Eiwa

XXX.XXX.219.51
Dobrý den
Pokládám dotaz, mám 3 měsíční fenku plemene Tosa inu. Od Chovatelský jsme dostali Mister mix (kureci) ale fenka se pořád drbala a granule nechtěla. Po syrové masu, kuře, vepřové má průjem. Koupili jsme Carnilov ale zase je problém s neskutečnými větry. Musíme mít okna pořád do korán a větrat. Přidávám ještě na prilepsenou čisté hovezi maso.
Už nevím které granule vybrat, aby po nich dobře rostla a přibrala na váze. Na barf se chystám přejít, ale myslím, že by jsme museli krmit jen hovězím, proto hledám osvědčené granule, které půjdou kombinovat s masem. Dekuji
Zdravim.Nez sme presli na BARF,tak moje stendo retrievera jedlo jahnacie granule N&D od Farminy pre stredne a velke plemena.A sadli jej ako rit na serbel👍🏻Doteraz ich obcas dostane.A mimochodom,to skrabanie moze byt prejav alergie na kuracinu,stalo by za to urobit testy u veterinara.
Tosa inu je velke,mohutne plemeno,musi dostavat kvalitnu a vyvazenu stravu,nech sa spravne vyvija a rastie.Verim,ze najdete steniatku co najskor nejake vhodne granulky😉Vela znamym sa osvedcili aj rybacie granule.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za mě Wolfsblut.
Petrnov112

XXX.XXX.168.240
Doporučuji kanadský Petcurean s rybami, který je bezobilný https://www.aaagranule.cz/granule-podle-velikosti-psa/go--carnivore-grainfree-salmon-and-cod-dog-food-10kg/
Petrnov112
napsal(a):
Doporučuji kanadský Petcurean s rybami, který je bezobilný https://www.aaagranule.cz/granule-podle-velikosti-psa/go--carnivore-grainfree-salmon-and-cod-dog-food-10kg/
Složení: Losos 32% (vykoštěný losos, losos (moučka), lososový olej), vykoštěná treska 15%, krocan (moučka), čočka, hrách, cizrna, celá sušená vejce, tapioka, kuřecí tuk, vykoštěný pstruh, lněné semeno, jablka, mrkev, brusinky, chlorid draselný, chlorid sodný, sušený fermentační extrakt Aspergillus oryzae, sušený fermentační extrakt Bacillus subtilis, sušený rozmarýn, extrakt z yucca schidigera.
Víte co je moučka ?
Termín "moučka" znamená, že tyto materiály se nepoužívají čerstvé, ale byly tepelně zpracovány vyškvařením.Vyškvařením se oddělují tukorozpustné látky od látek vodorozpustných a pevných, odstraňuje se většina vody a ničí bakteriální kontaminanty, avšak se také mění nebo ničí některé přírodní enzymy a proteiny obsažené v syrových ingrediencích.
Takže to se uvaří, pomele, usuší a vznikne moučka. Přihodí se antioxidanty a narve se do bigbagu. A aby to v něm hned neschnilo, použijí se "super" konzervanty...z toho "vyfouknou" granule a postříkaj to umělými premixy
Zkrátka jen hra "na zdravou výživu" ač je to přesně naopak...
Pes na tom přežije, ale fakt to chcete krmit ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

ND -GL napr.
velka plemena většinou potrebuji obilniny a grain free, kde je hafo lustenin nesnesou (carnilove)
ravka

XXX.XXX.135.230
měl jsem stejný problém. Mam bernardyna a granule pro obří plemena jsou všechny s kuřecím. Po vyzkoušení všech značek za nemalé peníze jsem uspěl s nejlevnějšími delikan maximo za osmsetkorun za 20 kg. Jehneci Ale davam ráno 400g večer cca půl kila hovězího a zeleninu s 200g granuli a prechazim na barf. Za ty peníze co stojí trochu slusne granule mam 3kg masa od vetamixu