Sokolik3

XXX.XXX.107.202
Dobrý den, přítel byl se psem venku a jak se vrátili má jednu zornici rozšířenou a druhou staženou ... dostal na zadek protože utekl, nemůže to být tím?
Varaxi
napsal(a):
Podobné to má bratrova půlroční kočka. Prý je to nějaká vada, dá se operovat, ale nějak to vyloženě nevadí ve smyslu, že by to snižovalo kvalitu života zvířete. Nemyslím si, že je to důsledek toho, že jste psovi vynadala.
Pro všechny případy by to měl vidět veterinář.
...pokud jej tedy při tom mlácení nepraštili i do hlavy...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bych ho seřezala, ubožáka ubohýho. To byl jako ježíšek, nebo co?
Pěknej dáreček.
Mi někdo šáhnout na psa, tak jede, ani o stromek se nezastaví.
Sokolik3
napsal(a):
Dobrý den, přítel byl se psem venku a jak se vrátili má jednu zornici rozšířenou a druhou staženou ... dostal na zadek protože utekl, nemůže to být tím?
dostal na zadek protože utekl,
to jste fakt tak hloupej ?
pes si příště rozmyslí - vracet se pro výprask a zdrhne nadobro, protože si evidentně může jen polešit ...
Uživatel s deaktivovaným účtem

no, nestejné zorničky jsou i příznakem mrtvičky
pes dostal na zadek nebo do hlavy.......?
fikovnice
napsal(a):
...pokud jej tedy při tom mlácení nepraštili i do hlavy...
Zadavatelka píše, že dostal na zadek. Z praštění zadku to snad nemůže být. Leda by dostal tak, až by slítl ze schodů.
Je blbé, že takového psa si pořídí někdo, kdo ho neumí vychovat. Ale nic lepšího než poradit návštěvu veterináře mě nenapadlo. Když zadavatelce nadám hned v prvním příspěvku, tak se nic nezmění.
lupus4
napsal(a):
dostal na zadek protože utekl,
to jste fakt tak hloupej ?
pes si příště rozmyslí - vracet se pro výprask a zdrhne nadobro, protože si evidentně může jen polešit ...
Bohužel to, že je správně serezat psa, který zdrhne a vrátí se si myslí spousta lidí :-(. A nebo ho zavřít nebo uvázat, když se vrátí domů a ještě vás budou přesvědčovat o tom, že ten pes přesně ví, že je to za to, že utekl a jak to hrozně pomáhá. I takové znám.
marcelaamax
napsal(a):
Bohužel to, že je správně serezat psa, který zdrhne a vrátí se si myslí spousta lidí :-(. A nebo ho zavřít nebo uvázat, když se vrátí domů a ještě vás budou přesvědčovat o tom, že ten pes přesně ví, že je to za to, že utekl a jak to hrozně pomáhá. I takové znám.
Já mám doma starou knížku o výcviku a výchově psa. Pojednává mmj. i o tom, jak psa trestat. Jako ideální uvádí, že máme nechat psa za trest hladovět. Je to prý lepší než psa praštit, protože by nás pak nechtěl bránit a dokonce by se mohl obrátit proti nám. To jsou ty WTF okamžiky, kdy prostě nechápu, jak jsme jako společnost mohli přečkat do současnosti. Taky by mě zajímalo, co všechno dnešní doba považuje za normální či dokonce vhodné a etické a čemu se naši potomci budou smát, jak jsme mohli být tak blbí.
Na druhou stranu v té knize je seznam služebních plemen - kde ty doby jsou, kdy se tam řadili erdelové a novofoundlanďani! Jako strážní psi jsou vedeni také špicové (ti dokonce na třetím místě po čuvačích a kníračích, na čtvrtém místě dobrmani a až pátí jsou NO) a leonbergři. Knížka vyšla v roce 80. Je to sice 4. vydání, ale prý upravené, tudíž by mělo být ve své době relativně aktuální. Opravdu se za 40 let ta plemena tak strašně změnila?
Varaxi
napsal(a):
Zadavatelka píše, že dostal na zadek. Z praštění zadku to snad nemůže být. Leda by dostal tak, až by slítl ze schodů.
Je blbé, že takového psa si pořídí někdo, kdo ho neumí vychovat. Ale nic lepšího než poradit návštěvu veterináře mě nenapadlo. Když zadavatelce nadám hned v prvním příspěvku, tak se nic nezmění.
No právě proto jsem se to snažila napsat ne úplně nadávajícně, ač bych to tak raději napsala!
Stát se tam mohlo leccos. A papír a internet snesou mnoho lží... Pokud ho někdo pácl (kdoví čím) po hlavě, tak mu třeba taky vyrobil krvácení do mozku, a tam jde samozřejmě o čas. Kéž je to jen nějaká benigní záležitost!
marcelaamax
napsal(a):
Je to rozšířené, máš pravdu. Byla jsem v totálním šoku, když JEDNOU JEDINKRÁT zdrhl náš vestaj a já se až ex post dozvěděla, že jej domů přivezli Měšťáci a pesan ještě dostal doma za "vyučenou". Byla jsem neskutečně nasr...., ptž dle všeho jej ještě zmlátili i ti Měšťáci. No, naštěstí to byl jeden jediný exces za 11let jeho života...