, do našeho fešáckého kriminálu.
To je to - že vymahatelnost trestu je u nás fakt mnohdy na nule!!! Ono by fakt nezaškodilo, kdyby se za to rozdávalo natvrdo si sednout do chládku - byť třeba "jen" na půl roku. To si říkám, že by mohlo mít odrazující účinek. Nějaké opakované zákazy - to je prostě na houbelec!
Btw, taky OT - jsem zvědavá, jestli aspoň trochu kriminál napraví Řepku.

fikovnice
napsal(a):
To je to - že vymahatelnost trestu je u nás fakt mnohdy na nule!!! Ono by fakt nezaškodilo, kdyby se za to rozdávalo natvrdo si sednout do chládku - byť třeba "jen" na půl roku. To si říkám, že by mohlo mít odrazující účinek. Nějaké opakované zákazy - to je prostě na houbelec!
Btw, taky OT - jsem zvědavá, jestli aspoň trochu kriminál napraví Řepku.
Kriminál nikoho nenapraví. Ten je jen na to, aby zvlášť nebezpečné jedince izoloval od společnosti.
A trest? Okovy na nohy a zametat ulice. Ale ne, jen tak někde. Pěkně ve vlastním městě, kde je všichni znají a s nápisem "týrala jsem psy". A večer do útulku poklidit kotce.
Ne, že při veřejně prosp. pracech budou odsouzení posedat na lavičkách. A ne, že budou v teple koukat 2 měsíce na telku.
( Proč se mě nikdo nezeptá ? )
A večer do útulku poklidit kotce.
No jistě, aby sem tam z nasranosti nějakýho psa nakopla a nebo přetáhla lopatou.. Možná jsem divná a nepřející, ale nikdy bych takovýho člověka ke svým psům nepustila. Ty orionko ano? Dovolila bys takovému člověku, aby se staral o tvoje zvířata?
To se těm chudákům útulkovým přejí moc hezký věci..

impact
napsal(a):
No jistě, aby sem tam z nasranosti nějakýho psa nakopla a nebo přetáhla lopatou.. Možná jsem divná a nepřející, ale nikdy bych takovýho člověka ke svým psům nepustila. Ty orionko ano? Dovolila bys takovému člověku, aby se staral o tvoje zvířata?
Ta to už by snad někdo dohlíd, aby psa lopatou nepřetáhla. Ale jo, vymyslete jí na večer jinou práci.
napsal(a):
Kriminál nikoho nenapraví. Ten je jen na to, aby zvlášť nebezpečné jedince izoloval od společnosti.
A trest? Okovy na nohy a zametat ulice. Ale ne, jen tak někde. Pěkně ve vlastním městě, kde je všichni znají a s nápisem "týrala jsem psy". A večer do útulku poklidit kotce.
Ne, že při veřejně prosp. pracech budou odsouzení posedat na lavičkách. A ne, že budou v teple koukat 2 měsíce na telku.
( Proč se mě nikdo nezeptá ? )
A tak já si myslím na rozdíl od Vás, že kdybych hypoteticky šla sedět za týrání zvířat (a ne, není úplně pravda, že kriminály jsou fešácké; už jen to, že Vám tam komplet změní Váš denní rozvrh činností, řád, ztratíte osobní svobodu - a co je víc???), tak takováto zkušenost by mě teda setsakra do budoucna odradila od toho udělat něco podobného...
A fakt to není o tom, že dva měsíce někdo kouká na telku. Ono je možná kriminál výhodnej pro bezdomáče, ale pro člověka, který do té doby byl normálně zapojen do společnosti, to musí být šílený skok někam do životního suterénu.
Takže já jsem pořád pro to, aby se bestiální (ale i nebestiální) týrání trestalo nepodmíněně + klidně ty veřejně prospěšné práce, finanční trest, apod.
impact
napsal(a):
Souhlasím. Ke zvířatům (a je jedno, zda by byla moje nebo cizí) bych naopak takovýmto individuům přístup zakázala... Však ono je plno VPP, kde mohou též pomáhat. V našem městě je na ulicích, na sídlištích bordel, jeden den se to uklidí, za 5 dní je tam stejný. Tak ať takovéto zrůdy pěkně ve vedru či v zimě uklízí chodníky, parky, veřejná prostranství. A to je ještě sakra mírný trest!

Čin ( zavrženíhodný se stal v květnu, už v srpnu (!) komisařka vypracovala usnesení a už v listopadu (!) je hotový i návrh na zahájení stíhání. Fakt se neflákají, to je fofr.
A až se to konečně dostane k soudu, bude chlap tvrdit, že nikdy žádného psa neměl a soud se potáhne 5 let ?