Daruji fenku Jacka Russela

Daruji fenku Jacka Russela. Je zvyklá být venku na zahradě v boudě. Nevhodn...
Bárt.jack.russell
XXX.XXX.116.195
Dobrý den, potřebovala bych pomoc.Můj roční pes Bárt ( nevykastrovanej ) je moc šikovnej a učenlivej. Ale bojím se ho pustit, když jdu sama po venku tak ho mám puštěného na volno a to poslouchá na 1čku. Ale když uvidi psa tak je problém. Rozběhne se bez rozmyslu proti druhému psovy a neposlouchá ( boužel i vrčí ale s nikým se neporval zatím ). Chodím s nim i na agility a poslouchá perfektně, ale když jsou v hale jiní psy tak absolutní nezájem. Vůbec nevnímá co říkám. Tak my nechce nosit hračky běhá s ní a ani za palmsek ani za nevím co mi ji nedonese. Mám s tím velký problém. A chtěla bych poprosit o radu. Případně s osobní zkušeností
Uživatel s deaktivovaným účtem
Začnete chodit na cvičák, tam Vás snad základy naučí.
Ale když uvidi psa tak je problém. Rozběhne se bez rozmyslu proti druhému psovy a neposlouchá ( boužel i vrčí ale s nikým se neporval zatím ).
Tak to máte kliku, že se neznáme a že ten váš neposlucha nepřiběhl k mojí feně, ta by mu vysvětlila.......
To přeci nemyslíte vážně, když psa pouštíte na volno a on žádné přivolání nemá a to on nemá, to že poslechne, když nemá žádný jiný podnět, to fakty není směrodatný.
Já nejsem odborník, ani mi neprošlo rukama velké množství psů, ale u ovčandy jsem nejlepší zkušenost udělala, když jsme na cvičení používali jako sparing partnera cvičeného psa, který se nedal rozhodit, tou mojí rozjívenou rošťandou, navíc nebyl ani moc kontaktní, ve smyslu, že si jiných psů moc nevšímal, takže moje feňule zjistila, že s ním asi velká sranda nebude a tak nebyl problém získat její pozornost......taky jsme hodně chodili na prochajdy ve skupině, třeba další 3-4 "vlčáci", takže feňule byla od štěnda zvyklá pohybovat se mezi psy i fenami různého stáří.....
Takže pokud neposlouchá, tak asi na volno nepouštět, minimálně je to ohleduplné k ostatním, kteří opravdu nestojí o to, aby k nim váš pes běhal, navíc někdo může mít bázlivého psa, se kterým už udělali hromadu práce nebo naopak psa, co hysterčí, když vidí jiného a do toho vlítne ten váš poděs, ještě s vrčením a hromada práce těch lidí a psů přijde vniveč.
Má váš pes svoje psí kámoše, jak se chová se svojí "hrací...venčící...známou" smečkou, to taky nevnímá?? Jak se chová k statním psům, když je na vodítku.
A nakonec bych použila zde x-krát zmiňované klišé...jste pro svého psa nezajímavá a potřebujete přijít na to, jak to udělat, aby jste byla........a tady babo raď, každý pes je jiný....
Vas pes je mozna sikovnej a ucenlivej, ale neni vychovanej.
Psa mit vzdy na snure.
Seznamovat az po domluve s majitelem druheho psa (feny) - jestli jsou s tim oni ok (fena muze harat, pes muze nemit rad psi.. atd atd...).. I tak na snure, ne na volno.
Pustit se da pejsek spolu s kamosem trebas v psim parku, kde jim nic moc nehorzi.
Bez vodaku..., az kdyz s couracku na 100% pochopi, co se po nem chce. Driv ne.
No, a ve meste se snurou radsi i potom (vyhlasky atd.).