Český Fousek

Prodám Českého fouska - CHOVATELSKÁ STANICE ČESKÝCH FOUSKŮ Z HRACHOVIŠTĚ MÁ...
13000 KčIwica
XXX.XXX.25.189
Zdravím, mám problém se kterým si už nevím rady mám 2 feny jedna je fousek druhá kříženec nenšího vzrůstu. Problém je v tom že když ta malá fena bolesti zakniči tak ta fousanda ji napadá nechápu proč to dělá a už si nevím rady jak ji to odnaučit. Nemáte někdo nějakou radu jak na fousandu? Jinak se feny snáší dobře hrají si spolu leží vedle sebe a proto mi to přijde divné. Moc děkuji za rady
Iwica
napsal(a):
Zdravím, mám problém se kterým si už nevím rady mám 2 feny jedna je fousek druhá kříženec nenšího vzrůstu. Problém je v tom že když ta malá fena bolesti zakniči tak ta fousanda ji napadá nechápu proč to dělá a už si nevím rady jak ji to odnaučit. Nemáte někdo nějakou radu jak na fousandu? Jinak se feny snáší dobře hrají si spolu leží vedle sebe a proto mi to přijde divné. Moc děkuji za rady
Napadá.....jako, že jde přímo do rvačky, nebo to je takový okusovaní, jakoby divoká hra?
Asi je to blbost, ale napadá mě - nemůže ji spíš ta druhá fena bránit? Jakože ona nevidí ten původ toho, co feně způsobuje bolest (i když teda to nevíme ani my) a proto jde přímo po ní? V afektu?
Jednou jsem přivřela feně omylem tlapku do dveří, ta zakvičela a okamžitě se přiřítil pes, naježený a se řevem - přišlo mi to, jakoby ji chtěl bránit, rozehnat konflikt nebo tak, ale on ji teda nenapadnul.
Nebo pak ve smečce více psů je občas vidět, že když jeden pes zakňučí (třeba i při hře s druhým), tak přiběhne třetí a tak nějak je jako "rozežene". Tak mě jen napadlo, jestli tady nemůže jít o něco podobného, jakože to chce fousanda uklidnit, rozehnat - ale není tam nikdo třetí a tak se přepne a jde po té feně?
Uživatel s deaktivovaným účtem
marcelaamax
napsal(a):
Asi je to blbost, ale napadá mě - nemůže ji spíš ta druhá fena bránit? Jakože ona nevidí ten původ toho, co feně způsobuje bolest (i když teda to nevíme ani my) a proto jde přímo po ní? V afektu?
Jednou jsem přivřela feně omylem tlapku do dveří, ta zakvičela a okamžitě se přiřítil pes, naježený a se řevem - přišlo mi to, jakoby ji chtěl bránit, rozehnat konflikt nebo tak, ale on ji teda nenapadnul.
Nebo pak ve smečce více psů je občas vidět, že když jeden pes zakňučí (třeba i při hře s druhým), tak přiběhne třetí a tak nějak je jako "rozežene". Tak mě jen napadlo, jestli tady nemůže jít o něco podobného, jakože to chce fousanda uklidnit, rozehnat - ale není tam nikdo třetí a tak se přepne a jde po té feně?
Jo tak to můj pes dělá taky, dokonce fena nemusí ani zakňučet, stačí, že jí dělám něco, o čem pes ví, že to fena nemá ráda.........třeba řeknu feně na gauči "ukaž mi tu pacinu" a pes se hned přiřítí jako bůh pomsty "co jí to děláš " a já říkám "prosim tě, uklidni se, starosto, kdyby jí to vadilo, tak mě kousne" (samozřejmě nekousne, ale podrží mi ruku v tlamě), když už fena kníkne, třeba když blbě šlápla na zahradě, to se tam taky hned hnal, ale nikdy se nestalo, že by jí napadnul.....nikdy se nestalo byť náznakem něco, co by se mohlo nazvat přenesenou agresivitou, ale fena je kápo, těžko říct, jak by to bylo obráceně, ale to nezjistím, protože fena si z toho, že pes kníkne tak nějak nevšímá.
Na druhou stranu si myslím, že pokud bychom třeba byli venku a zakníklo by tam třeba cizí štěně a fena by dostala tu možnost, tak že by ho možná taky napadla.