Border Kolie s PP - výstavní linie

Prodám Border kolii - Mezinárodně registrovaná chovatelská stanice psů "Dre...
35000 Kč
Dobrý den
Už předem vím, že se tu najde někdo, kdo mi doporučí Krmení Barfem.
V budoucnu bych Barfem rád krmil, ale z důvodu, že jsem si pořídil prvního psa v životě a zkušenosti s barfem jsou takřka nulové. I po přečtení mnoha stránek v tom mám akorát španělskou vesnici.
Tak proto bych chtěl, alespoň na začátku cca do 6 měsíců krmit kvalitními granulemi.
Nebo pokud někdo zná nějakou stránku o Barfu, kde je to "polopaticky" vysvětleno i pro úplný polena jako jsem já, budu rád.( případně i eshop kde se kupují dobré suroviny na barf s přijatelnou cenou)
Ale raději mi doporučte nějaké, kvalitní granule pro štěňata středního plemene.
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Po lopatě je to takhle - pes dostane celou kořist. Když je štěkanátko malé, tak tu celou ovci bude jíst celkem týden.
Kuře třeba 3 dny.
Celé to zvíře má vše, co pes potřebuje. V kůži je tuk, v kostech vápník, vůbec v mase ty důležité vitaminy B a proteiny a tak.
Takové kuřátko dá psu nejlépe využitelnou kompletní sadu životně důležitých proteinů.
To třeba kukuřice nebo hrách neumí. A vejce? Nejlépe využitelná živočišná věc ever.
Pak tu jsou ryby, to kdybychom chtěli nahradit omega 3 z ultra premiových granulí.
Je to tuk, ty omega 3, takže zase - rybu dát celou.
Totiž všude možně jsou poházené omega 6, tak rybím tukem se to srovná.
No a nejvíc se lidé bojí křivých noh - stane se, když budete krmit jen masem bez kostí.
Anebo že se poto.. nepoto, když dostane jen vnitřnosti z jednoho zvířete - postupně během týdne třeba. A srdce je maso, ne vnitřnost. Ale to je detail..
Takže vezmu celé kuře, rozdělím jej na čtvrtiny a dám ráno čtvrtinu, odpoledne, večer.. a až budu bez kuřete, pořídím prase nebo makrelu.
To je maso.
A k němu dám to, co mám já - brambory, rýži, ovesné vločky. Ani se pro psa nevaří zvlášť. Teda vločky jo, ty nejím.
Zvážíte štěně, spočítáte z toho 6% cca - když sní jen 4, tak se vážně nic neděje, to je orientační.....a vyjde .. kolik gramů na den dostane.
To je vědecky.
Já to dělám tak - dám kuřecí křídlo a játra a jednu bramboru. K obědu stehno a druhou bramboru. Svačina vejce s.. a jogurt........a tak.
Důležité je, aby nedostal jen samou svalovinu nebo jen samé kosti.
Také se nekácet, že snědl o 12 gramů méně, než říkají tabulky. A hlavně nesledujte sociální sítě, kde jsou obrázky vymazlených nesmyslných mističek s osmdesáti druhy olejů a bylinek, to je taky o nervy.
Granule jsou všecky super :-) Ovšem když pes nevyužije celých těch 25% proteinů, co se na obale píše, tak je vyměníme.. pozdě.. pes má křivé nohy..
Teď řekněte, jestli chápete krmení masem.
3kg jídla se bude skládat z 1kg kuřete a 2kg příloh. Rozdělíte na 15 dávek, naházíte do lednice a postupně pak do psa.
Jasné?
jo, eshop - dopsimisky a tutani, ale berte jen to, kde je napsaný dodavatel psimiska nebo tutani, nekupujte mletiny (nemáte přehled o kostech a tuku)
a když se podíváte na ceny v barfshopech a u řezníka, je to téměř stejné
stačí se projít po městě, všude jsou kuřata za cenu chleba
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3625329/nazor-na-krmivo-eminent?from-list=1#a3625687
Příspěvek Lupus. 6.12., 19.42
včetně citace Saoly a odkazů.