Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bobyn

16.12.2019 01:55
Bobyn

XXX.XXX.44.251

Dobrý den mám čtyř letou fenku rotvajlera a chtěl bych si pořídit ještě k ní štěně (pejska) taktéž rotvajlera. A chci se zeptat jestli nebude nějaký problém. Jestli ho fenka přijme teď jako štěně a jak by to bylo do budoucna. Pes je totiž temperamentní a aby nebylo zle. Děkuji za odpověď

16.12.2019 05:50
conie

XXX.XXX.206.202

Bobyn napsal(a):
Dobrý den mám čtyř letou fenku rotvajlera a chtěl bych si pořídit ještě k ní štěně (pejska) taktéž rotvajlera. A chci se zeptat jestli nebude nějaký problém. Jestli ho fenka přijme teď jako štěně a jak by to bylo do budoucna. Pes je totiž temperamentní a aby nebylo zle. Děkuji za odpověď

Až budu mít čas, vezmu křišťálovou kouli a podívám se. Přece vy musíte svého psa nejlíp znát, jak se chová k ostatním psům, ke štěňatům atd.

16.12.2019 10:54
Mousinka

XXX.XXX.81.17

Jak fenka reaguje na štěňata co potkáváte? A do budoucna,jak máte vyřešeno, aby vám ji prcek nenakryl?

16.12.2019 10:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, nápad dobrý, ale to, že fena reaguje dobře na štěnda, které potkává ještě neznamená, že bude nadšená ze štěnda doma. Znám psy (feny), kteří jsou venku se štěndy naprosto v pohodě, ale doma by štěně nesnesli. No a pak jsou zase takoví, kteří štěňata a celkově psi nemusí, venku, ale když přinesete domů štěně, člena rodiny, tak je to v pohodě a přijmou ho. Ale tohle prostě musí vědět majitelka té feny, no.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.12.2019 11:05

Bobyn napsal(a):

..jako první a zásadní problém bych viděla fena x pes = nakrytí.......nevím ale jak to máte do budoucna pořešené - kastrací jednoho z nich doufám že ne.....

16.12.2019 11:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak mě zase kombinace fena x pes přijde lepší, než kdyby si chtěli pořídit druhou fenu. I za cenu toho, že při hárání budou psy hlídat a oddělovat.

16.12.2019 11:53
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Pokud je to normální vyrovnaná fena, nemusíte mít strach.

16.12.2019 14:32
Mousinka

XXX.XXX.161.75

Spíš zvažte, zda budete mit na oba dost času se jim věnovat, aby to neskončilo další diskuzi na téma Můj rotwajler mě neposlouchá.....
Máte možnost psy od sebe oddělit, kdyz bude fena hárat? Mit dva velké pracovní psy,to uz je docela náročné...

16.12.2019 17:01

conie napsal(a):
Až budu mít čas, vezmu křišťálovou kouli a podívám se. Přece vy musíte svého psa nejlíp znát, jak se chová k ostatním psům, ke štěňatům atd.

Já bych jen poznamenala, že to jak se pes chová k cizím psům nemusí být směrodatný, něco jiného je cizí štěně..cizí pes a něco jiného je NAŠE štěně, stejně jako u dětí...cizí a naše dítě je diametrální rozdíl.
Ale jak píšete, to už je potom na majiteli, jak zná svého psa a jak to má obecně.

Já mám doma fenu, co by snad byla schopná venku cizí štěně minimálně dost pochroumat, dokonce kdyby chtěla přijet návštěva se štěnětem, tak bych to buď nedovolila a nebo fenu zavřela, protože bych měla strach, že by štěněti klidně a bez okolků ublížila, když by na to přišlo.
Ale pokud bych se teď rozhodla, že si jedu pro štěně, tak si vůbec nepřipouštím, že by byl problém, prostě přivezu štěně a řeknu "Sárino, tohle je Žeryk a je náš" a fertig.....a nemám ani v koutku duše obavu, že by mu pesani skřivili chloupek na hlavě (nepočítám přišlápnutí mým psím buldozéříčkem), dokonce by mě ani nenapadlo, že by nastal nějaký problém v soužití, že by se postupem času, jak by štěně rostlo prostě nastavila nějaká pravidla.
Ale nikdy bych si to netroufla říct komukoliv jinému....klidně si dalšího psa pořiď, to bude v poho, oni se srovnaj, uvidíš........každý pes je jiný, každý páník je jiný, jiné podmínky, jiná výchova, jiná povaha.......

16.12.2019 18:44

Při druhem (a kazdem dalším psovi :-D ) pocitat vždy s alternativou, ze se nesnesou.
Pak si je lze pořizovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík