Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.12.2019 23:19

Mám v práci kolegyni, její dcera "zvažuje" adopci, přenechání 5 letého psa z rodinných důvodů, nejlépe v Jihočeském kraji, není podmínka. Měl by někdo nějaký nápad? Pes je "rozmazlený" , ale důsledný přístup by zvládl.

30.12.2019 07:56

Copak, pejsek se omrzel? Je rozmazlený, neposlouchá, tak pryč s ním. Ať se s ním trápí někdo jiný.

Tohle patří do inzerce!

30.12.2019 14:11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Copak, pejsek se omrzel? Je rozmazlený, neposlouchá, tak pryč s ním. Ať se s ním trápí někdo jiný.

Tohle patří do inzerce!

Tak jsem se jedné potrefené husy dočkala.....ifauna není bulvár abych tu do detajlu rozebírala proč....to vysvětlí majitelka psa případnému serioznímu zájemci, kéž by jste se balu nikdy nedostala na dno a vše vám vycházelo , jak si přejete, ono to prostě někdy tak hladce nejde....vy si myslet můžete cokoliv, to vám nikdo nebere.....

30.12.2019 14:16
karo2702

XXX.XXX.162.156

Nápad? Jako komu dohodit psa? Pořádně jsem to asi nepochopila, začátek vyzněl jako by chtěla psa adoptovat....jinak souhlasím, inzerce. Kdo má zájem kouká na inzeráty ne do poradny

30.12.2019 14:42

Tady je víc živo, někdo může mít známé nebo zná někoho, kdo zná někoho....v tomto plemeni se nepohybuji a nevím jestli mají třeba nejaké stránky jako "bulíci v nouzi" , někdo by to tady vědět mohl , rodina se vyloženě zbavit psa za každou cenu nechce....

30.12.2019 15:17
eli22

XXX.XXX.58.41

Tak jsem se jedné potrefené husy dočkala.....ifauna není bulvár abych tu do detajlu rozebírala proč....to vysvětlí majitelka psa případnému serioznímu zájemci, kéž by jste se balu nikdy nedostala na dno a vše vám vycházelo , jak si přejete, ono to prostě někdy tak hladce nejde....vy si myslet můžete cokoliv, to vám nikdo nebere.....

Máte pravdu, ale ten důvod by se měl znát. Protože i podle toho se člověk může rozhodnout.

30.12.2019 16:33

marcelaamax napsal(a):
Zkuste to tady https://www.facebook.com/borderkolievnouzi/

Já FB nemám, ale předám....

30.12.2019 17:26

Potrefená husa? To sotva. Já se psa nezbavuji. U nás psi dožívají.

Váš úvodní příspěvek na mě působí, jako že se dcera vaší spolupracovnice psa zbavuje jen proto, že ji omrzel. Jestli je důvod opravdu závažný, nebude ho sem problém napsat. Jsme na anonymním fóru. Jo, a ano, uvědomuji si, že to může být účelový výmysl, tak jako v mnohých inzerátech na darování či prodej dospělých psů, kde se to hemží těmito důvody - zdravotní, většinou alergie některého člena rodiny (většinou se alergie projeví po letech, někdy až ke konci života psa), rodinné (narození dítěte, stěhování z domku do bytu, úmrtí majitele, odjezd dlouhodobě do zahraničí,...), nesnášenlivost mezi psy jednoho majitele,...

30.12.2019 18:21

Potrefená husa? To sotva. Já se psa nezbavuji. U nás psi dožívají.

Váš úvodní příspěvek na mě působí, jako že se dcera vaší spolupracovnice psa zbavuje jen proto, že ji omrzel. Jestli je důvod opravdu závažný, nebude ho sem problém napsat. Jsme na anonymním fóru. Jo, a ano, uvědomuji si, že to může být účelový výmysl, tak jako v mnohých inzerátech na darování či prodej dospělých psů, kde se to hemží těmito důvody - zdravotní, většinou alergie některého člena rodiny (většinou se alergie projeví po letech, někdy až ke konci života psa), rodinné (narození dítěte, stěhování z domku do bytu, úmrtí majitele, odjezd dlouhodobě do zahraničí,...), nesnášenlivost mezi psy jednoho majitele,...

Kupte si Blesk nebo Aha, když prahnete po osudu cizích lidí..........klidně s váma budu řešit nějakou koninu, ale problém v jiné rodině opravdu ani na anonymní internetové diskusi.....můžete si domýšlet sama.

Neregistrovaný uživatel

30.12.2019 18:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Kupte si Blesk nebo Aha, když prahnete po osudu cizích lidí..........klidně s váma budu řešit nějakou koninu, ale problém v jiné rodině opravdu ani na anonymní internetové diskusi.....můžete si domýšlet sama.

Kdyz psa nemusej dat za kazdou cenu pryc tak asi tak vaznej duvod neni a pak je prasarna ho davat pryc. Tak at se staraj dal ne.

30.12.2019 18:43

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kdyz psa nemusej dat za kazdou cenu pryc tak asi tak vaznej duvod neni a pak je prasarna ho davat pryc. Tak at se staraj dal ne.

jo, třeba to tak i dopadne, psala jsem, že zvažuje...byla jste někdy před problémem, který se musel řešit a stále jste si říkala, ono to nějak půjde? a nechcete se vzdát a ve finále udělat ten krok k řešení vám trval a pak to nakonec bylo i příjemné , jen udělat ten krok. Kdyby byl každý neomylný, co? , to by si diskuse oddechli.

30.12.2019 19:11
eli22

XXX.XXX.58.41

Vždyť to nemusí být detaily, stačí napsat, že se třeba rozvedli, nebo nemají peníze, nebo pejska nezvládají, nebo někoho pokousal atd. Na tom přeci není nic bulvárního. Takhle asi nikdo nezareaguje.

30.12.2019 19:37

ale vazne - něco vice o tom psovi - napsat nechcete?
a fotka teda urcite chybi.

30.12.2019 19:58

jo, třeba to tak i dopadne, psala jsem, že zvažuje...byla jste někdy před problémem, který se musel řešit a stále jste si říkala, ono to nějak půjde? a nechcete se vzdát a ve finále udělat ten krok k řešení vám trval a pak to nakonec bylo i příjemné , jen udělat ten krok. Kdyby byl každý neomylný, co? , to by si diskuse oddechli.

Tak třeba ani nemusíte psát o rodině, ale jediné sdělení 5tiletý pes borderkolie, je fakt málo. Na statku? V bytě? Kastrovaný? Čistotný? Agresivní? K lidem? Ke psům? To všechno jsou informace, podle kterých by se mohl eventuelní nový majitel rozhodovat. To není žádný Blesk. "Rozmazlený" může v sobě skrývat cokoliv.

30.12.2019 20:39

Případné zájemce nebo odkazy odkazuji na majitele, já se o tyto psi nezajímám, psa neznám....

30.12.2019 21:20
ančovička1

XXX.XXX.35.36

Případné zájemce nebo odkazy odkazuji na majitele, já se o tyto psi nezajímám, psa neznám....

..takže nabizite "zajice v pytli"..že..

30.12.2019 21:42

Si myslím, že je lepší, když to někomu dojde později, než nikdy.
Psovi bude dobře někde na farmě, možná se staršími psy.
Špatný výběr. Škoda, že se na to přišlo až tak POZDĚJI.

30.12.2019 22:47

Si myslím, že je lepší, když to někomu dojde později, než nikdy.
Psovi bude dobře někde na farmě, možná se staršími psy.
Špatný výběr. Škoda, že se na to přišlo až tak POZDĚJI.

Asi špatný výběr plemene. Možná by ty podrobnosti o psu nebyly tak marné, třeba by to někoho odradilo a nějakého psa ušetřilo zbytečného pětiletého trápení.

30.12.2019 22:57

Znám podobný případ, se šťastným koncem. Starší, sportovně založená ( spíš turisticky) paní dostala dárkem setra. Před tím si jednu fenu půjčovala, bezvadně si rozuměly, chodily na dlouhé vycházky. Tak pak dostala svého. Do paneláku. Mladý, energií nabušený pes, do toho přišla vnoučata, pes je nechtěl.....Nešlo to, bylo to trápení pro všechny strany. Paní psa s výčitkami nabídla, se slzami vezla....Pes vletěl na dvůr mezi psy a odrostlé děti...jako by tam odjakživa patřil. Hele tady bude sranda, fajn, tak už jeď. Sem tam se na něj zajela podívat, přiběhl : Jó, tak pac a pusu, hele nemám čas, tak čau a zas někdy přijeď.

31.12.2019 01:14

Prahnu po osudu cizích lidí? Co mi to podsouváte? To je fakt směšné.
Pokud opravdu toužíte pomoci s umístěním psa do vhodných podmínek, tak by mělo být vaším (a majitelčiným) zájmem, uveřejnit o psu co nejvíce pravdivých informací. Včetně informací o důvodu zbavování se psa.

31.12.2019 07:48

Prahnu po osudu cizích lidí? Co mi to podsouváte? To je fakt směšné.
Pokud opravdu toužíte pomoci s umístěním psa do vhodných podmínek, tak by mělo být vaším (a majitelčiným) zájmem, uveřejnit o psu co nejvíce pravdivých informací. Včetně informací o důvodu zbavování se psa.

Já teď budu věštit z křišťálové koule ( Verun jistě promine - ono to tak bývá ) :
Předpubertální, nebo pubertální dívčina si vykručela borderku ( to je ten pejsek co tancuje, to chci, to chci, to chci ), a teď - všimněte si 5 let - nevím, co dělá, jestli vysokou, nebo má známost, ale prostě péče o psa zůstává čím dál tím víc na rodčích. Jestli dcera borderáka jakžtakž zvládá, tak matka né. A teď, co se psem?
Jak jsem předeslala, je to spíš obecný příklad a celkem častý jev.
Rodiče pubertálních dětí, které se vykručí psa, musí počítat s tím, že jim pes může zůstat na krku - tedy v péči.

1.1.2020 12:13
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Je to velmi často normální věk "dožití" psa
v rodině, v bytě.
Ten věk uvádějí u : DARUJEME.
Důvody taky stejný.
Rodinný, alergie, stěhování, narodilo se nám ...

1.1.2020 21:02
Zuzika

XXX.XXX.173.42

@verun obratila bych se na nekoho z okoli, kdo ma zkusenosti s hledáním novych domovu pro psy. At uz LOZ z konkretni oblasti, nejaky dobrovolny spolek (ktery opravdu pomaha a hleda co nejlepsi domovy), vycvikar v okoli nebo treba agility spolek - tam by zrovna mohl byt nekdo, kdo bordery umi a treba i nekdo, kdo by se psa ujal. Nebo i oslovit kolie v nouzi, zda by pomohli s hledanim opravdoveho domova. Bezny smrtelnik snadno naleti a psisko pak muze putovat prekupnikum, na pekac, do mnozirny, na retez k boude,..... Dobre spolky maji podchycene smlouvy, umi sestavit inzerat, aby obsahoval dulezite informace, casto pomuzou proklepnout zajemce.

2.1.2020 03:16

Děkuji, informace předám....

Přidejte reakci

Přidat smajlík