Žraní sněhu - průjem?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.12.2019 21:40
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Ahoj,
je možné, aby měl pes průjem ze žraní sněhu?
Včera u nás poprvé napadlo trošku sněhu a Hachiho samozřejmě nenapadlo nic lepšího, než ho neustále žrát. Byl sice na vodítku, ale i při veškeré snaze prostě sem tam nějaký nabral do tlamy a sežral.
Včera večer měl napůl průjem (půl bobku normál, druhá půlka řídká), ráno a dopoledne 3x průjem, z toho ten poslední s miniaturní kapkou krve na konci (nejspíš z podrážděného konečníku od tlačení, při průjmu to tak bohužel mívá). Od té doby nebyl.
Pořád přemýšlím, z čeho by ten průjem mohl mít, a nic jiného mě nenapadá.
Barušák žral sníh ve velkém a nikdy mu z něj nic nebylo, tak s tím nemám zkušenost.
Díky a hezký večer všem! :)

14.12.2019 22:07
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Ahoj zdravím tebe i Hachiho ale bohužel neporadím, Argo sníh fakt nežral. ale je možné že si zachladil žaludek. Tak snad to zas přejde a nebude to nic vážného.

14.12.2019 22:30
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

GAELLE napsal(a):
Ahoj zdravím tebe i Hachiho ale bohužel neporadím, Argo sníh fakt nežral. ale je možné že si zachladil žaludek. Tak snad to zas přejde a nebude to nic vážného.

Ahoj :)
O zánětu žaludku vím, že k němu po žraní sněhu může dojít, ale při něm pes zvrací a nežere, což není náš případ. Jen se 3,5x po.. a toť vše. Je sice dneska v rámci možností docela hodný, ale rozhodně ne unavený či málo akční, takže to je vážně jen ten průjem (snad).

14.12.2019 22:31
GAELLE

XXX.XXX.55.67

PumaCZ napsal(a):
Ahoj :)
O zánětu žaludku vím, že k němu po žraní sněhu může dojít, ale při něm pes zvrací a nežere, což není náš případ. Jen se 3,5x po.. a toť vše. Je sice dneska v rámci možností docela hodný, ale rozhodně ne unavený či málo akční, takže to je vážně jen ten průjem (snad).

nesežral zas někde něco co neměl?

14.12.2019 22:36
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

GAELLE napsal(a):
nesežral zas někde něco co neměl?

Právě, že myslíme, že ne. Takže nás napadl jen ten sníh.

15.12.2019 12:12
fikovnice

XXX.XXX.135.11

PumaCZ napsal(a):
Právě, že myslíme, že ne. Takže nás napadl jen ten sníh.

Jen zkušenost: všichni naši psi jako štěnda (nebo mlaďoši) žrali sníh, když jej viděli poprvé v životě, a nikdy neprůjmovali. Mluvím o asi 7 nebo 8 psech. Ale třeba jsme měli jen štěstí...
Tak ať je Hachi OK!

15.12.2019 14:39
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

fikovnice napsal(a):
Jen zkušenost: všichni naši psi jako štěnda (nebo mlaďoši) žrali sníh, když jej viděli poprvé v životě, a nikdy neprůjmovali. Mluvím o asi 7 nebo 8 psech. Ale třeba jsme měli jen štěstí...
Tak ať je Hachi OK!

Díky moc :)
Také jsem to nezažila, ale nic jiného mě nenapadá.. Ráno už zase kadil normálně, tak fakt nevím, z čeho to měl..

15.12.2019 14:52
GAELLE

XXX.XXX.55.67

PumaCZ napsal(a):
Také jsem to nezažila, ale nic jiného mě nenapadá.. Ráno už zase kadil normálně, tak fakt nevím, z čeho to měl..

třeba jako lidi, něco blbého sežral nebo bacil. hlavní je že je už v pohodě.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.12.2019 14:52

PumaCZ napsal(a):

Něco někde olízl, ani jste si nemusela či nemohla všimnout...

15.12.2019 15:01
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Snad máte, holky, pravdu :)
Díky za podporu a hezký zbytek dne :))

15.12.2019 17:13

Prujem ze snehu byva, neni to nic uplne neobvykleho.

16.12.2019 08:28
domi.t

XXX.XXX.131.130

Susedia majú ročného nemeckého ovčiaka a ten že zo snehu hnačkuje celú zimu,takže je to asi celkom časté. Hlavne,že Hachi je inak ok Nefret má bohužial tiež citlivé trávenie, takže máva hnačku často po víkende. Lebo polovačka, les, zožerie mach, drevo, napije sa vody z rybníka a je to,ach. Vždy pomôže tabletka Dia dog

16.12.2019 12:04
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Díky za zkušenosti, holky.
My se ho právě snažíme dost hlídat, aby nikde nic nežral, tak mi to s tím průjmem nešlo do hlavy. Jako jasně, i přes dohled se může stát, popřípadě si fakt jen něčeho lízne a člověk to nemá šanci ani postřehnout, ale tentokrát jsme si s přítelem byli fakt téměř jistí, že krom sněhu nic nesežral..
Holt máme doma také cíťu :/

16.12.2019 13:11
domi.t

XXX.XXX.131.130

PumaCZ napsal(a):
My se ho právě snažíme dost hlídat, aby nikde nic nežral, tak mi to s tím průjmem nešlo do hlavy. Jako jasně, i přes dohled se může stát, popřípadě si fakt jen něčeho lízne a člověk to nemá šanci ani postřehnout, ale tentokrát jsme si s přítelem byli fakt téměř jistí, že krom sněhu nic nesežral..

Ale akého krásneho cíťu!

Nefret má tiež raketový pohon, neobsedí, ukážkovo pracuje v lese, je fakt odolná, miluje zimu...len to trávenie má oničom,ale tak z toho sa svet nezborí. Treba ich len sledovať, či sa to nezhoršuje

16.12.2019 13:23

Až psi dospějí, upraví se hormony a tím i trávení. Např.

16.12.2019 13:40

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

16.12.2019 14:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

PumaCZ napsal(a):

Kámoška zachránila pejsu, takový vořech, podobný jako ten od fíkovníce, jen vyšší. Už ani nebyl nejmladší. Ten jak si líznul po háravce, hned děsné průjmy, pomáhal jí na to enterozoo gel. Možná to bylo tím, že většinu života prožil na dvorku, na řetězu u boudy, takže o háravkách chudák ani netušil. Neměl asi na ně imunitu vybudovanou

16.12.2019 14:09

:-) Co je, taky jste dnes ne/jela vlakem? :-)

16.12.2019 14:18

:-) Co je, taky jste dnes ne/jela vlakem? :-)

huš, babo , do takových dobrodružství se nepouštím.....

jen jsem vzpomněla střev mého zcela a již dlouho dospělého psího jedince

16.12.2019 16:08

většinou se psum to traveni moc nelepsi s vekem, spis zhorsuje.

tohle "citlive traveni" je uplne typicky problém ciste granulovych stenat.
nekteri nic jiného nemeli neb prujmovali z xy duvodu, jinym nedavali -aby byla vyvazena davka blabla bla - a "citlive traveni" je v podstate výsledek

16.12.2019 17:07

většinou se psum to traveni moc nelepsi s vekem, spis zhorsuje.

tohle "citlive traveni" je uplne typicky problém ciste granulovych stenat.
nekteri nic jiného nemeli neb prujmovali z xy duvodu, jinym nedavali -aby byla vyvazena davka blabla bla - a "citlive traveni" je v podstate výsledek

Hm to je smutné. Nikdy jsem to neviděla. Ale také jsme nikdy takové psy neměli - čistě na granulích. Celé to je smutné. Pes takový mrchožrout a není schopný se poprat se sněhem. S masem. Nechce syrové maso. Achjo.

16.12.2019 18:34

"Pes takový mrchožrout a není schopný se poprat se sněhem"

normalne jo.

jen si myslim, ze když se do určitého veku stenata nesetkají s ruznym zradlem, v dospelosti se to pak blbe dohani. zlenivele traveni tomu rikam.

at uz ze nechteji něco zrat ( to syrove maso)-protoze to do určitého veku nepoznali, nebo uz ani nemůžou -je jim blbe při jakekoliv zmene.

vidim to na malych stenatech - zkoumaji svet i tim, ze všechno ochutnavaji. a obcas něco i nesedne ale zadny velky prusvih.

