Čtu zde rady ohledně zdravotních problémů u pejska.Prosím,jak poznám,že pejska pálí žáha???A druhý,pro mě hlavní dotaz.Můj pes mi žere sníh.Je to leonberger,mladý pes chovaný v bytě,ale nemáme přetopeno.Včera procházka,kterou si užíval,v noci,spíše k ránu nás budil a zvracel.Teđ nic nechce.Také nechci hned běžet na veterinu.Jaké máte zkušenosti a jak postupovat?Myslím,že odnaučit ho sníh nežrat nepůjde.Děkuji
Pokud žral sníh a teď blije, má velmi pravděpodobně katar žaludku. Na Vašem místě bych s veterinou neváhal! Může to skončit zánětem žaludku a střev, zvracení s těžkými průjmy, antibiotiky (ačkoliv ta bych dal už teď)... Zkrátka, nehledejte rady na internetu a raději ho nechte pořádně vyšetřit. Léčba následků je u velkého plemene dost drahá.
Kdyby zvracel jednorázově a pak byl normální a jedl, neřešila bych to. Psi nám žerou sníh odjakživa. Fena byla z prvního sněhu v životě tak paf, že ho žrala a lítala jak prdlá, jen překročila práh vchodových dveří, zeblila chodbu od kraje ke kraji a šla vesele kousat hračku.
Žraní sněhu není žádný zvláštní chování (určitě bych to nesváděla na pálení žáhy), tady ho fakt úplně normálně žerou psi i děti jenom prostě proto, že je to baví. Když mi přijde, že už je toho žraní přespříliš a nelíbí se mi to, převedu pozornost na něco jiného.
Jestli se vám ale pes nezdá, nemá smysl otálet a vemte ho na veterinu. Lepší jednou zbytečně než pozdě.
Pálení žáhy byste poznali třeba tím, že často mlaská nebo víc pije, ale to je takový nejednoznačný a fakt nemá smysl střílet od boku, jestli máte jakýkoli důvod mít podezření na problémy.
Mám měla jsem psy venkovní, takže žraní sněhu bych nezabránila a ani jsem to nijak neřešila. No a nežrali ho jak šílení, protože jim také nebyl až tak vzácný. Mí psi s blitím problémy nikdy neměli, vlastně jsem je blít tuším nikdy neviděla. Ale psi bytoví...to je asi o něčem jiném, celkově.
Leoneček
napsal(a):
Děkuji za vaše rady moc.Není to můj první leonek,ale Felik je takový zvědavý rarášek.Přesnê,po létě poprvé na snêhu a dováděl jak štěnê.Na vetetinu jsem tedy jela.Dostal dvě injekce,dnes hlafovku a zítra frčíme opět.Děkuji moc
Tak to je dobře, že jste se rozhodla pro veterinu, jen ta "hlafovka" a vlastně i "vetetina" pobavily!
Ale nic si z toho nedělejte, já vyrábím překlepy pořád...