pettt

XXX.XXX.190.35
Ahoj. Máme po kastraci našeho psa. Zvolili jsme samovstřebávací stehy a po 15 dnech jsme sundali límec a pes si ty stehy trochu povytáhnul. Stehy se jakoby trochu zařezaly. Řekla jsem si, že to je asi ok, ale dnes jsem si všimla, že u jednoho stehu se uzlík dostal do toho zařezaného čili tam asi zaroste? Je možné, aby vůbec ten steh sám vypadnul? A jakou máte zkušenost - kdy u vašeho psa vypadaly stehy?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Možná nejsou tak docela samovstřebatelné. Jestli je rána zahojená a stehy tam jsou, vytahala bych je.

ony nevypadávají, ale rozpouští se materiál = vstřebává

že se samy rozpouští neznamená, že není dobré je vyndat. po 15 dnech už je nepotřebuje, akorát překáží a hrozí, že si pes ránu rozlíže.
pettt

XXX.XXX.190.35
napsal(a):
ony nevypadávají, ale rozpouští se materiál = vstřebává
Pokud se tedy stehy vstrebaji, tak by tedy nemělo vadit, že ten uzlik zaroste? Nejsem si ani jistá zda bych ho vubec ještě dokázala vytáhnout:(
pettt
napsal(a):
Pokud se tedy stehy vstrebaji, tak by tedy nemělo vadit, že ten uzlik zaroste? Nejsem si ani jistá zda bych ho vubec ještě dokázala vytáhnout:(
Tak běžte na veterinu, ať mu to vyndají! (Nebo požádejte šikovnou kamarádku, sousedku...) Pochopte, že ponechaný steh zbytečně dráždí, může být vstupním místem pro infekci, otravuje, svědí. Není nejmenší důvod ho nechávat na místě a čekat, až se něco stane. („Zarostlý“ v kůži, nevstřebaný může zůstat nadosrmti a Vy budete za pár měsíců řešit, jak vyndat špatně vhojený, překážející steh.)
pettt

XXX.XXX.190.35
Dasvo
napsal(a):
Tak běžte na veterinu, ať mu to vyndají! (Nebo požádejte šikovnou kamarádku, sousedku...) Pochopte, že ponechaný steh zbytečně dráždí, může být vstupním místem pro infekci, otravuje, svědí. Není nejmenší důvod ho nechávat na místě a čekat, až se něco stane. („Zarostlý“ v kůži, nevstřebaný může zůstat nadosrmti a Vy budete za pár měsíců řešit, jak vyndat špatně vhojený, překážející steh.)
Máte s tím konkrétní zkušenost? Jde o to, že jsme tyto stehy zvolili, protože náš pes bude u vytahování vyvádět a možná by se musel přispat. Našla jsem, že tyto stehy by se měly opravdu samy vstřebat a to za 28dní čili by to snad vadit nemělo.
Věřte mi, že se samovstřebávacími stehy mám vlastní zkušenost, se kterou se trápím už osm let. Začalo to neplánovaným císařským řezem, rok poté rána hnisá, já horečky, rok jsem žila s otevřenou živou ránou, několikrát týdně se mi pokoušeli na chirurgii stehy vyndat.Pak po pěti letech znova se rána otevřela, chronický zánět v těle. Reoperace, vydání zapouzdřených stehů, velikosti grepu. Nyní po sedmi a půl letech mě čeká, další reoperace. Asi prý patřím mezi dvě procenta lidí, kteří prostě samovstřebatelné stehy nepříjmou. Operace se nebojím jen mám strach čím mě zašijí. Naposledy mi primář pohrozil, že nechají celou ránu otevřenou, budu v nemocnici ležet rok, budou mi tam vkládat nějakou houbu a bude se čekat až to zaroste samo. Tak věřím že podobné problémy může mít i pes.

pettt
napsal(a):
Máte s tím konkrétní zkušenost? Jde o to, že jsme tyto stehy zvolili, protože náš pes bude u vytahování vyvádět a možná by se musel přispat. Našla jsem, že tyto stehy by se měly opravdu samy vstřebat a to za 28dní čili by to snad vadit nemělo.
samovstřebatelné stehy v kůži, pokud uzlíky koukají ven, většinou nefungují a musí se vytáhnout. prostě vadí a vadí a čekat, až samovolně vypadnou, možná, není žádná hitparáda.
pokud jste chtěli stehy, které se nemusejí vyndavat, měli jste mít stehy intradermální, kdy na povrch kůže vůbec žádné stehy ani uzlíky nekoukají.

vstřebatelné stehy požaduji vždy u kastrace koček a žádný problém
pettt, však oslov onoho veterináře, že máš pochybnosti, co on na to.
pettt

XXX.XXX.190.35
napsal(a):
vstřebatelné stehy požaduji vždy u kastrace koček a žádný problém
pettt, však oslov onoho veterináře, že máš pochybnosti, co on na to.
A nevzpomenete si za jak dlouho se kočkám vstřebaly?
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!