Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.12.2019 06:51
Pumapuma

XXX.XXX.46.250

Dobrý den. Máme rotvajlera (7 měsíců) a bohužel má těžkou dysplazii v obou nohách a artrózu v jedné. Řešením můžou být dvě operace (o třetím řešení se tu bavit nechci) a to jedna za 24 000 a druhá za 120 000. Tu za 24 000 bysme zvládli ještě zaplatit, ale kdyby nevyšla tak už pak zbývá jen ta druhá operace....nevíte jestli existuje nějaká sbírka pro takové psy ? Její jenom sedm měsíců a prostě sehnat tolik peněz chvíli potrvá a není to tak jednoduché.

16.12.2019 07:30
Pumapuma

XXX.XXX.46.250

Chyba* Je jí jenom 7 měsíců....

16.12.2019 08:10
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Uvědomte si, že se operace nemusí povést. Byť se to zdá být kruté, asi by bylo nejlepší si pořídit jiného psa. ( i když jsem neviděl RTG . má to na obou nohách? jaký stupeň?, hodnotil to MVDr. Petráš?)

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.12.2019 09:09

Jake operace vam nabidli? Pro tak tezkeho psa a vek uz jsou omezene moznosti.
Nazev je dulezitejsi nez cena.

Jinak je treba se o moznostech bavit se specializovanych pracovistich - klidne at snimky posoudi vice vetu a rekne i %uspesnost, jakou maji.

16.12.2019 09:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pumapuma napsal(a):
Dobrý den. Máme rotvajlera (7 měsíců) a bohužel má těžkou dysplazii v obou nohách a artrózu v jedné. Řešením můžou být dvě operace (o třetím řešení se tu bavit nechci) a to jedna za 24 000 a druhá za 120 000. Tu za 24 000 bysme zvládli ještě zaplatit, ale kdyby nevyšla tak už pak zbývá jen ta druhá operace....nevíte jestli existuje nějaká sbírka pro takové psy ? Její jenom sedm měsíců a prostě sehnat tolik peněz chvíli potrvá a není to tak jednoduché.

Je to smutné, takové postižení.
Dejme tomu, že byste zvládli i tu druhou operaci. Jaká je další prognóza pro fenku? Vydrží "na nohou" ještě několik let nebo je to jen oddálení nevyhnutelného?
Potřebujete další informace. Nevažte se jen na jedno veterinární pracoviště.

16.12.2019 10:54
janaa

XXX.XXX.245.49

Předpokládám, že první varianta je resekce kyčelní hlavice, druhá totální endoprotéza. Zkonzultujte postup s několika ortopedy, a pokud není jiná cesta (spousty psů chodí na nejtěžší dysplazii celý život),tak nechte udělat resekci. Totálka je jednak šíleně drahá,jednak se nemusí povést a pak už je jen jediná cesta, psa uspat.

16.12.2019 11:27
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Juvenilní symfiziodézu (JPS) – rozrušením růstové ploténky (stydké spony) dojde v tomto místě u rostoucího zvířete k ukončení růstu a růst kostí pánve způsobí „naklopení jamky na hlavici“ a tím brání subluxaci kyčelních kloubů. Zákrok je časově nenáročný a umožňuje zlepšení obou kyčelních kloubů najednou, pacient je velmi brzy po zákroku schopen normálního pohybu. Podmínkou úspěšnosti JPS je její provedení před dosažením 5ti měsíců věku, ideálně před dovršením 4 měsíců, aby ještě po provedení zákroku pánev dostatečně rostla a mohla se dostatečně „rozevřít“
Trojitá osteotomie pánve (TPO) – jak říká již název, jedná se o přetětí pánve na třech místech, pootočení jamky nad hlavici a následná fixace kostí v nové poloze. Jedná se o velmi obtížný a dlouhý chirurgický zákrok. Doporučujeme ho při diagnostice onemocnění mezi 6. a 12 měsícem věku, tedy jakmile již nelze použít metodu JPS. Využívá se jen u psů bez degenerativních změn kloubu (artrózy). Při oboustranném postižení se provádí zákrok nejprve na jedné straně a teprve po zhojení na druhé straně
DARtroplastika – transplantace spongiózních a kortikálních štěpů z křídla kosti kyčelní do oblasti dorzálního okraje acetabula, jakmile se přihojí, vzniká větší kloubní plocha pro vyskakující hlavici. Používá se u mladých psů s pokročilou dysplazií a artrózou, těžkou subluxací, u kterých již tedy nelze použít TPO. Dále u starých psů, u kterých z různých důvodů nemůžeme provést THR (viz níže). U 90-95% pacientů dochází ke zlepšení stavu
Jedinci, jimž byl proveden některý ze zmíněných zákroků, nesmí být použiti pro chov, neboť by nesli na svoje potomky riziko rozvoje DKK!
Záchovné metody jsou potom určeny pro zvířata s rozvinutou artrózou a silnou bolestivostí kloubu. Jedná se o:

Resekci hlavice a krčku stehenní kosti – dochází k odstranění bolavého kloubu, psi na tuto terapii obvykle reagují velmi dobře. Navzdory staršímu názoru o limitní váze 25kg, je tato metoda s úspěchem používána i u těžších psů
Endoprotéza kyčelního kloubu (THR) – metoda s nejdokonalejšími výsledky, avšak stejně jako u člověka má svá rizika a komplikace (cca 10% pacientů). Technicky, časově a finančně velmi náročná metoda, kdy nahrazujeme jak hlavici, tak jamku kyčelního kloubu. Lze zvolit cementovanou nebo bezcementovou variantu.
DARtroplastika – podle publikovaných výsledků by měla být provedena předtím, než se uchýlíme k případné resekci hlavice a krčku
Denervace – jedná se o přetětí nervu, který inervuje kyčelní kloub, pes je tedy bez bolesti, tím však může dojít k přetížení končetiny
Konzervativní léčba se snaží zpomalit rozvoj artrózy a ovlivnění příznaků.

Omezení nadměrné zátěže
Redukce hmotnosti
Fyzioterapie a rehabilitace – aquaterapie, pasivní mobilizace
Chondroprotektiva, především intravenózně aplikovaná kyselina hyaluronová, dále glukosamin, chondroitin a MSM, cílem je „promazat“ kloub a snížit zánět; eikosapentanová mastná kyselina (EPA) zpomaluje vznik degenerativních změn
Nesteroidní antiflogistika – protizánětlivé léky, analgetika, léky proti artróze, vždy jen veterinární léčiva, lidské léky mohou Vašemu zvířeti způsobit žaludeční vředy a jiné nežádoucí účinky!

16.12.2019 15:10
Pumapuma

XXX.XXX.46.250

Má to v obou nohách a bohužel nejhorší stupeň.

16.12.2019 15:21
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Pumapuma napsal(a):

raději ho nechte utratit, ušetříte mu tím mnoho trápení.

16.12.2019 15:22
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Pumapuma napsal(a):

Šlo zde sice o lokty, ale po zkušenosti s Berniem bych už do "záchrany" (z mého pohledu teď už jen trápení) psa v takovém stavu nikdy nešla..

http://sbirkapropsyvnouzi.wz.cz/index.php?id=157

A ještě dodám, že jsme měli přerostlého (téměř 50kg) NO s oboustrannou DKK 4/4. Nikdy na operaci nebyl, často bylo vidět, že ho nohy bolí, špatně se zvedal, ale měl až do konce neuvěřitelnou chuť do života, který si absolutně užíval, proto jsme neměli důvod jej kvůli DKK uspat. Ale pokud by vyloženě nemohl chodit, bolesti měl velké apod., netrápili bychom ho ani minutu.

16.12.2019 15:28
Pumapuma

XXX.XXX.81.55

Omlouvám se zase chyba....resekce krčku

16.12.2019 15:29

jahodapavel napsal(a):
raději ho nechte utratit, ušetříte mu tím mnoho trápení.

neznate diagnozu, dokonce jeste ani jasne nepadlo, o jakých nohách se tu pise, nevíte, jak se pes projevuje - ale utracite ho? od PC?

16.12.2019 15:30
Pumapuma

XXX.XXX.46.250

Zatím téměř žádné bolesti nemá nebo alespoň je nedává znát.

16.12.2019 15:33

Pumapuma napsal(a):

ke komu jezdite na veterinu?

16.12.2019 15:35
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Pumapuma napsal(a):

V tom případě bych mu zkusila dopřát tu levnější variantu operace, při které, jak hádám, mu budou odstraněny veškeré výrůstky v chrupavce, které by problém zhoršovaly, a počkala bych, jak na tom bude potom. Ale v tomto případě to chce na tu operaci co nejdříve, jinak to nemá smysl.

Ta druhá operace budou asi kmenové buňky, ne?

16.12.2019 15:40
Atheira

XXX.XXX.181.160

Pumapuma napsal(a):

Jenže tohle je jedna věc, jenže tu podstatnější jste tu ještě neřekla.
Jak to vlastně je?

Pes nechodí, žije v bolestech a po vyšetření se přišlo na toto a byly navrženy zmíněné operace.

Pes chodí, vzhledem k věku zatím nemá ani žádné extra známky špatných nohou, ale bylo toto zjištěno a hned vám navrhli operaci?

V prvním případě je na pováženou, jestli psa v takovém stavu v tomto věku zkoušet "zachraňovat", protože kdyby na tom byl tak blbě už v tomhle věku, nemáte šanci mu pomoci na celý život...
V druhém případě je hloupost nějakou operaci řešit. Výsledky samotné ještě neznamenají, že ten pes to má spočítaný, viz příspěvek nade mnou.

16.12.2019 15:41
janaa

XXX.XXX.245.49

Měla jsem dva psy s neměřitelnou dysplazií. Fena, labradorka, bylo to vidět na chůzi,ale problémy neměla do deseti let cca, pak normální horší vstávání,občas pajdání. V těch 10 se jí udělala resekce horší nohy. Umřela ve dvanácti a měla problémy jako normální starý pes. Druhý pes, kříženec, cca 15 kilo, v mládí mu jedna noha vypadávala občas z důlku, nasvalil a stav se upravil. Teď je mu 15 a opět problémy pouze úmerné vysokému věku. Jak pravil jeden ortoped - pes naštěstí nechodí po rentgenech,ale po nohou. Pokud nemá problémy, je důlěžité držet psa štíhlého, nasvaleného, s přiměřenou zátěží. Fakt bych to konzultovala s více ortopedy.

16.12.2019 15:43
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

PumaCZ napsal(a):
V tom případě bych mu zkusila dopřát tu levnější variantu operace, při které, jak hádám, mu budou odstraněny veškeré výrůstky v chrupavce, které by problém zhoršovaly, a počkala bych, jak na tom bude potom. Ale v tomto případě to chce na tu operaci co nejdříve, jinak to nemá smysl.

to jste vedle jak ta jedle.

16.12.2019 15:44
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

jahodapavel napsal(a):
to jste vedle jak ta jedle.

Ráda se nechám poučit :)

16.12.2019 15:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

PumaCZ napsal(a):

Kmenové buňky nevyřeší špatný kloub, a ani jejich aplikace není tak drahá

16.12.2019 15:46
Atheira

XXX.XXX.181.160

Koukám, že už to tu pokročilo, když se odesílal můj příspěvek, tak se to šprajclo, takže jsem už mimo. Píšete, že psa nic nebolí. Tak proč do něj šťourat?
Ve stáří má s nohama problémy x psů, plno lidí ani třeba neví, že jejich psi měli už od mládí špatný kyčelní klouby a psi normálně žijí.

16.12.2019 15:52
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Inspektor Pišišvor napsal(a):

Nám právě kmenové buňky nabízeli, když tehdy Baru začal kulhat na přední. Byli jsme tehdy u Musila a cena byla právě kolem těch 100tis. Ale je to už hodně let zpět, to je pravda.

A teď s Hachim jsem byla jen u random ortopeda (kvůli něčemu jinému) a právě jsem se s ním bavila, zda má smysl dělat Hachimu předrentgeny, a jak by se případně řešil špatný kloub. A odpověď byla, že teď už je skoro pozdě, že by se v případě nějakých fyziologických změn musela udělat právě resekce těch deformit, a pak by se vidělo.

16.12.2019 15:52
Pumapuma

XXX.XXX.46.250

Atheira napsal(a):
Jenže tohle je jedna věc, jenže tu podstatnější jste tu ještě neřekla.
Jak to vlastně je?

Pes nechodí, žije v bolestech a po vyšetření se přišlo na toto a byly navrženy zmíněné operace.

Pes chodí, vzhledem k věku zatím nemá ani žádné extra známky špatných nohou, ale bylo toto zjištěno a hned vám navrhli operaci?

V prvním případě je na pováženou, jestli psa v takovém stavu v tomto věku zkoušet "zachraňovat", protože kdyby na tom byl tak blbě už v tomhle věku, nemáte šanci mu pomoci na celý život...
V druhém případě je hloupost nějakou operaci řešit. Výsledky samotné ještě neznamenají, že ten pes to má spočítaný, viz příspěvek nade mnou.

Je to tak, že fenka si po větší zátěži lehla na místo a šla spát a jak už potom vstávala tak kňučela a takhle to měla po každé zátěži, tak jsme pak jeli na veterinu tam nás objednali na rentgen a tam se zjistilo to co máte nahoře napsané. DKK v obou zadních nohách a artróza v jedné zadní noze. Omlouvám se za pozdější odpovědi, ale musela jsem se tu registrovat atd..

16.12.2019 15:56
Pumapuma

XXX.XXX.46.250

Atheira napsal(a):
Koukám, že už to tu pokročilo, když se odesílal můj příspěvek, tak se to šprajclo, takže jsem už mimo. Píšete, že psa nic nebolí. Tak proč do něj šťourat?
Ve stáří má s nohama problémy x psů, plno lidí ani třeba neví, že jejich psi měli už od mládí špatný kyčelní klouby a psi normálně žijí.

Neříkám, že ji to nebolí, ale že to nedává znát. Z toho co jsem viděla na snímku a co mi řekla veterinářka mi logicky vyplynulo že ji to bolí a jak už jsem psala kňučí když vstává z místa (její místo je klec, ale nikdy ji tam nezavirame jen pokud přijde nějaký instalatér apod. Ať ho nechá pracovat)

16.12.2019 16:05
Pumapuma

XXX.XXX.46.250

Děkuji všem za případné rady a odkazy. Určitě obvoláme ještě pár ortopedů.

