Štěňátka Jack Russell teriéra s PP

Prodám Jack Russell teriéra - Chovatelská stanice White Star Bohemia přijím...
25000 Kčtimmik
XXX.XXX.110.33
Ahoj, Máme štěně Jack Russela a už teď ve čtyřech měsících váží 5 kilo. Tolik vážil náš pes, taktéž Jack Russel v 8 měsících. Dávám granule Yoggies a snažím se dodržovat denní dávku. Do toho ještě nějaké pamlsky, ale 5 kg mě přijde na 4 měsíce moc. Připadá mi, že rychle roste a mám obavy, že by mohl mít problémy s klouby. Je třeba trochu omezit krmení? Děkuji
Kolik by měl vážit JRT v dospělosti? 5-7 Kg? Na JRT mi 5 kg na 4 měsících přijde dost - ale zásadní otázkou bude to, zda je pes čistokrevný? Pokud ne, tak nemůžete očekávat, že bude standardně velký.
Krmná dávka štěněte by se měla určovat podle toho, jak pes vypadá - jestli mu vyloženě lezou žebra a je hubený, jestli je viditelně tlustší a nebo jestli je tak akorát. A ne podle toho, kolik váží . Takže pokud se vám zdá tlustý, tak krmení uberte, pokud ne, tak neubírejte.
Můžete sem dát fotku?
Jinak myslím že to, jak se pohybuje váha JRT bude vědět uživatelka Impact, tak třeba se ozve. Já jen odhaduji....
timmik
XXX.XXX.110.33
marcelaamax
napsal(a):
Kolik by měl vážit JRT v dospělosti? 5-7 Kg? Na JRT mi 5 kg na 4 měsících přijde dost - ale zásadní otázkou bude to, zda je pes čistokrevný? Pokud ne, tak nemůžete očekávat, že bude standardně velký.
Krmná dávka štěněte by se měla určovat podle toho, jak pes vypadá - jestli mu vyloženě lezou žebra a je hubený, jestli je viditelně tlustší a nebo jestli je tak akorát. A ne podle toho, kolik váží . Takže pokud se vám zdá tlustý, tak krmení uberte, pokud ne, tak neubírejte.
Můžete sem dát fotku?
Jinak myslím že to, jak se pohybuje váha JRT bude vědět uživatelka Impact, tak třeba se ozve. Já jen odhaduji....
čistokrevný není. V telefonu mám tuhle 14 dní starou fotku. moc to z ní poznat asi nepůjde. Lepší tu můžu dát večer, teď už ho fotit nestihnu.
timmik
XXX.XXX.110.33
Terven
napsal(a):
Pokud není čistokrevný, je o ničem porovnávat ho se stejně starými papírovými JRT, může vážit úplně jinak a přesto bude v ideální štěněčí kondici anebo naopak.
Takže raději to foto anebo se zeptejte na veterině.
Přikládám ještě slíbené foto. Omlouvám se, ale líp se mi ho vyfotit nepovedlo nevydrží chvilku v klidu :)
timmik
XXX.XXX.110.33
Terven
napsal(a):
JRT to asi úplně nebude, ale připadá mi OK
jn. u křížence člověk nikdy neví, co kupuje
Mě by u toho jakoJRT spíš děsila ataxie jak to, esi je tenkej nebo tlustej.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2468129923261769&id=309804609094322
Uživatel s deaktivovaným účtem
Terven
napsal(a):
JRT to asi úplně nebude, ale připadá mi OK
Taky bych řekl
Dobrý den,
Chtěl bych se jen zeptat na názor zkušených chovatelů. Je naše 9 týdenní štěně Jack Russell nebo Vám přijde spíš jako mix.? Díky za názor
Vecis
napsal(a):
Dobrý den,
Chtěl bych se jen zeptat na názor zkušených chovatelů. Je naše 9 týdenní štěně Jack Russell nebo Vám přijde spíš jako mix.? Díky za názor
Vy nevíte, co jste kupoval?
