14.9.2018

XXX.XXX.12.61
Dobrý den mam ročního psa krzi acvičaky si nemohu dovolit a v okolí unas ani žadný cvičak neni a ja bych byla rada aby mne pes na prvni zavolaní poslechl ale on nejde a račije s mamkou v obivaku a ja nevim kde delam chybu jak mu mám ukazat zesem jeho pan protoze mamka ma psa a on nanej zarly a ja nevim vubec co stim chtela bych a by mne posloůchal hned jak ho zavolam a abimi sel u nohy i byz voditka jeto pes krizenec mamho odmalicka dekuji za odpoved vim ze to bude trvod dlouho nez seto naučí
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já myslím, že momentálně nejde o to, co a jak se pes naučí.
Pejsek prostě má za "paničku" mamku. Kdybyste byla v očích psa panička vy, tak na něj ani nemusíte volat, pes se automaticky zvedne a jde s vámi.....nebo by stačilo říct "jdeme"
A na spolehlivé přivolání, neřku-li chůzi u nohy bez vodítka, na to se musí se psem máknout. A může to být klidně v řádu měsíců. Moje ovčanda začala být naprosto spolehlivá...kdykoliv, kdekoliv a za jakékoliv situace až ve dvou letech a to jsem s ní pracovala od štěnda.
14.9.2018
napsal(a):
Dobrý den mam ročního psa krzi acvičaky si nemohu dovolit a v okolí unas ani žadný cvičak neni a ja bych byla rada aby mne pes na prvni zavolaní poslechl ale on nejde a račije s mamkou v obivaku a ja nevim kde delam chybu jak mu mám ukazat zesem jeho pan protoze mamka ma psa a on nanej zarly a ja nevim vubec co stim chtela bych a by mne posloůchal hned jak ho zavolam a abimi sel u nohy i byz voditka jeto pes krizenec mamho odmalicka dekuji za odpoved vim ze to bude trvod dlouho nez seto naučí
A když nemáte v okolí ten cvičák, a napadlo vás třeba číst nějakou odbornou literaturu a teprve v případě úplných nejasností zkusit kohosi na internetové diskuzi???
Některá plemena mají chůzi u nohy v krvi. Takový berňák, když ho naučíte a budete vyžadovat, bude i u té nohy v pohodě chodit. Pokud se nějak zvlášť necvičí, nebude chodit přímo u nohy, ale určitě se nebude vzdalovat, prostě jde u vás. Samík se u nohy naučil a zvládne to chvíli, ale jakmile dám rozchod je v trapu Respective, jde si po svých, klidně 100m ode mne.
Zadavatelko, krom toho, je váš pes nejspíš zrovna v pubertě a teď to nebude lehké, ho zvládat. Chce to pevné nervy, velkou míru trpělivosti a trvat na povelech, nepovolit. Na cvičák vůbec chodit nemusíte, ale musíte psa naučit alespoň základy chování. Chodit na vodítku u nohy a netahat. Povely: sedni, lehni, zůstaň a ke mně. Klidně i pozdrav, štěkni-ticho, dej pac. Jak na to přesně, jistě někde vyhledáte. Povely různě procvičujte, bez nátlaku, psa to musí bavit, ale vždycky trvejte na vykonání. Pokud rád mlsky, tak odměňujte tím, pokud třeba rád aportuje, či se tahá o hračku, i to můžete použít jako odměnu.