Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, '' zachránila '' jsem fenu od mnozitele. Fena je pittbul, staford, ridgback, vlčák, labrador...
Strašně hyperaktivní a potřebuje strašně moc pohybu...
Mnozitel měl štěňata v nebytovém prostoru a šílené podmínky... Její zlozvyky jsem ji nějak odnaucila... Ale problém je ten že přítel má 5 leteho psa staford ridgback labrador 80kg. Je fakt že on žárlí on může vše protože ho rozmazlil... Jdu s ním venku a on prostě běží k cizím lidem a vysteka je u zadku...
Ona mu nedá pokoj přes den otravuje ho ale já ji vždy okriknu ale nic na ni nezabírá.. A začal strašně moc hlídat i naše jídlo dnes čokoláda na stole... A synovec ho chtěl pohladit a on po něm vystartoval a úraz... Pes si tohle nesmí dovolit kastrovan není přítel nechf3 i když mu říkáme že by to bylo potřeba... Jsou spolu přes půl roku a prostě je agresivní.. Venku se k ní nesmí nikdo přiblížit jinak jde po nich jak po psech tak po lidech... Už roztrhl jednou pánovi tričko.. Naštěstí jen tričko svým způsobem...
S lítosti asi štěně fenku dám pryč protože se bojím aby opravdu dětem něco neudělal.. Když ona žere on po ní vyjede ale hnusně a jde po ní a ona už k jídlu nesmí.. A když ho slozim na zem tak po mě vyjede a už kousnul lehce několikrát mě. Každý má svoje. Prostě už mám strach a mám pocit že to bude ještě horší... Už si nikdo neví rady... Dala jsem sem i inzerát ze fenku daruji ale bude to hodně bolet...
Děkuji moc za nějaké odpovědi a prosím nerypejte do mě. Já se snažím. Když jsem byla ještě u našich a měli jsme psi tak si nic z toho nedovolili...
Jsem opravdu z toho špatná....
napsal(a):
Dobrý den, '' zachránila '' jsem fenu od mnozitele. Fena je pittbul, staford, ridgback, vlčák, labrador...
Mnozitel měl štěňata v nebytovém prostoru a šílené podmínky... Její zlozvyky jsem ji nějak odnaucila... Ale problém je ten že přítel má 5 leteho psa staford ridgback labrador 80kg. Je fakt že on žárlí on může vše protože ho rozmazlil... Jdu s ním venku a on prostě běží k cizím lidem a vysteka je u zadku...
Ona mu nedá pokoj přes den otravuje ho ale já ji vždy okriknu ale nic na ni nezabírá.. A začal strašně moc hlídat i naše jídlo dnes čokoláda na stole... A synovec ho chtěl pohladit a on po něm vystartoval a úraz... Pes si tohle nesmí dovolit kastrovan není přítel nechf3 i když mu říkáme že by to bylo potřeba... Jsou spolu přes půl roku a prostě je agresivní.. Venku se k ní nesmí nikdo přiblížit jinak jde po nich jak po psech tak po lidech... Už roztrhl jednou pánovi tričko.. Naštěstí jen tričko svým způsobem...
S lítosti asi štěně fenku dám pryč protože se bojím aby opravdu dětem něco neudělal.. Když ona žere on po ní vyjede ale hnusně a jde po ní a ona už k jídlu nesmí.. A když ho slozim na zem tak po mě vyjede a už kousnul lehce několikrát mě. Každý má svoje. Prostě už mám strach a mám pocit že to bude ještě horší... Už si nikdo neví rady... Dala jsem sem i inzerát ze fenku daruji ale bude to hodně bolet...
Děkuji moc za nějaké odpovědi a prosím nerypejte do mě. Já se snažím. Když jsem byla ještě u našich a měli jsme psi tak si nic z toho nedovolili...
Trollíte??? Nebo to je co za příspěvek? Takto se přece nechová dospělá svéprávná osoba, to se na mě nezlobte (anebo klidně zlobte).

A myslíte si že je správně když něco velký pes provede a on ho ještě pochválí???? Jde vystekat u zadku cizí lidi co se na něj ani nepodívaji a to je správně??! To opravdu není.. To ho mám nechat aby ji fakt zakousl když si žere ze své misky??! To nemyslíte vážně že ne? To to mají odnést děti jako včera večer? Že byla krev vsude a otiskle zuby na nosu a cele prostě celý obličej? Jen kvůli tomu že on si může všechno?
Radši ji tedy dám někomu kdo psa nemá a nic se jí nestane než aby ji zakousl když ji leze do misky takovým způsobem že po ni vyjede? Minule ji napadl a ona zůstala ležet a rvala.. Asi půl hodiny se nepostavila jen nehybně ležela už se bojí prostě.. A já též hlavně o deti.. Já to preziju když mě pokouse ale ty děti sotva...

Tak zaprvé tomu “80kg” hovádku pořiďte kovový náhubek, a dlouhé vodítko, které bude mít připnuté doma furt, jakmile bude malá čuba žrát, psa si přivoláte k sobě (přitáhnete) a bude prostě u Vás. Venku s náhubkem a když někdo bude procházet, tak povel “K noze!” a projdete v pohodě.

Bohužel vše vyzkoušeno... Ale nic nezabírá.. On je prostě nad přítelem dominantní a mě neposlouchá vůbec.. A přítel si to nechce přiznat... Já už jsem bezradna opravdu.. Fakt se bojím.. Už ho jen pouštím na zahradu a neodvazim se s ním jít do parku samotná.. Kovový košík, ohlavku, vodítko máme.. Ale nezabírá... Prostě děs.. Zkoušela jsem i podle bývalého policisty co chodil se psemi policejnimi.. Řetěz a když něco provede tak nad ohryzkem takže ne aby se dusil priskrtit na 10 sekund.. Ale ten řetěz jakoby hned dole u čelisti ale ne aby se skrtil a taky nezabralo... Už mi opravdu nezbylo nic jiného složit ho k zemi aby se uklidnil.. Vím že se to dělat nemá ale co mi zbylo když váží víc než já a jinak to s ním nešlo :(

Jako jak nefunguje náhubek? Co to je za blbost??? Spíš nefungujete vy jako psovodi.

Můžete poslat fotku psa, jeho hlavy, jaký má tvar?

Kua!
Nechť je to troll, prosím prosím......
Tomu psu(psům) nechybí kastrace ale výchova/výcvik!
Jestli chci, aby se pes nějak choval, tak ho to musím naučit!
A neučím tak, že psa rubu za "zlobení", ale učím ho, jak se má správně chovat...
pracuji s ním, zaměstnávám, nenechám ho chovat se špatně
ale tak snad fakt troll
ten výčet plemen vztahující se k jednomu jedinci a 80 kg u výše uvedeného křížence.....

Mě neposlouchá vůbec.. Já jsem jakoby přišla k němu před rokem takže mě neposloucha vůbec.. Odmítá si zvykat.. Přítel si ho rozmazlil... Může kamkoliv i do talíře atd.. To já neznám.. My měli psi na výstavách atd a nic z toho si nesměli dovolit... Mě má pro srandub akorát.. Už mma sto chutí zrušit svatbu a odejít.. Kvůli němu.. Kastrovat ho nechce dát z důvodu že bude mít jiný pach potom a že po něm půjdou psi....

napsal(a):
Kua!
A neučím tak, že psa rubu za "zlobení", ale učím ho, jak se má správně chovat...
ale tak snad fakt troll
ten výčet plemen vztahující se k jednomu jedinci a 80 kg u výše uvedeného křížence.....
Mám pocit, že je to realita, takových lidí je...

Ale já s ním nic nemůžu když ho nemám od mala a mě prostě neposlouchá!! Fenu mám já od štěněte ta mě poslechne na slovo. Občas taky ohluchne když vidí pejska ale nakonec poslechne

Já jsem nepřišla sem aby mi někdo nadával nebo prostě říkal jak jsem špatná.. Já se snažím den co den.. Skončila jsem v práci abych byla doma. Ale tohle na něj musí přítel ale on si to nechce ani přiznat že pes je nad ním dominantní.. On něco provede a on ho pochválí!!!

Nebo vyjede po mě a on mu nic neřekne.. To vám přijde normální??? Mě ne Teda

napsal(a):
Ale tomu musíte předcházet Vy! Vás se to týká a pokud žijete s tím psem v jedné domácnosti, tak se jeho výchovy budete muset zhostit Vy.

napsal(a):
Takže pes po Vás vyjede a Vy mlčíte a nic neuděláte? A Vám to přijde ok?

Ale mě neposlechne chápete to? Člověk na něj jen zařve a on prostě nic. Dělá to dal.. Tak když jdu za ním blíž tak po mě vyjede.. Je to rozmazleny velký pes.. Jak říkám fena naposledy nehybně ležela už jsem myslela že je po ní

Neříkám že jsem mlčela servala jsem ho že se to nesmí ať jde na místo a on nic... Udělala jsem jakoby '' au co to bylo, to bolí a ukázala jsem mu to před hubou '' a on nic.. Ani jeden

