Petss

XXX.XXX.108.221
Dobrý den, mám menší alergii na psy a vlastně i další alergie ale na psy se mi alergie vlastně nikdy pořádně neprojevila - venku si můžu klidně hladit psa a jsem v pohodě jen když jsem u dlouho někoho doma kdo má psa mám trochu plný nos. Vím že existují plemena která nemají alergikum tolik vadit jako jsou třeba pudlové nebo bišonci a spousty dalších ale je to jen kvůli tomu že nelínají. Alergie pouze na psí chlupy je ale asi hodně vzácná a je spíš na šupinky z kůže a sliny a tak si říkám jestli to vlastně není úplně jedno jestli si alergik pořídí bišonka nebo třeba retrívra. Stránky které doporučují psy pro alergiky jsou spíš ty psí ale našla jsem ještě stránku na kterou asi píší alergologové a tam je napsáno že více alergenů mají jezevčíci knírači pudlové yorkšírové a boxeři. A zrovna knírač pudl a yorkšír jsou plemena doporučovaná pro alergiky. Alergii prý ale zmírňuje čistička vzduchu a také existuje přípravek petal cleanse který nevím jestli funguje ale na internetu byla samá kladná hodnocení. Chtěla bych se zeptat jestli tady někdo nemáte zkušenosti s alergií na psy. Jestli jste si pejska i přes alergii pořídili a třeba je všechno v pořádku nebo jestli se vám alergie zlepšila nebo zhoršila. A jestli si myslíteze budou vhodnější psí bez podsady? Vím, že není rozumné si psa pořídit z hlediska zdraví ale myslíte si, že bychom si pejska mohli pořídit, kdybychom pořídili čističku vzduchu, používali petal cleanse, častěji uklízeli a pejsek by nesměl do ložnice? Určitě ještě s pořízením psa nebudeme spěchat a vše si pořádně rozmyslíme a třeba zajedeme i na nějakou výstavu a já budu moc vděčná za každou odpověď.
ZinaO5

XXX.XXX.41.157
Dobrý den, alergik nejsem, ale manžel bohužel ano. Má celkem silnou alergii na kočky a na psa měl reakci hodně malou. Nicméně kočku měl velkou část života a měla přístup všude. Bydlel s ní v bytě.. Jeste kocourek žil, když jsme dcerce pořídili kotě. Jeho alergie se projevila - bohužel rovnou astmatický kašel -na tuto konkretní číču, kocour tolik nevadil a dožil s námi. Ale v soucasnosti nemůžeme mít kočku v domě. Máme zahradu a dům a kočička má vytápění v boudě venku, tak se to dalo řešit... moc se radit nedá, každý má jinou zkušenost. My jsme kamarádům hlídali pejsky a manžel byl ok, teď máme vlastního a na něj bohužel alergicky reaguje a musí brát léky... je to retrívr a nechce být sám na zahradě, je to člen rodiny. Bydlí v domě. Má přístup pouze do hlavní místnosti (obýváku s kuchyní) Uklízím stále a modlím se, aby se to nehoršilo... někdy je to lepší, někdy horší, podle toho jak se vyspí, jak je na tom zdravotně.... moc se radit nedá. Alergie může nastat u dětí i dospělých kdykoli..
Pokud bych jí měla dřív než psa, tak osobně bych ho raději nepořizovala.
To se opravdu nedá odhadnout, moje sestra mi může v pohodě hlídat 2 ze 3 našich psů. U toho třetího jí velmi vadí srst - má jemné "kočičí" chlupy, jak se pes podrbe nebo popoběhne, srst lítá a ona se okamžitě dusí. Vadí ji ale i sliny a zase jen u některých psů. Někteří ji olížou a nic a od jiného se jí okamžitě nalijou pupence na kůži
Napadá mě možnost pravidelně si půjčovat psíka z útulku nebo od někoho z dočasky - na procházky a pak postupně,až si psík na vás zvykne i domů a za pár týdnů už odhadnete, zda alergickou reakci tenhle konkrétní psík vašemu muži způsobí. Ani tak vám ale nikdo nezaručí, že se alergie postupem let nezhorší a není nic smutnějšího, než hledat milovanému - milujícímu psisku nový domov. A někdy to opravdu s velkou alergickou reakcí nelze nakombinovat.