Zdravím všechny kamarády pejskaře,
chci vás moc poprosit o radu s určením plemene. Dnes k nám na zahradu přiběhl pes/fena a pokousala (po vydatném bránění se) naší belgickou ovčandu-Malinoise. Už byla tma, ale ve světle lampy jsem viděla jak vypadá.
Bylo to zvíře vyšší než belgický ovčák, vyšší nohy, barva světlejší (naše Bonnie je spíš světlejší belgičák-i proto že je jí už 12 let), ocas zatočený jako akita inu. Myslela jsem, že to byla akita inu (i tělem byl do akity), ale mělo to obličej s placatým čumákem, takové trochu do boxera. Vím, že jsem už někde na výstavách takové zvíře viděla, ale jelikož jsem na dlouhé čumáky, tak mě nechalo chladnou.
Poradíte, co by to mohlo být za plemeno? Zítra mám jít na Policii k sepsání protokolu, tak jestli mi prosím někdo neporadíte, aby věděli co hledat. Sice ani trochu nejsem naivní, že by se připadně nalezený majitel přiznal (pokud vůbec ví, že mu pes utekl), ale aspoň si ho příště lépe ohlídá.
Velice vám děkuji za radu.
Ono těch psů, kteří jsou větší než BO a mají krátký čumák a ocas přes záda zas tolik není.
Mimo šarpeje mě napadá ještě čaučaču, případně nějaký pastevec - někteří mají tak mohutné papuly, že to krátký čumák docela slušně simuluje, nebo jiný molos, kterému se donedávna ocas sekal, tak se tam může vyskytnout jedinec s ocasem přes záda, i když to v popisu plemene není uvedeno.
Nebo kříženec, žejo.
Viděl bych to na nějakýho mladýho molose. Tito psi bývají jako mladí nohatí.
Zkuste kouknout: http://www.moloss.cz/
Uživatel s deaktivovaným účtem

Klidně to mohl být krizenec cehokoliv🤔

Šarpej ani čaučau není vyšší než BOM.
Na policii psa popište, ale já osobně bych se nepouštěla do spekulací, co to bylo za plemeno, když bych si nebyla jistá.
Děkuji za reakce. Prošla jsem Moloss klub, ale není to ani jeden, ani nikde na googlu jsem nic podobého nenašla. Bude to tak, asi nějaký kříženec. Třeba se tu dnes objeví, budu vyčkávat na 19. hodinu, kdy tu byl včera.Policie mi sdělila, že se pokusí, ale že tomu moc šancí nedávají. Že by bylo lepší kdybych ho objevila sama, když jsem ho viděla. Zatím uspání, šití (15 cm dlouhá rána), apod. stálo 2.800,-Kč, a cena se bude navyšovat za kontroly...teď před Vánoci, a já na rodičáku. Kdybych toho člověka potkala, zakousla bych ho taky (aspoň trochu ironie si neodpustím). Je důležité, že to bylo opravdu jen šití (vnitřní a vnější stehy) a že nervy zůstaly v pořádku. Ještě jednou děkuji všem za pomoc:-) A pokud ho někde objevím, hodím vám sem fotku.

Můžu úplně blbý dotaz?
Da se takhle zpětně opravdu "usvedcit" pes? Protože jako ano, vy toho psa třeba poznáte, ale pokud ho nechytite pri činu a ne zavoláte policii ještě s krvavou mordou, nemůžete nijak dokázat, že to ten konkrétní pes udělal. Nebo se mýlím?
Protože takhle by mohl kdokoliv ukázat na jakéhokoliv psa s tím, že mu něco provedl 🤔
Budu ráda, když mi to někdo objasní.
Jo to ja taky nevim.Na Policii rikali,ze kdyz ho objevim,tak mam zavolat a ze prijedou a s tim clovekem zahaji rizeni o prestupku. Ale dle meho nazoru ten clovek to popre a na Policii mi reknou ze se mam obratit na soud.A to se na to vykaslu,protoze dukazy nemam. Ta potvora odbehla a ja si pak vsimla te velke rany vedle vulvy mezi chlupy, ale psisko uz nikde nebylo.