Já ho nebudu bít za to... Ale minule jsem ho opravdu musela dát k zemi aby se uklidnil
Doporučila bych vám si najít někoho, kdo psům rozumí a osobně se na psy podívá a poradí vám.
Na mě to působí tak, že psi jsou prostě pod tlakem, nejedná se s nimi úplně v klidu a podle toho se taky chovají.....
A k tomu, že pes si ke příteli může dovolit cokoli - no pokud se s přítelem nejde dohodnout, aby měl pes jednotná pravidla - což by bylo samozřejmě nejlepší, ale pokud toto nejde, tak pes není blbej a moc dobře pochopí, co si ke komu může dovolit a ke komu ne. Rozlišuje to. Mě psi taky poslouchají většinou na první dobrou, přítel se s nimi většinou spíš tak nějak domluví - nedávno tu někdo psal, že jeho partner je takový ten typ, co psovi říká "sedni, sedni, no tak sedni si, no dobře tak stůj - hodnej kluk!" - a tohle přesně je i můj přítel. Ale stačí abych já tu situaci pozorovala řekla ten povel jednou a pes si hrcne na zadek okamžitě....Oni prostě vědí, že u přítele poslouchat nemusí....
To, že vyštěkává lidi u zadku taky nechápu - proč je takový pes venku na volno? Má mít koš a vodítko... tohle je přesně to, proč lidi nemají rádi pejskaře - pochopte, že se někdo psů taky bojí, nemá je rád a jak se asi musí cítit, když mu k zadku přiběhne vyštěkávat 80 kg pes?... Takže ve městě na vodítku a s košem. Někde v parku, na louce atd. na šňůře a trénovat přivolání a poslušnost - hlavně být důsledná.
Jinak taky jsem kdysi řešila to, že mi pes venku chtěl zabíjet na potkání ostatní psy - já jsem z toho byla špatná, kdykoli jsme měli míjet psa, tak už jsem měla obavy, co bude - a taky bylo, pes se mohl zbláznit. Pak jsem ale změnila celý přístup - v první řadě jsem pořídila koš - ten pomohl hlavně mě - cítila jsem se klidnější, že kdyby něco, tak pes neublíží. Pak jsem si prostě "nasadila" sebevědomí, a vyrazili jsme. Pokud se blížil pes, tak jsem byla přesvědčená, že to v pohodě zvládneme, že já to zvládnu a pes taky....Řekla jsem psovi "tady" (používám místo "k noze") a sebevědomě jsme šli naproti psu a ono to najednou šlo.... Takže tohle je hodně i o vašem přístupu a vašem rozpoložení....
napsal(a):
Neříkám že jsem mlčela servala jsem ho že se to nesmí ať jde na místo a on nic... Udělala jsem jakoby '' au co to bylo, to bolí a ukázala jsem mu to před hubou '' a on nic.. Ani jeden
A on ví, co znamená, že to nesmí a co znamená místo? Pokud ne, tak je úplně k ničemu na něj řvát.... A pokud se na něho takhle řve pořád a nic se neděje, tak je to prostě špatně. Když po psovi chcete, aby šel na místo a on nejde - tak mu prostě musíte pomoct a ten povel dokončit..... Bohužel znám pár psů, po kterých se pořád jenom řve a psi už jsou vůči tomu imunní, ani to s nimi nehne... chudáci...
Ale v první řadě se snažte, aby vůbec nedocházelo k situaci, kdy po vás pes vyjede, kdy po něm budete muset řvát....Proč po vás vyjel?

Od začátku co s nimi jsem doma necelý rok tak se snažím.. Pes vede i přítele.. Pes byl hlavně kopan v jednom parku přítel si to nechal líbit že je to správně. .. Naučil ho jen bez vodítka to je taky průšvih. A on má víc kilo než já. Já kolikrát nemám šanci ho udržet. Nechápu proč to dělá. Fena mě na tohle poslechne občas taky ale ohluchne z ničeho nic ale jdu k ní řeknu jí sedni a říkám ji ze se to nesmí. . Ale plno věcí vidí u něj a je to ještě horší. Přítel je pak na mě fakt kolikrát hnusný cítí se dotčeny že mu říkám že to je špatně. Že pes je nad ním.. Že přítel posloucha psa. Nechce mu dávat košík. Furt ať mu ho sundam atd atd atd...

Vyjel po mě protože byl na posteli.. Na mém místě. Tak jsem mu řekla jdu na místo na pelech a on nic. Tak jsem šla k němu a opravdu lehce jsem ho vzala za obojek abych ho tam dovedla a on po mě vyjel a přítel nic prostě

Jdi na místo **
napsal(a):
Vyjel po mě protože byl na posteli.. Na mém místě. Tak jsem mu řekla jdu na místo na pelech a on nic. Tak jsem šla k němu a opravdu lehce jsem ho vzala za obojek abych ho tam dovedla a on po mě vyjel a přítel nic prostě
Nechávejte psovi i doma tahat za sebou nějaké lehké vodítko. Spousta psů nemá ráda, když se jim sahá na krk - tedy na obojek, je to pro ně citlivé místo....
A ještě - u psa, který si takhle brání posel, bych mu zakázala úplně na tu postel chodit. Udělala bych mu na zemi nějaká jeho místečka a naučila ho spolehlivě místo. Z postele bych ho vždy poslala pryč.... Ale ovšem pokud je tohle problém pro přítele a nebude to chtít měnit, tak to je potom těžké...

Dobře zkusím. Já se snažím ale on od mala ho tam tahá.. Udělala jsem mu fakt obrovský pelech přes pulk mistostni snad 3x4 metry i s polštářky a se vším.. No přítel ho vyhdi jen když už vidi že jsem naštvaná.. Ale pak ho zas tahá a pořád ho omlouvá... :(

napsal(a):
Vemte fenku a odejděte, ať ho pes klidně sežere. To není o přístupu psa k vám, ale o přístupu toho "přitele" k vám. Když má v posteli radši psa než vás....a to ještě před svatbou? Bič a pryč.

Asi tak, nechci se do vás navážet, ale fakt si myslím, že vy to nevyřešíte. Nemá cenu radit vám výcvikáře nebo jak se psem zacházet, když váš přítel to má na háku. Když pes ani není zvyklý na vodítku, co na to říct. Tady souhlasím s orionkou, pryč dokud je čas. Aby mě, mé děti a mého psa terorizoval nevychovaný zmetek a já žila s nezodpovědným chlapem, to teda ne.

..."pryč dokud je čas"....
Vždycky mě překvapí ( ba vyděsí ) příběhy o týraných ženách. Tak dlouho se nechají usurpovat, až jim to přijde normální a nechají se týrat, nechají týrat své děti....
To vlčice nebo fena nedopustí !
napsal(a):
A myslíte si že je správně když něco velký pes provede a on ho ještě pochválí???? Jde vystekat u zadku cizí lidi co se na něj ani nepodívaji a to je správně??! To opravdu není.. To ho mám nechat aby ji fakt zakousl když si žere ze své misky??! To nemyslíte vážně že ne? To to mají odnést děti jako včera večer? Že byla krev vsude a otiskle zuby na nosu a cele prostě celý obličej? Jen kvůli tomu že on si může všechno?
Radši ji tedy dám někomu kdo psa nemá a nic se jí nestane než aby ji zakousl když ji leze do misky takovým způsobem že po ni vyjede? Minule ji napadl a ona zůstala ležet a rvala.. Asi půl hodiny se nepostavila jen nehybně ležela už se bojí prostě.. A já též hlavně o deti.. Já to preziju když mě pokouse ale ty děti sotva...
Dejte fenečku někomu jinému. Někam, kde je klid, kde bude rozmazlovaná a nebude jí hrozit újma.
Normální a dobře vedený pes nikdy nezaútočí na štěně, nějaké to vrčení a chňapnutí,v rámci výchovy,to ano, ale nikoli zloba a zášť. To je nenormální.
Až se vám to povede, řešte problém s velkým nevychovaným psem. To, co může být u čivavy humorné, je u 80 kg psa nebezpečné. Je ohroženo celé okolí psa.
Děti k němu nepouštějte vůbec. Ať nehladí, nekrmí, nevšímají si!
Máte doma nevybuchlý granát.
Chování vašeho přítele nebudu komentovat,to je mezi vámi a ním.

Já se snažím najít fence domov. Základy jsem ji dala. Když je semnou samotná tak poslouchá na slovo je milionova.
Ano je chyba ve velkém ale to musí přítel.. Dnes mu dám už nůž na krk.. Bud pes nebo já... Jinak to už nejde.. Bude mě to bolet že ji nebudu mít ale nenechám přesně ji ohrozit jeho psem. A je otázka času kdy se něco stane třeba i mě od něj...
napsal(a):
Já se snažím najít fence domov. Základy jsem ji dala. Když je semnou samotná tak poslouchá na slovo je milionova.
Ano je chyba ve velkém ale to musí přítel.. Dnes mu dám už nůž na krk.. Bud pes nebo já... Jinak to už nejde.. Bude mě to bolet že ji nebudu mít ale nenechám přesně ji ohrozit jeho psem. A je otázka času kdy se něco stane třeba i mě od něj...
Totéž si myslím já.
Když pes napadne vás, přežijete. Když napadne dítě nebo štěně, hrozí i smrt. Nenechte to zajít tak daleko.
Jedna technická, když malou nabízíte, říkejte kříženeček. To vyjmenovávání jednotlivých ras mi přijde zavádějící. Mohl by se chytit člověk, co si myslí,že získá bez námahy psa typu bul.

Jo dobře dekuju. To se omlouvám v tom se nevyznám. Bohužel pan od které ho ji mám prostě mnozil sourozence a vše. Psala jsem i na správu ohledně chráněni zvířat ale nedostalo se mi odpovědi.
napsal(a):
Nejlépe uděláte když dáte pryč oba.

On ho pryč nedá.. To vím určitě

napsal(a):
On ho pryč nedá.. To vím určitě
Dovedete si představit, že byste s tímto člověkem měla dítě? A až ho pes bude ohrožovat, dáte dítě pryč, nabídnete k adopci? Ani den bych tam nebyla !
Jdu s ním venku a on prostě běží k cizím lidem a vysteka je u zadku...
To ty cizáky jistě pobaví.
Pořiďte si ještě jednoho a ten je může rovnou
do toho zadku rafnout.
Nemaj se tam co flákat, že jo.
Doma radím klece , jinak místo cvičáku kastrovat.
Všechny! Tohle by se množit nemělo.
A když ho slozim na zem tak po mě vyjede a už
kousnul lehce několikrát mě. Prostě už mám strach a mám pocit
že to bude ještě horší.. Dala jsem inzerát ze fenku daruji ale bude to hodně bolet...
Nebude, bude jí líp.
Ten "chlap" o Vás nestojí a nebo je to debijot.
Jděte od něj, máte li kam.