16.12.2019 16:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

PumaCZ napsal(a):
Nám právě kmenové buňky nabízeli, když tehdy Baru začal kulhat na přední. Byli jsme tehdy u Musila a cena byla právě kolem těch 100tis. Ale je to už hodně let zpět, to je pravda.

A teď s Hachim jsem byla jen u random ortopeda (kvůli něčemu jinému) a právě jsem se s ním bavila, zda má smysl dělat Hachimu předrentgeny, a jak by se případně řešil špatný kloub. A odpověď byla, že teď už je skoro pozdě, že by se v případě nějakých fyziologických změn musela udělat právě resekce těch deformit, a pak by se vidělo.

Kmenové buňky mají to kouzlo, že se dokážou proměnit v tu tkáň, do které je implantujete, ale tvar kloubů, kloubní hlavice, ani jejich vzájemné postavení ovlivnit nedokážou.

16.12.2019 16:10
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Jedná se o totální endoprotézu.

16.12.2019 16:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

jahodapavel napsal(a):

Jj, to je z té ceny docela jasný

PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Kmenové buňky mají to kouzlo, že se dokážou proměnit v tu tkáň, do které je implantujete, ale tvar kloubů, kloubní hlavice, ani jejich vzájemné postavení ovlivnit nedokážou.

Tak to beze sporu. Ale při této operaci se právě též odstraní deformity a nasadí se kmenové buňky pro regeneraci chrupavky.

Já jen doufám, že ty Hachiho nohy zase tak zlé nebudou a nebudeme to muset řešit. Přeci jen má toho pohybu více než dost a nemám pocit, že by dával najevo nějaký problém s pohybovým aparátem. Kór po dnešním hodinovém intenzivním hraní si se dvěma Pullery, kdy fakt odpadl a už skoro dvě hodiny spí, což je pomalu zázrak :))
Kyčle (nebo minimálně tu pravou) určitě čisté mít nebude, ale úplná hrůza to snad také nebude. Uvidíme v březnu, co nám řekne Ekr.

PumaCZ napsal(a):

"A odpověď byla, že teď už je skoro pozdě, že by se v případě nějakých fyziologických změn musela udělat právě resekce těch deformit"

jen ono tady prave jde o cas.
predRTG -když se na jejich zaklade ma něco resit- se musí delat co nejdříve.

to, ze se obvykle chodi kolem pul roku - to uz je skoro pozde.
ty se delaji jen proto, aby lidi vedeli, jestli se psem neco delat nebo ho poslat do světa....

16.12.2019 16:15
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

jahodapavel napsal(a):

Tak o endoprotézách jsem sice už slyšela, ale také to, že se moc nedělají, resp že je dělat moc nechtějí. Ale jak říkám, už je to řada let, co jsem toto téma řešila. Pokrok holt nezastavíš :))

16.12.2019 16:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

PumaCZ napsal(a):
Tak to beze sporu. Ale při této operaci se právě též odstraní deformity a nasadí se kmenové buňky pro regeneraci chrupavky.

Já jen doufám, že ty Hachiho nohy zase tak zlé nebudou a nebudeme to muset řešit. Přeci jen má toho pohybu více než dost a nemám pocit, že by dával najevo nějaký problém s pohybovým aparátem. Kór po dnešním hodinovém intenzivním hraní si se dvěma Pullery, kdy fakt odpadl a už skoro dvě hodiny spí, což je pomalu zázrak :))
Kyčle (nebo minimálně tu pravou) určitě čisté mít nebude, ale úplná hrůza to snad také nebude. Uvidíme v březnu, co nám řekne Ekr.

Pokud je pes takto aktivní, tak bych žádnou tragédii nečekala - i kdyby nebyl čistej, tak ho jeho nález evidentně v ničem nelimituje.

16.12.2019 16:22
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Pokud je pes takto aktivní, tak bych žádnou tragédii nečekala - i kdyby nebyl čistej, tak ho jeho nález evidentně v ničem nelimituje.

Snad máte pravdu a i to tak zůstane.
Vůbec si neumím představit, co bych s Hachim dělala, kdyby měl mít celoživotně klidový režim. To by buď on sežral nás, nebo my jeho :D
Nemůžu se dočkat, až bude větší a budeme moci začít s taháním. Chtěla jsem s tím původně počkat do dvou let, ale myslím, že v roce a půl už trochu začneme, pokud bude mít klouby v pořádku. Myslím si totiž, že to naprosto splní jeho nároky a že ho to bude děsně bavit :)

16.12.2019 17:11

PumaCZ napsal(a):

Moje fena velkého plemene, většího než váš NO, měla DKK 4/4. Do cca 8 let bez problémů, jako mladá skákala přes co a na co se dalo, běhala, nikdo by DKK nehádal. Od osmi let se to začalo horšit. Bohužel, v devítí letech jsme ji nechali odejít, byla nemocná, ale nemoc s DKK nesouvisela.
Znala jsem i jiné psy s DKK, překvapivě někteří ti, co měli nižší stupeň, byli na tom hůř než moje fena, kulhali a bylo vidět, že je pro ně pohyb bolestivý. Určitě to souvisí s kvalitou osvalení pánve, kde dobré svalstvo kloub "drží" (laicky řečeno).

