Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

timmik

27.11.2019 20:24
timmik

XXX.XXX.110.33

Ahoj, Máme štěně Jack Russela a už teď ve čtyřech měsících váží 5 kilo. Tolik vážil náš pes, taktéž Jack Russel v 8 měsících. Dávám granule Yoggies a snažím se dodržovat denní dávku. Do toho ještě nějaké pamlsky, ale 5 kg mě přijde na 4 měsíce moc. Připadá mi, že rychle roste a mám obavy, že by mohl mít problémy s klouby. Je třeba trochu omezit krmení? Děkuji

27.11.2019 23:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Kolik by měl vážit JRT v dospělosti? 5-7 Kg? Na JRT mi 5 kg na 4 měsících přijde dost - ale zásadní otázkou bude to, zda je pes čistokrevný? Pokud ne, tak nemůžete očekávat, že bude standardně velký.

Krmná dávka štěněte by se měla určovat podle toho, jak pes vypadá - jestli mu vyloženě lezou žebra a je hubený, jestli je viditelně tlustší a nebo jestli je tak akorát. A ne podle toho, kolik váží . Takže pokud se vám zdá tlustý, tak krmení uberte, pokud ne, tak neubírejte.

Můžete sem dát fotku?

Jinak myslím že to, jak se pohybuje váha JRT bude vědět uživatelka Impact, tak třeba se ozve. Já jen odhaduji....

timmik

28.11.2019 04:41
timmik

XXX.XXX.110.33

marcelaamax napsal(a):
Kolik by měl vážit JRT v dospělosti? 5-7 Kg? Na JRT mi 5 kg na 4 měsících přijde dost - ale zásadní otázkou bude to, zda je pes čistokrevný? Pokud ne, tak nemůžete očekávat, že bude standardně velký.

Krmná dávka štěněte by se měla určovat podle toho, jak pes vypadá - jestli mu vyloženě lezou žebra a je hubený, jestli je viditelně tlustší a nebo jestli je tak akorát. A ne podle toho, kolik váží . Takže pokud se vám zdá tlustý, tak krmení uberte, pokud ne, tak neubírejte.

Můžete sem dát fotku?

Jinak myslím že to, jak se pohybuje váha JRT bude vědět uživatelka Impact, tak třeba se ozve. Já jen odhaduji....

čistokrevný není. V telefonu mám tuhle 14 dní starou fotku. moc to z ní poznat asi nepůjde. Lepší tu můžu dát večer, teď už ho fotit nestihnu.

28.11.2019 05:46
impact

XXX.XXX.44.225

Tak pokud je kříženec, tak z něj taky může vyrůst patnactikilovej mix bígla. Vůbec bych se neřídila nějakými tabulkami, ale tím, jak pejsek vypadá.

28.11.2019 19:58
Terven

XXX.XXX.110.159

Pokud není čistokrevný, je o ničem porovnávat ho se stejně starými papírovými JRT, může vážit úplně jinak a přesto bude v ideální štěněčí kondici anebo naopak.
Takže raději to foto anebo se zeptejte na veterině.

timmik

29.11.2019 12:21
timmik

XXX.XXX.110.33

Terven napsal(a):
Pokud není čistokrevný, je o ničem porovnávat ho se stejně starými papírovými JRT, může vážit úplně jinak a přesto bude v ideální štěněčí kondici anebo naopak.
Takže raději to foto anebo se zeptejte na veterině.

Přikládám ještě slíbené foto. Omlouvám se, ale líp se mi ho vyfotit nepovedlo nevydrží chvilku v klidu :)

29.11.2019 12:59
lupus4

XXX.XXX.205.61

je akorát

29.11.2019 16:22
Terven

XXX.XXX.110.159

JRT to asi úplně nebude, ale připadá mi OK

timmik

29.11.2019 22:36
timmik

XXX.XXX.110.33

Terven napsal(a):

jn. u křížence člověk nikdy neví, co kupuje

29.11.2019 22:42
GAELLE

XXX.XXX.55.67

timmik napsal(a):
jn. u křížence člověk nikdy neví, co kupuje

proč kupovat křížence když jich jsou plné útulky ?

30.11.2019 08:20
impact

XXX.XXX.44.225

Mě by u toho jakoJRT spíš děsila ataxie jak to, esi je tenkej nebo tlustej.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2468129923261769&id=309804609094322

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.12.2019 16:25

Terven napsal(a):

Taky bych řekl

12.2.2021 13:09
Vecis

XXX.XXX.74.14

Dobrý den,
Chtěl bych se jen zeptat na názor zkušených chovatelů. Je naše 9 týdenní štěně Jack Russell nebo Vám přijde spíš jako mix.? Díky za názor

12.2.2021 13:11

Vecis napsal(a):
Dobrý den,
Chtěl bych se jen zeptat na názor zkušených chovatelů. Je naše 9 týdenní štěně Jack Russell nebo Vám přijde spíš jako mix.? Díky za názor

Vy nevíte, co jste kupoval?

12.2.2021 13:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Vecis napsal(a):
Dobrý den,

Pokud nemáte PP (což asi nemáte, když se ptáte na tohle), tak to může být kříženec čehokoliv, a vlastně je to jedno, protože "užitná hodnota" psa bez PP a křížence je stejná.
Z těchto fotek nic poznat nejde - je tam prostě jen blbě vyfocený malý, flekatý pejsek.

12.2.2021 14:41

Vecis napsal(a):
Dobrý den,

Jak píše pišišvor. Když se takhle ptáte, nemáte PP a tudíž máte flekatého voříška. Ale to vůbec neznamená, že vám nebude dělat radost.

12.2.2021 16:01
Vecis

XXX.XXX.74.14

Psíka kupovala přítelkyně od chovatele co tvrdil, že je to Jack Russell, ale rodiče neviděla. Když se teď dívám na fotky a videa jiných štěňat, přijde mi, že je podstatně menší váleček.

12.2.2021 16:14
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.94

Vecis napsal(a):
Psíka kupovala přítelkyně od chovatele co tvrdil, že je to Jack Russell, ale rodiče neviděla. Když se teď dívám na fotky a videa jiných štěňat, přijde mi, že je podstatně menší váleček.

U tak malého štěně je to těžké posoudit.
Jestli se mu postaví uši, nebude to čistý JRT.
Podle množství černých fleků bych řekla, že to není čistý JRT.

Pokud dotyčného prodejce a jeho psy neznáte osobně, nemůžete věřit tomu, co Vám nabulíkuje. Lépe se prodává čistokrevný bez PP, v současnosti tak za 10000,- a víc, než za ty samé prachy kříženec.
No a jestli nakryl svou JRT bez PP sousedovým JRT bez PP, tak možná ani neví, jak má správný JRT vypadat.

12.2.2021 17:28
Vecis

XXX.XXX.74.14

Dala za něj 10 tisíc. Je to dost, ale nabídka teď byla dost slabá. Je nám v závěru celkem jedno jestli je čistokrevný nebo není, spíš jsme se dozvěděli, že JRT může trpět ataxií zadních končetin. Pokud dobře chápu, tak to hrozí jen u čistokrevných JRT, kde fena a pes mají oba špatnou genetiku. V tom případě si myslím, že by bylo i lepší, kdyby to byl kříženec. Všem děkuji za názor. Psíka dále množit nemáme v plánu!

12.2.2021 17:40

Vecis napsal(a):
Dala za něj 10 tisíc. Je to dost, ale nabídka teď byla dost slabá. Je nám v závěru celkem jedno jestli je čistokrevný nebo není, spíš jsme se dozvěděli, že JRT může trpět ataxií zadních končetin. Pokud dobře chápu, tak to hrozí jen u čistokrevných JRT, kde fena a pes mají oba špatnou genetiku. V tom případě si myslím, že by bylo i lepší, kdyby to byl kříženec. Všem děkuji za názor. Psíka dále množit nemáme v plánu!

Když si přečtěte něco o dědičnosti, tak zjistíte, že i Váš psík tím může trpět.

12.2.2021 17:50

Vecis napsal(a):

Chovatel netvrdí, chovatel dá PP.

12.2.2021 18:21
impact

XXX.XXX.37.11

Vecis napsal(a):

Nepochopím lidi, kterým je jedno dát deset tisíc za voříška.

Takoví voříšci se dávají za flašku rumu.

A chápete to blbě. Spinocerebelární ataxie se týká všech JRT a jakobyJRT. Rozdíl mezi nimi je v tom, že JRT s PP chovatelé testují, takže kryjí tak, aby jejich odchovy ataxii neměli. U takových jakoJRT nikdo nic takového nesleduje a můžu Vám s čistým svědomím říct, že jsem JRT s PP s ataxií ještě neviděla, ale zato znám x jakoJRT, kteří byli kvůli ataxii do roka utraceni.

A to říkám jako člověk, který těch JRT a jakoJRT měl doma a v životě potkal mnohoooooo stovek.

Tak snad Vám za to těch deset tyček, které jste nasypali podvodníkovi, stálo.

Jrt.ok

8.4.2021 20:26
Jrt.ok

XXX.XXX.97.62

Dobrý den, přijde Vám náš JRT tlustý nebo akorát? Má 4,7 kg a 5 měsíců (*27.10 2020) Je s PP. Děkuji

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík