Nikol005

XXX.XXX.167.108
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak na ničení blech.
Četla jsem, že dospělé blechy umírají v teplotě nad 35 stupňů, ale nikde nemohu najít, na jakou teplotu mám vyprat, aby to zabilo i dřívější stádia (vajíčka, kukly, apod.). Nevíte někdo kolik to je cca stupňů?
A ještě jsem se chtěla zeptat jaké přípravky vám nejlépe zabraly na psa (čím jste ho postříkali/umyli) a jaké přípravky vám nejlépe zabraly na domácnost (koberce, pelíšek, postel, apod.)?
Předem děkuji za všechny odpovědi!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na psa nejlépe tableta Comfortis, na domácnost Biokil.
Zyky

XXX.XXX.253.224
Dobrý den,
co lze, tak vyprat na 60°, to spolehlivě zničí vajíčka i larvy.
Jinak na ošetření koberce, postele atd. je nejlepší zavolat někoho z deratizační firmy.

Existuje jedno levné řešení. Ale asi by tu neprošlo.
Na psa ještě Neostomosan (ale neřeší prevenci) a na prostředí Cytrol forte.
Jestli si myslíte, že to vyřeší vyprání pelíšku a koberce, tak hodně štěstí :-)
Spálit. Všechno.
Ne, stačí nějaká ta tableta pro psa a celý byt od podlahy po strop vzít insekticidem.
Nelil se Neostomosan aj do boudy?

U nás zabralo jen Bravecto - jak pro psy, tak na kočku (která byla zdrojem zablešení). Na domácnost používám parní čistič.
rapotacka11
napsal(a):
Nikdy jsem manévry nedělala,
blechu určitě taky chytli.
Psa - kočku ošetřit (spot on), něco vyprat,
ostatní jednoduše vystříkat něčím z drogerie.
Po týdnu(?) znovu vystříkat, za týden zopakovat.
Fakt jsme bez blech, invazi jsme nikdy neměli.
A to já právě invazi zažila. Jako štěně si je fena odněkud přitáhla fakt ve velkým. Prostě je neměla a najednou byly všude. A doma kromě psa ještě potkani, myši a morčata...
No... vždycky jsem to zdánlivě vyřešila a za pár dnů přišly zas, mrchy... Nakonec mi vet dal neostomosan, kterým jsem vzala celý byt, normálně jsem tím vytřela podlahu, umyla klece, boxy, rozprašovačem vzala některá místa, rohy atd... na ostatní zvířata mimo psa jsem měla jiné spot on přípravky. A byl klid. Hned. Smrad se vyvětral a ve výsledku to bylo asi lepší než používat x přípravků a plácat to dohromady.