Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Omullka

3.1.2020 04:47
Omullka

XXX.XXX.146.1

Dobrý den, máme 12-ti letého border teriéra. Máme ho normálně na zahradě, kde má zateplenou boudu. Celý život přes zimu, nebo když sněžilo, pršelo byl schovaný a spal normálně v boudě, nebo si zalezl před deštěm třeba do skleníku. Od tohoto jara do boudy nevyleze ani když je fakt hodně hnusně. Lehá si pouze do nor, které si vyhrabe pod keře a nejvíc leží na kamenech pod tůjí. To mu ale samozřejmě na jeho klouby a stáří vůbec neprospívá, tak ho někdy i přes den, a každou noc zavíráme do garáže, kde má pelech a celý život tam je zvyklý, protože v největších mrazech jsme ho tam zavírali vždycky a vždy jsme měli problém dostat ho ven, sám se tam kolikrát nasáčkoval a nechtěl ven. Vydržel tam třeba od 7 v klidu až do rána. Ale teď se naučil štěkat a štěká a štěká. Už jsme z toho zoufalí. Ze začátku jsem si myslela, že se potřebuje vyvenčit, tak jsem to zkoušela, ale nepotřebuje. Přijde mi, že chce prostě společnost. Začne třeba ve 3 a jede.. vždy na něj hukneme, sprdneme ho, ale za 10 minut znova. Koupila jsem mu takové ty žvýkací tyčinky různé, aby se zabavil a byl v klidu a nic. Už jsme doopravdy zoufalí, protože pustit ven ho nechceme, protože by spal zas někde venku a prochladl, pak si skoro ani nemůže stoupnout na nohy. V říjnu jsme ho museli nechat ze zdravotních důvodu kastrovat, myslíte, že by to mohlo být třeba tím? Popřípadě jak ho to odnaučit? Děkuji za rady.

3.1.2020 06:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Omullka napsal(a):
Dobrý den, máme 12-ti letého border teriéra. Máme ho normálně na zahradě, kde má zateplenou boudu. Celý život přes zimu, nebo když sněžilo, pršelo byl schovaný a spal normálně v boudě, nebo si zalezl před deštěm třeba do skleníku. Od tohoto jara do boudy nevyleze ani když je fakt hodně hnusně. Lehá si pouze do nor, které si vyhrabe pod keře a nejvíc leží na kamenech pod tůjí. To mu ale samozřejmě na jeho klouby a stáří vůbec neprospívá, tak ho někdy i přes den, a každou noc zavíráme do garáže, kde má pelech a celý život tam je zvyklý, protože v největších mrazech jsme ho tam zavírali vždycky a vždy jsme měli problém dostat ho ven, sám se tam kolikrát nasáčkoval a nechtěl ven. Vydržel tam třeba od 7 v klidu až do rána. Ale teď se naučil štěkat a štěká a štěká. Už jsme z toho zoufalí. Ze začátku jsem si myslela, že se potřebuje vyvenčit, tak jsem to zkoušela, ale nepotřebuje. Přijde mi, že chce prostě společnost. Začne třeba ve 3 a jede.. vždy na něj hukneme, sprdneme ho, ale za 10 minut znova. Koupila jsem mu takové ty žvýkací tyčinky různé, aby se zabavil a byl v klidu a nic. Už jsme doopravdy zoufalí, protože pustit ven ho nechceme, protože by spal zas někde venku a prochladl, pak si skoro ani nemůže stoupnout na nohy. V říjnu jsme ho museli nechat ze zdravotních důvodu kastrovat, myslíte, že by to mohlo být třeba tím? Popřípadě jak ho to odnaučit? Děkuji za rady.

Přesně tohle dělal starý borderák co jsme ho měli ve stáji, když už chtěl umřít

3.1.2020 06:53
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Popřípadě jak ho to odnaučit?

Nechat ho ve smečce?
S tyčinkama ho to asi nebaví ...

Omullka

3.1.2020 07:28
Omullka

XXX.XXX.146.1

Nemáme k němu bohužel druhému psa.

3.1.2020 07:41
karo2702

XXX.XXX.100.83

Tak zjistit proč štěká.
Když to bude kvůli společnosti, tak ho několik dní ignorovat při tom řvaní. Protože pokud chce pozornost a vy tam přijdete, tak vlastně dostal co chtěl, i když ho jdete jen sprdnout.
Nemůže se tam něčeho bát? Jako slyšet třeba něco, co tam dřív slyšet nebylo...sousedovic plačící miminko nebo tak.
Ale podle mě je nejpravděpodobnější, že už ho něco bolí. Pokud říkáte, že ani na nohy moc nemůže....

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2020 09:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Omullka napsal(a):

Tak si ho vemte na těch pár dní, co mu ještě zbývají, do postele. Však je to malinký pejsek, třeba bude spokojený s vámi.

3.1.2020 10:12
Atheira

XXX.XXX.181.160

Jste si jistí, že slyší/vidí stále dobře? Nám přes noc začal nepřetržitě štěkat pes, když ohluchl. Je celoročně venku, nicméně podstatně větší než ten váš a se svou srstí by doma ani nevydržel.
Pomohlo mu nastavit režim - na noc v konkrétní čas po procházce zavíráme do kotce, kde v klidu vydrží spát celou noc.
Přes den i tak chodí lehat na svá vybraná místa (i na jeho klouby totálně nevhodná), ale má odtamtud přehled. Občas udělá kolečko a blafe jen tak na nic, jak kdyby preventivně, ale je už opravdu starý, sluch už mu neslouží a vidí taky hůř.

3.1.2020 14:30
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Omullka napsal(a):

Myslela jsem lidskou smečku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík