Žaneeet

XXX.XXX.84.83
Zdravím všechny, ráda bych se vás na něco zeptala. Máme 8 měsíční kotě ragdolla - kocour, kastrát a teď jsme si pořídili fenečku z útulku - vypada to na trpasličího pinče, ale nikdo to neví jistě. Je hrozně šikovná, naučila se čůrat a kakat venku rychle, avšak mi dělá starost, když odejdeme nebo resp. když odejdu já z domu, tak se počůrá. Nevydrží třeba ani hodinu a přitom byla predtim venčená. Jak ji to odnaucit? Mne to přijde jako kdyby to dělala naschvál, ale já nemůžu byt přeci pořad doma.. a trestat za něco, co udelala kdo vi kdy (presnej čas těch čůránků nikdo nezjistí), mi nepřijde fér a navíc jsem četla, ze se to ani nemá.. jenže potrebuju, aby pochopila, ze když nejsem doma, tak to nemůže dělat.. a ze by to nevydržela, když normálně vydrží? To mi přijde divný.. jinak s kocourem vychází dobře.
Dekuji za vaše rady a zkušenosti.
Žaneeet

XXX.XXX.84.83
Je to štěně, má cca 3 měsíce, ale jak říkám, našly je (ji a sestru) s maminkou u popelnic, muže byt trochu starší a nebo trochu mladší.. každopádně by hodinku vydržet bez čůrání měla a v me přítomnosti vydrží a v noci spi jako andilek, jinak vencime každé 3 hodiny, v noci naposledy kolem 1 a pak v 6:30 a vydrží
Ahaaa, tak to je jiná. V noci vydrží, protože spí. Když odejdete, tak nejspíš chodí, protože je prostě opuštěná a bojí se a tím, jak chodí, se i sem tam napije a prostě se počurá. Vůbec bych to neřešila. Navíc takový mimino ještě úplně neovládá sverače. Prostě venčete často, venku chvalte, doma nehodu prostě ukliďte a vytrvejte. Má čas, spoustu času, než si to zafixuje. Nemějte na ni zbytečně velké nároky.
Žaneeet

XXX.XXX.84.83
To chválíme moooc, používáme i clicker, ona je moc sikovna, hrozně rychle pochopila, ze se potřeba děla venku, proto mi přijde divny, ze pak hodinku není schopna vydržet :/ já ji samozřejmě nic nevycitam, jen nechci, aby to bylo pravidlem, jestli mi rozumíte.. nechci aby to, ze nejsem doma, znamenalo záchod kdekoliv a kdykoliv :/