Je to vina jeho já se snažím být důsledná ale je to k ničemu musí se zapojit i on.
Když jdu s ní s fenkou sama je milionova nemám s ní žádný problém.
Moje vina je to že jsem sem přišla s fenkou a dcerou..

rapotacka11
napsal(a):
Jdu s ním venku a on prostě běží k cizím lidem a vysteka je u zadku...
To ty cizáky jistě pobaví.
Pořiďte si ještě jednoho a ten je může rovnou
do toho zadku rafnout.
Nemaj se tam co flákat, že jo.
Doma radím klece , jinak místo cvičáku kastrovat.
Všechny! Tohle by se množit nemělo.
A když ho slozim na zem tak po mě vyjede a už
kousnul lehce několikrát mě. Prostě už mám strach a mám pocit
že to bude ještě horší.. Dala jsem inzerát ze fenku daruji ale bude to hodně bolet...
Nebude, bude jí líp.
Ten "chlap" o Vás nestojí a nebo je to debijot.
Jděte od něj, máte li kam.
Vždycky je kam. Připustit si, že není kam, a jste doživotní oběť.
napsal(a):
Je to vina jeho já se snažím být důsledná ale je to k ničemu musí se zapojit i on.
Když jdu s ní s fenkou sama je milionova nemám s ní žádný problém.
Moje vina je to že jsem sem přišla s fenkou a dcerou..
vaše vina že jste přišla s fenkou a s dcerou???
Vy se obviňujete??? to už v tom pěkně lítáte. Nohy na ramena a pryč od něj i jeho psa. než se stane neštěstí. Vy se chcete kvůli němu zbavit fenky. A příště to bude dcera????

Vy v tomhle prostředí setrváváte s dcerou? Na co čekáte, až pes sejme vás a pak ji. Jak je stará?
Hele nejste troll? Tohle je neuvěřitelné!

Zajímavé že k dceři se chodí mazlit. Synovec je prostě od rodičů nepouceny. Protože doma mají kočky a psa a tahá je zavírá do krabice atd.. Jako malý prý přítele psa fackoval.. Tak se nedivím. Ale má dcera je vůči psům vychovaná. A když si chce pohladit tak se mě zeptá nejdříve.
Nikdy se nestalo aby na ni bid jen zavrčel.

napsal(a):
Zajímavé že k dceři se chodí mazlit. Synovec je prostě od rodičů nepouceny. Protože doma mají kočky a psa a tahá je zavírá do krabice atd.. Jako malý prý přítele psa fackoval.. Tak se nedivím. Ale má dcera je vůči psům vychovaná. A když si chce pohladit tak se mě zeptá nejdříve.
Nikdy se nestalo aby na ni bid jen zavrčel.
A co udělá holčička, když pes vyjede po vás? Opravdu vyjede. Půjde vás bránit, nebo se schová?

Schová se. Učím ji vždy když jde i cizí pes a vrčí tak aby se za mě schovala. Kolikrát cizí pes už vyjel venku na děti.

Když ten pes štěkne někomu u zadku ( jak píšete ), co udělá když dotyčný bude mít psa? To se vám ještě nestalo?

Ne ještě ne. Jen na lidi. Bylo mi řečeno že mě hlídá. Ale byly od nás cc 30 metrů a nevšimli si nás. Ale když jde kolem nás pes tak steka. Feny jsou ok a když jde větší pes než on tak je taky k neudrženi protože je větší než on. Psy nemá rád. Netuším proč.
napsal(a):
A co udělá holčička, když pes vyjede po vás? Opravdu vyjede. Půjde vás bránit, nebo se schová?
Holčičky jsou tam dvě. Ani jedné bych nedoporučila, bránit zadavatelku. Opak je správně. Zadavatelka se má postarat o blaho, jí svěřených, bytostí. Dcerky i štěněte.
Pokud bydlí pohromadě ona,její dcera,její fenka + ten mužskej s hafanem, spějí mílovými kroky ke katastrofě, pokud to paní nebude hodně rychle řešit.
A to píšu pouze o vztahu psů navzájem a velkého k dětem.
Co mají mezi sebou dospělí, to není má věc. Nebydlím s nimi, nevím, jak se kdo ke komu chová.
napsal(a):
Ne ještě ne. Jen na lidi. Bylo mi řečeno že mě hlídá. Ale byly od nás cc 30 metrů a nevšimli si nás. Ale když jde kolem nás pes tak steka. Feny jsou ok a když jde větší pes než on tak je taky k neudrženi protože je větší než on. Psy nemá rád. Netuším proč.
Psy nemá rád. Netuším proč.
Nejspíš proto, že je to normální chování.
Jeana12

XXX.XXX.239.143
Zdenka95 - Trochu mám z Vašich příspěvků pocit, že víc než pomoc se psem hledáte pomoc s přítelem.
Přítel si patrně pořídil psa pro zvýšení ega, výchova už je vedlejší a na důslednost je pohodlnej. Možná by nejideálnějším řešením bylo nechat si psa a vyměnit přítele takovej vztah stejně nemůže dlouhodobě fungovat.
napsal(a):
Kua!
ale tak snad fakt troll
To musí být troll! Já fakt neznám (ani z doslechu) nikoho takového. kdo by produkoval takovéto chování...

Bohužel.. V jednom parku i přítele nějaký d******** učil aby ho učil bez vodítka.. Kopal ho.. Byl to idiot co si myslel že když má pittbuly tak že je machr.. Nechal napadat přítele psa jeho psy a když chtěl zareagovat tak ho zkopal.. Ale přítel nic neudělal..
Člověk sem přijde pro rady a vy si myslíte že si to vymýšlím... Aha tak moc děkuji... 💁♀️ Koukám že nikdo nedokáže pomoci až na pár jedinců tady a jen tu jsou lidi co prostě mají nejlepší psy atd... Přála bych vám být v mě situaci.. Do smíchu by vám rozhodně nebylo...
Mažu příspěvek.. Tak doufám že jste se nad mým trápením pobavili...
Koukám že český národ je opravdu hnus.

No, a je to. Zase jedna, co nedá na dobře míněné rady a probudí ji až dobře mířená rána. ( Obrazně a možná i fakticky )

Já si z toho něco vezmu určitě. Ale jde to napsat i slušně a ne s aroganci a povysovanim... Je to jeho pes a má si ho vychovat.. Jako já si vychovává fenku.. On mi ještě shazuje kolikrát před ní autoritu.. Je to těžký prostě
Jeana12

XXX.XXX.239.143
napsal(a):
Já si z toho něco vezmu určitě. Ale jde to napsat i slušně a ne s aroganci a povysovanim... Je to jeho pes a má si ho vychovat.. Jako já si vychovává fenku.. On mi ještě shazuje kolikrát před ní autoritu.. Je to těžký prostě
Tak proč s ním jste? Váš problém není pes, ale to hovado co ho vlastní!

Když jsme bydleli oddělené bylo vše v pořádku.. Má Mega ego ten pes a musí ho zkrotit on... Ale furt mu přece krivdim 🙄 přitom to člověk mysli dobře aby se nikomu jak nám tak lidem venku nestalo..
Zdenko, zbavte se toho pána, co má psa nevychovaného ať nemusíte litovat, že jste to neudělala.
Nebo dejte pryč fenečku a dcerku už si uhlídáte.
Přece nebudete čekat, až se některé něco stane. Ten pes za nic nemůže. Je mi ho taky líto, ale vy jste především odpovědná za své dítě a za feňuli.
Kopal ho.. Byl to idiot co si myslel že když ...
Kdo byl idiot ?
Jakej šel, takovýho potkal.
Koukám že český národ je opravdu hnus
- ano, degeneruje a strašně rychle a někteří
ubližují nejen sobě , ohrožují i své děcko.
Přála bych vám být v mě situaci..
On mi ještě shazuje kolikrát před ní autoritu.. Je to těžký prostě
Uteč ! Od magora.

..."Když jsme bydleli oddělené bylo vše v pořádku"...
Takových příběhů vám můžu vysypat z rukávu několik....Mačo, který si myslí, že teď už je vaším pánem....
( A nechci se dotknout ostatních "dopisovatelek", ale většina z nás je tu ve věku, kdy už máme něco za sebou....)
napsal(a):
Když jsme bydleli oddělené bylo vše v pořádku.. Má Mega ego ten pes a musí ho zkrotit on... Ale furt mu přece krivdim 🙄 přitom to člověk mysli dobře aby se nikomu jak nám tak lidem venku nestalo..
Vy od něj chcete jít pryč a zároveň nechcete. Možná to i trochu chápu. Ale nastavte nová pravidla a nenechte se VY nějakým blbem deptat!

