ale budou, jen nebude plnohodnotný PP, budou mít jen reg.PP, prostě tam nebudou uvedeni předci vaší feny..vždy budou mít před číslem zápisu reg.XX .a až její prapravnuci už budou mít plnohodnotný PP FCI (4 generační)
škoda, že jste to s taliánem nedotáhli
Kolik je u nás vůbec chovných bt ?
Což fenu i její potomstvo znevýhodní u široké veřejnosti (nevadí). Takže paní chovatelka působí v neprospěch linie. Což je paradoxní, pokud si linii považuje.
Byla by samozřejmě škoda toho rodokmenu. Čtyřgenerační nestačí. Je tedy třeba jej nadále vést.
Samozřejmě že řádné uchovnění a dobrý výkon by fenku a její potomstvo zvýhodnil u zainteresovaných chovatelů a kynologů.
Jakým způsobem ale řádně uchovňovat bedlingtony? Jaké vlastnosti, jak testovat?
lupus4
napsal(a):
ale budou, jen nebude plnohodnotný PP, budou mít jen reg.PP, prostě tam nebudou uvedeni předci vaší feny..vždy budou mít před číslem zápisu reg.XX .a až její prapravnuci už budou mít plnohodnotný PP FCI (4 generační)
škoda, že jste to s taliánem nedotáhli
Kolik je u nás vůbec chovných bt ?
No nedotáhla, ale nikdy jsem to nevzdala. Dokonce jsem se dostala k paní, která je Češka a přímo dělá na italské ENCI, strašně se snažila (i další lidi v Itálii), ale nedokázala. Na "chovatelku" neplatí nic, ale policajti. Fakt by to bylo možná už na mini knížku, kdybych to měla popsat, co jsem za ten rok prožila.
eli22: Přesně tak! Inspiraci je třeba hledat v zahraničí, v tomto případě konkrétně v domovině plemene - v Anglii. Tam se nejčastěji setkáváme s krysařením a norováním. Krysařina klade nároky na tvrdost, pracovní vytrvalost, drive, rychlost, obratnost.. Norování na celou řadu dalších vlastností počínaje odvahou (na hlubší tvrdost i drive).. Asi Vás zajímá především to, jak plemeno dochovat v dobré kvalitě pro vzdálenější budoucnost. Zajímavé je potom i to, že se bedlingtoni využívají jako přícross do lurcherů, proč tomu tak je, a tak vůbec.
Bartos

XXX.XXX.181.79
eli22
napsal(a):
No nedotáhla, ale nikdy jsem to nevzdala. Dokonce jsem se dostala k paní, která je Češka a přímo dělá na italské ENCI, strašně se snažila (i další lidi v Itálii), ale nedokázala. Na "chovatelku" neplatí nic, ale policajti. Fakt by to bylo možná už na mini knížku, kdybych to měla popsat, co jsem za ten rok prožila.
Chci se optat, jak to vše dopadlo, známý má podobné problémy. Děkuji