Uživatel s deaktivovaným účtem

A ja se skoro bojim, ze v tomto pripade pujde jen o kupni smlouvu a naslednemu nahleseni na obec (znamka)...
Vorech zadne cachry kolem PP nepotrebuje.

Kdyby si chtěla psa přivézt/přivést na černo, tak se asi nebude ptát, co je zapotřebí. Vzala by obojek, vodítko a šla. Moravsko-slovenské pomezí ( hranice ) přece není nijak střežené.
A když jdete u nás přihlásit psa, tak se vás nikdo neptá, odkud ho máte.
Jestli chce psa dovézt oficiálně, potřebuje čip, pas a v případě psa s PP exportní PP.
Martula78
napsal(a):
Dobry den,budu kupovat ze Slovenska maltezskeho psíka.Musim nahlásit byvalemu majiteli k odhlášení i svoje rodné cislo?Dekuji
V žádném případě! Bývalý majitel od Vás potřebuje pouze podepsanou kupní (darovací) smlouvu s uvedením trvalého bydliště. Rodné číslo naprosto k ničemu nepotřebuje.
Pokud by po mně někdo požadoval r.č. kvůli přepisu psa, zastříhal bych ušima... Je to totiž docela podezřelé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.254
Dasvo
napsal(a):
V žádném případě! Bývalý majitel od Vás potřebuje pouze podepsanou kupní (darovací) smlouvu s uvedením trvalého bydliště. Rodné číslo naprosto k ničemu nepotřebuje.
Pokud by po mně někdo požadoval r.č. kvůli přepisu psa, zastříhal bych ušima... Je to totiž docela podezřelé.
Ja teda na kupni smlouvy cislo obcanky nebo rodny pisu bezne. Nrb jak jinak clobeka identifikovat? Jmeno i adresu si vymyslim jakou chci ale rc jr jakasi zaruka ze ja sem ja. Ja bch zas nekoupila kone nebo psa od nekoho kdo se na smlouvu odmita identifikovat

Nikdy jsem svoje RČ na žádnou kupní smlouvu nepsala. A podepisovala jsem ji vždy s platbou rezervačního poplatku. Na co člověka jinak identifikovat? Pro štěně si buď přijedu a doplatím zbytek, anebo si nepřijedu a poplatek se mi nevrátí. Jednoduchý.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja teda na kupni smlouvy cislo obcanky nebo rodny pisu bezne. Nrb jak jinak clobeka identifikovat? Jmeno i adresu si vymyslim jakou chci ale rc jr jakasi zaruka ze ja sem ja. Ja bch zas nekoupila kone nebo psa od nekoho kdo se na smlouvu odmita identifikovat
Víte, pokud nejste nějaký „orgán“ nemáte vůbec právo po nikom občanku vyžadovat. Jasně, když mi ji ti lidi dají dobrovolně, na smlouvy z ní opisuju adresu. :-) V žádném případě ale nikdy nikam nepíšu číslo OP nebo, nedej bože, rodné. Jsem ze zaměstnání docela vyškolený. Identifikace jménem a bydlištěm běžně stačí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.72
Tak ja at kupovala kome, drahy hdy nebo auto rc jsem psala vsude. Vono jinak bych si mohla vymyslet ze jsem lucka vomackova z karviny, i odyz v realu jsem jana z budejek a udelat s majetkem nove nabytym pruser bude se tomu byvalemu hooodne tezko me dohledavat. Na RC si na vas nikdo pujcku stejne nevezme je psaný vicemene vsude takze mi to zily fakt netrha. A proste ja to na smlouvach vyzaduju. Komu se to nelíbí at si tahne jinam.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.72
Dasvo
napsal(a):
Víte, pokud nejste nějaký „orgán“ nemáte vůbec právo po nikom občanku vyžadovat. Jasně, když mi ji ti lidi dají dobrovolně, na smlouvy z ní opisuju adresu. :-) V žádném případě ale nikdy nikam nepíšu číslo OP nebo, nedej bože, rodné. Jsem ze zaměstnání docela vyškolený. Identifikace jménem a bydlištěm běžně stačí.
A chteli to po me pri koupi auta z bazaru. Teď sem kupovala dalsi od soukromnika oba rc. U koni vzdy. A to ze to zneuzijou. Prosim dejte konretni priklad jak lze zneuzit rc.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A chteli to po me pri koupi auta z bazaru. Teď sem kupovala dalsi od soukromnika oba rc. U koni vzdy. A to ze to zneuzijou. Prosim dejte konretni priklad jak lze zneuzit rc.
Dá se zneužít dost lehce. Spousta firem Vám půjčí peníze pouze na jméno a RČ. Proto se podnikatelé..DIČ je vlastně RČ bez lomítka a je všude veřejně. Identifikace běžných smrtelníků by nikde veřejně být neměla.
Konkrétní příklad mám, bohužel, nebo možná bohudík, také zkušenost, od sebe - smlouva o půjčce. Nechala jsem to dojít až k soudu.. no co, jsem to chtěla vidět, jak to vypadá, jestli jako v Jake a Tlusťoch.. no a důkaz té společnosti byla smlouva s mým RČ a podpisem. Pro mě ale plus, že to číslo je fakt všude, takže .. a různé jejich minus, ale tak mohlo to dopadnout tak, že budu do smrti platit, dosud si myslím, že šlo o dobrou náladu soudkyně a že jsem vypadala jako nešťastný negramot.
Ale na smlouvě - pokud se nejedná o gauč - bych nějakou identifikaci chtěla. A u psa, auta, baráku, .. všichni doklady vytasili dobrovolně. A je to i o tom, abych si pamatovala (a schovávala papíry), kde jsem co komu sdělila.
U toho auta třeba bych chtěla vědět, až mi jej zabaví Policie, že je kradené, za kým jít :-)

"Identifikace jménem a bydlištěm běžně stačí."
+ datum narození
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.254
impact
napsal(a):
Taky tak. A že těch smluv pár stovek je. Nechápu, na co bych měla z lidí tahat rodný číslo.
Tak ty ctri cislicka k datu narozeni nikoho nezabijou. Ja pisu proste rc nikdo s tim nikdy problem nemel. Smluv mam no par set ne to je fakt jen par desitek ale dobry. Zadnej pruser. Tskze to tak zhavy nebude. A k tem půjčkam. Sem po insolvenci. Z pr dele jsem si zjišťovala moznosti pujcek. U asi 40 instituci. Nikde nikde po me nechtěli min jak dva ofoceny doklady totožnosti a to at banky nebo nebanky. Takze to ze nekdo na vase rc si vezme půjčku je trosku utopie v dnesni dobe. Pred x lety mozna.

Také nikde nedávám číslo OP nebo RČ na smlouvách se soukromými osobami.
Z principu - čím méně informací lítá éterem, tím lépe. Nikdy jsem s tím žádné problémy neměla ani neznám nikoho, kdo by je měl.