Štěně po týdnu přestalo žrát granule

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dasty88

29.12.2019 16:57
Dasty88

XXX.XXX.243.137

Zdravím, před týdnem jsme si z útulku dovezli 3 měsíční štěně. Je to kříženec neznámého původu. Od začátku bylo vše v pohodě. Vždy jak jsem začal chystat granule do misky, tak začal úplně natěšeně skotačit a jak misku dostal, hned ji slupnul. Včera jsme byli poměrně dost venku. Večer byl najednou v takovém útlumu a přestal jevit zájem o jídlo. Najednou ho to nezajímá, granule jsou v misce, jen k nim příčichne a jde pryč. Sežere pouze, když ho pobídnu sám a dám z ruky. Včera večer dostal nový pamlsek. Chuť k jídlu má stále, pamlsky nebo granule z ruky jí. Moc nerozumím té náhle změně. Může to být tím, že jsme ho včera moc utahali? Nebo díky pamlskům přestal být tak natěšený na granule? Případně mohl někde něco špatného sežrat?

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.12.2019 17:20

Ochutnejte ty granule. Všechny jsou celkem hnusné.
Pamlsky jsou lepší, to je jasné.
Hned jak pes ochutná něco lepšího, než hořké jednotvárné granule, už je moc chtít nebude.
Je normální, že takhle objevuje svět, nebude furt stejně hloupoučké.
Co dostává?

Dasty88

29.12.2019 17:24
Dasty88

XXX.XXX.243.137

Krmíme Brit care puppy lamb&rice. Do té doby se po nich mohl potrhat. Nějaké pamlsky dostával už i předtím. Toto nastalo až po tom co včera večer dostal pamlsek z drůbežích jater. Nechce se mu teď ani moc chodit ven a hodně spí. Tak nevím, jestli mu z toho naopak nemůže být zle.

29.12.2019 18:07
Atheira

XXX.XXX.181.160

Zjistil, že jsou lepší věci?
Zkuste mu dát maso a uvidíte, že bude zase radostně poskakovat před každou večeří...

Jestli se vám ale nezdá celkově, jděte na veterinu. To ale musíte posoudit sám, jestli je divnej jako divnej nebo jen rozežranej.

29.12.2019 18:09

"Může to být tím, že jsme ho včera moc utahali? Nebo díky pamlskům přestal být tak natěšený na granule? Případně mohl někde něco špatného sežrat?"

a,b i c může být správně - tedy ve vašem případě špatně. Příliš utahané štěně může být náchylnější k bakteriálním i virovým infekcím. Granule mu mohly přestat chutnat - ale na to bych moc nespoléhala. Podaný pamlsek mohl být vadný, jestli něco špatného mohl sežrat venku, to byste měli vědět vy. Jestli se od vás vzdaluje tak, že nevidíte, jestli něco vyloví ze křoví, pak určitě mohl sežrat něco špatného. Něco špatného mohl sežrat i při vaší pozornosti. Čuchá, čuchá a najednou má humus v tlamě.
Počkala bych do rána, jestli se z toho vyspí. Kdyby únava, případně apatie trvala, mazala bych na veterinu. Když se vám podaří vzít s sebou moč, určitě nic nezkazíte.

29.12.2019 18:15

je tam číslo + brit........

29.12.2019 18:19

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
je tam číslo + brit........

To bylo první, co mě napadlo :-)). Ale je-li to tak, pak dobře maskováno.

29.12.2019 18:23

No kdo ví, jak to je, IP kolem nás, orionko!

Jsme v ohrožení!

Měla jsem očkovák, kde se psalo, co dělat, když má pes horečku, ... to už tam není?

29.12.2019 18:27

No kdo ví, jak to je, IP kolem nás, orionko!

Jsme v ohrožení!

Měla jsem očkovák, kde se psalo, co dělat, když má pes horečku, ... to už tam není?

Na IP adresy já nehraju.....
Co dělat, když má pes horečku....to by musel vědět, jak ji změřit, a jaká má být.

29.12.2019 18:32

Na IP adresy já nehraju.....
Co dělat, když má pes horečku....to by musel vědět, jak ji změřit, a jaká má být.

