Rotvajler štěňata s PP, Rottweiler štěňata s PP

Prodám Rotvajlera - !!! ŠTĚŃATA NAROZENA !!! Chovatelská stanice VOM BENETY...
25000 KčBobyn
XXX.XXX.44.251
Dobrý den mám čtyř letou fenku rotvajlera a chtěl bych si pořídit ještě k ní štěně (pejska) taktéž rotvajlera. A chci se zeptat jestli nebude nějaký problém. Jestli ho fenka přijme teď jako štěně a jak by to bylo do budoucna. Pes je totiž temperamentní a aby nebylo zle. Děkuji za odpověď
Bobyn
napsal(a):
Dobrý den mám čtyř letou fenku rotvajlera a chtěl bych si pořídit ještě k ní štěně (pejska) taktéž rotvajlera. A chci se zeptat jestli nebude nějaký problém. Jestli ho fenka přijme teď jako štěně a jak by to bylo do budoucna. Pes je totiž temperamentní a aby nebylo zle. Děkuji za odpověď
Až budu mít čas, vezmu křišťálovou kouli a podívám se. Přece vy musíte svého psa nejlíp znát, jak se chová k ostatním psům, ke štěňatům atd.
No, nápad dobrý, ale to, že fena reaguje dobře na štěnda, které potkává ještě neznamená, že bude nadšená ze štěnda doma. Znám psy (feny), kteří jsou venku se štěndy naprosto v pohodě, ale doma by štěně nesnesli. No a pak jsou zase takoví, kteří štěňata a celkově psi nemusí, venku, ale když přinesete domů štěně, člena rodiny, tak je to v pohodě a přijmou ho. Ale tohle prostě musí vědět majitelka té feny, no.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Bobyn
napsal(a):
..jako první a zásadní problém bych viděla fena x pes = nakrytí.......nevím ale jak to máte do budoucna pořešené - kastrací jednoho z nich doufám že ne.....
conie
napsal(a):
Až budu mít čas, vezmu křišťálovou kouli a podívám se. Přece vy musíte svého psa nejlíp znát, jak se chová k ostatním psům, ke štěňatům atd.
Já bych jen poznamenala, že to jak se pes chová k cizím psům nemusí být směrodatný, něco jiného je cizí štěně..cizí pes a něco jiného je NAŠE štěně, stejně jako u dětí...cizí a naše dítě je diametrální rozdíl.
Ale jak píšete, to už je potom na majiteli, jak zná svého psa a jak to má obecně.
Já mám doma fenu, co by snad byla schopná venku cizí štěně minimálně dost pochroumat, dokonce kdyby chtěla přijet návštěva se štěnětem, tak bych to buď nedovolila a nebo fenu zavřela, protože bych měla strach, že by štěněti klidně a bez okolků ublížila, když by na to přišlo.
Ale pokud bych se teď rozhodla, že si jedu pro štěně, tak si vůbec nepřipouštím, že by byl problém, prostě přivezu štěně a řeknu "Sárino, tohle je Žeryk a je náš" a fertig.....a nemám ani v koutku duše obavu, že by mu pesani skřivili chloupek na hlavě (nepočítám přišlápnutí mým psím buldozéříčkem), dokonce by mě ani nenapadlo, že by nastal nějaký problém v soužití, že by se postupem času, jak by štěně rostlo prostě nastavila nějaká pravidla.
Ale nikdy bych si to netroufla říct komukoliv jinému....klidně si dalšího psa pořiď, to bude v poho, oni se srovnaj, uvidíš........každý pes je jiný, každý páník je jiný, jiné podmínky, jiná výchova, jiná povaha.......
Při druhem (a kazdem dalším psovi :-D ) pocitat vždy s alternativou, ze se nesnesou.
Pak si je lze pořizovat.