Vecis
napsal(a):
Dobrý den,
Pokud nemáte PP (což asi nemáte, když se ptáte na tohle), tak to může být kříženec čehokoliv, a vlastně je to jedno, protože "užitná hodnota" psa bez PP a křížence je stejná.
Z těchto fotek nic poznat nejde - je tam prostě jen blbě vyfocený malý, flekatý pejsek.
Vecis
napsal(a):
Dobrý den,
Jak píše pišišvor. Když se takhle ptáte, nemáte PP a tudíž máte flekatého voříška. Ale to vůbec neznamená, že vám nebude dělat radost.
Vecis
napsal(a):
Psíka kupovala přítelkyně od chovatele co tvrdil, že je to Jack Russell, ale rodiče neviděla. Když se teď dívám na fotky a videa jiných štěňat, přijde mi, že je podstatně menší váleček.
U tak malého štěně je to těžké posoudit.
Jestli se mu postaví uši, nebude to čistý JRT.
Podle množství černých fleků bych řekla, že to není čistý JRT.
Pokud dotyčného prodejce a jeho psy neznáte osobně, nemůžete věřit tomu, co Vám nabulíkuje. Lépe se prodává čistokrevný bez PP, v současnosti tak za 10000,- a víc, než za ty samé prachy kříženec.
No a jestli nakryl svou JRT bez PP sousedovým JRT bez PP, tak možná ani neví, jak má správný JRT vypadat.
Dala za něj 10 tisíc. Je to dost, ale nabídka teď byla dost slabá. Je nám v závěru celkem jedno jestli je čistokrevný nebo není, spíš jsme se dozvěděli, že JRT může trpět ataxií zadních končetin. Pokud dobře chápu, tak to hrozí jen u čistokrevných JRT, kde fena a pes mají oba špatnou genetiku. V tom případě si myslím, že by bylo i lepší, kdyby to byl kříženec. Všem děkuji za názor. Psíka dále množit nemáme v plánu!
Vecis
napsal(a):
Dala za něj 10 tisíc. Je to dost, ale nabídka teď byla dost slabá. Je nám v závěru celkem jedno jestli je čistokrevný nebo není, spíš jsme se dozvěděli, že JRT může trpět ataxií zadních končetin. Pokud dobře chápu, tak to hrozí jen u čistokrevných JRT, kde fena a pes mají oba špatnou genetiku. V tom případě si myslím, že by bylo i lepší, kdyby to byl kříženec. Všem děkuji za názor. Psíka dále množit nemáme v plánu!
Když si přečtěte něco o dědičnosti, tak zjistíte, že i Váš psík tím může trpět.
Vecis
napsal(a):
Psíka kupovala přítelkyně od chovatele co tvrdil, že je to Jack Russell, ale rodiče neviděla. Když se teď dívám na fotky a videa jiných štěňat, přijde mi, že je podstatně menší váleček.
Chovatel netvrdí, chovatel dá PP.
Vecis
napsal(a):
Nepochopím lidi, kterým je jedno dát deset tisíc za voříška.
Takoví voříšci se dávají za flašku rumu.
A chápete to blbě. Spinocerebelární ataxie se týká všech JRT a jakobyJRT. Rozdíl mezi nimi je v tom, že JRT s PP chovatelé testují, takže kryjí tak, aby jejich odchovy ataxii neměli. U takových jakoJRT nikdo nic takového nesleduje a můžu Vám s čistým svědomím říct, že jsem JRT s PP s ataxií ještě neviděla, ale zato znám x jakoJRT, kteří byli kvůli ataxii do roka utraceni.
A to říkám jako člověk, který těch JRT a jakoJRT měl doma a v životě potkal mnohoooooo stovek.
Tak snad Vám za to těch deset tyček, které jste nasypali podvodníkovi, stálo.
Jrt.ok
XXX.XXX.97.62
Dobrý den, přijde Vám náš JRT tlustý nebo akorát? Má 4,7 kg a 5 měsíců (*27.10 2020) Je s PP. Děkuji
Neregistrovaný uživatel
Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!