16.12.2019 21:50
fikovnice

XXX.XXX.135.83

lesnížínka napsal(a):
Kámoška zachránila pejsu, takový vořech, podobný jako ten od fíkovníce, jen vyšší. Už ani nebyl nejmladší. Ten jak si líznul po háravce, hned děsné průjmy, pomáhal jí na to enterozoo gel. Možná to bylo tím, že většinu života prožil na dvorku, na řetězu u boudy, takže o háravkách chudák ani netušil. Neměl asi na ně imunitu vybudovanou

Tak to pozor, žádný vořech, to je přece Drahanský vestaj!

17.12.2019 10:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"Pes takový mrchožrout a není schopný se poprat se sněhem"

normalne jo.

jen si myslim, ze když se do určitého veku stenata nesetkají s ruznym zradlem, v dospelosti se to pak blbe dohani. zlenivele traveni tomu rikam.

at uz ze nechteji něco zrat ( to syrove maso)-protoze to do určitého veku nepoznali, nebo uz ani nemůžou -je jim blbe při jakekoliv zmene.

vidim to na malych stenatech - zkoumaji svet i tim, ze všechno ochutnavaji. a obcas něco i nesedne ale zadny velky prusvih.

No já nevím. Sice si taky myslím, že je lepší už od štěnda zvykat na různé žrádlo. Ale na druhou stranu znám hromadu psů, co jsou do roka nebo do dvou let krmeni striktně jen granulemi a pak se začne přidávat i maso a další věci a bez problému. Moje fena dostávala už od štěnda všecko možný, včetně masa, zeleniny, ovoce atd.... Ale třeba pes ne. Toho jsem ten první cca rok měla fakt na granulích a jeho trávení mu občas až závidím . Ten se fakt nepo*ere z ničeho - a že kolikrát "uloupí" fakt chuťuvku - celou kostku másla, přepálený olej z pánve, cukřenku plnou cukru, bonboniéru a spoustu dalších věcí, po kterých bych čekala, že se po..... a ono nic. Nedělá mu (ani feně) problém když chci zkrmit vzorky granulí, co jsme někde dostali - prostě ze dne na den změním, a můžou mít každý den jiné granule, do toho maso, cokoli a v pohodě.

17.12.2019 15:11

"Toho jsem ten první cca rok měla fakt na granulích"

To cvicil jen na granule a konzervu taky do roka nikdy nedostal?

Ale ne, neni to dogma, co pijepisu. Jen casto prave stenata drzena na dietach maji pak ten "citlivy" zaludek, nechteji zrat ap.
Ja to neznam, kde jsem mela moznost to ovlivnit a zajistit pestrou stravu - tam taky problemy nejsou.

A pak dojede na trenink cizi pes, nakrmi se mase m - a prujmuje do dalsiho treninku.

17.12.2019 15:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"Toho jsem ten první cca rok měla fakt na granulích"

To cvicil jen na granule a konzervu taky do roka nikdy nedostal?

Ale ne, neni to dogma, co pijepisu. Jen casto prave stenata drzena na dietach maji pak ten "citlivy" zaludek, nechteji zrat ap.
Ja to neznam, kde jsem mela moznost to ovlivnit a zajistit pestrou stravu - tam taky problemy nejsou.

A pak dojede na trenink cizi pes, nakrmi se mase m - a prujmuje do dalsiho treninku.

Ne to zas ne, granule mel jako hlavní krmenou davku, ale cvicili jsme na pamlsky, sušené maso, sýr... A nebylo toho zrovna malo, to je fakt 😁

13.3.2020 16:35
magda303

XXX.XXX.66.50

lesnížínka napsal(a):

Taky mám moc dobré zkušenosti s Enterozoo gelem na průjmy, takže můžu jedině doporučit. Pokud byl nějaký problém ihned zabral a bylo hned lépe.

Přidejte reakci

Přidat smajlík