Není to problém k řešení, ale jen jestli někoho něco nenapadne nebo někdo nemá podobnou zkušenost. Včera jsme byly s čubinama na honu. Dopoledne bažanti,takže rákosiny,remízky, přeplavávání potoků, lítání, hledání. Pak byla sváča alá buřt na ohni a šlo se do lesa na prasátka. Strašnej terén a bordel, trnky,ostružiní, nízké smrčky, šípky, milion pokácených nebo popadaných stromů,které se musejí podlízat, přelízat a v tom čuby lítaly. Po dojití leče jsem čubiny zběžně prohlížela, vytahala z hlavy pár trnů, nějaký jehličí (mají kevlarový vesty, takže tělo mají ochráněný) a všimla jsem si,že jedna čubina je okolo očí nateklá. Nejdřív jsem myslela,že to je jen podrážděné z toho ostružiní, ale pak jsme asi půlhodiny čekali, než nastoupí střelci další leč, a z labiny jsem mezitím měla šarpeje. Prostě klasická alergická reakce, nateklá hlava, podkoží,okolo očí. Už jsem myslela,že se budu muset sbalit a mastit k autu (samozřejmě nejblbější místo,kde auta byla úplně nejdál), ale jak rychle čuba začala natýkat, tak začal otok zas opadávat, do další půlhodiny už zas byla labrador, jen kolem očí měla trošku zarudlou kůži, za další hodinu už ani to ne. Napadne někoho z čeho by to mohlo být? Kdyby o bylo v létě, tak řeknu,že strčila hlavu do mraveniště,někde jí bodla vosa, včela, prostě nějakej hmyz,ale v zimě? Vrtá mi to hlavou
Uživatel s deaktivovaným účtem

Klidně bych to tipnula na štípnutí hmyzem, nebo i uštknutí hadem. V letošní podivné zimě nejsou tito tvorové zcela zazimováni. Předevčírem venku zmateně bzučela vosa.

stromky jsou fakt natřené něčím hrozným, stačilo jednou a .. stačilo
je to proti okusu snad
No můj pes měl něco podobného na jaře po coursingovych závodech. A nejspíš to byla reakce na trávu, ale ten teda nijak extrémně neopuchnul - ale kolem očí měl zarudlou kůži, přesně jak píšete. Později jsem zjistila, že to mělo víc psu, který tam běhali, ale vlastně nevím, zda to bylo přímo na trávu, nebo něco jiného. Za pár dnů to zmizelo, a už to nikdy neměl.
Ale tady bych to taky klidně viděla na nějaký "hnus" na stromky.
No,v tomhle bordelu asi nic takového nebylo,jako natřené proti zvěři,to je fakt džungle, a když tam nejdeme v leči,tak tam nikdo jinej nevleze,místy je to pro člověka i úplně neprůchodný. Jo a vlastně jsem si uvědomila,třeba vosa,na tu stoprocentně takovouhle reakci nemá, pigáro měla xkrát a jasně,otok v místě vpichu, ale celou hlavu ne. A zas to tak rychle neodeznělo. Asi nejvíc mi to připomíná jinou čubu,když byla dohryzaná od červenejch mravenců, ale zas mě překvapuje ten rychlý ústup. Asi to nerozlousknu,ale za ty léta,co mám psy a vodím psy, jsem tohle zažila prvně. A hlavně v létě vozím u sebe pořád něco proti alergiím,protože už mi xkrát bodla vosa,co byla na zvěři, čuby do jazyka,když aportovaly,ale teď jsem ani u sebe neměla blbej zyrtec
marcelaamax
napsal(a):
No můj pes měl něco podobného na jaře po coursingovych závodech. A nejspíš to byla reakce na trávu, ale ten teda nijak extrémně neopuchnul - ale kolem očí měl zarudlou kůži, přesně jak píšete. Později jsem zjistila, že to mělo víc psu, který tam běhali, ale vlastně nevím, zda to bylo přímo na trávu, nebo něco jiného. Za pár dnů to zmizelo, a už to nikdy neměl.
Ale tady bych to taky klidně viděla na nějaký "hnus" na stromky.
To vypadá na nějakej postřik na trávu nebo hnojivo
janaa
napsal(a):
To vypadá na nějakej postřik na trávu nebo hnojivo
No, to mě taky napadlo. Ale je to "coursingová" louka, její majitel vlastní penzion, který je přímo u té louky a sám tam pořádá tréninky a závody. Tak zas nevím, jestli by to něčím stříkal. Ale tak třeba to bylo něco pro psy "nezávadného" a přesto to některým vadilo? Nevím, nic takového nepoužívám a tudíž se v tom nevyznám.
janaa
napsal(a):
No,v tomhle bordelu asi nic takového nebylo,jako natřené proti zvěři,to je fakt džungle, a když tam nejdeme v leči,tak tam nikdo jinej nevleze,místy je to pro člověka i úplně neprůchodný. Jo a vlastně jsem si uvědomila,třeba vosa,na tu stoprocentně takovouhle reakci nemá, pigáro měla xkrát a jasně,otok v místě vpichu, ale celou hlavu ne. A zas to tak rychle neodeznělo. Asi nejvíc mi to připomíná jinou čubu,když byla dohryzaná od červenejch mravenců, ale zas mě překvapuje ten rychlý ústup. Asi to nerozlousknu,ale za ty léta,co mám psy a vodím psy, jsem tohle zažila prvně. A hlavně v létě vozím u sebe pořád něco proti alergiím,protože už mi xkrát bodla vosa,co byla na zvěři, čuby do jazyka,když aportovaly,ale teď jsem ani u sebe neměla blbej zyrtec
Ještě mě napadá - psala jste, že jste opěkali buřty....kouř z ohně se jí do očí nemohl dostat?
Toto (níže) jsem teď vygooglila... Jedná se ale o alergie u lidí. Navíc si myslím, že zde jsou myšleny spíše pylové, a ne kontaktní alergie, kterou předpokládám u fenky zadavatelky... Jinak moje známá strašlivě otekla, když nějak stříhala keř, bohužel přesně nevím, oč šlo. Bylo to jehličnaté, trochu připomínající tis. Ráda bych se dotyčné známé zeptala, ale už je to přes rok, co zcela nečekaně opustila tento svět.
"Jehličnaté stromy - jedle, smrk, cypřiš, borovice. Dříve se předpokládalo, že jehličnany nejsou schopny způsobit alergie, ale nedávné studie dokazují pravý opak, a to i v zimě, člověk může být reakce na vánoční smrk, šišky a jehličí, které udrží malé množství pylu. "

lupus4
napsal(a):
nebo i uštknutí hadem
tomu říkám veselé vánoce pobavila
Jestli to je úplná bl.bost, tak se omlouvám, hadům nerozumím. Ale setkala jsem se s uštkutím psa od zmije na podzim, kdy se had nestihl asi včas schovat před chladem. Pes otekl a i rychle "odtekl", asi měl had jedu minimum.
Kdyby mrzlo a byl sníh, zmije by mi na mysl vůbec nepřišla. Současná "zima" na mnoha místech ale připomíná spíš podzim či jaro. Myslíte, že kdyby si fenka v popsaném terénu čichla k hibernující zmiji, která až tak nehibernuje, že by ji v prosinci had neuštknul, protože "veselé vánoce"? Opravdu nevím, ptám se.
Hlavně, že je fenka zadavatelky v pořádku.