Daruji fenku Jacka Russela

Daruji fenku Jacka Russela. Je zvyklá být venku na zahradě v boudě. Nevhodn...
Ahoj, ráda bych poprosila o radu s výběrem granulí pro citlivějšího psa. Má citlivější trívění, ve smyslu, že chodí častěji a řidšeji než zbytek smečky, ale ne vyloženě průjem.. (stolice vyšetřena - OK). Zárověň má červenější okolí očí a drbe se tam dost, srst taky žádná sláva.. zatím sem vyzkoušela Wolfsblut monoprotein a First Mate, ale zatím tedy bez výraznějšího zlepšení. předem díky za tipy.
Můžu se zeptat které Wolfsbluty přesně(krmíme, tak mne to zajímá) Další věc je, jaké dáváte pamlsky? Pokud naběhnu na vylučovací dietu znamená to, že nesmím dávat vůbec nic jiného, aby mi to nezkreslilo výsledek. Jak dlouho jste krmili určitýma granulema? Úplné minimum, kdy by se snad mohlo něco už projevit, je 14dní. A rasa psa? Jistá plemena jsou náchylnější na různé dermatitidy. I když u vás, i vzhledem k trávícím potížím, bych tipovala tu alergii na něco...
janaa
napsal(a):
Nechala bych udělat krevní testy na alergie, nejsou sice stoprocentní,ale budete se mít od čeho odpíchnou. Může být alergický na jakékoli maso, jakýkoli sacharid,takže střílíte od boku, a taky na roztoče,prach atd. A podle výsledku nasadila eliminačku
Já těm testům nevěřím. U psa je neznám, či tedy nemám zkušenost, ale když jsem viděla výsledek testů u sousedky...nemohla by jíst snad téměř nic, nic normálního. A to mi přijde nevěrohodné..a nenormální
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nejlepší zkušenost mám u totální alergičky s WB Gold fields a Grey peak.
Ty frst mate bych tedy určitě nebrala. Krom kuřecího tuku, což je momentálně snad nejčastější alergen, je tam nacpaných chemických sloučenin, snad i nějakých vymyšlených (či blbý překlad) U Wolfsblutů nevím, nic hrozného snad. Jen u potencionálně alergického psa bych brala co nejjednodušší složení granulí, takže ne jen monoprotein, ale co nejmíň složek. Nejlepší eliminační dieta je prostě vařit. Píšu vařit, protože třeba vločky povařit, mrkev povařit. Mí psi syrové odmítali, takže jsem musela ovařit i maso. No a vybrat to, co je nejmíň alergizující - krůtu, králíka...Někteří psi totiž mají problém s granulema, ale stejné maso in natura jim nic nedělá.
Uživatel s deaktivovaným účtem
kanovkat
napsal(a):
Omrknu, díky :-)
A ještě s granulemi Akela.