Složení: drůbeží moučka (31 %), kukuřice, pšenice, drůbeží tuk, rybí moučka, rýže, slunečnicová semínka, hydrolyzovaná drůbeží játra, lněné semínko, kokosový olej, MOS (mannanoligosacharidy), FOS (fruktooligosacharidy), betaglukany, doplňkové látky, cholin-chlorid, lysin, methionin, biotin, probiotická kultura.
649Kč/15kg tj. 43Kč/kg ....odečtěte si DPH, marži prodejce, režii a marži výrobce a zbude vám cca 5Kč/kg všech těch "báječných surovin", co asi se za to dá koupit...
jen spečený "humus" postříkaný umělými premixy
Výrobce nemůže v žádném případě ve svém krmivu používat kvalitní bílkoviny a obiloviny. Náklady na pořízení kvalitních ingrediencí by totiž byly mnohem vyšší než prodejní cena daného výrobku.
Termín "moučka" znamená, že tyto materiály se nepoužívají čerstvé, ale byly tepelně zpracovány vyškvařením. Co se tím rozumí? Vyškvaření, představuje "zpracování jako pro průmyslové použití: vyškvařit trupy hospodářských zvířat a extrahovat olej z tuku, špeku atd. rozpuštěním."
Problémy spojené s komerčními krmivy lze vidět každý den v ordinacích zvěrolékařů. Chronické zažívací problémy, jako je chronické zvracení, průjmy a zánětová onemocnění střev patří mezi nejčasněji léčené choroby. Ty bývají často výsledkem alergie nebo netolerance vůči ingrediencím krmiv pro domácí zvířata.
Myšlenka jediného krmiva, které by zajišťovalo zvířecímu společníkovi veškeré výživné látky po celou dobu jeho života, je mýtus.
takže "váš" výběr je špatný (to ale platí pro všechny grancle vyráběné tepelnou extruzí...)
být vámi popřemýšlím o
Určitě chcete pro svého psa to nejlepší, že ? Tak přestaňte řešit % mouček a jinejch srágor a zde máte námět k zamyšlení
citace Saola
pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové či vařené maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.). Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.
http://manwe.eu
krmte maso
https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.
věřím, že se rozhodnete správně (pro vašeho psa)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kupte kvalitní granule a ne takovej šrot.
marcelaamax
napsal(a):
a můžete nám prosím říct, jaká ta dvě procenta granulí (konkrétní značky) za hov*o dle vás nestojí?
zatím jsem se s nimi nesetkal, ale teoreticky je "naděje" (byť malá). že se někde jednou možná ...
zatím je to jen každého volba a hledání toho menšího zla, ze všech zel, kterými zvířata (mnohdy úplně zbytečně) zahrnujeme ....
Ps. Jsem rád, že se vaše čubís dobře hojí, když jsem to uviděl poprvé... obrovské štěstí v neštěstí, že to nezasáhlo hlavu, oči atd.
lupus4
napsal(a):
zatím jsem se s nimi nesetkal, ale teoreticky je "naděje" (byť malá). že se někde jednou možná ...
zatím je to jen každého volba a hledání toho menšího zla, ze všech zel, kterými zvířata (mnohdy úplně zbytečně) zahrnujeme ....
Ps. Jsem rád, že se vaše čubís dobře hojí, když jsem to uviděl poprvé... obrovské štěstí v neštěstí, že to nezasáhlo hlavu, oči atd.
Děkuji