Chs Kavalir - jak vybirat? (Na co si dat pozor, ktere skate a doporucite)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.11.2019 13:03
JancaKavalir

XXX.XXX.26.92

Dobry den, na netu je spousta clanku, Kde radi na co si dat pozor, co jsou varovne signaly spatne CHS apod. Bohuzel at hledam, jak hledam nemuzu najit jakesi pripadne hodnoceni Chs nebo reference. Mam vybrane 2 chs do uzsiho vyberu. 1. Vyssi cena, hezci stene, ale zdravotni vysetreni pouze u feny a ne Tak obsahle, pro psa zadne oficialni vysetreni krome kontroly veterinarem neni. Majitelka komunikuje CCa vzdy Po 3/4 dnech. A tvrdi ze export pedigree lze vystavit dodatecne a zapsat pejska do cmku zapsat take dodatecne.
2. Mensi chs, zdravotni vysetreni pro oba rodice dukladne, pes (otec) je ovsem ze zahranici- jak si lze potvrdit ze je skutecne otcem? Podle PP? Veskere dokumenty pani zaslala k nahlednuti vcetne vsech fotek a osvedceni. Komunikuje do druheho dne.

Na oba Se urcite nejdrive pojedeme podivat.

Spis si Tak premitam zda u 1. Je vse v poradku? Jake jsou vase zkusenosti? Mate vysetreni obou rodicu? Rodokmeny? A videli jste vzdy fenu I psa osobne?

Dekuji predem za nazory, rady a zkusenosti

7.11.2019 17:51
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Najděte si choroby kavalírků,
pak se rozhodněte, jestli budete
chtít mít vyšetřené rodiče a na co.

7.11.2019 21:55
karo2702

XXX.XXX.162.156

U kavalíra určitě pohlídat nemoci. Není to záruka, že bude štěně zdravé, ale kavalíři toho nemají zrovna málo a do netestovaného rodiče bych se nepouštěla.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.11.2019 22:05

Pokud nemáte na prvním místě perspektivu perfektního exteriéru psa, tak byste tam měli mít zdraví rodičů, zvlášť u zmiňovaného plemene. Velikost chovky není relevantní kritérium, někdo může mít 20 psů v posteli, druhý jedinou fenu v kotci. Obrazně řečeno. Ne každý pes se hodí do postele a ne každý do kotce. Komunikace s ChS vypoví hodně, klubové FB, pokec na klubových akcích a výstavách také, osobní kontakt nejvíc.

8.11.2019 05:19
JancaKavalir

XXX.XXX.26.92

Moc vsem dekuji, ze na muj dotaz reagovali. Nemoci jako kontrola srdce, oci, pately atp. Ackoli nejsou povinna urcite delaji lepsi dojem i komunikace chs, Kde je videt snaha poznat I nas jako panicky a veskere testy ockovani a doklady chs ma a nema problem je predlozit. Selsky rozum mi nejak napovidal, ze bude neco spatne u 1. Chs. Vim ze testy rodicu nejsou bohuzel 100% zaruka, ale ...a navic jak tu nekdo radil jsem zjistila ze 1. Chs ma vrh stenat od ruznych fenek jak na bezicim pasu.... s tezkym srdcem zustaneme jen u 2. Chs.

8.11.2019 08:15

JancaKavalir napsal(a):
Moc vsem dekuji, ze na muj dotaz reagovali. Nemoci jako kontrola srdce, oci, pately atp. Ackoli nejsou povinna urcite delaji lepsi dojem i komunikace chs, Kde je videt snaha poznat I nas jako panicky a veskere testy ockovani a doklady chs ma a nema problem je predlozit. Selsky rozum mi nejak napovidal, ze bude neco spatne u 1. Chs. Vim ze testy rodicu nejsou bohuzel 100% zaruka, ale ...a navic jak tu nekdo radil jsem zjistila ze 1. Chs ma vrh stenat od ruznych fenek jak na bezicim pasu.... s tezkym srdcem zustaneme jen u 2. Chs.

Velká ch.st. není zárukou ničeho. Může to být i tak, že se jim zalíbily peníze ze šťěňat a ty se dostaly na první místo, následují pak podvody a případně zákaz chovu. Nemyslím si, že je to zrovna případ vámi vybrané ch.st. č. 1, ale určité signály......

8.11.2019 09:54

na stránky klubu - krytí, odchovy - ses dívala?
https://www.cavalierclub.cz/

8.11.2019 19:52
JancaKavalir

XXX.XXX.26.92

Na kryti jsem koukala, podle toho jsem taky postupne psala nekolika chs...ale z odchovu- tim se mysli stenata ne? Ano tuhle stranku znam;)

Přidejte reakci

Přidat smajlík