Leonberger - štěňata s PP

Prodám Leonbergera - Nabízíme štěňata leonbergera s PP narozená dne 6.3.202...
40000 Kč..
XXX.XXX.82.177
Zdravím hledala jsem už všude ale nikde jsem to nenašla ,proto se ptám kolik zhruma stojí měsíčně leonberger.Máme domeček s velkou zahradou a chceme velkého psa který bude milovat rodinu ale taky se nebude bát ozvat.Proto bych byla ráda kdo má lenbergera jestli by mi neporadil kolik zhruba stojí měsíčně a jak se chova v rodině a jakou má povahu .Děkuju
Uživatel s deaktivovaným účtem
Kvalitní zradlo stojí dost nebo krmení masem je o něco levnější, ale plus doplňky, atd, no levné to úplně není.
K rodině se vychovaný leoš chová velmi něžně.
Zvažte také zdravotní patálie.
Janae1
XXX.XXX.160.6
..
napsal(a):
Zdravím hledala jsem už všude ale nikde jsem to nenašla ,proto se ptám kolik zhruma stojí měsíčně leonberger.Máme domeček s velkou zahradou a chceme velkého psa který bude milovat rodinu ale taky se nebude bát ozvat.Proto bych byla ráda kdo má lenbergera jestli by mi neporadil kolik zhruba stojí měsíčně a jak se chova v rodině a jakou má povahu .Děkuju
Máme 40kg psy, krmíme většinově granule (N&D, Essetial) + pamlsky, občas konzerva + maso (to teda máme zdarma) a krmení na jednoho psa vychází měsíčně na 1000kč.
Je pro zajímavost, 5 koček při podobném krmení také stojí také 1000Kč měsíčně.
Když se sečtou psy+kočky+ostatní zvířectvo a děti, tak.....no, radši nesčítat..... , to by bylo kabelek
Janae1
napsal(a):
Máme 40kg psy, krmíme většinově granule (N&D, Essetial) + pamlsky, občas konzerva + maso (to teda máme zdarma) a krmení na jednoho psa vychází měsíčně na 1000kč.
Když se sečtou psy+kočky+ostatní zvířectvo a děti, tak.....no, radši nesčítat..... , to by bylo kabelek
A jak to děláte? To krmíte podměrečně nebo krmíte masem a grancle jsou jen doplněk?
napsal(a):
A jak to děláte? To krmíte podměrečně nebo krmíte masem a grancle jsou jen doplněk?
Mně to docela vychází. Pytel N&D 12kg = 1000 - 1200kč.
Pozor, chovky mají úplně jiné ceny.
Ale s běžnou cenou v krámě je to tak - můj pes 25kg max 300g na den, tj. 1kg na 3 dny.
Ona teda 300g nesní nikdy, je to na ni moc.
Takže 12kg máme 40 dní. Teoreticky. Spíše víc. Pak je rozdám. Kupuji ty, co mají hodně energie.
Essential jsou na tom úplně stejně.
No a koukám, že Maxi verze má také dávkování od 260 do 460g.
A 4000kcal. Tak je možné, že 40kg pes a 30kg pes a 25kg pes sežerou to stejné.
Jestli mají klubové ceny granulí, tak .. to je nic.. kolem 70kč snad za kilo. Nebo to bylo 60? Nevím.
Kolik masa by bylo potřeba?
No ale velký pes je především hodně chlupů. A veterina. Velké auto. Chlupaté auto.
Tohle už tady bylo, ptal se na setra, myslím.
možná by bylo lépe vycházet z prodejních cen pro nás běžné smrtelníky........
Janae1
XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Krmíme 3x denně, jednu porci zaplácnu masem (přidávám vejce a třeba jogurt - máme svoje i mlíčné výrobky, takže v uvozovkách také zdarma). To většinou ráno, kdy jsem líná je krmit v suterénu, kde maji granule.
Konzervy mám jenom na ochucení granulí, moc je nechtějí, ale hlavně štěně hlídám, aby jedlo granule, tam bych si bez granulí krmit netroufla.
Ono to na tu 1000 na jednoho psa vychází, sice s odřenýma ušima, ale vychází.
V součtu je to samozřejmě více, protože se k základu vždy něco přihodí, ať oleje nebo třeba kartáče, šampony atd, ale to už je fakt navíc.
mně Norinka, kterou si všichni pletou s leonbergerem, stojí pytel granulí na necelý měsíc. kupuju brit care, take tisíc a kousek? jako není to horší než s hovawarty.
přiznejme si že na psovi jsou stejně nejdražší blbosti kolem, jako hromada sušenejch plic, super maso v akci, ty velký psí salámy s bernardýdem, svítící obojek, matrace (pro velkýho psa obzvlášť), druhá matrace, abychom nemuseli vozit, různý potahy do auta (nefungují), výstavka hřebenů a tak
no a když se něco zesere, tak léky jsou všechny krát kilo živé hmotnosti, samozřejmě.
zadavatelko
podívej se, kolik může vážit dospělý leon, pes, fena
podívej se na opravdu různé ceny různých granulí, podívej se na doporučené denní dávky a počítej
podívej se na cenu masa, cenu krmného masa, příloh,na cca denní dávku pro dospělce a počítej
nebo máš maso zdarma a pak počítat nemusíš......
a dospěješ k cenovému rozpětí od pár stovek po pár tisíc....
jo, a když se něco pos..., tak veterina vše přebije x-násobně.....
jedna porce je maso, tak se do 1000 vejde i s cenami běžných smrtelníků, si myslím, jistě
pro srovnání BC large breed:
Protein 26 %, tuk 14 %, vlhkost 10 %, hrubý popel 7 %, vláknina 2,8 %, vápník 1,5 %, fosfor 1,2 %, metabolizovatelná energie 3 700 kcal/kg
N&D maxi:
protein 30, tuk 18, ............. 3999 kcal/kg
rozdíl to je
kolik se prokrmí čistě na masu? nějaká mletina stojí 30kč?
krát 30 dní je furt kolem 1000kč.. a nevím, jestli stačí kilo masa na den, fakt nevím, to dávám svému 25kg (bez přílohy)
výstavka hřebenů :-) zkoušel někdo matraci pro psa dát tu dětskou, co se dává do postýlky? nějaký molitan s kokosem nebo tak něco to je
mi pes na nějakou levnou mletinu (teda i kočky komplet) zvysoka s.rou
budu počíta prům. cenu na kg masa/kostí/fujtajblu 50Kč (a myslím,že už víc, teď šlo všechno nějak nahoru), pes 60 kg denně min, to kilo = min.1500/měsíčně + granule (a to sfiňa radši dražší kočičí, alespoń pocukrovat)
Leon pes teoreticky váha 50-80kg.....a to pyreneják spadá do kategorie potravně nenáročných
A leonberger má fakt 40 kg? Já bych tipovala minimálně 50-60, u psa klidně i víc. 40 kilo (bez dvou) má můj flat, a to je je údajně hubenej.
S tisícovkou se do krmení nevejdu, jenom maso bude spíš tak do 1500 a to do toho nepočítám zeleninu, nějaký ty vajíčka, tvaroh atd., protože s tím se sveze se mnou.
Jinak souhlasím s tím, co tu padlo, mívali jsme vlkodava, a co prožral, bylo úplně zanedbatelný oproti tomu, co pak bylo na veterině...
Počítejte cca 2000,-- Kč měsíčně, v době růstu, tedy do cca 1,5 - 2 let i více. Tedy cca 24000,-- ročně. Částka hodně záleží na tom, čím budete krmit, jaké pomůcky nakoupíte, jaký pelech, a v neposlední řadě jaké veterinární ošetření bude pes potřebovat. Leon je velký pes, bude potřebovat kloubní výživu, a opravdu kvalitní krmivo. Na veterině bude všechno stát úměrně velikosti psa...
Dobry vecer.
Bratranec ma uz dospeleho leona,psa.Je s PP,ale "kapanek"prerasteny-10 cm nad maximalnu vysku,vazi 78 kil.Za mesiac zozerie 15 kil granul(na striedacku N&D s Brit Fresh tusim hovadzie?) plus dostava varenu stravu plus obrovske kosti,vajicka,biely jogurt a pamlsky.Dalsie peniaze su klbovka(odmala dostava Alavis),lososovy olej,obojok proti parazitom,kvalitny kozeny obojok,nahubok...Spavs v zateplenej bude,ziadny matrac,slama ci vlna,kedze vsetko roztrha alebo zozerie.
Pes je celkom prusvihar,kazdu chvilu mu nieco je.Skok na kliniec,pad zo schodov,raz si takmer vypichol oko,prednedavnom ho chcel niekto otravit a zachranili ho v poslednej chvili.Vyplach zaludku,gastro,infuzky,par noci na veterine,takmer 450€. Vsetky tieto jeho urazy stoja nemale peniaze,pod 150€ to nikdy nebolo a este k tomu priplatok za pohotovost,lebo panko divoci v noci ci cez vikend.A to je zatial zdravy,co sa tyka klbov,srdca...
Já teda oficiálně tvrdím, že mě moji dva padesátikiloví psi stojí 2000,- měsíčně (za oba), ale defakto je v tom pouze maso a nějaká ta příloha, co jim koupím extra třeba rýže nebo vločky to my lidi moc nejíme..........zeleninu, ovoce, jogurty, kosti, vajíčka, kuřecí křídla, stehna, celá kuřata, vepřový maso, med, tvaroh, piškoty, zakysanou smetanu...prostě to co kupuju s normálním nákupem pro nás lidi, doplňky stravy jako třeba lososový olej a jiné, něco na klouby a já nevím co ještě, pipety proti klíšťákům, nějakou tu hračku, kterou pár chvilek rozeberou na atomy......atd atd raději nepočítám.
A to musím zaťukat, že jsme doposud chodili na veterinu jen očkovat, když se k tomu u velkého psa přidají nějaké zdravotní komplikace, tak to může být finančně VELMI náročné.
Orientačně bych počítal cca 2000,- měsíčně. Co neprožere, dát bokem na jiné výdaje.
Osobně si ale myslím, že pokud máte finanční problémy (nebo jste tak nějak na hranici, kdy nemáte moc velkou finanční rezervu), raději si pořiďte aspoň psa menšího. Nejvíc stojí veterina, a jak už zmínila bodlinka, čím těžší pes, tím víc stojí léky (i např. odčervení).
Nebo si dávejte ty cca 2 tisíce pár měsíců bokem a psa si pořiďte později.
Já se s 38kilovým psem dostala na 22 Kč za den za krmení. Protože jsem střídala značky granulí, jindy to bylo zas třeba 30 Kč. Brala jsem to tak: někdo kouří, někdo si potrpí na kvalitní kávu či čaj, někdo jezdí do práce autem - a někdo má psa.
Ale je fakt, že za jeho život jsem mohla mít fungl nové auto, a to počítám jenom krmení.
Pes, zvláště velký pes, je prostě drahá záležitost. S tím se nedá nic moc dělat.
Janae1
napsal(a):
...kdybychom odečetli ty děti, bylo by i na kabelku s botinkami