16.12.2019 17:12

Jak se to stane, že v 7 měsících je to tak špatné?

16.12.2019 17:18
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moje fena velkého plemene, většího než váš NO, měla DKK 4/4. Do cca 8 let bez problémů, jako mladá skákala přes co a na co se dalo, běhala, nikdo by DKK nehádal. Od osmi let se to začalo horšit. Bohužel, v devítí letech jsme ji nechali odejít, byla nemocná, ale nemoc s DKK nesouvisela.
Znala jsem i jiné psy s DKK, překvapivě někteří ti, co měli nižší stupeň, byli na tom hůř než moje fena, kulhali a bylo vidět, že je pro ně pohyb bolestivý. Určitě to souvisí s kvalitou osvalení pánve, kde dobré svalstvo kloub "drží" (laicky řečeno).

To je právě to dobré na DKK - nasvalení zde může hodně pomoci. S Hirťasem jsme chodili od jara do podzimu hodně plavat a to je to, co ho drželo. Alespoň jsem o tom přesvědčená. Nakonec ho dostala v deseti letech rakovina :(

S DLK neudělá člověk nic, ani kdyby se stavěl na hlavu..

16.12.2019 17:20
Pumapuma

XXX.XXX.46.250

Na tuhle otázku vám opravdu nedokážu odpovědět...bohužel už to tak je. Je mi to strašně líto.

16.12.2019 17:21
Pumapuma

XXX.XXX.46.250

Většinou je to genetikou. Proto z vlastní zkušenosti doporučuji psa s PP nebo aspoň udělat ve třech měsících rentgen.

16.12.2019 17:33
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Pumapuma napsal(a):

Přesně tohle měl soused u psa NO. Věk necelý rok a DKK 4 a to, že číslovala jen, aby plácla nějaký číslo. Že prej ten kloub visí naprázdno, není tam žádná jamka a vetka doporučila uspání. On ho uspat nenechal a celej život do něj valil přípravky na klouby a ve staří už občas bral prášky na bolest. Psa jsem nikdy neviděla, že by nějak výrazně kulhal a dožil se 13 let.

16.12.2019 17:59

Huskyjanina napsal(a):
Přesně tohle měl soused u psa NO. Věk necelý rok a DKK 4 a to, že číslovala jen, aby plácla nějaký číslo. Že prej ten kloub visí naprázdno, není tam žádná jamka a vetka doporučila uspání. On ho uspat nenechal a celej život do něj valil přípravky na klouby a ve staří už občas bral prášky na bolest. Psa jsem nikdy neviděla, že by nějak výrazně kulhal a dožil se 13 let.

U nás to takhle měli sousedé u RTW bez PP.Začal kulhat,nevím kolik mu bylo měsíců,po rtg jim řekl,že má neměřitelnou dysplazii.Doporučil pravidelný,přiměřený pohyb několikrát denně na vytvoření svalů,Alavis na klouby a teplo.Psa měli doma,několikrát denně s ním chodili na procházky,pes nekulhal,byl akční,dožil se 12 let kdy přestal žrát a už nevstával,byl uspán.

16.12.2019 18:14

protože to je vyvojova vada ?

16.12.2019 18:14

Pumapuma napsal(a):
Většinou je to genetikou. Proto z vlastní zkušenosti doporučuji psa s PP nebo aspoň udělat ve třech měsících rentgen.

genetika a prostředí/odchov.

16.12.2019 19:08

Pumapuma napsal(a):
Na tuhle otázku vám opravdu nedokážu odpovědět...bohužel už to tak je. Je mi to strašně líto.

Tak jednou na to nedokážete odpovědět a za minutu už víte?

16.12.2019 20:37
fawnalee

XXX.XXX.229.101

Pumapuma napsal(a):