Přesně tak. Ale včera to byla poslední kapka.. Takže teď prostě si z toho fakt musí něco vzít. Přítel je jinak strašně hodný.. Až moc bych občas řekla hlavně vůči psovi
Jeana12

XXX.XXX.239.143
napsal(a):
Přesně tak. Ale včera to byla poslední kapka.. Takže teď prostě si z toho fakt musí něco vzít. Přítel je jinak strašně hodný.. Až moc bych občas řekla hlavně vůči psovi
Jste jak zaseklá deska, přítel je strašně hodnej, ale asi víc na psa než na Vás, jak se chová k Vašemu dítěti, které hádám, že není jeho asi lepší neřešit. Přítel je podle mého psychický tyran, který Vás natolik zpracoval, že s ním nechcete být, ale zároveň ho nedokážete opustit. Vyhledejte odpornou pomoc, která Vám dá do pořádku psychiku, abyste našla sílu od něj odejít, myslete hlavně na svoje dítě, než Vám z něj ten čokl nadělá kousky a přítel ho za to pochválí
napsal(a):
Vy se mnou souhlasíte, ale pak hned napíšete, že přítel je jinak strašně hodný. Takovýmto přístupem nic nezískáte. Vycítí, že si Vás může namazat na chleba a bude Vás prudit dál. ZNOVU - pokud od něj neumíte odejít (a opět píšu, že to i dílem chápu), nastavte NOVÁ PRAVIDLA. Ale Vy a ne on!
napsal(a):
Mě neposlouchá vůbec.. Já jsem jakoby přišla k němu před rokem takže mě neposloucha vůbec.. Odmítá si zvykat.. Přítel si ho rozmazlil... Může kamkoliv i do talíře atd.. To já neznám.. My měli psi na výstavách atd a nic z toho si nesměli dovolit... Mě má pro srandub akorát.. Už mma sto chutí zrušit svatbu a odejít.. Kvůli němu.. Kastrovat ho nechce dát z důvodu že bude mít jiný pach potom a že po něm půjdou psi....
A proto jste k němu vzali dalšího psa? Co jste čekali? Dočítám a to je masakr. nevychovaný pes takhle velký na volno. Otázka času než někoho napadne . Já bych tam nezůstávala, pes může cokoliv a ví to řešíte svatbu, dokážete si představit tam žít s miminem?Přítel je taky blázen, je to jen jeho vina jak se ten pes chová

Fenku jsem měla dřív než jsme se k sobě sestehovali.. Nedávala jsem nájem 20000 už sama s dcerou takže to jinak nešlo... Do azylového domu už nepůjdu stačilo jednou...
napsal(a):
Fenku jsem měla dřív než jsme se k sobě sestehovali.. Nedávala jsem nájem 20000 už sama s dcerou takže to jinak nešlo... Do azylového domu už nepůjdu stačilo jednou...
jsou i jiná řešení a lepší než žít s tyranem a ještě si sama sobě zdůvodňovat že je to v pořádku a on je "hodný" .....................
Achjo, tohle je tak strašně typická situace. 95 je váš ročník? Jste stejně stará jako já, uděláte si jako mladá dítě s někým, pak musíte do azylaku a místo toho, abyste se z toho poučila a snažila se udělat to nejlepší pro své dítě si najdete dalšího podobného (vybíráme ai stejne typy) týpka, pořídíte psa a protože platíte 20k nájem tak se k němu rovnou nastehujete. Pochybuji, že vám v azylaku poradili najit si nájem za 20tisic, kde bydlíte? pokud bydlíte v 3+1 v Praze, tak to chápu, ale nemůžete si to dovolit, tak se buď odstehuju mimo město nebo to vyřeším jinak a věřte, že to jde. S chlapem očividně nejste spokojená, tak se na nwj vykašlete, což neuděláte, jen o tom budete mluvit. Zkuste být sama a postarat se o sebe, dceru a fenku bwz závislosti na pochybných chlapech a státu. Nechci být na vás drsná nebo hrubá, ale zkuste si sama sebe vic vážit a přemýšlet tak, aby jste byla spokojená a nemusela řešit takové problémy a myslím, že ten velký pes není hlavní problém. Hodně štěstí

napsal(a):
Uplne mimo tema...
Foto je z psiho parku na Zahradnaku, ze?
Dnes jsme nahodou objevili pri toulkach. Super misto.
Bydlite pobliz?
Pokud ano, jen za tu chvili co jsme tam byli (20 minut?) tam prisli dva majitele super vychovanych pejsku. Ohleduplni, pratelsti, slusni...
Urcite by vam radi s vychovou psa poradili i lide na hristi...
+ jen kousek od tamtud je i psi cvicak.

A když ho slozim na zem tak po mě vyjede a už kousnul lehce několikrát mě.
Mp tak za prvé klobouk dolu, když "složíte" 80-ti kilového psa....bez ironie a to, že vás kousnul lehce, tak to byla docela klika. Mám psy cca 50 kilo a neumím si představit, že bych se defakto vrhla na fenu a "složila" jí a že by se ona nebránila.......teda nikdy jsem to nezkoušela, protože za prvé nejsem zastáncem téhle techniky a za druhé mi to přijde trochu kontraproduktivní, připadá mi, že bych napadla svého psa a večkeré následky by byla jen a jen obrana, proti mojí agresi.
Člověk na něj jen zařve a on prostě nic. Dělá to dal.. Tak když jdu za ním blíž tak po mě vyjede..
Když začnu řvát na fenu, tak max dosaáhnu toho, že ona bude řvát taky.....to následné vyjetí psa mi opět přijde jako obrana vůči agresi.
Výše bylo psáno:
Když budete na psy agresivní, budou agresivní oni....chovejte se klidně, zklidní se taky
Pod to bych se klidně taky podepsala, u mě to teda vždycky platilo na stopro, ale nemyslím si, že v tomto případě je to tak jednoduché.
Jako neumím si představit, co v takové situaci by mohla zadavatelka dělat, pes jí nerespektuje a je jedno z jakého důvodu, ono i nevychovaní zmetci, když si je veme do "parády" někdo jinej, kdo to se psema umí, tak se majitel často diví, protože pes začne téměř ihned tak nějak normálně fungovat, ale to nebude zadavatelčin případ, navíc je to pes jak tele, takže tam už to přestává být sranda.
Docela by mě zajímalo, jak pesani fungovali před sestěhováním, teda předpokládám, že probífalo nějaké seznamování, že se navštěvovali, chodili společně venčit a tak.....to bylo v pořádku??
Teoreticky - dobře vychovaný a pánovi podřízený pes by měl bez napadání strpět i pánovu " agresi". Protože za agresi může pes považovat i povel který se mu nelíbí, zákaz, odebrání něčeho co mu nepatří,čistění zubů, česání,sahání do misky, trest atd. Když si pes dovolí na svého pána, tak je nejvyšší čas se ho zbavit. V tom případě žádná převýchova nebude fungovat, pes který se cítí být nadřízený svému pánovi, si bude dělat co chce a bude i nebezpečný. V jiných rukách z něj ale může být úplný " beránek".To je jen obyčejný zákon smečky.
tero
napsal(a):
Teoreticky - dobře vychovaný a pánovi podřízený pes by měl bez napadání strpět i pánovu " agresi". Protože za agresi může pes považovat i povel který se mu nelíbí, zákaz, odebrání něčeho co mu nepatří,čistění zubů, česání,sahání do misky, trest atd. Když si pes dovolí na svého pána, tak je nejvyšší čas se ho zbavit. V tom případě žádná převýchova nebude fungovat, pes který se cítí být nadřízený svému pánovi, si bude dělat co chce a bude i nebezpečný. V jiných rukách z něj ale může být úplný " beránek".To je jen obyčejný zákon smečky.
Ne, opravdu ne...tyhle bludy jsou sice urputně zažrané, leč překonané. Pes (ani žádné jiné zvíře) netouží převzít velení nad člověkem...hierarchie a smečková teorie funguje pouze v rámci jejich vlastního druhu.
Pes, který se chová z našeho pohledu nevhodně, rozhodně netouží člověku dominovat či tak něco, jen prostě jedná na základě svých minulých zkušeností a opakuje chování, které se mu vyplatilo. Jinými slovy - nikdo ho to nenaučil jinak.
Nebezpeční psi se vyrábějí mimo jiné právě tak, že se jim "poučený" majitel snaží ukázat, kdo je vůdcem smečky.
Jsem přesvědčená, že svět by byl lepším místem pro psy, kdyby jejich majitelé zapomněli na smečkovou teorii a raději by se připovzdělali v teorii učení. Rozhodně by ubylo "bezdůvodných" napadení a strachové agrese.

terven
a amen

tero
napsal(a):
Chtěla jsem napsat něco delšího, ale myslím, že to nemá cenu, takže stručně, pes není žádný pitomec a jestli bere jako agresi odebrání kosti, sáhnutí do misky nebo když třeba musí strpět nepříjemnou manipulaci, v případě mojí feny je to třeba čištění uší, tak to teda ten nadřazený páníček dělá něco sakra blbě.
A pokud si na mě můj pes "dovolí", tak to není ten nejvyšší čas dát psa pryč, ale je to ten nejvyšší čas se nad sebou hluboce zamyslet, protože jako páníček dělám něco sakra blbě a na převýchovu bych měla jít já.
Když si pes dovolí na svého pána, tak je nejvyšší čas se ho zbavit.
No jasně, protože pes je spotřební zboží, jednoho jsem zkazila...nefunguje, jak si představuju, tak pryč s ním a zkusím to s jiným.
Edit: ještě bych dodala, že je zvláštní, že neslyším od majitelů pastevců, těch dominantních, agresivních potvor, které si dělají, co chtějí, že by páníčci psa fyzicky trestali, to je teda zajímavý, že u takových psů to jde i bez toho. Jenže ono "dovolit si" na třeba osmdesátikilového "zabijáka draků", který si to rozhodně nemusí nechat líbit, není taková prča, jako zmydlit jezevčíka za to, že vytahal odpadkovej koš. A když se takový pes ohradí, tak je čas dát ho pryč.....bomba.
Jako majitelka chrta musím říct, že jedno takové selhání, kdy bych psa fyzicky potrestala by nevedlo k tomu, že bych posílila svojí páníčkovskou pozici, ale naopak bych v očích psa jako páník skončila.
Edit č.2....tak mi z toho zase vyšel román