Štěně 7 měs. čura na koberec

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Myska77

5.12.2019 20:36
Myska77

XXX.XXX.232.133

Prosím o pomoc mam štěně 7měs a stale mi čurá na koberec .. mame doma i plinku kdyby něco ale když nejsem doma jde tam.. chodím s ni na delši prochazky. Obcas to ma i kdyz sem doma:( prosim poraďte. Koberec sem dala pryc začla chodit do kuchyně. Děkuju

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2019 21:23

Myska77 napsal(a):
Prosím o pomoc mam štěně 7měs a stale mi čurá na koberec .. mame doma i plinku kdyby něco ale když nejsem doma jde tam.. chodím s ni na delši prochazky. Obcas to ma i kdyz sem doma:( prosim poraďte. Koberec sem dala pryc začla chodit do kuchyně. Děkuju

Předpokládám, že když máte i plínku kdyby něco, tak to nebude žádnej vlkodav, ale nějaké malé plemeno stylu čivava.

Řeknu to asi takhle, já žádné plínky nemám, fakt si neumím představit, že bych doma měla plínu a na ní by mi chodili čůrat kříženci bernardýna a klidně řeknu bléééé, tak to fakt ne, takže štěňata doma na žádnou plínku "kdyby něco" neučím a poctivě vynáším, protože pouze venčení venku je ta jediná a správná možnost a musím to štěněti vysvětlit......to že se občas stane nehoda, tomu člověk zkraje nezabrání, ale při pravidelném vynášení jich zas až tolik není.

Nevím, co s vaším problémem...já osobně bych si vzala dovolenou, zrušila plínku a začala chodit ven jako s malým štěndem a chválila za vykonání potřeby venku.

Teď nechci být kousavá, ale je zvláštní, že znám několik majitelů...specielně čivav...které doma mají psí záchůdky nebo plínky, ale chodí tam jen v přítomnosti majitele, jinak stejný problém jako u vás, v nepřítomnosti to mažou udělat na koberec......jako je mi tak nějak jedno, kdo má jak naučenýho psa i když si o plenách myslím svoje, ale je zvláštní, že neznám jediného majitele velkého psa, který by takový problém měl..........nemůže být prostě chyba v tom, že některý pejsek plenkový systém nepochopí a prostě si to v hlavince přebere tak, že je normální se venčit doma na měkkém savém podkladu...kterým je i ten zmiňovaný koberec??

Myska77

5.12.2019 21:37
Myska77

XXX.XXX.232.133

Myslite ze to vsechno nedelam? Chodim ven co 4 hodiny.. a mam druheho psa a ten je vzorove vychovan. Plenku sem zkousela dat pryc a chodim hned jak se vzbudi jak se napije.. ale stale to dela.. ano nebudte kousava protoze chodim po 3-4 hod chvalim a vsechno kolem. Me slo spis o zkusenosr.

5.12.2019 22:09
Šarina

XXX.XXX.231.146

Myska77 napsal(a):
Myslite ze to vsechno nedelam? Chodim ven co 4 hodiny.. a mam druheho psa a ten je vzorove vychovan. Plenku sem zkousela dat pryc a chodim hned jak se vzbudi jak se napije.. ale stale to dela.. ano nebudte kousava protoze chodim po 3-4 hod chvalim a vsechno kolem. Me slo spis o zkusenosr.

Možná je problém v tom, že tam ta plínka na začátku vůbec byla (nebo je). O tom asi píše sardullah. Váš pes se naučil, že se doma "může". Pokud byste od mala byla důsledná a tu možnost mu vůbec nedala, tak by třeba měl pocit, že celý byt je pelíšek a normálně čistotný pes se do pelíšku nevyčurá. Sedmiměsíční zdravý a vychovaný pes by už měl být čistotný.
Pokud má ale tu možnost (od vás tou plínkou vyloženě nabídnutou), tak jednoduše zřejmě nerozeznává, kde může a kde ne.
Převýchova vašeho psa bude asi poměrně obtížná, ale jinak, než jak píše sardullah, to taky nevidím.

5.12.2019 22:12
assil

XXX.XXX.121.3

No a hlavně pes nevidí rozdíl mezi plínou a kobercem, pro něj je to stejný a vy jste ho naučili, že tam může. Prostě plínu i koberec pryč a jak s malým štěnětem učit se venčit jen venku. Akorát holt teď už vám to bude trvat dýl, přeučení vždycky dýl trvá.

5.12.2019 23:19
GAELLE

XXX.XXX.55.67

vyhodit plínu i smradlavý koberec. psa brát ven a učit ho povel na který se vyčůrá nebo vykadí. Přesně jak píše Sardullah neumím si představit uklízet v bytě po velkém psovi. A to jsme zdaleka neměli tak velkého jako má ona

6.12.2019 08:39
domi.t

XXX.XXX.131.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Předpokládám, že když máte i plínku kdyby něco, tak to nebude žádnej vlkodav, ale nějaké malé plemeno stylu čivava.

Řeknu to asi takhle, já žádné plínky nemám, fakt si neumím představit, že bych doma měla plínu a na ní by mi chodili čůrat kříženci bernardýna a klidně řeknu bléééé, tak to fakt ne, takže štěňata doma na žádnou plínku "kdyby něco" neučím a poctivě vynáším, protože pouze venčení venku je ta jediná a správná možnost a musím to štěněti vysvětlit......to že se občas stane nehoda, tomu člověk zkraje nezabrání, ale při pravidelném vynášení jich zas až tolik není.

Nevím, co s vaším problémem...já osobně bych si vzala dovolenou, zrušila plínku a začala chodit ven jako s malým štěndem a chválila za vykonání potřeby venku.

Teď nechci být kousavá, ale je zvláštní, že znám několik majitelů...specielně čivav...které doma mají psí záchůdky nebo plínky, ale chodí tam jen v přítomnosti majitele, jinak stejný problém jako u vás, v nepřítomnosti to mažou udělat na koberec......jako je mi tak nějak jedno, kdo má jak naučenýho psa i když si o plenách myslím svoje, ale je zvláštní, že neznám jediného majitele velkého psa, který by takový problém měl..........nemůže být prostě chyba v tom, že některý pejsek plenkový systém nepochopí a prostě si to v hlavince přebere tak, že je normální se venčit doma na měkkém savém podkladu...kterým je i ten zmiňovaný koberec??

Do bodky s vami súhlasím a pripájam moju skúsenosť s Nefret.

Celý vrh bol naučený čúrať a kadiť do ,,záchodíka,,. Bol to plastový box z Ikey s vyrezanou jednou stenou, v nom rohožka a pod ňou bud prebalovia podložka alebo piliny. No a hviezda prišla domov a hladala záchodík aj doma. No nie,zlatá moja, pekne budeš cikať a kakať na určené miesto- v našom prípade 6x2 metre na to určené. Nosila som ju tam deň noc, kludne aj 20-krát a za pár dní pochopila, že to je jej miesto, že tam môže v klude všetko urobiť Trpezlivosť a tréning sa vždy vyplatia.

LEN teda čo mi nie je jasné-ked lieta bez vodítka, tak všetky potreby vybaví takmer ihned po vybratí z auta, ale ked je na vodítku, tak ani za boha

6.12.2019 10:48

Myska77 napsal(a):

No, když si myslíte, že děláte všechno dobře, tak bych zvážila návštěvu veterináře, jestli tam není nějaký zdravotní problém.

Já to samozřejmě s tou plínou myslela jinak. Když je pes striktně učen ven, tak pokud není povahou prase, tak se to snaží udržet, než přijde majitel, ale ty "plenkové návyky" prostě vidim tak, že pes bere venčení doma jako samozřejmost.

Jinak já bych začala chodit každý 2 hodiny, po spaní, po jídle, po hraní...jako se štěnětem, koberec bych momentálně zrušila určitě...samozřejmě po vyloučení zdravotního problému.

A ta zkušenost....ano můj velmi dobrý kamarád s dvěma čivavkama to má stejně jako vy...a to už jsou holky několikaleté.

6.12.2019 12:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Souhlasím s holkami výše - pleny bych zrušila. Ale ještě se zeptám - jak se štěndo venčilo u chovatele? Neměl chovatel vetbed?

Řešila jsem s fenou podobný problém - a to jsme nikdy neměli žádnou plínku. Prostě se od malička striktně chodilo venčit ven. Jenže sama chovatelka mě upozorňovala na to, že jestli máme doma nějaké koberečky, že by je dala radši dočasně pryč, protože štěnda jsou zvyklá se venčit na vetbed a ten kobereček jim to připomíná. my máme naštěstí všude dlažbu a vinylovou podlahu. V obýváku jsme měli malý koberec, nejdřív jsme ho tam nechali. Ale když už se stala doma nějaká nehoda, tak právě na něm, takže jsme ho vyhodili. To samé byly i rohožky přede dveřmi, na ty také chodila. Ale naučila se, prostě se na chvíli schovali všechny rohožky, koberečky atd.. a nosila se na trávu. Nicméně ten koberečk měla tak zafixovaný, že když jsem ho po nějaké době zkusila vrátit, tak ho zase počůrala. Takže jsem ho zase vyhodila. A vrátila jsem ho až po tom, co se fena chodila stoprocentně venčit ven. Teď už je to bez problémů.

Nevím tedy, jestli máte klasický velký koberec přes celou místnost? Není možné nechávat štěně někde, kde koberec není? A ono tedy co si budeme povídat, já ty počůrané koberce vyházela, protože i po vyčištění a vyprání (ty malé peru) jsem to z toho pořád cítila...

Ale teď koukám, že píšete, že když jste dala koberec pryč, tak začala chodit do kuchyně (pardon, to jsem předtím nepostřehla). Takže to nebude o koberci jako takovém.

Myska77

6.12.2019 19:15
Myska77

XXX.XXX.232.133

Ano ona chodi na druhy koberec zkusim vse udelat a dat pryc

Přidejte reakci

Přidat smajlík