Tasemnice - inkubační doba

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.10.2019 14:18

Dobrý den,

neví někdo jak dlouhá doba uběhne od snězení blechy do objevení článků ve stolici?
Je možné to chytit od veverky ?
Vážně to nejde chytit jinak než od blechy a tu ještě musí pes sníst?

31.10.2019 16:19

to samozřejmě záleží na druhu tasemnice.

mezihostitelem tasemnice psí je jen a pouze blecha nebo všenka.

31.10.2019 16:34

No to já nevím. Našel jsem články, vyfotil, mazal k vetovi. Ta řekla - "tasemnička" a dostali jsme dvě tablety.
Máme cca 4 1/2 měsíce a marně si lámu hlavu, kde jsme k tomu přišli. Blechy nemáme, ale pes je hrozné prase a sežere kde jaký fujtajbl, na zahradě běhají veverky, myši,.....ale v kontaktu snima nebyl.

31.10.2019 17:15
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No to já nevím. Našel jsem články, vyfotil, mazal k vetovi. Ta řekla - "tasemnička" a dostali jsme dvě tablety.
Máme cca 4 1/2 měsíce a marně si lámu hlavu, kde jsme k tomu přišli. Blechy nemáme, ale pes je hrozné prase a sežere kde jaký fujtajbl, na zahradě běhají veverky, myši,.....ale v kontaktu snima nebyl.

Mohl si tasemnici přivézt od chovatele. Na druhou stranu, o tom, že sežral blechu, ani nemusíte vědět!

31.10.2019 17:23

To asi ne, protože jsem 2x odčervoval. Ty články jsem uviděl poprvé asi před dvěma dny. Tak by mne zajímala právě ta inkubační doba. Protože aby přišel do styku s blechou, jednou, zrovna nakaženou (nevím jaké je nakaženo procento blech) a tu jednu ještě musel sníst....... To je nějak moc náhod najednou.

31.10.2019 18:22

no tak to může být jiná tasemnice než tasemnice psí

31.10.2019 18:24

Taky si myslím. Dokážu to nějak poznat ? Je možná nákáza sežráním nějakého fujtajblu na louce / parku?

31.10.2019 19:06

tasemnice se šíří přes mezihostitele. pes se může nakazit z boubelí z ovcí, vysoké zvěře, králíků, zajíců.

31.10.2019 19:10

Tak děkuju. Asi nezjistím kde jsme k tomu přišli a co to je vůbec zač. Tak snad po odčervení bude pokoj.

31.10.2019 22:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pes žere myši, co mu nosí kočka a tasemnici jsem u něj ještě nikdy nepozorovala. A to mu zadek ráno u česání vlastně prohlížím denně. Kočce najdu článek u zadku(včera pro změnu kocourovi ) odčervím a za měsíc ji má znovu Když dám spot, vydrží to alespoň ty tři měsíce....

1.11.2019 06:32

lesnížínka napsal(a):
Pes žere myši, co mu nosí kočka a tasemnici jsem u něj ještě nikdy nepozorovala. A to mu zadek ráno u česání vlastně prohlížím denně. Kočce najdu článek u zadku(včera pro změnu kocourovi ) odčervím a za měsíc ji má znovu Když dám spot, vydrží to alespoň ty tři měsíce....

to proto, že kočka z myší chytá tasemnici kočičí, ale pes není definitivním hostitelem této tasemnice :)

1.11.2019 07:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to proto, že kočka z myší chytá tasemnici kočičí, ale pes není definitivním hostitelem této tasemnice :)

Aha, tak super, díky za objasnění

1.11.2019 12:50
fikovnice

XXX.XXX.135.179

lesnížínka napsal(a):

Btw, ty články mi přijdou hodně nechutné, nemluvě o celé tasemnici. Něco se mi matně vybavuje, že náš někdejší kocour jednou vyzvracel škrkavku - ještě se hejbala, humus. Byl to venkovní kocour, mnoho a mnoho let zpátky.

3.1.2020 10:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ha, ha, tak hlavně, že jsem psala, že pes tasemnici nikdy neměl kdežto kočka ji má imrvere. Dneska kouknu na hovnajz a už se to tam mrská - 2 články Že já nedržela hubu

Přidejte reakci

Přidat smajlík