Středoasijský pastevecký pes - štěňata FCI

Prodám Středoasijského pasteveckého psa - Nabízíme štěňata z vrhu K s rodok...
DohodouZdravím. Mám dotaz. Máme 4. letého Sao. Od mala s ním byl problém s jídlem, totální nežravec, furt průjem a pod. Eliminační dietou jsme zjistili, že mu vadí kuřecí. Takže kupujeme granule hovězí a vepřové maso. Pes x krát vyšetřem na vše možné (z krve), x krát dělaná koprologie a výsledek? Zdráv, nežere, váha kolísá kolem pouhých 50. Kg. Lezou z něj kosti, vypadá tak, že snad rok nežral. Je akční, lítá jak pometlo, hlídá. Granule volíme zátěžové. Maso syrové vepřové. Ale co dál s ním? Jak ho pořádně rozežrat, nebo jaké granule zvolit, aby fakt přibral? Díky
Co zkusit syrové maso? Jinak s nežravcem pastevcem žiji skoro 12 let, fena mi žrala v dospělosti průměrně 1x za 36 hodin, takže doporučení na krmení 2x denně - k smíchu. Trvalo mi to 3 roky než jsem se s jejím přístupem k žrádlu prostě smířila. Vyzkoušela jsem snad vše, průjmy tedy neměla nikdy, jen prostě nepotřebovala žrát! Když jsem fenu potřebovala (asi spíš můj pocit ) na zimu trochu oblit, přidávala jsem do každé krmné dávky 2-3 lžíce kvalitního sádla. Teď, ve stáří, dám feně do misky vše, na co má chuť - vařím masíčko nejradši s bulgurem, zeleninou a obohaceno lžicí magi (povzbuzuje chuť k jídlu), bylinkami ze zahrádky, sádlem či lososovým olejem apod. Ale - když 2 dny odmítá jíst, dostane klidně guláš s knedlíkem, bramborovou kaši s karbanátkem. prostě cokoliv, co je ochotná spucnout. Ale u stařenky je to prostě boj o každý týden, měsíc...
Těstoviny a rýži nevezme. 4 roky opravdu bojujeme s jídlem a konečně jsme našli něco, po čem nemá průjem a co jakš takž žere. Jehněčí dostává z konzervy, to je taky ochotný sežrat. Kachnu ani syrovou, ani z konzervy nevezme, stejně tak ryby. Vyzkoušeli jsme pangamin, bez efektu. Po škvarkách má průjem.
conie
napsal(a):
Co zkusit syrové maso? Jinak s nežravcem pastevcem žiji skoro 12 let, fena mi žrala v dospělosti průměrně 1x za 36 hodin, takže doporučení na krmení 2x denně - k smíchu. Trvalo mi to 3 roky než jsem se s jejím přístupem k žrádlu prostě smířila. Vyzkoušela jsem snad vše, průjmy tedy neměla nikdy, jen prostě nepotřebovala žrát! Když jsem fenu potřebovala (asi spíš můj pocit ) na zimu trochu oblit, přidávala jsem do každé krmné dávky 2-3 lžíce kvalitního sádla. Teď, ve stáří, dám feně do misky vše, na co má chuť - vařím masíčko nejradši s bulgurem, zeleninou a obohaceno lžicí magi (povzbuzuje chuť k jídlu), bylinkami ze zahrádky, sádlem či lososovým olejem apod. Ale - když 2 dny odmítá jíst, dostane klidně guláš s knedlíkem, bramborovou kaši s karbanátkem. prostě cokoliv, co je ochotná spucnout. Ale u stařenky je to prostě boj o každý týden, měsíc...
Syrové vezme jen vepřové, žádné vnitřnosti. Taky jsem si říkala, že ho snad začnu futrovat lidským jídlem, jenže ty průjmy jsou i po něm. Díky za postřehy, asi mě z něj klepne.
GAELLE
napsal(a):
granule Yoggies? Lososový olej? Divné že pes nežere maso ...........přílohy tedy brambory? Zeleninu a ovoce žere?
Lososák nevezme, co smrdí rybou, nad tím ohrne rypec. Maso jen vepřové ale taky ne zrovna moc, max 1/4 kg na dávku. Má snad v palici digi váhu. Příloha jsou ty granule. Dál kořenová zelenina. Ovoce vůbec nesežere, ani melouna, ani jablko. Yoggies neznám, kouknu na složení ...
náš pes též nežral žádné vnitřnosti ani ovoce ani zeleninu. Před Yoggies jsme krmili Brit Care jehněčí pro psy v zátěži ty mu chutnaly. Vím že tato značka tu není populární ale třeba by mu to chutnalo a přibral by. Konzervy Falco? No a lidské jídlo pokud nebude příliš kořeněné proč ne. Dříve žrali psi většinou jen to
Uživatel s deaktivovaným účtem
Co takhle ke snídani 2-3 rohlíčky s másílkem.........myslím to opravdu vážně....
Nedávno jsem vařila pro torálního nežravce, k snídani omeletku s masem, oběd zvěřinový “guláš” s amarntovo-rýžovo-špaldovými noky a večeře sulc
Je ok s obilím? Zkusila bych jako přílohu těstoviny nebo povařit ovesné vločky.
Na Yoggies se vyprdněte. Nejsou to granule pro přibírání na váze, spíš naopak. Vím z vlastní zkušenosti i ze zkušeností dalších lidí, co přímo znám, že jich bylo potřeba sypat psům pomalu valník, aby na tom nehubnuli... A ještě jsou předražené, vzhledem k množství, které ten pes sežere. Nejsou špatné, ale ve vaší situaci dost k ničemu.
Atheira
napsal(a):
Je ok s obilím? Zkusila bych jako přílohu těstoviny nebo povařit ovesné vločky.
Na Yoggies se vyprdněte. Nejsou to granule pro přibírání na váze, spíš naopak. Vím z vlastní zkušenosti i ze zkušeností dalších lidí, co přímo znám, že jich bylo potřeba sypat psům pomalu valník, aby na tom nehubnuli... A ještě jsou předražené, vzhledem k množství, které ten pes sežere. Nejsou špatné, ale ve vaší situaci dost k ničemu.
pán píše že těstoviny ani rýži nejí
Mam zkušenost, ze když je psovi delší dobu spatne, zacne zrat presne takhle -jen aby nechcipnul :-(
Urcite bych se držela krmeni, po kterem neprujmuje, moc neexperimentovat.
Zkouseli jste mu pridavat probiotika, vlákninu? Tu vlákninu, protože zpomaluje pruchod potravy a zvysuje vyuzitelnost - a podle krmeni, co tu popisujete - ji moc nemá( zatezove granule byvaji na vlákninu taky chude).
bakteriologie byla?
v rámci koprologie se řešily i giardie?
probiotika ano
to kuřecí - eliminační dieta - to bylo maso? jako pravé maso, ne granule?
pečivo ano
četnost jídla?