Mám fenu s PP, z promyšleného spojení, pár generací zpět dle PP vše čisté - co se povinně začalo testovat. Samozřejmě se dozvíte jen o těch příbuzných, co byli u bonitace nebo aspoň na vyšetření. Tam, kde se udělal před RTG a radši se nikam nešlo, na ty fakt nepříjdete. Na naší feně jsme plánovali 1 - 2x štěňata, výstavní úspěchy, na své plemeno hodně fajn povaha, nižší lovevcký pud - což v tomto případě v našich podmínkách (myslím ČR) považuji za lepší. Ač kvalitní krmivo, přiměřená zátěž, DKK C/C. No, nechovali jsme. Fenka je kastrovaná (ne že bychom neuhlídali, pyometra). Zatím jen jednou měla problémy - bolestivé vstávání, bylo vidět, že není ve své kůži. Nasazen Cymalgex proti bolesti, na měsíc. S tím, že nějaká chondroprotektiva v podstatě užívala furt, artroza se zhoršovala furt bez ohledu na toto..... a prý uvidíme. Vyloženě byla jak já - měla někde něco bloklého. Je to již půl roku, tahne jí na 13tý rok a ačkoliv je vidět, že jí dýl trvá než vstane (což mně taky a v přepočtu na psí roky je mi fakt míň), tak je ok, na procházky se těší..... jediné co mě mrzí, nedonutím ji plavat. Hezky po zápěstí a patičky, ale dál ni krok. Takže to nasvalování není fakt jednoduchý. Na tah nemá náladu (ač původem seveřan), nikdy ji to nebavilo - teď už ani věk. Tedy jo, dokud já jela třeba na kolečkáčích nebo kolobce vlastní silou a ona jen doprovázela, super, to ji bavilo. Jak měla tahnout - ani omylem. Teď s konkrétní zdrav situací mé osoby atd, je ráda za vyběhání na velkém oploceném prostoru - v plotě si dělají díry zajíci, srnky - nemá na to aby dohonila, schovávají se tam před myslivci když jsou teď hony. Ze psice mají vyloženě psinu, ale ta už to moc nepřehání. Ta DKK ji dle měho názoru nikdy oc neomezovala. Vím, že je tzo nižší stupeň než má zadavatelky pesan. Jen, že nám tehdy v roce a půl taky doporučovali operací hafo, různé možnosti....... no, dopláceli jsme hypotéku, kdyby někdo zaručil úspěch, i bych se zadlužila. Nedošlo na to, psina i ve svých letech přiměřeně funguje, bolesti jen jednou od té doby si na sebe víc dává pozor, ale vidím, že fakt netrpí. Takže ani pes s PP po čistých rodičích, pra, prapra atd. nemusí být zárukou, že budete mít klid.

16.12.2019 20:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

fawnalee napsal(a):
Mám fenu s PP, z promyšleného spojení, pár generací zpět dle PP vše čisté - co se povinně začalo testovat. Samozřejmě se dozvíte jen o těch příbuzných, co byli u bonitace nebo aspoň na vyšetření. Tam, kde se udělal před RTG a radši se nikam nešlo, na ty fakt nepříjdete. Na naší feně jsme plánovali 1 - 2x štěňata, výstavní úspěchy, na své plemeno hodně fajn povaha, nižší lovevcký pud - což v tomto případě v našich podmínkách (myslím ČR) považuji za lepší. Ač kvalitní krmivo, přiměřená zátěž, DKK C/C. No, nechovali jsme. Fenka je kastrovaná (ne že bychom neuhlídali, pyometra). Zatím jen jednou měla problémy - bolestivé vstávání, bylo vidět, že není ve své kůži. Nasazen Cymalgex proti bolesti, na měsíc. S tím, že nějaká chondroprotektiva v podstatě užívala furt, artroza se zhoršovala furt bez ohledu na toto..... a prý uvidíme. Vyloženě byla jak já - měla někde něco bloklého. Je to již půl roku, tahne jí na 13tý rok a ačkoliv je vidět, že jí dýl trvá než vstane (což mně taky a v přepočtu na psí roky je mi fakt míň), tak je ok, na procházky se těší..... jediné co mě mrzí, nedonutím ji plavat. Hezky po zápěstí a patičky, ale dál ni krok. Takže to nasvalování není fakt jednoduchý. Na tah nemá náladu (ač původem seveřan), nikdy ji to nebavilo - teď už ani věk. Tedy jo, dokud já jela třeba na kolečkáčích nebo kolobce vlastní silou a ona jen doprovázela, super, to ji bavilo. Jak měla tahnout - ani omylem. Teď s konkrétní zdrav situací mé osoby atd, je ráda za vyběhání na velkém oploceném prostoru - v plotě si dělají díry zajíci, srnky - nemá na to aby dohonila, schovávají se tam před myslivci když jsou teď hony. Ze psice mají vyloženě psinu, ale ta už to moc nepřehání. Ta DKK ji dle měho názoru nikdy oc neomezovala. Vím, že je tzo nižší stupeň než má zadavatelky pesan. Jen, že nám tehdy v roce a půl taky doporučovali operací hafo, různé možnosti....... no, dopláceli jsme hypotéku, kdyby někdo zaručil úspěch, i bych se zadlužila. Nedošlo na to, psina i ve svých letech přiměřeně funguje, bolesti jen jednou od té doby si na sebe víc dává pozor, ale vidím, že fakt netrpí. Takže ani pes s PP po čistých rodičích, pra, prapra atd. nemusí být zárukou, že budete mít klid.

Když pominu, že ten kdo Vám doporučoval na HD C operace je jen vychcánek, co vás chtěl vytřískat peníze, tak dvojková dysplazka je lehké postižení, které je u většiny plemen ještě i přípustné do chovu - takže žádná extra tragédie.

16.12.2019 21:48
Pumapuma

XXX.XXX.46.250

Tak jednou na to nedokážete odpovědět a za minutu už víte?

Asi byste měl/a pochopit, že to pro mě není jednoduchá situace...může se stát každému že mu na chvíli vypadne něco a pak mu to dojde. Očividně vás baví hledat chyby na ostatních lidech, ale o tomhle tato diskuze není.

16.12.2019 23:23
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

U nás to takhle měli sousedé u RTW bez PP.Začal kulhat,nevím kolik mu bylo měsíců,po rtg jim řekl,že má neměřitelnou dysplazii.Doporučil pravidelný,přiměřený pohyb několikrát denně na vytvoření svalů,Alavis na klouby a teplo.Psa měli doma,několikrát denně s ním chodili na procházky,pes nekulhal,byl akční,dožil se 12 let kdy přestal žrát a už nevstával,byl uspán.

Přesně takhle to měl ten souseda pes. Přiměřeně osvalit, Alavis a teplo.

17.12.2019 11:45

Pumapuma napsal(a):
Asi byste měl/a pochopit, že to pro mě není jednoduchá situace...může se stát každému že mu na chvíli vypadne něco a pak mu to dojde. Očividně vás baví hledat chyby na ostatních lidech, ale o tomhle tato diskuze není.

Nebaví, ale chvilku jste působila jako troll a těch se tu v poslední době vyskytuje až moc.

17.12.2019 15:11
Pumapuma

XXX.XXX.46.250

Tak to se omlouvám, že na vás tak působím, ale je logické, že když jsem založila toto téma, tak jen za účelem dozvědět se nějaké rady a zkušenosti od ostatních co se týče DKK .... Prosím abyste už na tuto zprávu nejlépe nereagovala..bylo by to zbytečné, akorát bysme si tady vyměňovali názory.

17.12.2019 15:31

"akorát bysme si tady vyměňovali názory."
od toho diskuze jsou, že.......

17.12.2019 18:25
Pumapuma

XXX.XXX.46.250

"akorát bysme si tady vyměňovali názory."
od toho diskuze jsou, že.......

Ano, ale tahle diskuze je zaměřená na názory ohledně DKK nebo alespoň psů :)

17.12.2019 22:47

Pumapuma napsal(a):
Tak to se omlouvám, že na vás tak působím, ale je logické, že když jsem založila toto téma, tak jen za účelem dozvědět se nějaké rady a zkušenosti od ostatních co se týče DKK .... Prosím abyste už na tuto zprávu nejlépe nereagovala..bylo by to zbytečné, akorát bysme si tady vyměňovali názory.

Nemějte obavu, vyjádřím se pouze k problému.
Znám x psů s různými stupni DKK, pokud pes v rámci možností funguje normálně, tak bych volila postup takový: psovi denně podávat chondroprotektiva včetně msm, čertova drápu nebo boswellie serraty, psa nepřepínat, aby neskákal do výšky a přes vysoké překážky a žádné běhání tryskem, naopak pomáhá běh klusem a plavání. Ještě se vrátím ke žrádlu, kromě těch chonder je vhodné zkrmovat syrové ryby (makrely akespoň 3x týdně.
Pokud budete chtít víc informací, můžu Vám je napsat do sz.

18.12.2019 00:22
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

(makrely akespoň 3x týdně. a otravte si psa histaminem.

18.12.2019 08:52

Zdravého psa (DKK s tím nic nemá) neotrávíte rybou. Otrávíte sebe, pokud sníte uzenou rybu, zkaženou rybu, špatně skladovanou rybu, a to v případě, že máte rozbité kompenzační mechanismy, což dost pochybuji u národa, který denně vychlemtá 10 piv. Histamin je ve spoustě potravin a nápojů. Chlap pivo, ženská víno, každý den, protože tak káže moderní doba.
Opravdová citlivost na histamin se projevuje do pár desítek minut po konzumaci a na psovi byste to bezpečně poznali. Okamžitě padá tlak a je vám fakt blbě.
Když není dostatek enzymů na tohle, tak to prostě nejím. Ale zdravý člověk, který nenakupuje ve večerce, je v bezpečí. Jelikož jde o kvas - pokud se potraviny hned nemrazí, začne práce bakterií a takovou rybu už prostě nejíst, aniž bych vzpomínala ten histamin, prostě ne.
Tohle se ovšem přímo týká mořských ryb jako je tuňák (na kterého nemám ani já, natož abych ho rvala psovi), makrela, sardinky.
Sladkovodní mají zas trable s thiaminázou. To je docela prevít. Ale zas - vykuchat nebo tepelně upravit.
Chce to trochu myslet. My nežijeme u oceánu, tudíž 5x týdně ryby pro nás asi ne a určitě ne jen losos. My jsme na prasata, krávy, kapra, pstruha.
Pstruh je strašně dobrý. Vytažený z potoka a uzený na zahradě.
Možná bych se bála těžkých kovů. A moc Áčka, tak to nepřehánět, nesypat ryby bagrem. Kupuji jen ryby, které jsou někde od Severního moře. A protože jsou nechutně drahé, tak vážně nemám šanci se otrávit :-)
Mořská ryba je dobrá. Tuku má málo a dobrého. Nebudeme moc tloustnout a omega 3, které odsud pes dobře zpracuje, jsou protizánětlivé. Samozřejmě si můžete koupit kapsle.
Určitě nějaké opatření ve stravě pomůže. Nějaká podpora zevnitř musí být, aby měl pes sílu na hojení. Správně nadávkovaná směs MSM a těch dalších 2x denně je také dobrá, nevěřte dávce z koňských balení. Lidé konzumují třeba aj wobenzym, ale když se dívám, kolik je ho potřeba pro mě, tak je mi blbě, a to jsem dnes ani neměla makrelu.

18.12.2019 09:01

jahodapavel napsal(a):
(makrely akespoň 3x týdně. a otravte si psa histaminem.

Koukám, že Vás už někdo otrávil..
P.S. Když něco nevím a nemam s tím zkušenost, tak raději mlčím

18.12.2019 11:54
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Zdravého psa (DKK s tím nic nemá) neotrávíte rybou. Otrávíte sebe, pokud sníte uzenou rybu, zkaženou rybu, špatně skladovanou rybu, a to v případě, že máte rozbité kompenzační mechanismy, což dost pochybuji u národa, který denně vychlemtá 10 piv. Histamin je ve spoustě potravin a nápojů. Chlap pivo, ženská víno, každý den, protože tak káže moderní doba.
Opravdová citlivost na histamin se projevuje do pár desítek minut po konzumaci a na psovi byste to bezpečně poznali. Okamžitě padá tlak a je vám fakt blbě.
Když není dostatek enzymů na tohle, tak to prostě nejím. Ale zdravý člověk, který nenakupuje ve večerce, je v bezpečí. Jelikož jde o kvas - pokud se potraviny hned nemrazí, začne práce bakterií a takovou rybu už prostě nejíst, aniž bych vzpomínala ten histamin, prostě ne.
Tohle se ovšem přímo týká mořských ryb jako je tuňák (na kterého nemám ani já, natož abych ho rvala psovi), makrela, sardinky.
Sladkovodní mají zas trable s thiaminázou. To je docela prevít. Ale zas - vykuchat nebo tepelně upravit.
Chce to trochu myslet. My nežijeme u oceánu, tudíž 5x týdně ryby pro nás asi ne a určitě ne jen losos. My jsme na prasata, krávy, kapra, pstruha.
Pstruh je strašně dobrý. Vytažený z potoka a uzený na zahradě.
Možná bych se bála těžkých kovů. A moc Áčka, tak to nepřehánět, nesypat ryby bagrem. Kupuji jen ryby, které jsou někde od Severního moře. A protože jsou nechutně drahé, tak vážně nemám šanci se otrávit :-)
Mořská ryba je dobrá. Tuku má málo a dobrého. Nebudeme moc tloustnout a omega 3, které odsud pes dobře zpracuje, jsou protizánětlivé. Samozřejmě si můžete koupit kapsle.
Určitě nějaké opatření ve stravě pomůže. Nějaká podpora zevnitř musí být, aby měl pes sílu na hojení. Správně nadávkovaná směs MSM a těch dalších 2x denně je také dobrá, nevěřte dávce z koňských balení. Lidé konzumují třeba aj wobenzym, ale když se dívám, kolik je ho potřeba pro mě, tak je mi blbě, a to jsem dnes ani neměla makrelu.

Á akademik. (makrely akespoň 3x týdně.Tohle se ovšem přímo týká mořských ryb jako je tuňák (na kterého nemám ani já, natož abych ho rvala psovi), makrela, sardinky.

18.12.2019 11:56
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Koukám, že Vás už někdo otrávil..
P.S. Když něco nevím a nemam s tím zkušenost, tak raději mlčím

Tak právě proto byste měla držet hubu.

18.12.2019 12:21
Pumapuma

XXX.XXX.69.94

jahodapavel napsal(a):

Myslím, že takových výrazů byste se mohl zdržet.

18.12.2019 12:33
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Pumapuma napsal(a):
Myslím, že takových výrazů byste se mohl zdržet.

mohl.

18.12.2019 14:05

jahodapavel napsal(a):

Snižovat na Vaši hulvátskou úroveň se nehodlám Ale určitě můžu zakladatelce být v otázkách výživy nemocných psů nápomocnější než Vy

19.12.2019 07:46
fikovnice

XXX.XXX.135.227

Histamin se zvýšeně vyskytuje v rybách ŠPATNĚ skladovaných, (polo)zkažených, atd. Zdravé rybí maso neobsahuje nějak extra moc histaminu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík