Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Trainer3

2.11.2019 02:19
Trainer3

XXX.XXX.20.5

Ahojte. Chcete psa? Mam par rad
Mamb14 rokov a nabuduci rok budem mat uz 4 psa. Ako to robim? Poviem vam nejake rady

1 nasetri si na nrho aspon polovicu sumy
2 kup si obojok aj ked psa nemas... Proste na ozdobu
3 hraj na emocie. Vzdy ten obojok maj pri sebe ked si s rodicmi (budu si uvedomovat ze po nom snivas)

Co robit:
Maj twn obojok vkuse pri sebe s rodicmi ked komunikujes
Rozpravaj o tom psovi pred rodicmi
Opytaj sa mamy alrbo otca ake je jeho oblubene plemeno psa a odpovedaj ze to je aj tvoje oblubene plemeno a ze ci si ho nekupite

HOTOVO

2.11.2019 07:17
impact

XXX.XXX.61.137

To maj zas haranti nějaký prázdniny?

Ty si radši poříď učebnici Slovenštiny.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.11.2019 07:25

impact napsal(a):
To maj zas haranti nějaký prázdniny?

Ty si radši poříď učebnici Slovenštiny.

.....celý týden, pak to pak vypadá......

2.11.2019 10:33

Nedovedu si představit, jak může děcko zvládnout 4 psy. U mě jako u rodiče by mohlo hrát na city, jak bych chtělo. Jenže spousta rodičů dnes skáče, jak harant píská.

Qwerts

2.11.2019 11:11
Qwerts

XXX.XXX.227.16

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nedovedu si představit, jak může děcko zvládnout 4 psy. U mě jako u rodiče by mohlo hrát na city, jak bych chtělo. Jenže spousta rodičů dnes skáče, jak harant píská.

Ono není nikde psáno, že ty předchozí 3 ještě žijou pouze, že bude mít už čtvrtého.

2.11.2019 11:40

..psala, že bude mít už čtvrtého, mně zase vrtá hlavou jak mohla do těch 14 toho ty tři stihnout a pak ještě jak si třeba v osmi ukládá jistou finanční částku......

2.11.2019 11:45
Atheira

XXX.XXX.181.160

Mě to docela pobavilo, vzhledem k tomu, že tady nejsme úplně školní družina. Představila jsem si, jak průměrný uživatel zdejší diskuze chodí za rodiči s obojkem a vnucuje jim řeči o psech. Jako trollík dobrej, ale spletl si adresu. Věkový průměr tomu tady absolutně neodpovídá.

2.11.2019 12:15

Qwerts napsal(a):
Ono není nikde psáno, že ty předchozí 3 ještě žijou pouze, že bude mít už čtvrtého.

Viz odpověď chameleona níž. Při dožití psa do cca 12ti let i víc řekněme, se mi to zdá jako velmi podivné.

2.11.2019 14:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Atheira napsal(a):
Mě to docela pobavilo, vzhledem k tomu, že tady nejsme úplně školní družina. Představila jsem si, jak průměrný uživatel zdejší diskuze chodí za rodiči s obojkem a vnucuje jim řeči o psech. Jako trollík dobrej, ale spletl si adresu. Věkový průměr tomu tady absolutně neodpovídá.

Jj, přesně tohle jsem si představila taky - a jako první adepty mě napadly třeba Sisi, Fikovnice, ChameleonHugo apod.

To samozřejmě není myšleno jako jejich urážka, ale prostě mi věkově zapadly do celé té vtipné situace

2.11.2019 17:33

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jj, přesně tohle jsem si představila taky - a jako první adepty mě napadly třeba Sisi, Fikovnice, ChameleonHugo apod.

To samozřejmě není myšleno jako jejich urážka, ale prostě mi věkově zapadly do celé té vtipné situace

...zrovna si představuju jak hupkám s obojkem za mamí aby mi další štěně povolila

2.11.2019 18:17

Vždyť je to troll jak Brno!

2.11.2019 18:22
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.48.187

Vždyť je to troll jak Brno!

Proto si z toho děláme srandu😉

2.11.2019 18:31

...zrovna si představuju jak hupkám s obojkem za mamí aby mi další štěně povolila

Já mám hodnou maminku, ta by mi určo další štěňátko dovolila, jen by asi divně koukala, když bych přišla na kafe a na stůl flákla obojek

2.11.2019 18:35

Já mám hodnou maminku, ta by mi určo další štěňátko dovolila, jen by asi divně koukala, když bych přišla na kafe a na stůl flákla obojek

ježíši já to vidím úplně v živých barvách

2.11.2019 18:46

o, jak je život jednoduchý, když jsi dítě :D:D

2.11.2019 18:49

Ta moje by řekla: Klidně, co byste jinak s těma penězma dělali

4.11.2019 13:31
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Moje máma se v mých 15 letech poddala tlaku okolí. Kam šla, tam slyšela o tom, že si přeji psa: na školních schůzkách, u lékaře, na každé návštěvě u babičky nebo početných tet a strýců, od řidiče autobusu, v obchodě, v místní knihovně... Asi to nebyl rozhodující faktor, to spíš moje vytrvalost (rodiče jsem ukecávala 8 let) a v rámci možností teenagerky„zodpovědný“ přístup, ale roli to určitě sehrálo. :)

4.11.2019 14:02

Varaxi napsal(a):
Moje máma se v mých 15 letech poddala tlaku okolí. Kam šla, tam slyšela o tom, že si přeji psa: na školních schůzkách, u lékaře, na každé návštěvě u babičky nebo početných tet a strýců, od řidiče autobusu, v obchodě, v místní knihovně... Asi to nebyl rozhodující faktor, to spíš moje vytrvalost (rodiče jsem ukecávala 8 let) a v rámci možností teenagerky„zodpovědný“ přístup, ale roli to určitě sehrálo. :)

A ně na to mamka neskočila, ani se psem ani s koněm(vlastnit koně v cca roce 82 asi troufalé) , pořád jen morče, papoušci, rybičky....

4.11.2019 14:02
balisek

XXX.XXX.79.55

Moji rodiče na tom byli o chlup hůře. Když mi bylo 14 let, vrátili se jednoho dne z víkendu na chalupě a doma je čekal pes.

Ale mohli si za to sami, sliby - chyby! Slíbili mi totiž psa za podmínky, že půjdu na gympl místo zootechnické průmyslovky. No a pak se nějak k splnění svého závazku neměli, tak jsem si psa obstarala sama. Něco jsme našetřila z kapesného, něco mi půjčila dospělá sestra, která před chovatelkou sehrála i moji matku.

Psal se rok 1983, psisko byl irský vodní španěl s PP Vampír z Nového parku. Prochodila jsem s ním své první výstavy, složila svazarmovskou zkoušku ZVV1... Vzpomínám na něj moc ráda!

4.11.2019 14:54
Varaxi

XXX.XXX.1.226

balisek napsal(a):
Moji rodiče na tom byli o chlup hůře. Když mi bylo 14 let, vrátili se jednoho dne z víkendu na chalupě a doma je čekal pes.

Ale mohli si za to sami, sliby - chyby! Slíbili mi totiž psa za podmínky, že půjdu na gympl místo zootechnické průmyslovky. No a pak se nějak k splnění svého závazku neměli, tak jsem si psa obstarala sama. Něco jsme našetřila z kapesného, něco mi půjčila dospělá sestra, která před chovatelkou sehrála i moji matku.

Psal se rok 1983, psisko byl irský vodní španěl s PP Vampír z Nového parku. Prochodila jsem s ním své první výstavy, složila svazarmovskou zkoušku ZVV1... Vzpomínám na něj moc ráda!

Tak to chápu, to si měli rodiče lépe rozmyslet, co slibují. :)
Ale papírový irský vodní španěl, pche, to já bych byla vděčná za libovolného psíka z útulku, klidně vořecha vořechidního, bylo by mi to úplně jedno. Jediné, o co jsem nestála, byly umanuté hlavinky jezevčíků (přece jen psa mělo vychovávat děcko) a pak ti echt společenští psi typu pekinéz.

4.11.2019 20:32

já jsem teda ve čtrnácti chtěla kde co, ale psa ne.

pes se ke mně dostal vlastně jako plonkový po ségře, která psa v těch čtrnácti chtěla a vydrželo jí to tak rok.

druhý pes a teda první od začátku vlastní bylo štěně prvního psa, takže to bylo takové nějak logicky navazující.

pak jsem zase psa nechtěla.

no a pak jsem si přinesla Noru. žádný opičky s obojkem nebyly potřeba, prostě jeden den jsem nechtěla psa a druhý den jsem měla psa.

4.11.2019 20:47
Atheira

XXX.XXX.181.160

já jsem teda ve čtrnácti chtěla kde co, ale psa ne.

pes se ke mně dostal vlastně jako plonkový po ségře, která psa v těch čtrnácti chtěla a vydrželo jí to tak rok.

druhý pes a teda první od začátku vlastní bylo štěně prvního psa, takže to bylo takové nějak logicky navazující.

pak jsem zase psa nechtěla.

no a pak jsem si přinesla Noru. žádný opičky s obojkem nebyly potřeba, prostě jeden den jsem nechtěla psa a druhý den jsem měla psa.

To já psa vždycky chtěla, ale "až budu velká a nikdo mi do toho nebude kecat". Chtěla jsem štěně a my mívali jen dospělé útulkáče... Navíc jsem byla zblblá ze všech těch psích filmů pro děti a chtěla takovýho psa jak z filmu.
Mámu jsem ukecávala o morčata a křečky a vycházelo mi to téměř vždycky, nebylo těžký ji ukecat, ale o psa by mě nenapadlo škemrat. I proto, že jsem chtěla domácího a u nás tohle neexistovalo, pes patří ven, i kočky, to do domu v žádném případě.
Když mi bylo dvanáct, vezla nás mamka v noci z pouti a na spojovačce mezi vesnicemi nám hodili do silnice štěně a odjeli. Máma trvala na tom, že ho odveze do útulku, ale když už frčela na příjezdovku, otočila to a vrátila se s ním domů.
Obojek by se mi tehdy hodil, neměli jsme pro něj vůbec nic. Venkovní a zase všech, ale aspoň to bylo to štěně a musím říct, že asi nejlepší, který si ve dvanácti může člověk přát. Tolik věcí špatně a on to všechno přešel a byl dál salámista, co se ničeho nebojí a všechno ho baví.

6.11.2019 21:29
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Inspektor Pišišvor napsal(a):

Jak to myslíte?
Já se cítím být duší mladá až mladinká!

6.11.2019 21:30
fikovnice

XXX.XXX.135.59

...asi by si řekla, že senilníš...

6.11.2019 21:33
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Ale musím teda narovinu napsat, že můj táta mi jako dítěti nepovolil psa, ač jsem žadonila... Možná jsem málo práskala tím obojkem o stůl... A tak mi v dětském věku byli povoleni kanáři a posléze jsem povýšila na hlodavce - křečky, a ještě později jsem měla potkanka...

6.11.2019 21:37
fikovnice

XXX.XXX.135.59

fikovnice napsal(a):
Ale musím teda narovinu napsat, že můj táta mi jako dítěti nepovolil psa, ač jsem žadonila... Možná jsem málo práskala tím obojkem o stůl... A tak mi v dětském věku byli povoleni kanáři a posléze jsem povýšila na hlodavce - křečky, a ještě později jsem měla potkanka...

A ještě musím doplnit, že první kanár byl též nalezenec - něco nám tlouklo do okna a on to kanárek. Dostal jméno Honza....nu a po pár týdnech jsme zjistili, že máme Honzičku... Teda ne, že by snášela vejce, ale v baráku jsme měli světově uznávaného ornitologa a ten nás vyvedl z omylu.

7.11.2019 11:52
balisek

XXX.XXX.79.55

Varaxi napsal(a):
Tak to chápu, to si měli rodiče lépe rozmyslet, co slibují. :)
Ale papírový irský vodní španěl, pche, to já bych byla vděčná za libovolného psíka z útulku, klidně vořecha vořechidního, bylo by mi to úplně jedno. Jediné, o co jsem nestála, byly umanuté hlavinky jezevčíků (přece jen psa mělo vychovávat děcko) a pak ti echt společenští psi typu pekinéz.

Z nějakých důvodů jsem byla už ve 13 letech uvědomělá a sháněla psa s PP. Původně jsem chtěla kokra, ale ti zrovna nějak nebyli k mání. V časopise Pes přítel člověka jsem narazila na inzerát na IWS. Pro puberťačku španěl jako španěl. Až pak mě napadlo podívat se alespoň do atlasu, jak vypadá.

7.11.2019 13:04
Varaxi

XXX.XXX.1.226

balisek napsal(a):
Z nějakých důvodů jsem byla už ve 13 letech uvědomělá a sháněla psa s PP. Původně jsem chtěla kokra, ale ti zrovna nějak nebyli k mání. V časopise Pes přítel člověka jsem narazila na inzerát na IWS. Pro puberťačku španěl jako španěl. Až pak mě napadlo podívat se alespoň do atlasu, jak vypadá.

Toš to já taky chtěla ideálně průkazového NO nebo BO. Ale z nouze jsem byla ochotná přistoupit na téměř jakýkoli kompromis. Mimochodem kokr se tenkrát také dostal do užšího výběru.
A prolézání inzerátů, to byla moje vášeň. Dnes to nechápu, ale tenrkát mi stačila jedna dvoustrana inzerátů a já si sedla, snila o tom, jaké by to bylo mít argentinskou dogu, perského chrta nebo jinou exotiku a bylo mi dobře. :)

8.11.2019 08:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak já jsem v 11ti letech, po tom co nám umřel baset, chtěla zlatého retrívra, ideálně s PP. Tedy už v tom věku jsem měla v užším výběru i AST (vím naprosto odlišné plemeno, dítě no ), ale to by u rodičů v žádném případě neprošlo. Jenže v tu dobu jsem rodiče na PP prostě nepřesvědčila a tak tedy aspoň bez PP. Na psa jsem měla našetřeno. Ono to nebylo vyloženě, že by mi rodiče nechtěli koupit psa s PP, ale já jim to v tu dobu nedokázala úplně vysvětlit, sama jsem tolik informací neměla a chtěla jsem hlavně psa, jakéhokoli, pro rodiče byly PP zbytečnost navíc.... V tu dobu zase tolik inzerátů nebylo, volali jsme jak na PP štěňata, tak na bPP. No když nám paní chovatelka (PP štěňat) řekla, že štěňata jsou zvyklý se každý večer dívat na TV a na určitý program a že teda chce, aby tohle měli i v nových domovech - tak to bylo něco na tátu a okamžitě rozhodnuto - tohle ne. Hned další inzerát byly štěnda bez PP, po telefonu příjemní lidé a nezávazná návštěva možná. No na to, že to byl pes bez PP si myslím, že jsme narazili na opravdu slušné lidi - byli milí, bylo vidět, že matku štěňat milují - byl to jejich jediný pes, zajímali se i kam štěnda půjdou, dostali jsme očkovák, granule - s doporučením, že hlavně v růstu máme krmit kvalitními, nějaké hračky, deku, CD s fotkami, a takový "návod" na štěně - který psali přímo oni, vtipně ale pravdivě - zrovna dneska jsem si říkala, že kdyby něco podobného dávali ke každému štěněti, tak tu není pořád dokola tolik témat na agresivní nebo kousavé štěně .

Jinak matka štěňat vypadala opravdu jako GR, i povahou, byla neuvěritelnej mazel. Otec vzhledově jako GR taky vypadal, povahově nevím. No a že jsem to s Maxem měla docela těžké a nakonec to GR vůbec nebyl - ani povahou, ani vzhledem, tak to už jsem tu psala mockrát .

8.11.2019 11:04

....i když jsem od mala lítala s jakýmkoli psem, který mi byl svěřen a půjčen, chtěla jsem vlastnit vždy psa velkého - nejprve kolii a poté NO černé nebo vlkošedé barvy).......na cvičák jsem chodila s půjčeným velkým černým knírače, modrou dogou a nakonec s fenou NO, se kterou jsem složili i své první zkoušky - ZM.......prvního vlastního jsem si směla pořídit až do vlastního bytu za penízu stržené za prodanou knížku z kupónové privatizace a byl to vlkošedý NO s PP.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík