https://www.databazeknih.cz/knihy/bude-dobrej-399645
na tréninkové akci jsem slyšela jednu účastnici o tom básnit, tak jsem si to dneska přinesla domů
lupus4
napsal(a):
nečetl, ale zajímá, uvidím, zda to bude k něčemu, či jen "dojemný příběh"
objednám si v knihovně
Asi tak...možná budu zklamaná, uvidíme, co z toho vyleze. Na začátku - prvních 20 stran - vidím naivní ženskou, která si bez rozmyslu pořídila nevyzpytatelný zvíře, putující z ruky do ruky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Terven
napsal(a):
Asi tak...možná budu zklamaná, uvidíme, co z toho vyleze. Na začátku - prvních 20 stran - vidím naivní ženskou, která si bez rozmyslu pořídila nevyzpytatelný zvíře, putující z ruky do ruky.
..tak já počkám až dočtete a pak doporučíte........

....děkuji...

b.k
napsal(a):
A dle toho si vytvoříte názor? Jako fakt?
Není lepší si ho neutvářet na základě doporučení ,ale vlastní hlavou?
....mam několik knih na doporučení a moc se mi líbily, tak proč nepočkat na doporučení této....
napsal(a):
....mam několik knih na doporučení a moc se mi líbily, tak proč nepočkat na doporučení této....
Nevím. Já si vždy nejdřív udělám vlastní úsudek k tématu,knize..která mě zaujme..a mám potřebu o tom mluvit..
Že bych čekala na to až no name člověk z ifauny mě řekne dobrý / špatný... fakt ne.
Tak asi to mám jinak.

b.k
napsal(a):
Nevím. Já si vždy nejdřív udělám vlastní úsudek k tématu,knize..která mě zaujme..a mám potřebu o tom mluvit..
Že bych čekala na to až no name člověk z ifauny mě řekne dobrý / špatný... fakt ne.
Tak asi to mám jinak.
...asi......

b.k
napsal(a):
Tak asi to mám jinak.
...mimochodem, může mi být kniha doporučena jako dobrá, ale nemusí se mi líbit a tak jí po pár stránkách odložím.......já v tom problém nevidím........
napsal(a):
...mimochodem, může mi být kniha doporučena jako dobrá, ale nemusí se mi líbit a tak jí po pár stránkách odložím.......já v tom problém nevidím........
Píšete,že počkáte až Vám to nějaký člověk z ifauny doporučí..ne kamarád,ne známej..někdo úplně cizí..
Naproti tomu - pokud bych třeba já osobně chtěla diskutovat o nějaké knize - tak si ji nejdřív přečtu. To je celé.
b.k
napsal(a):
Píšete,že počkáte až Vám to nějaký člověk z ifauny doporučí..ne kamarád,ne známej..někdo úplně cizí..
Naproti tomu - pokud bych třeba já osobně chtěla diskutovat o nějaké knize - tak si ji nejdřív přečtu. To je celé.
Já dávám na doporučení cizích lidí prakticky denně - než něco objednám přes net, mrknu na recenze, než jdu na film do kina, mrknu na recenze, než objednám hotel, mrknu na recenze...
A tady je ta možnost se ještě zeptat, co konkrétně se na knize nelíbilo. Takže je to vlastně ještě lepší než hodnocení procenty a hvězdičkami.
Samozřejmě každý ať si vybírá, dle čeho uzná za vhodné. Ale uvažovat o koupi knihy na základě doporučení byť cizího člověka mi připadá normální.

Tak je fakt, že já dám taky dost na doporučení........a naopak, minulý rok jsem četla "Hadrovýho panáka" všude na to byly super recenze a jakej je to bestseller, tak jako musím říct, že opravdu obsah knihy byl super, ale mě se to tak strašně blbě četlo, ve své podstatě jsem to přelouskala jen proto, že jsem fakt chtěla vědět kdo je vrah. Půjčila jsem to i kámošce a ta to ani nedočetla, že prej se i musela vracet a číst některé pasáže znovu................a naopak třeba jedna známá říkala, že to přečetla jedním dechem, tak asi co člověk to názor.
Já si koupila (už je to dýl) knížku Robin od Frýbový, koupila jsem jí právě proto, že byla zde na diskuzním fóru vícekrát pochválená a moc se mi líbila, jsem ráda, že jsem na doporučení resp. na "recenze" dala.

napsal(a):
Tak je fakt, že já dám taky dost na doporučení........a naopak, minulý rok jsem četla "Hadrovýho panáka" všude na to byly super recenze a jakej je to bestseller, tak jako musím říct, že opravdu obsah knihy byl super, ale mě se to tak strašně blbě četlo, ve své podstatě jsem to přelouskala jen proto, že jsem fakt chtěla vědět kdo je vrah. Půjčila jsem to i kámošce a ta to ani nedočetla, že prej se i musela vracet a číst některé pasáže znovu................a naopak třeba jedna známá říkala, že to přečetla jedním dechem, tak asi co člověk to názor.
Já si koupila (už je to dýl) knížku Robin od Frýbový, koupila jsem jí právě proto, že byla zde na diskuzním fóru vícekrát pochválená a moc se mi líbila, jsem ráda, že jsem na doporučení resp. na "recenze" dala.
Nad Robinem nesmíte přemýšlet. Jako humoristická knížka dobrý, ale každý odpovědný pejskař ji strhá :-)).......
Má to pokračování Malinkatý k.retén - a to už je, jako bývá každé nastavování...
Tak mi to nepustilo název knížky, že prý vulgarismus - asi se picnu.

b.k
napsal(a):
A když Vám tajemný hlas s ifauny řekne,že je to sra.ka.. ?Pak co,přečtete?
....a víte, že jsem, díky tajemným hlasům s ifauny přišla na pár dobrých knížek....

Přečetla jsem teď Gumpa. Mám z toho smíšené pocity, je to ždímačka citů a trochu se tlačí na pilu, ale napsané je to hezky, z pohledu psa a jeho pocitů. Takže jo, asi stojí za přečtení. Za hodinku se to dá přelouskat.
b.k
napsal(a):
Názor na knihu si samozřejmě utvořím až po jejím přečtení ale klidně si ji přečtu na doporučení. A pokud se jedná o knihu o psech, radši dám na názor léta známého nicku z ifauny než na názor kamaráda nebo známého nepejskaře.
Ono není tajemný hlas z ifauny jako tajemný hlas z ifauny
Tuhle knihu si samozřejmě přečtu, už jsem na ni doporučení dostala a to takové, že ve mě vzbudila zvědavost. Neptala jsem se, zda ji číst nebo ne, jen mě zajímalo, zdali ji tady někdo zná. Prostě pokec...nehrotila bych to tolik.

napsal(a):
Nad Robinem nesmíte přemýšlet. Jako humoristická knížka dobrý, ale každý odpovědný pejskař ji strhá :-)).......
Má to pokračování Malinkatý k.retén - a to už je, jako bývá každé nastavování...
Tak samozřejmě....co se týče obsahu, tak se určitě nejedná o popis správných postupů.

..tak za mně a četla i nepejskař moje maminka a moc se jí líbilo je "Můj život v jeho tlapkách" Wendy Hillingová - autobiografie - paní mající "nemoc motýlích křídel" a jak jí pomáhal její pes, kterého si pomocí sdružení vycvičila a je to jediný asistenční pes ve V.B., který je oporou i této Dg. ......
napsal(a):
Malinkatý kret… není pokračování Robina, pokračování se jmenuje Robin druhý a jeho rodina. Malinkatý kret… za mě není špatná kniha, respektive nebyla v době vzniku, tam se řeší mimo psů hodně polistopadová politika, tedy nyní politika před třiceti lety.
Já mám Frýbovou jako autorku ráda, ale asi více její starší a nepsí knihy.

whasabi
napsal(a):
Malinkatý kret… není pokračování Robina, pokračování se jmenuje Robin druhý a jeho rodina. Malinkatý kret… za mě není špatná kniha, respektive nebyla v době vzniku, tam se řeší mimo psů hodně polistopadová politika, tedy nyní politika před třiceti lety.
Já mám Frýbovou jako autorku ráda, ale asi více její starší a nepsí knihy.
...četla jsem od ní takřka vše a moc se mi líbí.......nad Robinem se nesmí člověk zamýšlet.........
napsal(a):
..tak já počkám až dočtete a pak doporučíte........
S mírným zpožděním hlásím, že jsem dočetla, za sebe vřele doporučuju. Není to žádná psí červená knihovna, ale realisticky popsaný skutečný příběh.
Ne se vším v knize jsem se ztotožnila, ale na druhou stranu, já bych si totálně nesocializovaného a agresivního křížence fily, který vystřídal během prvního roku života pět majitelů, nevzala ani omylem...autorka jo a klobouk dolů před tím, co dokázala.
Taky jsem četla a nadšení nesdílím.
Jsou tam na začátku moc hezky popsané praktiky útulků a dočasek - a to jak skutečnost, že raději nevydají psa zájemci, než aby přišli o dojnou krávu, na kterou lze srdceryvně dál žebrat penízky (chromá argentina Angel), tak záměrné zamlčení zásadních faktů o chování Diesela/Conana ze strany Petynky(? - už si to jméno nepamatuji), no, prostě té, co ho autorce předávala.
Považuji za nesoudnost, když si žena se zkušenostmi s pohodovým labradorem pořídí agresivního křížence brazilské fily a NO, který prošel před ní x majiteli a v hlavě má vymeteno (ten pes).
Chtěla bych být sousedem takové ženy, jejíž pes je agresivní de*il a bez zábran přeskakuje ploty k sousedům (dokud si nepořídí elektrický plot), který s ní opakovaně mlátí o zem, takže má dobitá kolena, ramena, nepoužitelnou ruku, který ji dvakrát natvrdo napadne, několikrát jen tak pokouše (překvapivě i přes měkký kožený/plastový košík - věřili byste tomu? ), který startuje po každém psu v dohledu a ona ho vůbec nezvládá, nedokáže ho vodit, a přesto s ním na tu ulici leze a ohrožuje ostatní....atd, atd.
Před čím konkrétně smekáte klobouk, Terven? Snad ne před tím, že díky elektrickému obojku je z agresivního nesocializovaného de*ila pes konečně venku mimo zahradu jakžtakž reagující na povely?
Že domlátil v podstatě jen ji a nepřizabil nikoho dalšího, to ale lze skutečně považovat za zázrak. Haleluja.
Takový pes nemá ve veřejném prostoru co dělat ani na vodítku, natož na volno, byť s EO.
Doplnění: a ejhle, zrovna je na knihu i reklama na Seznamu:
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/nad-agresivnim-psem-hul-nezlomila-40306853

Takový pes by se musel uspat a to se u nás nesmí. Tedy co s ním? Nevíte? Nevíte.
50% psů je nezvladatelných, nezabezpečených, nevychovaných. Jen tahle paní veřejně přiznala, že si ukousla velký kus a téměř se udusila. V článku je cítit, že si byla dobře vědoma, co zkazila a podcenila. Náhodou je to dobré vodítko pro ostatní - uvědomit si, že na to nemám a jak svým jednáním ovlivním okolí.
Jistou sebekritiku vidím a to se u zdejších slavných nevídá.
Neuvěřitelný počet koupených EO.
https://vycvik-psa.heureka.cz/