Uživatel s deaktivovaným účtem

X89
napsal(a):
Dobrý den,
Máme 5 tříměsíční štěně anglického bullteriera od malička krmime barfem bohužel nám postupně nám přestala úplně žrát všechny druhy masa nesetkal se s tím někdo? Asi nám nezbyde nic jiného než zkusit granule
Já vám, že to už by nebyl barf, ale zkusili jste uvařit nebo alespoň lehce ovařit a třeba přihodit trošku kmínu, aby to trošku jinak vonělo nebo jinou bylinku??
Co zdravotně v pohodě?? Co teda sní, když maso ne?? Nebolí jí třeba kousání toho masa??
Tak ono jestli má jinak chuť žrát, ale odmítá většinu toho, co se jí nabídne, protože: "princezna má zrovna chuť na kaviár", tak není důvod jezdit na veterinu. Zkusila bych, jak už je výše psáno, něco uvařit. Ono se nic nestane, když nebude krmená striktně barfem a pořád lepší tak než dávat jen granule. A vidím to i u své feny, která syrové maso docela může, ale když se udělá pořádný vývar, k tomu masíčko a nějaká zelenina, tak je z toho nadšená mnohem víc.
Pokud si ale nedá vyloženě vůbec nic a není to rozežranost, ale nechutenství, tak bych tam zajela.

U nás - včera jsem ve vývaru z vepřového kolene bez tuku uvařila pytel mrkve. Dnes z toho byl sulc jako šutr, normálně na krájení. Takže vyházel z misky sledě, první šla zeleninka. Přiznám se, že i bez soli to byla mňamka a dovolila jsem si mu kousek užrat. Jestli jinak žere normálně s chutí, nechte nějaké syrové kosti a ostatní zkuste povařit, jak se radí výše.
X89
napsal(a):
Myslím si že je zdravotně v pohodě vitalni běhá ale spíš je hodně vybirava ale tak nějak z ničeho nic prostě přestala žrát kureci pak i hovězí maso jen k tomu cuchne a jde pryč
Ony ale kdyby jí třeba fakt bolely zuby, tak se na to přichází velmi těžko. Ten pes jinak běhá, i se nají, když už není zbytí, ale snaží se tomu kousání vyhýbat. To však neznamená, že přestane úplně žrát. Oni psi menší problémy dovedou maskovat celkem dlouho.
Zkusila bych nabídnout něco atraktivního, čemu neodolá. Šunku nebo zkrátka něco, po čem víte, že půjde, klidně i nějakou trochu prasárničku, ono to pro jednou nevadí. Kdyby i s tím dělala cavyky, vzala bych ji prohlídnout k tomu vetovi.

X89
napsal(a):
Myslím si že je zdravotně v pohodě vitalni běhá ale spíš je hodně vybirava ale tak nějak z ničeho nic prostě přestala žrát kureci pak i hovězí maso jen k tomu cuchne a jde pryč
To jste zkoušeli jen kuřecí a hovězí? Můj má krůtu, kachnu, vepřové droby, ryby.... V sušeném daňka a pod. A co ty sušené směsky? Slečna dcera (zimní štěně) je pouze na sušeném, pokaždé trochu jiné a v pohodě.
Celkem běžně se děje, že ze žravých štěňat se kolem puberty stanou nežravci, začínají si vybírat a vůbec s tím žrádlem nadělají. Je fakt, že v pěti měsících u bulteriéra mi přijde na pubertu brzy.
Stejně tak feny mohou být nežravé v období kolem hárání.
Každopádně není nic nenormálního, že extrémní žravost psích mimin netrvá věčně...
Nevím, co všechno jste zkoušeli - granule bych brala jako nejposlednější možnost. Zkusila bych si s jídelníčkem pohrát, zařadit třeba neprané dršťky - to hned obsah misky získá na atraktivitě anebo přílohu rozmíchat s nakrájenými syrovými játry...fajn jsou i plíce, drůbeží pařátky ...prostě zkoušet, co psa zaujme. Nebo zkuste pokapat obsah misky lososovým olejem, hned to líp voní.
Samozřejmě všechny ty delikatesy nejdřív opatrně, aby se z toho pes nepo...

Nemyslím si, že psa krmíte nějakým humusem, ale zkuste maso z jiných zdrojů. Nemusí být nejlepší. Nebo zkuste nabídnout kocourovi. To je spolehlivý degustátor.