Zdravím všechny pejskaře.
Už dlouhou dobu uvažuji o koupi dalšího pejska do rodiny.
Uvažuji o Yorkšírákovi, ale nemám s tímto plemenem žádné zkušenosti. Pejsek by žil s ještě jedním pejskem (Už starší fenkou boloňského psíka). Přesto že náš psík je starší, je hodně aktivní (Někdy možná až moc)
Hodně jsem četla o zdravotních problémech, ale hádám, že se to bude týkat spíše pejsků bez PP. (U nás pejsek bez PP není v úvaze, zvlášť u Yorků.) Prosím, pokud máte nějaké zkušenosti s Yorkem, moc bych uvítala nějaké rady a typy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

u yorků nejsou žádné povinné testy do chovu, takže s tím "jen u bez PP" bych si nebyla tak jistá.
nebrat hodně malé štěně, ti mají jaterní shunt, a možná zkusit najít, pokud existuje, štěně po rodičích s vyšetřenými patelami? protože jork skákající po třech není roztomile hopsající, ale nemocný
a zubní kámen a záněty dásní mají snad všichni
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.70
Bacha na epilepsii. Pokud budou cajk pately a tohle mate pomerne dlouhověke plemeno. Plus nelinaci.

Terven
napsal(a):
Já bych řekla- bacha na ty zuby. Kamarádky pes s pp už ve čtyřech letech byl skoro bez poloviny z nich a prý je to u jorků běžná věc.
Taky mám čyřletou fenu (nikoli jorka), považuju jí ještě za mimino a nedovedu si představit, že by už teď měla přicházet o zuby.
u yorků je to bohužel fakt normál a zuby se trhají klidně u dvouletých.

lesnížínka
napsal(a):
A ví se čím to je? Jorků znám dost, proto se ptám, jen mne to zajímá.
malá tlama a bude tam asi nějaká odlišnost v tvorbě nebo složení slin. nevím, jestli to někdo zkoumal do velkých detailů. ale čivavy to mají taky tak.

lesnížínka
napsal(a):
A ví se čím to je? Jorků znám dost, proto se ptám, jen mne to zajímá.
Malé plemeno - zuby nacpané v malé tlamičce, horší "samočistící" funkce, usazování zubního kamene, paradentóza. Ta je u psů dost rychlá. Tuším hlavně kvůli relativně krátkým kořenům, zub jde logicky rychleji do háje, když ustoupí dáseň. Doufám, že uvažuji správně, zuby jsem u žádného psa naštěstí neřešila.