Čůrání štěněte doma v nepřítomnosti osob

Kříženec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Žaneeet

6.11.2019 16:25
Žaneeet

XXX.XXX.84.83

Zdravím všechny, ráda bych se vás na něco zeptala. Máme 8 měsíční kotě ragdolla - kocour, kastrát a teď jsme si pořídili fenečku z útulku - vypada to na trpasličího pinče, ale nikdo to neví jistě. Je hrozně šikovná, naučila se čůrat a kakat venku rychle, avšak mi dělá starost, když odejdeme nebo resp. když odejdu já z domu, tak se počůrá. Nevydrží třeba ani hodinu a přitom byla predtim venčená. Jak ji to odnaucit? Mne to přijde jako kdyby to dělala naschvál, ale já nemůžu byt přeci pořad doma.. a trestat za něco, co udelala kdo vi kdy (presnej čas těch čůránků nikdo nezjistí), mi nepřijde fér a navíc jsem četla, ze se to ani nemá.. jenže potrebuju, aby pochopila, ze když nejsem doma, tak to nemůže dělat.. a ze by to nevydržela, když normálně vydrží? To mi přijde divný.. jinak s kocourem vychází dobře.
Dekuji za vaše rady a zkušenosti.

6.11.2019 17:06
impact

XXX.XXX.44.225

To bude psychika. Rozhodně nemá cenu trestat. Jestli jste na FB, najděte si skupinu Bachovky od Markéty. Je to přírodní podpůrná terapie při stresu. Paní Tomanová Vám poradí, pomůže, namíchá pro fenečku na míru.

6.11.2019 17:07
impact

XXX.XXX.44.225

Teď se dívám na fotku, to je štěně? Jak je stará? Jak dlouho ji máte doma?

Žaneeet

6.11.2019 17:13
Žaneeet

XXX.XXX.84.83

Je to štěně, má cca 3 měsíce, ale jak říkám, našly je (ji a sestru) s maminkou u popelnic, muže byt trochu starší a nebo trochu mladší.. každopádně by hodinku vydržet bez čůrání měla a v me přítomnosti vydrží a v noci spi jako andilek, jinak vencime každé 3 hodiny, v noci naposledy kolem 1 a pak v 6:30 a vydrží

6.11.2019 17:35
impact

XXX.XXX.44.225

Ahaaa, tak to je jiná. V noci vydrží, protože spí. Když odejdete, tak nejspíš chodí, protože je prostě opuštěná a bojí se a tím, jak chodí, se i sem tam napije a prostě se počurá. Vůbec bych to neřešila. Navíc takový mimino ještě úplně neovládá sverače. Prostě venčete často, venku chvalte, doma nehodu prostě ukliďte a vytrvejte. Má čas, spoustu času, než si to zafixuje. Nemějte na ni zbytečně velké nároky.

Žaneeet

6.11.2019 17:42
Žaneeet

XXX.XXX.84.83

To chválíme moooc, používáme i clicker, ona je moc sikovna, hrozně rychle pochopila, ze se potřeba děla venku, proto mi přijde divny, ze pak hodinku není schopna vydržet :/ já ji samozřejmě nic nevycitam, jen nechci, aby to bylo pravidlem, jestli mi rozumíte.. nechci aby to, ze nejsem doma, znamenalo záchod kdekoliv a kdykoliv :/

6.11.2019 18:09
impact

XXX.XXX.44.225

Ale tohle je u štěňátek úplně normální.. Nebuďte z toho zbytečně v panice. Fakt je to úplně normální. To přejde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík