Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anetttt

8.11.2019 18:05
Anetttt

XXX.XXX.111.83

Dobrý večer,
mám doma pejska, kříženec staforda s kokršpanělem, 4 roky.
Posledního půl roku nám čůrá doma. Chodí na jedno místo, na zeď před záchodem.
Doma má všechno co potřebuje od vody, jídla po pravidelné venčení přes blbnutí s hračkami.
Nečurá doma pravidelně, jednou za čas prostě. Navíc i v přítomnosti nás, což mě zaráží nejvíc. Další věc, nikdy předtím mi to nedělal, aj když byl sám doma, nikdy nic.
Nicméně před tím půl rokem jsem otěhotněla, což odpovídá tomu kdy on začal vykonávat potřebu doma, vždy jen takový cvrkot, malá loužička.
Může to být nějaký reakce na to? Nějaké značkování, že to je jeho místo? Nebo naznačuje zdravotní problém? Nemá s tím někdo nějaké zkušenosti?
Děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2019 22:24

S tím jsem se setkala u známých, ale až po porodu. Pes trochu labilnější, po narození dítěte začal doma sem tam něco kropit. Logicky na něj majitelé neměli tolik času, věnovali se miminku. Nejsem odborník, ale první, co mě napadlo - pes je nejistý, narušilo mu to vztahy, rozbouralo zajetý režim. Zapojte ho, ať "pomáhá". Holka kojila s hlavou psa na klíně, uspávala s ním... Asi to nebude paušální know-how, ale jim to vyšlo. Pes do týdne přestal.

Anetttt

8.11.2019 22:48
Anetttt

XXX.XXX.111.83

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
S tím jsem se setkala u známých, ale až po porodu. Pes trochu labilnější, po narození dítěte začal doma sem tam něco kropit. Logicky na něj majitelé neměli tolik času, věnovali se miminku. Nejsem odborník, ale první, co mě napadlo - pes je nejistý, narušilo mu to vztahy, rozbouralo zajetý režim. Zapojte ho, ať "pomáhá". Holka kojila s hlavou psa na klíně, uspávala s ním... Asi to nebude paušální know-how, ale jim to vyšlo. Pes do týdne přestal.

Na situaci po porodu jsem taky zvědavá. Teď jsme ještě v očekávání.
Nicméně jsem doma na nemocenské a tím pádem pes není sám doma. Věnuji se mu o to víc. Dokonce začal být více přítulný, chodí stále za mnou, lehá si ke mně, a já mu to dopřávám. Tohle si myslím, že dělá kvůli tomu, že ví, že čekám mimino a nechci aby si myslel, že ho tím odsouvám na jinou pozici.
Proto mi nejde do hlavy proč to dělá. Podle mě se nic pro něho nezměnilo a snažím se o to, aby si to nemyslel.

8.11.2019 23:08

...jen dotaz - kdy tam chodi pejsek curat?
Chodi tam kdyz jdete na wc vy, nebo tam zajde az jindy (na tajnacku)?

9.11.2019 00:05

Anetttt napsal(a):
Na situaci po porodu jsem taky zvědavá. Teď jsme ještě v očekávání.
Nicméně jsem doma na nemocenské a tím pádem pes není sám doma. Věnuji se mu o to víc. Dokonce začal být více přítulný, chodí stále za mnou, lehá si ke mně, a já mu to dopřávám. Tohle si myslím, že dělá kvůli tomu, že ví, že čekám mimino a nechci aby si myslel, že ho tím odsouvám na jinou pozici.
Proto mi nejde do hlavy proč to dělá. Podle mě se nic pro něho nezměnilo a snažím se o to, aby si to nemyslel.

Třeba pár známých a feny - ty to nějak věděly, od začátku těhotenství společná péče. Kluci to pobírají postupně, ale každý je jiný. Někdo se stará o štěňata, někdo z nich má hrůzu. Každopádně zapojit, mimino není vetřelec.

9.11.2019 10:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nemám ani tu nejmenší zkušenost, ale napadlo mne. Pes asi z WC cítí vaši moč(nemyslím, že to tam máte po... ale třeba když čůráte, psí nos je velmi citlivý) a něco je jinak. Cítí to a znervozňuje ho to, tak to přeznačkovává. Myslím, že si časem zvykne.

Anetttt

9.11.2019 10:52
Anetttt

XXX.XXX.111.83

V poslední době to dělá na večer, a to i když předtím byl vyvenčený. A jestli to dělá po tom co vyjdu ze záchodu, tak to těžko říct. Je to jen cvrkot, takže to vůbec nejde slyšet. Ale je to pravděpodobné, páč teď chodím častěji, že jo.
Já si myslela, že to bude skrz těhotenství, ale čekala jsem, že ho to brzo přejde, když se mu věnuji ještě více. Tak uvidíme, jak to bude pokračovat a pak jak to bude po porodu. .. "naštěstí" chodí na jedno místo, a je tam lino, až na tu zeď, no.
Ale stejně možná na veterinu zajdu, kdyby to bylo něco jiného.

9.11.2019 11:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já bych v první řadě určitě zašla na tu veterinu. Řešila jsem podobný problém po tom, co jsme doma chvíli čerstvě měli nové štěně, taky jsem si totiž myslela, že si pes nějak značí svůj prostor nebo značí prostor na kterém má svou fenu. Občas jsem ho u toho i přistihla a to jsem ho teda sjela - čehož jsem pak litovala, protože když jsme zajeli na veterinu, tak jsem zjistila, že má zánět močáku. Po přeléčení už to nikdy neudělal, takže to bylo jen tím...Akorát shoda náhod, že to zrovna bylo v čase, kdy doma bylo nové štěně.

9.11.2019 20:48
fikovnice

XXX.XXX.135.107

Anetttt napsal(a):
Dobrý večer,
mám doma pejska, kříženec staforda s kokršpanělem, 4 roky.
Posledního půl roku nám čůrá doma. Chodí na jedno místo, na zeď před záchodem.
Doma má všechno co potřebuje od vody, jídla po pravidelné venčení přes blbnutí s hračkami.
Nečurá doma pravidelně, jednou za čas prostě. Navíc i v přítomnosti nás, což mě zaráží nejvíc. Další věc, nikdy předtím mi to nedělal, aj když byl sám doma, nikdy nic.
Nicméně před tím půl rokem jsem otěhotněla, což odpovídá tomu kdy on začal vykonávat potřebu doma, vždy jen takový cvrkot, malá loužička.
Může to být nějaký reakce na to? Nějaké značkování, že to je jeho místo? Nebo naznačuje zdravotní problém? Nemá s tím někdo nějaké zkušenosti?
Děkuji za odpovědi.

OT: nechcete sem dát foto pesana? Já si vůbec neumím křížence kokra a staforda představit...

10.11.2019 12:48
fikovnice

XXX.XXX.135.11

fikovnice napsal(a):
OT: nechcete sem dát foto pesana? Já si vůbec neumím křížence kokra a staforda představit...

Doplnění: I by mě zajímalo jaký je povahově. Velmi "zajímavá" kombinace...

10.11.2019 13:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Taky jsem znala jednoho psa kupovaného jako křížence kokra a staforda. Pes vypadal prostě jako bull, ani v nejmenším bych neřekla, že v sobě má kokra. Kdyby byla matka štěňat ten staford, tak bych řekla, že si majitelé třeba mysleli, že fenu nakryl sousedův kokr, ale ve skutečnosti ji nakryl úplně jiný pes, nebo více psů. Ale tady byla matka právě kokr - nebo spíš xKokr. A je fakt, že když si vybírali štěně, tak mezi štěňaty byla i štěňata se srstí kokra...

Povahově - byl trochu nedůvěřivý a nemusel psy stejného pohlaví, ale jinak fajn parťák.

10.11.2019 13:46
fikovnice

XXX.XXX.135.179

marcelaamax napsal(a):
Taky jsem znala jednoho psa kupovaného jako křížence kokra a staforda. Pes vypadal prostě jako bull, ani v nejmenším bych neřekla, že v sobě má kokra. Kdyby byla matka štěňat ten staford, tak bych řekla, že si majitelé třeba mysleli, že fenu nakryl sousedův kokr, ale ve skutečnosti ji nakryl úplně jiný pes, nebo více psů. Ale tady byla matka právě kokr - nebo spíš xKokr. A je fakt, že když si vybírali štěně, tak mezi štěňaty byla i štěňata se srstí kokra...

Povahově - byl trochu nedůvěřivý a nemusel psy stejného pohlaví, ale jinak fajn parťák.

Děkuju Marcelo za info od Vás. Třeba dá foto i zadavatel. Chápu, že se stane nehoda. Jen doufám, že nešlo o cílené splácnutí těchto dvou plemen...

10.11.2019 13:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

fikovnice napsal(a):
Děkuju Marcelo za info od Vás. Třeba dá foto i zadavatel. Chápu, že se stane nehoda. Jen doufám, že nešlo o cílené splácnutí těchto dvou plemen...

Mám i fotku, jestli chcete vidět, tak pošlu do SZ

10.11.2019 13:51
fikovnice

XXX.XXX.135.179

marcelaamax napsal(a):
Mám i fotku, jestli chcete vidět, tak pošlu do SZ

Jéé, a já Vám zrovna SZ napsala... Nevěřím na náhody, za foto budu ráda.

Anetttt

10.11.2019 18:04
Anetttt

XXX.XXX.111.83

Tady máte fotečku mého Benjamina. :)
Mám ho z útulku. Otec kokršpaněl, matka staford a narodil se jako devátý a zároveň poslední z vrhu.
Takže na vzhled moc nezbylo a neřekli by jste, že je to nebo to. A povaha? Hyperaktivní a dravý (občas začne štěkat po jinem psovi) po stafordovi a hravý a umazlený po kokrovi. Občas je to pako, ale jinak je to miláček. Přiznám se, že jsem si ho rozmazlila, ale poslechnout umí.
Přikládám fotku z útulku před 4 lety, tady jsou jim 4 měsíce. Benji je ten vpravo, uprostřed. Maličká kulička, jde vidět že je z nich nejmenší.

10.11.2019 18:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

V pejskovi tedy staforda nevidím, ale je krásnej . A díky za to, že jste si ho vzala z útulku.

Nechci rýpat, nicméně se musím vyjádřit k tomuto

narodil se jako devátý a zároveň poslední z vrhu.
Takže na vzhled moc nezbylo

To, že se štěně narodí poslední vůbec neznamená, že musí být ošklivější, horší povahově nebo tak něco, to je blbost .

Anetttt

10.11.2019 18:42
Anetttt

XXX.XXX.111.83

marcelaamax napsal(a):
V pejskovi tedy staforda nevidím, ale je krásnej . A díky za to, že jste si ho vzala z útulku.

Nechci rýpat, nicméně se musím vyjádřit k tomuto

narodil se jako devátý a zároveň poslední z vrhu.
Takže na vzhled moc nezbylo

To, že se štěně narodí poslední vůbec neznamená, že musí být ošklivější, horší povahově nebo tak něco, to je blbost .

Děkuji. :)
Asi to vyznělo špatně o tom, že je poslední z vrhu. Já jsem to myslela tak, že na něho nezbyl ten vzhled z otce nebo matky, proto nikdo by do něho neřekl, že je kříženec staforda s kokrem. U jeho sourozenců to aspoň trochu poznat šlo.
Já o Benjim mluvím, že je nejkrásnější pejsek, a je mi jedno jestli je první nebo poslední narozený. :) Doufám, že mi rozumíte jak jsem to myslela, aby nedošlo k milce. :)

10.11.2019 19:54
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Anetttt napsal(a):
Mám ho z útulku. Otec kokršpaněl, matka staford a narodil se jako devátý a zároveň poslední z vrhu.
Takže na vzhled moc nezbylo a neřekli by jste, že je to nebo to. A povaha? Hyperaktivní a dravý (občas začne štěkat po jinem psovi) po stafordovi a hravý a umazlený po kokrovi. Občas je to pako, ale jinak je to miláček. Přiznám se, že jsem si ho rozmazlila, ale poslechnout umí.
Přikládám fotku z útulku před 4 lety, tady jsou jim 4 měsíce. Benji je ten vpravo, uprostřed. Maličká kulička, jde vidět že je z nich nejmenší.

Je moc krásný! Já miluji vestaje, chcete-li vořechy! Ono je i napínavé sledovat, co nakonec z malého štěňátka vyroste... Máme také vestaje, ale to je komplet mix. Jako štěně měl neobvykle obří přední packy a všichni strašili, že to bude obrpes. No a je taková nějaká nižší střední kategorie - váží cca 16kg.

Anetttt

10.11.2019 20:11
Anetttt

XXX.XXX.111.83

fikovnice napsal(a):
Je moc krásný! Já miluji vestaje, chcete-li vořechy! Ono je i napínavé sledovat, co nakonec z malého štěňátka vyroste... Máme také vestaje, ale to je komplet mix. Jako štěně měl neobvykle obří přední packy a všichni strašili, že to bude obrpes. No a je taková nějaká nižší střední kategorie - váží cca 16kg.

Benji má kolem 12 kg a vzhledově je to furt štěně. Hodně lidí si myslí, že má tak max rok a když jim řeknu, že má letos 4 roky, tak nechtějí věřit. :D :)
Jinak označení "vestaj" slyším poprvé. U nás je to vořech nebo voříšek, ale já dávám přednost slovu kříženec.

10.11.2019 20:34
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Anetttt napsal(a):
Benji má kolem 12 kg a vzhledově je to furt štěně. Hodně lidí si myslí, že má tak max rok a když jim řeknu, že má letos 4 roky, tak nechtějí věřit. :D :)
Jinak označení "vestaj" slyším poprvé. U nás je to vořech nebo voříšek, ale já dávám přednost slovu kříženec.

Vestaj = vesnické tajemství!
Což u Vás není, Vy víte, čeho je Váš pesan kříženec. Kdežto náš je komplet mix, jediné, co si troufám odhadovat, že možná nějaký jeho předek měl něco společného s jezevčíkem. Ale i to je jen můj soukromý odhad.

Anetttt

10.11.2019 20:39
Anetttt

XXX.XXX.111.83

fikovnice napsal(a):
Vestaj = vesnické tajemství!
Což u Vás není, Vy víte, čeho je Váš pesan kříženec. Kdežto náš je komplet mix, jediné, co si troufám odhadovat, že možná nějaký jeho předek měl něco společného s jezevčíkem. Ale i to je jen můj soukromý odhad.

Ajo, nevěděla jsem, že je to dokonce tak rozdělené. No člověk se učí celý život. :)

10.11.2019 20:44
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Náš má vlastně speciální název "plemene" - je to tzv. Drahanský vestaj!

P.S. Tyto fotky jsem sem již vkládala, ale Vy jste zde nová, tak si dovoluji fota vložit znovu - ukazují Drahanského vestaje úplně první den u nás, a fotka z dospělosti zas ukazuje, že Drahanský vestaj vyrostl v sebevědomého psíka, který si je své důležitosti plně vědom...

10.11.2019 20:46
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Anetttt napsal(a):
Ajo, nevěděla jsem, že je to dokonce tak rozdělené. No člověk se učí celý život. :)

No, rozdělené....to je spíš taková sranda. Náš je vestaj, ale zároveň jej můžu označovat jako křížence, vořecha, voříška. Ale mně se zkrátka líbí to označení vestaj a Drahanský vestaj ještě víc.

Anetttt

10.11.2019 20:56
Anetttt

XXX.XXX.111.83

fikovnice napsal(a):

P.S. Tyto fotky jsem sem již vkládala, ale Vy jste zde nová, tak si dovoluji fota vložit znovu - ukazují Drahanského vestaje úplně první den u nás, a fotka z dospělosti zas ukazuje, že Drahanský vestaj vyrostl v sebevědomého psíka, který si je své důležitosti plně vědom...

No ten je úžasný :). To zbarvení, a to obočí. :D :)
Jo jasný, přece jen to zní mnohem líp. :)

10.11.2019 21:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To zbarvení, a to obočí. :D :) - a vědom si je nejspíš toho, že někde v předcích má rotvajlera, grrr

10.11.2019 21:56
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fikovnice napsal(a):

ten je super :) konečně ho vidím !!! díky za foto

10.11.2019 22:55
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Anetttt napsal(a):
No ten je úžasný :). To zbarvení, a to obočí. :D :)
Jo jasný, přece jen to zní mnohem líp. :)

Jéé, děkuji moc! To potěší...
Zbarvení se líbí mnoha lidem...

10.11.2019 22:59
fikovnice

XXX.XXX.135.179

lesnížínka napsal(a):
To zbarvení, a to obočí. :D :) - a vědom si je nejspíš toho, že někde v předcích má rotvajlera, grrr

Jo, to už mě taky napadalo... Ale on je fakt mix mixů... A je to náš již tuším 8. pes, a je bezkonkurenčně nejhodnější. Mj. miluje všechna mláďata, už jsem tu o něm psala - to je on "pes - chůva"!

10.11.2019 23:00
fikovnice

XXX.XXX.135.179

GAELLE napsal(a):
ten je super :) konečně ho vidím !!! díky za foto

Jéé, Ty jsi jej ještě neviděla?? Já jej mám i ve fotkách pod mým nickem. To jsi mi měla písnout a já bych Ti fota poslala. A děkujeme moc za pochvalu!

12.11.2019 11:58
fikovnice

XXX.XXX.135.155

lesnížínka napsal(a):

Od RTW má možná takový pohled - vypadá zlý. Ale je to opravdu největší zlato a dobrák ze všech našich psů! Nejvíc miluje děti, malé od bratrance - k těm se sápe a musí je aspoň olíznout. Ale to stejné koťata, káčata, prostě mláďata všeho druhu...

12.11.2019 13:21

fikovnice napsal(a):

No ten je boží!

12.11.2019 15:30
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fikovnice napsal(a):
Jéé, Ty jsi jej ještě neviděla?? Já jej mám i ve fotkách pod mým nickem. To jsi mi měla písnout a já bych Ti fota poslala. A děkujeme moc za pochvalu!

tak to se hned mrknu. má krásný kukuč stejně jsou vořeši nej

13.11.2019 22:47

Anetttt napsal(a):

Tak presne nejak tak - jak vypada Vas Benji - by asi vypadalo potomstvo nasich dvou vorechu, ktere svet nikdy neuvidi. Diky za snimek :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík