Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2019 10:29
Zuzika

XXX.XXX.173.42

Hezký den všem.
V jedné fb diskuzi jsem narazila na termín "řízený útlum". Pisatel zmiňoval, že tento cvik již má se psem zvládnutý. Bohužel jsem diskuzi už zpětně nenašla.
Já takový cvik neznám, dle názvu by pes na povel asi měl odpadnout a bez protestů odpočívat. Znáte to? Zajímal by mne výcvikový postup.
Mám povel "klid", který u nás ale znamená, že věc mám pod kontrolou já a pes mě má následovat a neřešit(to ani vlastně není povel/cvik,jen uklidńovací slovo), pak mám "dost", což znamená přestaň s tím co děláš a následuje povel, co dělat má :-)
Dosud jsem žádný řízený útlum nepotřebovala, ale vím, že je spousta roztěkaných hyperaktivců a reaktivců, kterým by jistě takový povel pomohl. Tak dumám, co to vlastně je a jak se to trénuje.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.11.2019 16:32

toho psa ma uživatelka FB Barbora Tomczik - zeptejte se ji.

6.11.2019 17:19

nevím, jestli je to tento "řízený útlum", ale nacvičí se (pomocí klikru) uvolnění psa, nejen leh, ale i uvolnění svalů, uvolněná tlama, můžeš zavřené oči.......uvolněné tělo přinese uvolněnou mysl

7.11.2019 11:22
Zuzika

XXX.XXX.246.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
nevím, jestli je to tento "řízený útlum", ale nacvičí se (pomocí klikru) uvolnění psa, nejen leh, ale i uvolnění svalů, uvolněná tlama, můžeš zavřené oči.......uvolněné tělo přinese uvolněnou mysl

Vygooglim, diky 👍

7.11.2019 11:25

jestli vygůglíš, tak prosím hoď odkaz, já to mám od cvičitelky

12.11.2019 14:49
Zuzika

XXX.XXX.173.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jestli vygůglíš, tak prosím hoď odkaz, já to mám od cvičitelky

Vygooglit se mi bohuzel nepodarilo,ani na YouTube. Zkusim ještě zjistit od canisterapeutu, ti by mohli mit zkusenost - klikr, polohovani, utlum.
Oslovila jsem pistaleku z fb, z jejiho pohledu jde o to dostat psa z aktivni cinnosti do klidu - za pomoci her na sebekontrolu.

12.11.2019 15:20

zuzika, jsem zcela neanglofonní , tohle by nemohlo být něco takového?:

http://vycviky-berenika.sweb.cz/OverallRelaxationProtocol.pdf

12.11.2019 15:40
Zuzika

XXX.XXX.173.42

Priznam se, ze jsem hledala jen v ceskych testech (ciste z duvodu lenosti 😁). Mrknu na to vecer 👍

Přidejte reakci

Přidat smajlík