Ale to bylo v tom očkováku, fakt, nekecám.
Je to divné, že, když si někdo nezjistí ani tyhle základní věci. Ale časté. Vídám, jak do zverimexu přijde osoba se štěnětem a říká - jsme si pořídili.. dejte nám nějaké granule.
Pes = granule. Víc se neví.
Prodavačka podá Brit.

Jejda zase Brit :-) pardon :-)

Dasty88

29.12.2019 22:37
Dasty88

XXX.XXX.243.137

Tyto granule dáváme, jelikož na ně byl zvyklý už z útulku. Tak proč mu komplikovat přechod do nového prostředí ještě změnou stravy. Nicméně, už opět ožil, celý den hodně prděl a pak vykadil celkem slušnou hromádku. Apetit i hravost se vrátily. Takže nejspíš kombinace únavy a zařazené prdy :-) nicméně díky za rady.

29.12.2019 23:15

Dasty88 napsal(a):
Tyto granule dáváme, jelikož na ně byl zvyklý už z útulku. Tak proč mu komplikovat přechod do nového prostředí ještě změnou stravy. Nicméně, už opět ožil, celý den hodně prděl a pak vykadil celkem slušnou hromádku. Apetit i hravost se vrátily. Takže nejspíš kombinace únavy a zařazené prdy :-) nicméně díky za rady.

Možná kombinvané i s tím, že si někde pochutnal na něčem lepším, třeba u babičky na cukroví :-))
Můj pes kdysi také nechtěl nic, ani pamlsek, jen ležel a funěl. Když jsem šla večer na balkon pro obvyklou dávku masa, zjistila jsem, že tam pronikl ráno a vyžral maso skoro na týden.

29.12.2019 23:17
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Možná kombinvané i s tím, že si někde pochutnal na něčem lepším, třeba u babičky na cukroví :-))
Můj pes kdysi také nechtěl nic, ani pamlsek, jen ležel a funěl. Když jsem šla večer na balkon pro obvyklou dávku masa, zjistila jsem, že tam pronikl ráno a vyžral maso skoro na týden.

29.12.2019 23:21

GAELLE napsal(a):

To záleží na tom, kde se se štěnětem pohybovali. U babičky hrozí to cukroví, v sídlišti pod okny kuchyní kapří hlava a v pastvině kravinec, či koňská kobližka. Jo a u turistické cesty za křovím kobliha lidská. Prostě pro psa je svět jedna prostřená miska.

Dasty88a

29.12.2019 23:54
Dasty88a

XXX.XXX.243.137

Jsme velmi duslední v tom, aby ho nikdo mimo nás ničím nekrmil. Avšak venku dost čenichá a bere pořád něco do tlamy, to se u tak malého štěněte hlídá špatně.

30.12.2019 00:36
lupus4

XXX.XXX.205.61

Dasty88 napsal(a):
Krmíme Brit care puppy lamb&rice. Do té doby se po nich mohl potrhat. Nějaké pamlsky dostával už i předtím. Toto nastalo až po tom co včera večer dostal pamlsek z drůbežích jater. Nechce se mu teď ani moc chodit ven a hodně spí. Tak nevím, jestli mu z toho naopak nemůže být zle.

se nedivím, že to nežere...má rozum

SLOŽENÍ:
jehněčí masová moučka (42%), rýže (36%), kuřecí tuk (chráněno tokoferoly ...)

Definice moučky :
Masová moučka je produkt, který se získává tepelnou úpravou, sušením a mletím těl nebo částí těl teplokrevných suchozemských živočichů, jejichž tuk lze částečně extrahovat nebo fyzikálně odstranit; nesmí obsahovat rohovinu, štětiny, chlupy a peří, jakož i obsah žaludků a střev."

To se uvaří, pomele, usuší a vznikne moučka. Přihodí se antioxidanty a narve se do bigbagu. A aby to v něm neschnilo, použijí se "super" konzervanty...

pořád nechápu, jak každý tvrdí, jak svého psa/y miluje a rve do nich podobné srá.gor.y

Přidejte reakci

Přidat smajlík